Am adunat toate aceste solicitări și ne-am adresat cercetător ing. Ștefan Manea, fondatorul celei mai mari companii cu capital românesc de pe piața alternativă a produselor de sănătate pentru un răspuns comun:
”Într-adevăr, pentru foarte multe afecțiuni fitoterapia are efecte benefice și este mai ușor de acceptat de către pacienți, nu doar pentru că este mai ieftină, ci mai ales pentru că nu produce efectele secundare nedorite ale medicamentelor de sinteză.

MacAnghinar are capacitate similară cu statinele de a normaliza colesterolul.
Este cazul întregului portofoliu de suplimente alimentare deținut de HOFIGAL, multe dintre aceste fiind recunoscute și premiate internațional pentru valoarea lor terapeutică și aliați de drum lung pentru sănătatea românilor.
Dacă ar fi să mă refer direct la problemele ridicate de către cititorii site-ului dumneavoastră și pentru care încerc un răspuns comun deși suferințele sunt tot atât de diverse pe cât de diferit este fiecare, aș vrea să aduc în atenția pacienților care au suferințe gastro-biliare suplimentul alimentar MacAnghinar.
Rezultatele clinico-biologice ale unui studiu desfășurat cu câțiva ani în urmă la Spitalul Colentina, au arătat că MacAnghinarul produs de HOFIGAL nu numai că reduce sindromul gastro-biliar și pe acela de colon iritabil cu care se confruntă extrem de multe persoane, dar normalizează și colesterolul, având capacitate similară cu statinele din acest punct de vedere, nu și consecințele mai puțin dorite ale acestuia!

MacAnghinar este recomandat pentru cele mai complexe patologii digestive.
Valoarea acestui supliment alimentar constă în aceea că își dovedește proprietățile curative cu atât mai mult cu cât patologia digestivă e mai complexă.
Despre anghinare se poate vorbi o săptămână – glumește interlocutorul nostru, dar o să mă mărginesc – având în vedere că spațiul articolului nu ne permite – să vă spun doar că la ora actuală aceasta se află printre cele mai cercetate plante medicinale din lume. În unele țări ea chiar se substituie medicamentelor de sinteză în bolile digestive, hepatice sau cardiovasculare. Este o plantă cu o istorie lungă și respectabilă, și pot să menționez în treacăt că o varietate a sa a fost folosită pentru vindecarea hepatitei A, boală care făcea ravagii în secolele 18-19 când apa și alimentele erau contaminate cu virusul hepatitic. În sfârșit, sărurile de magneziu din surse naturale prezente în acest produs, reprezintă o adevărată cheie către sănătate.

MacAnghinar este recomandat și tinerilor și vârstnicilor.
Trebuie să recunoaștem că accesul la tot mai multă hrană și de o tot mai proastă calitate în paralel cu consumul de dulciuri, petrecerea timpului în spații închise, fără aer curat și fără mișcare sunt neajunsuri care fac ca tinerii să intre rapid în categoria persoanelor cu patologii digestive. De aceea, în afara pacienților cu suferințe gastro-biliare, produsul este bun mai ales pentru tinerii care nu au un program de masă regulat, iar când mănâncă preferă fast-food-ul, preparatele și băuturile industriale.
De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, mai susceptibile la efectele adverse ale medicamentelor, sunt și ele beneficiarele unei cure cu acest supliment naturist.

Mod de administrare:
Copii între 3-7 ani: ½ comprimat de 3 ori pe zi cu 10-15 minute înainte de masă sau la recomandarea medicului.
Copii între 7-10 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi cu 10-15 minute înainte de masă sau la recomandarea medicului.
Copii între 10-15 ani: jumătate din doza adultului cu 10-15 minute înainte de masă sau la recomandarea medicului.
Adulţi: 2 – 3 comprimate de 3 ori pe zi cu 10-15 minute înainte de masă sau la recomandarea medicului.