Ce este osteoporoza

Numele acestei afecțiuni vine din greacă (osteon-os, porosis-rarefiere) și înseamnă oase poroase, ceea ce explică foarte simplu și boala în sine. În urma unor dereglări metabolice, în anumite condiții determinate de vârstă și de unii hormoni, se produce un dezechilibru major, care duce la pierderea calciului din oase. Osul este un țesut dur, iar duritatea lui, raportată la masă, vine din structura specifică ce seamănă cu aceea a unui fagure. În osteoporoză, aceste spații din os cresc mult, ceea ce duce la pierderea densității osoase și la fragilizarea acestuia. În plus, stratul exterior al osului, foarte dur, pierde și el foarte mult din rezistență.


Pentru a înțelege mecanismul care duce la apariția osteoporozei, se pornește de la faptul că țesutul osos este viu, deci se schimbă în permanență, iar unele celule osoase mor și se dizolvă, în timp ce altele noi se formează. Concomitent, are loc un proces continuu de remodelare osoasă, astfel că, la fiecare zece ani, sistemul osos este, în mare, înlocuit. Tot acest proces este afectat de mecanismele fiziologice de îmbătrânire, astfel că, prin această continuă transformare, densitatea osoasă scade la fiecare nouă decadă de viață, după un nivel maxim ce este atins în jurul vârstei de 20 de ani. La femei, densitatea osoasă începe să scadă măsurabil, după vârsta de 35 de ani.


Osteoporoza este o boală degenerativă gravă. Poate avea complicații invalidante, este printre cele mai importante cauze de deces, poate altera grav calitatea vieții și poate transforma un om normal într-un dependent de ajutor, de pe-o zi pe alta. De aceea, consumul adecvat de calciu și vitamina D în copilarie, adolescența și tinerete sunt importante pentru sanatatea oaselor pe toata durata vieții.

Osteoporoza poate fi prevenită.


Pentru o mai bună sănătate a oaselor, poți încerca OsteoZinc Plus comp. N60 + Omega3 260mg caps. gelatinoase N30 TAB ILAC , un supliment alimentar care conține un mix de nutrienți esențiali pentru organism. Calciul, magneziul și zincul contribuie la menținerea sanatații sistemului osos. 

OsteoZinc Plus comp. N60 + Omega3 TAB ILAC-este un produs menit să suplinească necesitațile crescute de CALCIU și VITAMINA D.

MAGNEZIUL, ZINCUL ,BORUL,VITAMIN K2,VITAMINA C,SELENIU, și CUPRUL OMEGA 3 prezenți în produs, contribuie la asimilarea și tolerabilitatea mai bună a CALCIULUI.

Cuprul- este un mineral dinamic, antiinfecţios, antiviral, antiinflamator. Organismul îl mobilizează în cazuri de agresiuni microbiene în infecţii. Cuprul este un element indispensabil vieții.

Cuprul este important pentru funcția multor enzime. Printre numeroasele sale activități, acesta este inclus și în reglarea metabolismului, ajutând corpul să facă energie prin combinarea cu fierul și să producă globule roșii, oase și țesuturi conjunctive. Cuprul este, de asemenea, implicat în pigmentarea pielii și părului, influențează funcționarea inimii și acționează ca antioxidant, reducând radicalii liberi care pot afecta celulele și ADN-ul.

Cuprul este benefic și pentru oasele tale, având capacitatea de a reduce riscul de osteoporoză. Acesta interacționează cu alte minerale precum manganul, fierul sau zincul, și formează complexul de enzime superoxid dismutaza, care este esențial pentru reducerea stresului oxidativ și a acțiunii radicalilor liberi asupra oaselor. Deficitul sever de cupru e asociat cu pierderea densității osoase, care duce la instalarea osteoporozei.


SELENIU-Mai mulți cercetatori au investigat, în cadrul mai multor studii, felul în care contribuie seleniul la tratarea a zeci de afecțiuni, cum ar fi astmul, artrita, tulburările tiroidiene și boli de inimă. După cum bine știm, riscul de apariție a acestor afecțiuni crește pe masură ce îmbătrânim. De aceea, consumul de seleniu poate ajuta la apărarea organismului și poate contribui la o viață mai lungă.



Borul ajută oasele să se regenereze și susține rata de supraviețuire a celulelor din oase, care, la rândul său, ajută la reglarea proteinelor din os și  face oasele mai puternice. Acesta este un proces natural, dar pe măsură ce îmbătrânești, acesta încetinește. Vă puteți ajuta corpul să revină la nivelurile anterioare cu o doză zilnică de bor. În plus, mineralul susține metabolismul calciului, vitaminei D și al magneziului, toate acestea fiind necesare pentru oase și articulații sănătoase.

Borul ușurează discomfortul încheieturilor, reducând nivelul enzimelor COX-2 și LOX și ajută la păstrarea funcțiilor cognitive. Studiile au arătat ca în regiunile unde nivelul de bor din sol este scăzut, multe persoane suferă de artrita.

Vitamina K2 este una dintre formele vitaminei K, cealaltă fiind vitamina K1. Spre deosebire de vitamina K1, care are rolul important de a preveni formarea cheagurilor de sange și tulburarile de sângerare, K2 funcționează diferit.

Vitamina K-contribuie la sănătatea pielii și la metabolismul oaselor, la funcționarea corectă a creierului și previne bolile legate de inimă. În plus, vitamina K2 este importantă în utilizarea calciului de catre organism pentru a ajuta la formarea oaselor sși pentru a inhiba calcificarea vaselor de sange,o problema care poate provoca afecțiuni cardiace. Potrivit cercetatorilor, carența de vitamina K2 poate cauza și alte boli, precum osteoporoza.