Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.

Pentru a înțelege importanța acestui supliment vom analiza câteva puncte:

Când utilizăm Sanotact Rehidration?

Atunci când administrăm antibiotice, în intoxicații alimentare sau alcoolice este afectat sistemul digestiv, pancreasul, ficatul, microflora intestinală. Toate acestea pot duce la vomă, diaree sau constipații, ca rezultat – la deshidratarea și intoxicarea organismului.

Ce este deshidratarea?

Deshidratarea este o afectiune patologica subestimata. Oricine poate suferi de deshidratare, mai ales copiii mici, pacientii cu boli cronice, batranii si sportivii. Cea mai buna modalitate prin care o puteti evita este preventia. Hidratarea corecta, atat in stare de repaus, cat si in timpul unui efort fizic intens, in conditii termice optime sau pe timp de canicula, este esentiala pentru buna functionare a organismului indiferent de varsta. Cea mai buna alegere pe care o puteti face in acest sens este apa. De asemenea, sunt utile si sarurile de rehidratare. Pe de alta parte, bauturile pe baza de cofeina, alcoolul si sucurile cu continut ridicat de zahar nu fac altceva decat sa accentueze starea de deshidratare. Consumarea unui aport optim de lichide de-a lungul intregii zile este esentiala pentru a evita aparitia unor complicatii care va pot afecta organismul.

Cum apare deshidratarea?

Deshidratarea apare atunci cand consumati mai putine lichide decat pierdeti. Cand continutul normal de apa din organism este redus, acesta strica echilibrul mineralelor (saruri si zahar), fapt care afecteaza functionarea optima. Apa reprezinta peste doua treimi din corpul uman sanatos. Ea lubrifiaza articulatiile si ochii, faciliteaza digestia, elimina toxinele si mentine pielea sanatoasa.

Care sunt cauzele deshidratarii?

Este firesc ca in fiecare zi sa pierdeti apa din organism. De obicei, aceasta pierdere este compensata prin consumul de lichide si consumul de alimente care contin apa. Atunci cand pierdeti prea multa apa sau nu beti si mancati suficient, va puteti deshidrata. Acest lucru se poate intampla in urmatoarele situatii:

-febra

-varsaturi

-diaree

-transpiratie excesiva

-urinari frecvente (diabetul si unele medicamente va pot determina sa urinati des).

-Intoxicatii alimentare si alcoolice