Balonarea, denumita în termeni medicali meteorism abdominal, reprezintă un disconfort gastrointestinal datorat acumulării de gaze la nivelul intestinelor. Balonarea excesivă se manifestă prin flatulentă, durere abdominală, diaree sau constipație, stări de greată și lipsa poftei de mâncare. Balonarea afectează aproximativ 30% din populația globului și, privită la modul general, este o condiție absolut normală a organismului.


Producția de gaz din tractul gastro-intestinal depinde de obicei de cantitatea de alimente neabsorbite care sunt fermentate de bacterii și compoziția generală și distribuția florei intestinale. Indiferent de gen, balonarea și teama de flatulență necontrolată poate fi o cauză majoră de stres în viața zilnică.

Ce este flatulența?

 Flatulețța este eliminarea voluntară sau involuntară a gazelor în exces prin anus, care poate deveni invalidantă social pentru unii oameni. Gazele abdominale sunt produse de obicei de bacterii care fermentează alimentele neabsorbite din colon. Cantitatea de gaze diferă mult de la o persoană la alta și depinde de compoziția alimentelor și activitatea metabolică a bacteriilor. Dacă oamenii nu pot evacua eficient gazele, rezultatul este o reținere prelungită a gazelor intestinale și simptome de balonare și durere.


MaxiVita Herbal FLATULENCE -este un remediu împotriva balonării și flatulenței.

MaxiVita Herbal FLATULENCE - este un supliment alimentar modern, în plicuri practice de unică folosință, ce ajută la senzația de plinătate (balonare). Plus la toate:

Conține Simethicone 80 mg + anason + mentă;

 20 plicuri;

Simeticona, substanța activă din  FLATULENCE,modifică tensiunea superficială de la suprafața bulelor de gaz care sunt încorporate în masa alimentară din tractul gastro-intestinal. Pe măsură ce bulele sunt sparte și gazul este eliberat, este ușurată absorbția gazelor de către peretele intestinal și evacuarea lor prin eructație sau flatulență.


Anason, proprietăți

Bogate în uleiuri volatile, semințele de anason sunt panaceu pentru numeroase afecțiuni ale sistemului digestiv.

Semințele de anason au conținut ridicat de anetol, anisaldehida, acid anisic, eugenol, subsțante grase, proteice, glucidice; de asemenea sunt bogate în  mucilagii, dianetol, cumarine, tocoferol, acizi polifenolcarboxilici,au efecte tonice, antispasmodice, diuretice, aperitive, vermifuge, emenagoge, galactogene.

Anason- este indicat în tratarea și ameliorarea simptomelor provovate de dureri gastrice, digestii lente, flatulența.

Menta- are proprietați antioxidante și antibacteriene, însă cel mai important beneficiu este acela că ajută la indigestie, balonare sau greaţa.

Menta are efect carminativ (care favorizează eliminarea gazelor).