Uleiul din ficat de cod este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi graşi esenţiali si Omega-3 si, in plus,conţine o gama variata de vitamine importante pentru sanatatea generala a organismului, printre care si grupul de vitamine A, D si E.Beneficiile consumului de ulei din ficat de cod.

Uleiul din ficat de cod poate fi un aliat de baza inclusiv al sanatatii copiilor, deoarece conţine o gama variata de elemente naturale care sunt vitale in procesul de creştere.Consumul de ulei din ficat de cod aduce următoarele beneficiiconcrete:

Menţine sanatatea cerebrala

Datorita elementelor pe care le conţine, uleiul din ficat de cod ajuta memoria, imbunatateste puterea de concentrare si creste viteza cu care procesam informaţiile. De asemenea, previne apariţia bolilor neurodegenerative, datorita conţinutului mare de Omega-3 si vitamina D. In plus, preintampina instalarea depresiei, putând fi util chiar si in tratarea acesteia, insa doar la recomandarea medicului.Scade riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare Un consum regulat de ficat din ulei de cod normalizeazanivelul trigliceridelor, contribuie la reglarea tensiunii arteriale si, in plus, ajuta la scăderea colesterolului rau si la creşterea colesterolului bun. De asemenea, reducerea numărului de trigliceride din sânge inseamna un risc mai scăzut de apariţie al bolilor cardiovasculare. Nu in ultimul rând, consumul regulat de ulei din ficat de cod poate preveni intarirea si îngustarea arterelor (ateroscleroza).

Sprijină sistemul osos

Consumul de ulei din ficat de cod intareste si sistemul osos, gratie cantitatii considerabile de vitamina D pe care o conţine.

Suplimentarea vitaminei D este asociata, de obicei, si cu un risc mai scăzut de fracturi si de osteoporoza. De asemenea, uleiul din ficat de cod menţine sanatatea articulaţiilor si, dincolo de asta, ajuta si la dezvoltarea armonioasa a sistemului osos al copiilor.

Susţine imunitatea

Uleiul din ficat de cod, atunci când e consumat frecvent, poate amplifica rezistenta la stres si, implicit, favorizează totodată si intarirea sistemului imunitar. De asemenea, consumul de ulei din ficat de cod poate fi util si pentru sportivi pentru ca ajuta la creşterea rezistentei la efort fizic intens.

Imbunatateste fertilitatea

Consumul de ulei din ficat de cod stimulează si producţia de hormoni sexuali feminini si menţine sanatatea sistemului endocrin, prin urmare este asociat si cu creşterea şanselor de concepţie. Cu toate acestea, este indicat ca inainte de a consuma ulei din ficat de cod in acest scop sa consulţi si medicul specialist.

Ajuta la controlul diabetului zaharat

Tot datorita conţinutului bogat de acizi graşi Omega-3, uleiul din ficat de cod poate contribui la scăderea rezistentei la insulina. In plus, s-a constatat ca un consum regulat diminuează si riscul de apariţie a diabetului de tip I insulino- dependent la copii.

Uleiul din ficat de cod, un posibil aliat in lupta cu virusul COVID-19.

Dincolo de beneficiile enumerate anterior, uleiul din ficat de cod a mai dobândit

recent si un posibil beneficiu circumstanţial: ar putea ajuta in lupta cu virusul COVID-19.