Ceai Hypericum Pufulita 80g

Cod produs: 63058
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai

Ceai Hypericum Pufulita 80g

Ceaiul de Pufuliță-cu-flori-mici ajută la menținerea funcționării normale a aparatului uro-genital masculin. Folosit în mod regulat, acesta are o acțiune benefică la nivelul prostatei și rinichilor, susținând funcția excretoare și mecanismele de detoxifiere ale organismului.

Ceai Pufulita cu flori mici vrac – Rol în menținerea sănătății sistemului urinar și a prostatei

Caracteristici generale Ceai Pufulita vrac:

Produsul Ceai de Pufuliță cu flori mici este recomandat pentru menținerea bunei funcționări a sistemului urinar și a prostatei, în special la bărbații de peste 45 ani, de asemenea, Pufulița cu flori mici este utilă și în protejarea funcției hepatice.

Susținerea sănătății prostatei și a aparatului urinar sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, sistemul uro-genital poate deveni vulnerabil, fiind predispus la infecții și la inflamație. În cazul persoanelor de sex masculin, un stil de viață solicitant, stresant sau dezorganizat poate duce și la afectarea sănătății prostatei. Cel mai adesea aceasta are drept cauză producerea excesivă a hormonului dihidrotestosteron (DHT) din testosteron, fapt ce duce la calviție (pierderea părului) și la inflamarea și mărirea în volum a prostatei. Ignorată, această condiție influențează sănătatea întregului aparat urinar, putând cauza litiază sau chiar obstrucție urinară.

Astfel, în ceea ce privește aparatul urinar, acesta este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Pe deasupra, un metabolism lent, consumul excesiv de sodiu, precum și alți factori de natură fiziologică și psihologică, pot determina retenția apei în țesuturi cauzând disconfort și un aspect inestetic. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină).

Pentru a minimiza cât mai mult riscul afectării prostatei și a rinichilor, pentru combaterea diviziunii celulare necontrolate sau pentru susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului, putem face apel la soluții naturale cu acțiune: antiinflamatoare, depurativă, antimicrobiană, decongestionantă, hemostatică, antitumorală și diuretică cum ar fi Ceai de Pufuliță cu flori mici.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale precum Ceaiul de Pufuliță cu flori mici de la Hypericum.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Pufuliță cu flori mici ajută la decongestionarea și reducerea dimensiunilor prostatei, eliminarea litiazei renale, combaterea infecțiilor urinare și sterilizarea urinei.

Extern, se remarcă proprietățile antiseptice, antioxidante, hemostatice, antiinflamatoare, cicatrizante și protectoare la nivelul prostatei.

Ingrediente Ceai Pufulita vrac:

Părți aeriene de Pufuliță cu flori mici (Epilobium parviflorum).

Detalii Ceai Pufulita vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Pufuliță cu flori mici, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Pufuliță cu-flori-mici (Epilobii parviflori herba), formate din treimea superioară a plantei, au fost recoltate vara, în timpul înfloririi (iunie-septembrie), pe timp frumos, și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceai de Pufuliță cu flori mici ajută la menținerea funcționării normale a aparatului uro-genital masculin, folosit în mod regulat, acesta are o acțiune benefică la nivelul prostatei și rinichilor, susținând funcția excretoare și mecanismele de detoxifiere ale organismului.

În plus, compușii activi (de ex., polifenoli, campferol,  mircetină, mircetin-rubinozidă, quercetină, flavonoide, acizi organici – elagic, cafeic, ursolic, oleanolic, hidroxiursolic, hidroxioleanolic; taninuri, saponine triterpenice și steroidice, antociani, aminoacizi esențiali, ulei volatil, vitamine – C și minerale – Mg, Zn, Cu, K, S, P, Co ș.a.) din părțile aeriene de Pufuliță-cu-flori-mici ajută și la: susținerea sistemului digestiv, protejarea funcției hepatice și stimularea colecistului, reducerea inflamației și dimensiunilor prostatei, combaterea infecțiilor microbiene de la nivelul tractului urinar inferior, combaterea litiazei renale, menținerea diviziunii celulare normale și limitarea proceselor de diviziune celulară necontrolată, calmarea mucoasei gastrointestinale, oprirea sângerărilor și susținerea proceselor de eliminare a toxinelor din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Pufuliță-cu-flori-mici se numără acțiunea: antiinflamatoare, antiseptică, depurativă, antioxidantă, diuretică, antitumorală, hemostatică, hepatoprotectoare, colecistokinetică, astringentă, și anticongestivă la nivelul prostatei. Extern, Pufulița-cu-flori-mici ajută la grăbirea refacerii zonelor lezate, combaterea infecțiilor microbiene, reducerea dimensiunilor prostatei și combaterea problemelor de natură inflamatorie. Astfel, extern, acesta are acțiune: antiinflamatoare, hemostatică, cicatrizantă, astringentă și antimicrobiană.

Prezentarea compușilor activi din Pufuliță:

Pufulița cu flori mici (Epilobium parviflorum), cunoscută și drept Zburătoare de mlaștină, Zburătoare de zăvoi sau Pufuliță de zăvoi este o plantă erbacee perenă, hemicriptofită ce face parte din familia Onagraceae (în care se regăsesc numeroase specii de Pufuliță/Epilobium, Luminiță/Oenothera, Cerceluș/Fuchsia și multe alte plante cu rol decorativ și/sau medicinal).

Aceasta poate fi întâlnită crescând spontan pe malul apelor, prin fânețe, zăvoaie, văi, gropi sau rovine din regiunile de câmpie și până în cele montane. Specia se caracterizează printr-o tulpină cilindrică, înaltă de 1 m, de la bază căreia pornesc lăstari scurți. Frunzele sunt alternante sau opuse, înguste, lanceolate cu marginile ascuțit-zimțate, iar florile sunt de culoare roz sau mov deschis, cu receptacul infundibuliform, caliciu cu 4 sepale și corolă cu 4 petale. Spontană pe continentele European și Asiatic, specia a fost introdusă și pe teritoriul Americii de Nord.

Folosită din vechime, Pufulița cu flori mici s-a dovedit utilă în combaterea a numeroase probleme de sănătate de-a lungul timpului, și este recunoscută în medicina tradițională a multor popoare.

La sate, Pufulița cu flori mici este folosită empiric de mult timp pentru protejarea ficatului, a căilor urinare și a prostatei. Se crede că sătenii au observat efectul pozitiv al plantei asupra rațelor care consumau frunzele sale. Acestea erau mai rezistente la îmbolnăvire și, astfel, frunzele plantei au fost introduse și în consumul alimentar uman, mai cu seamă în salate sau sub formă de infuzie. Zona cu cea mai semnificativă tradiție de consum de la noi din țară este Transilvania și sudul Carpaților de Curbură.

 

În ceea ce privește fitoterapia modernă, aceasta recomandă preparatele pe bază de Pufuliță cu flori mici în problemele de natură uro-genitală, cu precădere la persoanele de sex masculin cu vârste peste 45 ani.

Studiile științifice au evidențiat proprietățile benefice ale acestei plante în hipertrofia de prostată, litiazele renale, prostatită, infecțiile tractului urinar inferior și probleme ale sistemului digestiv.

Literatura de specialitate indică și proprietăți cicatrizante, dezinfectante, hemostatice și anticongestive ale extractului apos de Pufuliță cu flori mici, cu efecte benefice în afecțiunile deja menționate mai sus. De asemenea, conform fitoterapiei moderne, produsele pe bază de Pufuliță cu flori mici ajută și la menținerea bunei funcționări a ficatului și vezicii biliare datorită acțiunii depurative, coleretice și colagoge.

Nu în ultimul rând, specia poate fi folosită și extern în cazul adenomului de prostată sau pentru combaterea infecțiilor microbiene, pentru adresarea problemelor de natură inflamatorie și pentru îngrijirea plăgilor.

Mod de utilizare Ceai Pufulita vrac:

Intern: Infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 250 mL de apă clocotită. Se lasă acoperit 15-20 minute, apoi se strecoară și se bea cu 30 minute înainte de masă. Se vor consuma 2 căni de ceai pe zi: una înainte de micul-dejun, iar cealaltă înainte de cină. În cazul consumului îndelungat, se recomandă o pauză de câte 10 zile după fiecare 3 luni.

Se recomandă cu tărie evitarea alimentelor sărate, picante, acre, a lactatelor, alcoolului și tutunului pe tot parcursul curei!

Extern: sub formă de decoct din 2 linguri de plantă la 500 mL apă clocotită ce se lasă la fiert timp de 10 minute și se poate folosi pentru: spălături locale (în special în zona prostatei), băi de șezut, comprese, cataplasme, badijonări, gargară.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Tinctura și Capsulele de Pufuliță-cu-flori-mici de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu:

Prostaborat (capsule), Hyper Pros (capsule), Ceai Prostată, Ceai și Tinctură de Ghimpe, Hyper Uro Renal (capsule), Ceai și tinctură Diuretică, Ceai de Coada calului și capsule Coada-calului, Ceai cozi de cirese și capsule Cozi de cireșe, Capsule Hyper-Tum, ceai, Hyper-Tum și sirop Hyper-Tum, Hyper-Bil (capsule), Ceai Urzică și capsule Urzică, Ceai Urzică-moartă, Ceai Splinuță, Ceai Gălbenele și Tinctură de Gălbenele, Ceai de Crețușcă, Capsule Merișor și sirop Merisor), Ceai Sânziană și capsule Sânziană, Capsule Sevă de Mesteacăn si Sirop Sevă de Mesteacăn Ceai Mentă, tinctură de Mentă, Hyper Antioxidant (Forte)(capsule) și Ulei de Dovleac de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă mai recomandăm și:

Ceaiul de Ghimpe și tinctura de Ghimpe, Crema cicatrizantă, Crema Hyper-reum, Crema Hemor-Hyp, Cremă de Gălbenele, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic și Sarea de baie Hyper-reum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

80 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

-A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

-Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Proprietati   

Antimicrobian, Antioxidant, antitumoral, Decongestionant, Depurativ, Dezinfectant, hemostatică, protectoare la nivelul prostatei

Recomandari         

adenom de prostată, Afecţiuni ale prostatei, combaterea infecțiilor microbiene, combaterea infecțiilor urinare, Sanatatea prostatei, Sistem uro-genital

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 154
Cod produs: 46171
Top sezon
Preț produs în pct: 153
Cod produs: 46030
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42909
Top sezon
Preț produs în pct: 104
Cod produs: 63924
Top sezon
Preț produs în pct: 135
Cod produs: 61896
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.