farmacie.md la recomandarea farmaciștilor ai rețelei Elody a selectat o listă de produse complementare în profilaxie, în perioada tratamentului cât și în recuperarea post Covid19.


PRODUSE COMPLEMENTARE ÎN PROFILAXIE, PE PERIOADA TRATAMENTULUI COVID19 (lista integrală a produselor poate fi văzută aici)

Produse complementare ce ajută la fortificarea imunității, menținerea și protecția sistemelor organismului care sunt cel mai mult afectate de virusul Covid19. Sunt o serie de vitamine, microelemente și substanțe biologic active. Aceste recomandări sunt bazate pe prescrierile medicilor din întreaga lume ca produse adjuvante în profilaxie, pe perioada tratamentului Covid19.

1. Vitamina C 1000 mg ( vezi produsele aici )

- Vitamina C stimulează producerea de limfocite. Anticorpii funcționează mai eficient când în organism sunt cantități suficiente de Vitamina C. De asemenae,interferonul se sintetizează în cantități optime. Aceasta pe lîngă faptul că Vitamina C este un antioxidant bine cunoscut.

2. Vitamina D3 2000 - 4000 (vezi produsele aici) 

- Vitamina D3 ajută la activarea celulelor B, celulelor T și a celulelor antigen, reducând totodată nivelul de citokine. Acest efect benefic poate reduce riscul de a dobândi o infecție virală. Cercetătorii Universității din Boston au făcut un studiu care oferă dovezi directe că suficiența vitaminei D în organism poate reduce complicațiile, inclusiv furtuna de citokine și în cele din urmă, se poate evita moartea din cauza Covid19.

3. Zinc 15 mg ( vezi produsele aici )

- Combinația dintre Zinc și Vitamina C asigura un efect sinergic, crescând eficiența sistemului imunitar. Zincul are rolul unui magnet care atrage și activează celulele T ale sistemului imunitar să lupte cu infecția pătrunsă în organism.

4. Vitamine grupa B complex (vezi produsele aici) 

- Complexul vitaminelor B protejează și menține funcționarea sistemului nervos.

- Vitamina B1 (tiamina) este necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase și ajută la metabolismul energetic normal. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

- Vitamina B6 (piridoxina) contribuie la metabolismul normal al proteinelor și al glicogenului. Contribuie la reducerea oboselii.

- Vitamina B12 (ciancobalamina) contribuie la formarea normală a globulelor roșii, la sinteza normală a cisteinei, la metabolismul energetic normal, are rol in protecția celulelor hepatice și în funcționarea normală a tractului gastrointestinal.

- Acidul folic este una dintre principalele substanțe recomandate pentru sănătatea sistemului nervos. De asemenea, acidul folic contribuie la metabolismul normal al homocisteinei cu efect direct în prevenirea aterosclerozei și a altor boli cardiovasculare.

5. Probiotice (vezi produsele aici)

- Probioticele mențin și restabilesc flora intestinală în timpul tratamentului cu antibiotice. Restabilesc funcționarea normală a intestinelor în urma diareei cauzate de Covid19. De asemenea flora intestinală sănătoasă are un impact mare la starea sistemului imunitar și participă în formarea anticorpilor.


PRODUSE COMPLEMENTARE ÎN PERIOADA DE RECUPERAREA POST - COVID19 (lista integrală a produselor poate fi văzută aici)

Produse complementare ce ajută la recuperarea mai rapidă a organismului după Covid19. Sunt o serie de vitamine, microelemente și substanțe biologic active care se recomandă în fortificarea imunității și ajută la regenerarea celor mai afectate sisteme ale organismului. Aceste recomandări sunt bazate pe prescripțiile medicilor din întreaga lume ca produse adjuvante în schemele în perioada de recuperarea post - COVID19.

1. Vitamina C 1000 mg  ( vezi produsele aici ) 

- Antioxidant puternic și regenerant. Fortifică imunitatea și ajută la refacerea țesuturilor deteriorate a zonelor afectate de virus – plămâni, rinichi, a vaselor sangvine!

2. Omega 3 1000  (vezi lista produselor aici ) 

- Protecția și regenerarea sistemului cardiovascular. Deoarece virusul Covid-19 afectează toate sistemele organismului, inclusiv creierul, inima și vasele sangvine, Omega 3 contribuie la restabilirea și menținerea funcției normale a creierului si a inimii!

3. Silimarina 150 mg (vezi lista produselor aici ) 

- Protejează și regenerează celulele hepatice afectate în urma unui tratament antiviral și antibacterian și în urma acțiunii nocive a virusului Covid-19. De asemenea are efect detoxifiant si depurativ.

4. Magneziu 400 mg (vezi lista produselor aici ) 

- Are efect benefic asupra sistemului nervos și muscular. Are efect calmant si somnifer ușor, reduce stările de agitație. Contribuie la funcționarea normală a mușchilor, respectiv restabilește forțele, reduce oboseala și stările de slăbiciune.