Produse complementare ce ajută la fortificarea imunității, menținerea și protecția sistemelor organismului care sunt cel mai mult afectate de virusul Covid-19. Sunt o serie de vitamine, microelemente și substanțe biologic active. Aceste recomandări sunt bazate pe prescrierile medicilor din întreaga lume ca produse adjuvante în profilaxie, pe perioada tratamentului Covid-19.

1. Vitamina C 1000 mg


Vitamina C stimulează producerea de limfocite. Anticorpii funcționează mai eficient când în organism sunt cantități suficiente de Vitamina C. De asemenea și interferonul se sintetizează în cantități optime. Aceasta pe lângă faptul că Vitamina C este un antioxidant bine cunoscut.

2. Vitamina D3 2000 - 4000


Vitamina D3 ajută la activarea celulelor B, celulelor T și a celulelor antigen, reducând totodată nivelul de citokine. Acest efect benefic poate reduce riscul de a dobândi o infecție virală. Cercetătorii Universității din Boston au făcut un studiu care oferă dovezi directe că suficiența vitaminei D în organism poate reduce complicațiile, inclusiv furtuna de citokine și în cele din urmă, se poate evita moartea din cauza Covid19.

3. Zinc 15 mg


Combinația dintre Zinc și Vitamina C asigura un efect sinergic, crescând eficiența sistemului imunitar. Zincul are rolul unui magnet care atrage și activează celulele T a le sistemului imunitar să lupte cu infecția pătrunsă în organism.

4. Vitamine grupa B complex


Complexul vitaminelor B protejează și menține funcționarea sistemului nervos.

Vitamina B1 (tiamina) este necesara pentru transmiterea impulsurilor nervoase și ajută la metabolismul energetic normal. Contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

Vitamina B6 (piridoxina) contribuie la metabolismul normal al proteinelor și al glicogenului. Contribuie la reducerea oboselii.

Vitamina B12 (ciancobalamina) contribuie la formarea normală a globulelor roșii, la sinteza normală a cisteinei, la metabolismul energetic normal, are rol in protecția celulelor hepatice și în funcționarea normală a tractului gastrointestinal.

Acidul folic este una dintre principalele substanțe recomandate pentru sănătatea sistemului nervos. De asemenea, acidul folic contribuie la metabolismul normal al homocisteinei cu efect direct în prevenirea aterosclerozei și a altor boli cardiovasculare.

5. Probiotice


Probioticele mențin și restabilesc flora intestinală în timpul tratamentului cu antibiotice. Restabilesc funcționarea normală a intestinelor în urma diareei cauzate de Covid-19. De asemenea flora intestinală sănătoasă are un impact mare la starea sistemului imunitar și participă în formarea anticorpilor.