• Se cultivă speciile prețioase de Mușețel pe plantațiile proprii.

  • Procesul de colectare este conceput astfel, încât se desprind doar florile cu partea de sus a tulpinei.

  • Florile colectate sunt transportate imediat la fabrica, plasate în dulapuri de uscare la temperatura de 45°C, pentru a asigura păstrarea și conseravrea corectă.

  • În final, distilarea cu aburi a materiei prime uscate permite extracția uleiului esențial pur de mușețel și colectarea hidrosolului distilat.


Din florile de Mușețel se obține ulei foarte prețios de o culoare albastru intens, bogat în derivați de azulen și bisabolol. În uleiul M&D nu au fost depistați componenți alergeni, ce îi permite produselor M&D să fie folosite și pentru piele foarte sensibilă cu tendință alergică.



Bisabolol - 44% – efect antiinflamator, reparator,  antiseptic, antifungic





Farnesen – 24% – efect antiroșeață, răcoritor, emolient






Camazulen - 22%  – efect antiinflamator, calmant, emolient




Acțiunile produselor M&D Pharmacy:

  • Reparatorii

  • Anti – roșeață

  • Anti – mâncărime

  • Calmare

  • Emoliere


Plantația de Mușețel

Am ales să urmărim, și să avem grijă de întreg lanțul de producție de mușețel, pentru a asigura calitatea produselor noastre. Acesta este motivul pentru care cultivăm o specie prețioasă de Mușețel (Matricaria chamomilla) direct pe teritoriul nostru.

Recoltarea plantelor

Recoltarea are loc atunci când petalele florii sunt întoarse în jos: plantele sunt „pieptănate” permițând desprinderea capului florii împreună cu prima porțiune a tulpinii.

Procesul

Planta colectată este transportată imediat la fabrică și introdusă în cuptoare pentru uscare la 45°C, pentru a asigura conservarea și depozitarea corectă.

Distilarea

În final, o distilare cu abur a plantei uscate permite extragerea uleiului esențial de mușețel pur și colectarea hidrolatului de distilare.

Uleiul Esențial

Din procesul de distilare a plantei, obținem un ulei esențial de culoare albastru intens, bogat în ingrediente active inclusiv derivați de azulenă și bisabolol, cu proprietăți antiinflamatorii, antialergice și calmante.

Apa Distilată de Mușețel

Distilarea cu aburi a florilor uscate de Mușețel, ne permite să obținem cantități mari de hidrosol (apă distilată), care este ușor separată de uleiul esențial. Analiza apei distilate a aratat o componența de 77% a derivaților de bisabolol, ce îi conferă proprietați antiinflamatoare și emoliente.

Extract Enzimatic

Din materia prima uscată, datorită tehnicii enzimatice - Bioliquefaction®, se obține extract înalt funcțional, care conține 100% din biochimia plantei.