Valsartan comp. filmate 160mg N14x2 Stada

Cod produs: 62949
Divizarea: 28
Doza concentratia: 160
Forma: comp. film.
Producator: Laboratorio STADA, S.L., Spania(PROD: Stada Arzneimittel AG, Germania; )
Tara: Spania
eliberat doar cu rețetă!

Valsartan Stadafarma 160 mg

comprimate filmate EFG

1.         Ce este Valsartan Stadafarma şi pentru ce se utilizează

Valsartanul aparţine unei clase de medicamente cunoscute sub nuinele de antagonişti ai receptorilor angiotensinei II care ajută la controlul tensiunii arteriale crescute. Angiotensina II este o substanţă din organism care determină îngustarea vaselor de sânge, determinând creşterea tensiunii arteriale. Valsartanul acţionează pi in blocarea efectului angiotensinei II. în consecinţă, vasele de sânge se relaxează şi tensiunea arterială scade.

Valsartan Stadafarma 160 mg comprimate filmate poate fi utilizat pentru trei afecţiuni diferite:

•           pentru a trata hipertensiunea arterială la adulţi şi la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani . Tensiunea arterială mărită creşte volumul de muncă al inimii şi al arterelor. Dacă este lăsată netratată, poate deteriora vasele de sânge din creier, inimă şi rinichi şi poate duce la accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă sau insuficienţă renală. Tensiunea arterială mărită creşte riscul de atac de cord. Scăderea tensiunii arteriale la valori normale reduce riscul de a dezvolta aceste tulburări,

•           pentru II Irata pacienţii adulţi după un atac de cord recent (infarct miocardic). „Recent” înseamnă aici între 12 ore şi 10 zile,

•           pentru tratarea insuficienţei cardiace simptomatice la pacienţii adulţi. Valsartanul este utilizat atunci când un grup de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IliCA) (un medicament pentru tratamentul insuficienţei cardiace) nu poate fi utilizat sau poate fi utilizat în plus faţă dc inhibitorii ECA atunci când alte medicamente nu pot fi utilizate pentru tratarea insuficienţei cardiace.

Simptomele insuficienţei cardiace includ dificultăţi de respiraţie şi umflarea picioarelor şi picioarelor din cauza retenţiei de lichide. Acest lucru sc datorează faptului că muşchiul inimii nu poate pompa sânge cu suficientă forţă pentru a furniza tot sângele necesar organismului.

2.         Ce trebuie să ştiţi înainte să administraţi Valsartan Stadafarma

NU administraţi Valsartan Stadafarma

•           dacă sunteţi alergic(hipersensibil) la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale Valsartan Stadafarma, (enumerate la punctul 6.)

•           dacă aveţi o boală hepatică severă,

•           dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni. (Este mai bine să evitaţi să administraţi valsartan la începutul sarcinii - vezi secţiunea privind Sarcina).

•           dacă aveţi diabet zaharat sau funcţie renală afectată şi sunteţi tratat cu un medicament care scădea tensiunea arterială care conţine aliskiren.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus se aplică în cazul dvs. (sau nu sunteţi sigur), consultaţi medicul şi nu administraţi valsartan. Avertismente şi precauţii

înainte să administraţi Valsartan, consultaţi medicul dvs. sau farmacistul:

•           dacă suferiţi de boală hepatică,

•           dacă aveţi boală renală severă sau dacă faceţi dializă,

•           dacă suferiţi dc o îngustare a arterei renale,

•           dacă aţi avut recent un transplant dc rinichi (aţi primit un rinichi nou),

•           dacă aveţi o afecţiune cardiacă gravă, alta decât insuficienţa cardiacă sau atacul dc cord,

•           dacă aţi avut vreodată umflare a limbii şi a feţei cauzată de o reacţie alergică numită angioedem când administraţi alte medicamente (inclusiv inhibitori ECA), consultaţi medicului dvs. Dacă aveţi aceste simptome în timp ce administraţi valsartan, încetaţi imediat să administraţi valsartan şi nu îl mai administraţi niciodată. Vezi pct. 4, „Reacţii adverse posibile”.

•           dacă administraţi medicamente care cresc cantitatea dc potasiu din sângele dvs. Acestea includ suplimente dc potasiu sau înlocuitori de sare care conţin potasiu, medicamente care economisesc potasiu şi heparină. Poate fi necesar să se monitorizeze regulat cantitatea de potasiu din sânge,

•           dacă aveţi sub 18 ani şi administraţi valsartan împreună cu alte medicamente care inhibă sistemul renină angiotensină aldosteron (medicamente care scad tensiunea arterială), medicul dvs. vă poate monitoriza periodic funcţia rinichilor şi cantitatea de potasiu din sânge.

•           dacă suferiţi de aldosteronism, o boală în care glandele suprarenale produc prea mult hormon aldosteron. în acest caz, nu este recomandat să administraţi valsartan,

•           dacă aţi pierdut mult lichid (deshidratare) din cauza diareei, vărsăturilor sau a dozelor mari de diuretice (medicamente pentru creşterea producţiei de urină), consultaţi medicul dvs.

•           dacă sunteţi gravidă (sau dacă credeţi că aţi putea fi) Valsartan nueste recomandat la începutul sarcinii (primele 3 luni) şi nu trebuie

administrat atunci când sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate provoca vătămări grave copilului dvs. (vezi secţiunea Sarcină).

•           dacă administraţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale (tensiune arterială crescută):

-           un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (de exemplu enalapril, lisinopril, ramipril), în special dacă suferiţi de probleme renale legate de diabet.

-           aliskiren

•           dacă sunteţi tratat cu un inhibitor ECA împreună cu alte medicamente specifice pentru tratamentul insuficienţei dvs. cardiace, cunoscuţi ca antagonişti ai receptorilor mineralocorticoizi (MRA) (de exemplu, spironolactonă, eplerenonă) sau beta-blocante (de exemplu, metoprolol).

Medicul dvs. vă poate monitoriza funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi nivelul electroliţilor (de exemplu, potasiu) în sânge la intervale regulate.

Consultaţi şi informaţiile de la rubrica „Nu administraţi Valsartan Stadafarma”.

Trebuie să consultaţi medicului dvs. dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. Valsartanul nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie administrat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate provoca vătămări grave copilului dumneavoastră dacă este utilizat în acel moment (vezi secţiunea Sarcină).

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus se aplică în cazul dvs., consultaţi medicul înainte de a administra valsartan.

Administrarea Valsartan Stadafarma cu alte medicamente

Informaţi medicului dvs. sau farmacistului dacă administraţi, aţi administrat recent sau s-ar putea să administraţi orice alte medicamente.

Efectul tratamentului cu valsartan poate fi modificat dacă este administrat împreună cu anumite medicamente. Poate fi necesară modificarea dozei, luarea altor măsuri de precauţie sau, în unele cazuri, încetarea tratamentului unuia dintre medicamente. Acest lucru este valabil atât pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă, cât şi pentru medicamentele fără prescripţie medicală, în special:

•           alte medicamente care scad tensiunea arterială, în special diuretice(medicamente pentru creşterea producţiei de urină), inhibitori ai ECA (cum ar fi enalapril, lisinopril etc.) sau aliskiren. (vezi şi informaţiile de la rubricile „Nu administraţi Valsartan Stadafarma” şi „Avertismente şi precauţii”).

•           medicamente care cresc cantitatea de potasiu din sânge. Acestea includ suplimente de potasiu sau înlocuitori de sare care conţin potasiu, medicamente care economisesc potasiu şi heparină.

•           anumite medicamente pentru tratarea durerii numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS),

•           unele antibiotice (grupul rifampicinei), un medicament utilizat pentru a proteja împotriva respingerii transplantului (ciclosporină) sau un medicament antiretroviral utilizat pentru tratarea infecţiilor HIV/SIDA (ritonavir). Aceste medicamente pot creşte efectul valsartanului

•           litiu, un medicament utilizat pentru a trata anumite tipuri de boli psihiatrice.

Mai mult:

•           dacă sunteţi tratat după un atac de cord, nu este recomandată asocierea cu inhibitori ai ECA(un medicament pentru tratarea unui atac de cord).

•           dacă sunteţi tratat pentru insuficienţă cardiacă, tripla combinaţie cu inhibitori ai ECA şi alte medicamente specifice pentru tratamentul insuficienţei cardiace, cunoscute sub numele de antagonişti ai receptorilor mineralocorticoizi (ARM) (de exemplu, spironolactonă, eplerenonă) sau beta-blocante (pentru de exemplu, metoprolol).

Este posibil ca medicul dvs. să fie nevoit să vă ajusteze doza şi/sau să ia alte măsuri de precauţie.

Puteţi administra valsartan fără a ţine cont de alimente Sarcina şi alăptarea

Consultaţi-vă medicul sau farmacistul înainte de a administra orice medicament.

•           Trebuie să vă informaţi medicul dacă sunteţi gravidă (sau dacă credeţi că ati putea fi). în mod normal, medicul dvs. vă va sfătui să încetaţi să administraţi Valsartan înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce ştiţi că sunteţi gravidă şi vă va sfătui să administraţi un alt medicament în loc de Valsartan. Valsartan nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie administrat atunci când sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate provoca vătămări grave copilului dvs. dacă este utilizat după a treia lună de sarcină.

•           Informaţi medicul dvs. dacă urmează să începeţi sau dacă alăptaţi, deoarece nu este recomandat să administraţi valsartan femeilor în această perioadă. Medicul dvs. poate decide să vă ofere un tratament care este mai potrivit dacă doriţi să alăptaţi, în special nou-născuţii sau prematuri.

Conducerea şi folosirea vehiculelor

înainte de a conduce un vehicul, de a folosi unelte sau de a folosi utilaje sau de a efectua alte activităţi care necesită concentrare, asiguraţi-vă că ştiţi cum reacţionaţi la efectele valsartanului. Ca multe alte medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale crescute, valsartanul poate provoca rareori ameţeli şi poate afecta capacitatea de concentrare.

Valsartan Stadafarma conţine lactoză şi sorbitol.

Dacă medicul dvs. v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, consultaţi medicului dvs. înainte de a administra acest medicament.

3.         Cum să administraţi Valsartan Stadafarma

Pentru cele mai bune rezultate şi pentru a reduce riscul de reacţii adverse, administraţi întotdeauna Valsartan exact aşa cum v-a recomandat medicul dvs. Adresaţi-vă medicului dvs. sau farmacistului dacă aveţi îndoieli. Persoanele cu hipertensiune arterială adesea nu observă niciun semn al bolii; mulţi se simt normali. Acest lucru face ca este foarte important să păstraţi programările la medic, chiar dacă vă simţiţi bine.

Pacienţi adulţi cu hipertensiune arterială: doza uzuală este de 80 mg pe zi. în unele cazuri, medicul dvs. vă poate prescrie doze mai mari (de exemplu, 160 mg sau 320 mg). De asemenea, puteţi combina valsartan cu un alt medicament (de exemplu, un diuretic).Copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsăîntre 6 şi 18 ani) cu hipertensiune arterială:

La pacienţii cu greutatea mai mică de 35 kg, doza uzuală este de 40 mg valsartan o dată pe zi.

La pacienţii cu greutatea de 35 kg sau mai mult, doza iniţială recomandată este de 80 mg valsartan o dată pe zi. în unele cazuri, medicul dvs. vă poate prescrie doze mai mari (doza poate fi crescută la 160 mg şi până la maximum 320 mg).

Pacienţi adulţi după un atac de cord recent:

După un atac de cord, de obicei începe în 12 ore, de obicei cu o doză mică de 20 mg administrată de două ori pe zi. Medicul dvs. Va creşte această doză treptat pe parcursul mai multor săptămâni până la maximum 160 mg de două ori pe zi. Doza finală va depinde de toleranţa dvs. individuală. Valsartan poate fi administrat în asociere cu alte tratamente pentru infarct miocardic, iar medicul dvs. va decide care tratament este potrivit pentru dvs.

Pacienţi adulţi cu insuficienţă cardiacă : tratamentul se începe de obicei cu 40 mg de două ori pe zi. Medicul dvs. vă va creşte treptat doza pe parcursul mai multor săptămâni până la maximum 160 mg de două ori pe zi. Doza finală va depinde de toleranţa dvs. particulară.

Valsartan poate fi administrat împreună cu alte tratamente pentru insuficienţa cardiacă, iar medicul dvs. va decide care tratament este potrivit pentru dvs.

Puteţi administra valsartan cu sau fără alimente. înghiţiţi valsartan cu un pahar cu apă.

Administraţi valsartan aproximativ la aceeaşi oră în fiecare zi.

Linia punctajului este doar pentru spargerea comprimatului dacă vă este dificil să-l înghiţiţi întreg.

Dacă administraţi mai mult Valsartan Stadafarma decât trebuie

Dacă aveţi ameţeli severe sau leşin, întindeţi-vâ pe pat şi contactaţi imediat medicul dvs. în caz de supradozaj sau ingerare accidentală, consultaţi imediat medicul sau farmacistul sau sunaţi la Serviciul de Informaţii Toxicologice, la telefon 91 562 04 20, indicând medicamentul şi cantitatea ingerată.

Dacă uitaţi să administraţi Valsartan Stadafarma

Dacă uitaţi să administraţi o doză, administraţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, săriţi peste doza omisă.

Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă întrerupeţi tratamentul cu Valsartan Stadafarma

Dacă întrerupeţi tratamentul cu valsartan, boala dvs. se poate agrava. Nu încetaţi să administraţi medicamentul decât dacă medicul dvs. vă spune acest lucru.

Dacă aveţi întrebări suplimentare despre utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dvs. sau farmacistului.

4.         Posibile efecte adverse

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse pot fi grave şi pot necesita asistenţă medicală imediată:

Este posibil să aveţi simptome de angioedem (o reacţie alergică specifică), cum ar fi

•           umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului,

•           dificultate la respiraţie sau la înghiţire,

•           urticarie, măncărime

Dacă aveţi oricare dintre aceste simptome, consultaţi imediat un medic.

Alte reacţii adverse includ:

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane

•           ameţeli

•           tensiune arterială scăzută, cu sau fără simptome, cum ar fi ameţeli şi leşin atunci când vă ridicaţi în picioare,

•           funcţia renală redusă (semne de insuficienţă renală).

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 de persoane

•           angioedem (vezi secţiunea „Unele simptome necesită asistenţă medicală imediată”)

•           pierderea bruscă a conştienţei (sincopă)

•           senzaţie de rotaţie, (vertij)

•           reducerea marcată a funcţiei renale (semne de insuficienţă renală acută),

•           spasme musculare, ritm cardiac anormal (semne de hiperkaliemie),

•           dificultăţi de respiraţie, dificultăţi de respiraţie când vă culcaţi, umflarea picioarelor sau picioarelor (semne de insuficienţă cardiacă),

•           durere de cap,

•           tuse,

•           durere abdominală,

•           greaţă,

•           diaree,

•           oboseală,

•           punct slab.

Cu frecvenţă necunoscută: (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

•           pot apărea reacţii alergice cu erupţii cutanate, mâncărime şi urticarie simptome: febră, umflare şi durere articulară, dureri musculare, ganglioni limfatici umflaţi şi/sau simptome asemănătoare gripei (semne ale bolii serului).

•           pete roşii-violet, febră, mâncărime (semne de inflamaţie a vaseldr de sânge, numite şi vasculită).

•           sângerări sau vânătăi mai frecvente decât de obicei (semne de trombocitopenie),

•           dureri musculare (mialgie).

•           febră, dureri în gât sau ulcere bucale din cauza infecţiilor (simptome de globule albe scăzute, numite şi neutropenie).

•           reducerea nivelului de hemoglobină şi reducerea procentului de globule roşii din sânge (care, în cazurile severe, poate duce la anemie).

•           nivel crescut de potasiu în sânge (care, în cazuri severe, poate provoca spasme musculare şi ritm cardiac anormal).

•           creşterea valorilor funcţiei hepatice (care poate indica afectarea ficatului), inclusiv o creştere a nivelului de bilirubină din sânge (care, în cazuri severe, poate provoca îngălbenirea pielii şi a ochilor).

•           creşterea nivelului de azot ureic din sânge şi creşterea nivelului creatininei serice (ceea ce poate indica o funcţie anormală a rinichilor).

•           nivel scăzut de sodiu in sânge (care in cazuri severe poate provoca oboseala, confuzie, spasme musculare si/sau convulsii).

Frecvenţa unor reacţii adverse poate varia în funcţie de starea dumneavoastră. De exemplu, anumite reacţii adverse, cum ar fi ameţelile şi funcţia renală redusă, au fost observate mai rar la pacienţii trataţi pentru hipertensiune arterială decât la pacienţii trataţi pentru insuficienţă cardiacă sau după un atac de cord recent.

Efectele secundare la copii şi adolescenţi sunt similare cu cele observate la adulţi

Comunicarea efectelor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţie adversă, adresaţi-vă medicului dvs. sau farmacistului, inclusiv posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, îi puteţi notifica direct prin Sistemul spaniol de farmacovigilenţă pentru medicamente de uz uman: https://www.notificaram.cs. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de mai multe informaţii privind siguranţa acestui medicament.

5.         Cum se păstrează Valsartan Stadafarma

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare care apare pe recipient. Data de expirare este ultima zi a lunii indicate.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi că ambalajul este deteriorat sau prezintă semne de deteriorare.

Medicamentele nu trebuie aruncate la canalizare sau la gunoi. Depuneţi ambalajele şi medicamentele de care nu aveţi nevoie la Punctul SIGRE al farmaciei. Dacă aveţi îndoieli, întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi ambalajul şi medicamentele de care nu aveţi nevoie. Astfel vei contribui la protejarea mediului.

6.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Valsartan Stadafarma

•           Substanţa activă este valsartan. Un comprimat Valsartan Stadafarma 160 mg conţine valsartan 160 mg;

•           Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină (E 460), siliciu coloidal anhidru (E 551), sorbitol (E 420), carbonat de magneziu (E 504), amidon de porumb pregelatinizat, povidonă K-25 (E 1201), stearil sulf marat sodiu, laurii sulfat de sodiu, crospovidonă tip A (E 1202). Corpul comprimatului: lactoză monohidrat, hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol.

•           Valsartan Stadafarma 160 mg conţine colorantul roşu oxid de fier (E172).

Aspectul produsului şi conţinutul recipientului

Valsartan Stadafarma 160 mg: sunt comprimate cilindrice, acoperite, de culoare roz, cu şanţ de divizare pe o parte.

Comprimatele sunt disponibile în cutii cu 7,14,28,56,98 şi 280 de comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Titularul autorizaţiei de comercialziare

Laboratorul STADA, S.L.

Frederic Mompou, 5 08960 Sânt Just Desvem (Barcelona) Spania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42909
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Promoție
Preț produs în pct: 256
Cod produs: 61844
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.