Alfa-lipon comp. film. 300 mg N10x3

Код товара: 43903
Доза: 300
Количество доз: 30
Производитель: Uzina de vitamine din Kiev SAD
Страна: Ucraina
Форма: табл. п/о.

ALFA-LIPON 300 mg, comprimate filmate

Acid alfa-lipoic (tioctic)

1. Ce este ALFA-LIPON şi pentru ce se utilizează

Acidul tioctic, substanţa activă din Alfa-lipon, este o substanţă produsă de metabolismul propriu al corpului uman, care influenţează anumite funcţii metabolice ale organismului. Mai mult, acidul tioctic are proprietăţi care protejează celulele nervoase împotriva produşilor re activi de descompunere (proprietăți antioxidative).

Alfa-lipon este utilizat în paresteziile din lezarea diabetică a nervilor (polineuropatia diabetică).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ALFA-LIPON

Nu luaţi ALFA-LIPON

- dacă sunteţi alergic la acid tioctic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Notă :

Copiii și adolescenții trebuie excluși din tratamentul cu Alfa-lipon, deoarece nu există suficientă experiență clinică pentru această grupă de vârstă.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi ALFA-LIPON, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. La iniţierea tratamentului este posibilă intensificarea de scurtă durată a paresteziei în rezultatul proceselor regeneratoare în fibrele nervoase.

Medicul dumneavoastră vă va indica efectuarea testelor pentru determinarea zahărului în sânge. În unele cazuri el poate să vă modifice doza medicamentelor antidiabetice pentru a preântâmpina dezvoltării hipoglicemiei (scăderea nivelului de zahăr în sânge).

Copii şi adolescenţi

ALFA-LIPON nu se indică la copii, deoarece nu există experienţă clinică suficientă la această categorie de vârstă.

ALFA-LIPON împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă luaţi în special:

- cisplatină (folosit în tratamentul cancerului)-la administrarea împreună cu ALFA-LIPON poate să îi scadă eficienţa;

- suplimentele alimentare, care conţin fier sau magneziu, deoarece acidul tioctic formează complexe cu metalele. Dacă doza zilnică de ALFA-LIPON se administrează cu 30 min. până la dejun, atunci suplimentele alimentare, care conţin fier sau magneziu, se vor administra la prânz sau seara;

- medicamente pentru tratamentul diabetului, precum insulină sau antidiabetice orale. Efectul de scădere a zahărului din sânge al acestor medicamente poate fi intensificat de către ALFALIPON. De aceea, mai ales la începutul tratamentului cu ALFA-LIPON, se recomandă un control repetat al glicemiei (zahărului din sânge). În cazuri izolate, pentru a preveni apariţia hipoglicemiei (scăderea zahărului din sânge), poate fi necesară scăderea dozei de insulină, respectiv de antidiabetice orale, conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

ALFA-LIPON împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Consumul regulat de alcool reprezintă un factor de risc semnificativ pentru dezvoltarea şi progresia maladiilor care implică lezarea nervilor şi care pun astfel în pericol succesul tratamentului cu ALFA-LIPON. De aceea, pacienţilor cu lezarea diabetică a nervilor (polineuropatie) li se recomandă, în general, să evite consumul de băuturi alcoolice, pe cât este posibil. Acest lucru se aplică şi pentru perioadele de pauză între etapele de tratament. Nu consumaţi produse lactate împreună cu ALFA-LIPON, deoarece ele conţin calciu. Acidul tioctic formează complexe cu metalele, astfel se poate reduce eficienţa ALFA-LIPON.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea deveni gravidă sau intenţionaţi să deveniţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament.

Administrarea acidului tioctic în sarcină nu se recomandă din cauza lipsei datelor clinice corespunzătoare. Nu există date privind trecerea acidului tioctic în laptele matern, de aceea administrarea medicamentului în perioada de alăptare nu se recomandă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauții speciale.

ALFA-LIPON conţine lactoză monohidrat

ALFA-LIPON conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a începe să luaţi acest medicament.

ALFA-LIPON conţine colorantul Sunset Yellow (E110).

Poate provoca reacţii alergice.

3. Cum să luaţi ALFA-LIPON

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza zilnică recomandată este de 600 mg acid tioctic (2 comprimate a câte 300 mg), care se administrează o singură dată pe zi, dimineaţa, cu 30 minute înainte de dejun. Administrarea concomitentă a medicamentului cu alimente poate deregla absorbţia acidului tioctic. Pacienţilor care, din motive diferite au evacuare gastrică încetinită, este îndeosebi de important să administreze medicamentele înainte de luarea mesei. În caz de parestezii intense tratamentul poate fi iniţiat prin administrarea injectabilă a acidului tioctic, utilizând forme farmaceutice corespunzătoare.

Mod de administrare

Administrare orală.

Comprimatele se înghit întregi, fără a fi mestecate, cu o cantitate suficientă de lichid, de exemplu cu 1 pahar de apă.

Copii

ALFA-LIPON nu se indică la copii, deoarece nu există experienţă clinică suficientă la această categorie de vârstă.

Dacă luaţi mai mult ALFA-LIPON decât trebuie

Pot apărea greţuri, vomă şi dureri de cap. În cazul administrării accidentale sau în caz de tentativă de suicid cu administrarea orală a acidului tioctic în doze de la 10 g până la 40 g în asociere cu alcoolul au fost înregistrate intoxicaţii semnificative, uneori care puteau pune viaţa în pericol. În cazul în care suspectaţi o supradoză semnificativă sau administrare accidentală cu ALFA-LIPON (de exemplu, administrarea a mai mult de 20 comprimate a câte 300 mg pentru adulţi sau doza peste 50 mg/kg pentru copii) este necesară spitalizare imediată cu efectuarea măsurilor terapeutice generale pentru dezintoxicare.

Dacă uitaţi să luaţi ALFA-LIPON

Dacă uitaţi să luaţi un comprimat, luaţi-l de îndată ce vă aduceţi aminte. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să luaţi ALFA-LIPON

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Berlithion poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

Frecvente: (afectează 1 din 10 pacienți)

- Amețeli

- Greață

Foarte rare: (afectează mai puţin de 1 din 10. 000 pacienți)

- Reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, urticarie și prurit

- Concentrație scăzută a glucozei în sânge (hipoglicemie)

- Dereglarea percepției de gust, dureri de cap, transpirație

- Vedere încețoșată

- Vărsături, dureri în regiunea stomacului și intestinelor, diaree

- Dermatită alergică, urticarie, erupții cutanate, prurit

Nivelul glucozei din sânge poate scădea din cauza utilizării crescute a glucozei. Au fost raportate plângeri, cum ar fi în cazul scăderii glucozei din sânge cu amețeli, transpirație, dureri de cap și tulburări de vedere.

Măsuri de tratament

În cazul în care observați că aveți reacțiile adverse descrise mai sus, administrarea Berlithion trebuie întreruptă. Informați-l pe medicul dumneavoastră, astfel încât acesta să poată decidă care este gravitatea reacției și orice măsuri suplimentare care ar putea fi necesare.

La primele semne ale unei reacții de hipersensibilitate, administrarea medicamentului trebuie întreruptă și medicul trebuie informat imediat.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează ALFA-LIPON

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A nu se păstra la temperaturi sub 25 ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ALFA-LIPON

- Substanţa activă este acidul alfa-lipoic (tioctic). 1 comprimat filmat conţine acid alfa-lipoic (tioctic)-300 mg.

- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Filmul: amestec pentru film Opadry II Yellow (lactoză monohidrat, hipromeloză (hidroxipropilmetilceluloză), polietilenglicol (macrogol), indigotină (E132), Sunset Yellow FCF (E110), galben de chinolină (E104), dioxid de titan (E171), triacetină).

Cum arată ALFA-LIPON şi conţinutul ambalajului

ALFA-LIPON se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare galbenă.

Ambalaj

Cutie cu 3 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Uzina de vitamine din Kiev SAP, Ucraina.

04073, or. Kiev, str. Kopîlovskaya, 38.

Tel. (044) 461-03-08, fax (044) 461-03-01

Fabricantul

Uzina de vitamine din Kiev SAP, Ucraina.

04073, or. Kiev, str. Kopîlovskaya, 38.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 155
Код товара: 55939
Цена товара в пунктах: 372
Код товара: 48652
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 40943
Цена товара в пунктах: 440
Код товара: 55368
Цена товара в пунктах: 414
Код товара: 51976
Цена товара в пунктах: 737
Код товара: 34030
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 12
Код товара: 51873
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 30124
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 55683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1116
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Код товара: 40025
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 121
Код товара: 14872
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42965
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Акция
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 49829
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 44870
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 505
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Акция
Цена товара в пунктах: 2358
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 49833
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Цена товара в пунктах: 338
Код товара: 55534
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 58535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 363
Код товара: 48651
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 58470
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.