Хагинат 125мг пор. сусп. для приема внутрь N10

Код товара: 14854
Доза: 125
Количество доз: 10
Производитель: Hau Giang Pharmaceutical JSC
Страна: Вьетнам
Форма: пор. д/п сусп. д/внутр. прим.
отпуск только по рецепту!

HAGINAT 125

pulbere pentru suspensie orală

DENUMIREA COMERCIALĂ

Haginat 125

DCI-ul substanţei active

Cefuroximum

Compoziţia preparatului

5 ml suspensie conţin:

substanţa activă: cefuroxim 125 mg (sub formă de cefuroxim axetil 150 mg);

substanţe auxiliare: B-ciclodextrin (Kleftose), zahăr rafinat, amidon pregelatinizat (Textra), manitol, aspartam, aerosil, acid citric anhidru, citrat de sodiu, benzoat de sodiu, aromă de căpşună.

Forma farmaceutică

Pulbere pentru suspensie orală.

Grupa FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Antibacterian, J01DC02.

Proprietăţile farmacologice

Proprietăţile farmacodinamice

Cefuroxim este un antibiotic din grupul cefalosporinelor de generaţia a II-a cu spectru larg de acţiune. Manifestă acţiune bactericidă datorită inhibiţiei sintezei peretelui celular bacterian.

Este activ faţă de:

- aerobi gram-pozitivi-Staphylococcus aureus (sensibile la meticilină), stafilococi coagulazo-negativi (sensibile la meticilină), Streptococcus agalactiae, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes;

- aerobi gram-negativi-Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Klebsiella spp. , Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae (inclusiv tulpini producătoare de β-lactamaze), Proteus mirabilis, Proteus rettgeri;

- anaerobi-Peptococcus spp. şi Peptostreptococcus spp. ;

- alte microorganisme-Borrelia burgdorferi. Rezistente la preparat pot fi: Acinetobacter spp. , Citrobacter spp. , Enterobacter spp. , Morganella morganii; tulpini rezistente la ampicilină de H. influenzae, Streptococcus pneumoniae rezistente la penicilină pot căpăta rezistenţă încrucişată la cefalosporine, aşa ca cefuroxim.

Preparatul nu este activ faţă de Bacteroides fragilis, Clostridium difficile, Enterococci, Listeria monocytogenes, Proteus vulgaris, Pseudomonas spp. , Serratia spp. , tulpini rezistente la meticilină de Staphylococcus spp.

Proprietăţile farmacocinetice

După administrarea internă cefuroxim axetil se absoarbe în tractul gastrointestinal şi se supune rapid hidrolizei în mucoasa intestinului subţire şi sânge cu eliberarea în circuitul sanguin a substanţei active-cefuroxim. Se leagă cu proteinele plasmatice în proporţie de 50%. Timpul de înjumătăţire constituie 70 minute, la pacienţii cu tulburări ale funcţiei renale şi la nounăscuţi perioada de înjumătăţire se prelungeşte. Cefuroximul se distribuie pe larg în ţesuturile şi lichidele organismului, inclusiv în lichidul pleural, sinovial şi intraocular, spută, ţesutul osos. Volumul aparent de distribuţie la adulţii sănătoşi constituie 9,3-15,8 L/1,73 m2. Concentraţia terapeutică în lichidul cefalorahidian se realizează doar în caz de meningită. Preparatul penetrează bariera placentară şi se excretă în laptele matern. Cefuroximul nu se metabolizează. Se elimină cu urina sub formă nemodificată. Circa 50% se excretă prin filtrare glomerulară, 50%-prin secreţie tubulară; în urină realizează concentraţii înalte.

Indicaţii terapeutice

- Infecţii ale căilor respiratoare superioare (inclusiv ORL): faringite, tonzilite, sinuzite, otite medii;

- Infecţii ale căilor respiratorii inferioare: bronşite acute, acutizarea bronşitelor cronice, pneumonii;

- Infecţii ale căilor uro-genitale: cistite, uretrite, pielonefrite.

- Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi: furunculoză, impetigo, piodermii.

Doze şi mod de administrare

Preparatul se administrează intern, după mese.

Cura de tratament constituie 5-10 zile, de regulă 7 zile.

Doza recomandată constituie 1 plic sau 10 mg/kg de 2 ori pe zi; doza recomandată constituie 250 mg pe zi.

La copii cu vârsta peste 2 ani (în caz de otită medie sau alte infecţii severe) se administrează câte 2 plicuri sau 15 mg/kg de 2 ori pe zi, doza nictemerală maximă constituie 500 mg.

Administrarea cefuroximului la copii cu vârsta sub 3 luni nu este studiată.

Reacţii adverse

Reacţiile adverse de regulă sunt uşoare şi tranzitorii.

Din partea tractului gastrointestinal: greaţă, vărsături, diaree, creşterea transaminazelor hepatice şi bilirubinei în sânge; colită pseudomembranoasă.

Reacţii alergice: erupţii cutanate, urticarie, prurit, rar-eritem polimorf, sindromul Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică, reacţii anafilactice.

Din partea sistemului hematopoietic: anemie, leucopenie, neutropenie, eozinofilie.

Indicii de laborator: reacţie Coombs fals-pozitivă, ceea ce poate influenţa rezultatele testului de compatibilitate încrucişată a sângelui; reacţie fals pozitivă a urinei la glucoză.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la cefuroxim sau orice component al preparatului, la alte cefalosporine; prezenţa în antecedente a reacţiilor severe de hipersensibilitate la penicilină sau alte oricare antibiotice β-lactamice. Copiii cu vârsta sub 3 luni.

Supradozaj

Simptome: greaţă, vomă, epigastralgii, diaree; ocazional-reacţii neuromusculare şi convulsii, în special la pacienţii cu insuficienţă renală.

Tratament: simptomatic. Protecţia căilor respiratorii, respiraţie asistată, transfuzii. În caz de convulsii, preparatul imediat se sistează, iar terapia anticonvulsivă se aplică in conformitate cu indicaţiile clinice. Nivelul plasmatic al cefuroximului poate fi redus prin hemodializă. Tratament de susţinere şi simptomatic.

Atenţionări şi precauţii speciale de utilizare

E necesar de indicat preparatul cu precauţie pacienţilor, la care s-au semnalat reacţii alergice la peniciline sau orice alt antibiotic β-lactamic; la fel şi pacienţilor cu dereglări severe ale funcţiei hepatice. Utilizarea prelungită a cefuroximului poate duce la suprainfecţii. Apariţia diareii severe pe durata tratamentului cu preparat poate fi ca consecinţă a dezvoltării colitei pseudomembranoase. În acest caz este necesar de sistat administrarea preparatului şi de efectuat un examen corespunzător adecvat. La pacienţii cu fenilcetonurie preparatul se va utiliza cu o precauţie deosebită, deoarece suspensia conţine aspartam. La pacienţii, care administrează cefuroxim axetil, se recomandă de determinat concentraţia glucozei în sânge/plasmă prin metodele cu glucozooxidază sau hexokinază. Cefuroximul nu influenţează testul de determinare a creatininei cu utilizarea picratului alcalin. Haginat 125 conţine zahăr. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament. Haginat 125 conţine aspartam (E951), care este sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Administrarea preparatului în perioada de sarcină şi lactaţie e posibilă numai dacă beneficiile scontate pentru mamă justifică riscul potenţial pentru făt. Pe parcursul tratamentului se întrerupe alăptarea la sân.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Cefuroxim nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Interacţiuni cu alte medicamente

Ranitidina şi bicarbonatul de sodiu reduc biodisponibilitatea cefuroximului. Intervalul de administrare între cefuroxim şi antacidele sau inhibitorii H2histaminergici trebuie sa fie de cel puţin 2 ore, din cauza scăderii pH-ului sucului gastric. Doze înalte de probenecid reduc clearance-ul renal al cefuroximului, măresc concentraţia lui plasmatică. Aminoglicozidele măresc toxicitatea renală. Metodele non-enzimatice pot determina reacţii fals-pozitive la testul cu glucoză în urină cu utilizarea reactivelor Benedict, Fehling sau Clinitest.

Prezentare, ambalaj

Pulbere pentru suspensie orală 125 mg/5 ml. Câte 3,5 g pulbere în plicuri. Câte 10 plicuri împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

Păstrare

A se păstra la loc uscat, la temperatura sub 30 C.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

Termen de valabilitate 36 luni. A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj!

Statutul legal

Cu prescripţie medicală.

Denumirea şi adresa producătorului

DHG Pharmaceutical Joint-Stock Company (DHG Pharma)

288 bis Nguyen Van Cu Str. , Can Tho City, Vietnam


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 517
Код товара: 46197
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 822
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42968
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63946
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 638
Код товара: 61700
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1732
Код товара: 61635
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 62334
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Цена товара в пунктах: 349
Код товара: 62321
Цена товара в пунктах: 339
Код товара: 62320
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 62330
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.