Ulcavis® comp. film. 120 mg N8x14

Код товара: 54404
Доза: 120
Количество доз: 112
Производитель: KRKA d.d., Novo mesto
Страна: Словения
Форма: капс.

Ulcavis 120 mg comprimate filmate

Oxid de bismut

 

1. Ce este Ulcavis şi pentru ce se utilizează

Simptomele abdominale din etajul superior pot fi cauzate de o inflamație a mucoasei stomacului sau duodenului (prima porţiune a intestinului subţire). De asemenea, uneori este prezent și un ulcer. Ulcavis vindecă ulcerele și inflamația mucoasei, prin formarea unui strat de protecție (ca un fel de plasture) și ajută la oprirea iritației cauzate de acidul din stomac. De asemenea, posedă activitate antibacteriană împotriva Helicobacter pylori, o bacterie care poate provoca inflamații ale mucoasei și ulcer peptic.

Pentru vindecarea definitivă a ulcerului, bacteria trebuie eliminată. Ulcavis ajută la vindecarea sau reducerea infecţiei cauzate de acest germen. Medicul dumneavoastră vă poate da Ulcavis în combinație cu alte medicamente, pentru a ajuta la eliminarea Helicobacter pylori.

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ulcavis

Nu luaţi Ulcavis:

- dacă sunteţi alergic la oxid de bismut sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)

- dacă aveți probleme severe la rinichi (insuficiență renală severă).

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Ulcavis, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu utilizați alte medicamente care conțin bismut în același timp cu Ulcavis.

Nu este recomandată utilizarea prelungită a medicamentelor care conțin bismut. De obicei, medicul dumneavoastră nu va prescrie Ulcavis pentru o perioadă mai mare de 2 luni.

 

Copii şi adolescenţi

Ulcavis nu se administrează la copii şi adolescenţi.

 

Ulcavis împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu luați alte medicamente, în special acelea care reduc aciditatea stomacului, la interval mai mic de o jumătate de oră înaintea sau după administrarea Ulcavis, deoarece acestea pot afecta efectul medicamentului.

Ulcavis poate diminua efectul unor antibiotice denumite tetracicline, dacă este utilizat concomitent.

 

Ulcavis împreună cu alimente şi băuturi

Nu mâncați și nu beți lichide timp de o jumătate de oră înainte sau după administrarea Ulcavis. Laptele, fructele sau sucul de fructe pot afecta efectul normal al medicamentului.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu luați Ulcavis dacă sunteți gravidă sau dacă alăptați, decât în cazuri de urgență.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puțin probabil ca Ulcavis să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

3. Cum să utilizaţi Ulcavis

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată pentru adulți și vârstnici este de 4 comprimate. Acestea se pot administra în mai multe feluri:

- 1 comprimat de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale ale zilei și seara înainte de culcare.

sau

- 2 comprimate de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea micului dejun și o jumătate de oră înaintea cinei sau înainte de culcare.

Comprimatele Ulcavis trebuie înghițite întregi, cu o cantitate suficientă de apă.

Nu mâncați și nu beți lichide timp de o jumătate de oră înainte sau după administrarea comprimatului. Chiar dacă nu mâncați, trebuie să luați comprimatul/comprimatele.

 

Durata tratamentului

Pentru tratamentul ulcerelor duodenale sau gastrice, durata tratamentului este de 4 până la 8 săptămâni.

Pentru eradicarea H. pylori, alegerea combinației pentru tratament și durata terapiei (7 până la 14 zile) trebuie să ia în considerare toleranța individuală a pacientului, în concordanță cu rezistența locală și ghidurile de tratament.

 

Durata maximă a unui tratament este de 2 luni; nu luați Ulcavis sau alt medicament care conține bismut pentru o perioadă mai lungă decât aceasta. Nu luați alte medicamente care conțin bismut o perioadă de 2 luni după terminarea tratamentului cu Ulcavis.

 

Dacă luaţi mai mult Ulcavis decât trebuie

Nu trebuie să vă îngrijorați dacă ați luat în plus unul sau două comprimate o dată. Totuși, dacă luați multe comprimate concomitent sau într-o perioadă scurtă de timp, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Acesta va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că bismutul nu se absoarbe. Suplimentar, funcționarea rinichilor dumneavoastră trebuie monitorizată timp de câteva săptămâni.

 

Dacă uitaţi să luaţi Ulcavis

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă uitați să luați o doză, luați-o atunci când vă amintiți, dacă nu este timpul să luați doza următoare. În acest caz, nu mai luați doza uitată.

 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În timpul administrării Ulcavis pot apărea reacții alergice care pot pune viața în pericol. Semnele și simptomele alergiei includ respirație brusc șuierătoare, umflarea buzelor, limbii și gâtului, dificultăți la înghițire, erupții trecătoare pe piele și chiar leșin.

Dacă observați apariția oricărui simptom dintre cele de mai sus, întrerupeți administrarea Ulcavis și adresați-vă imediat medicului. Aceste efecte sunt grave, însă sunt foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane).

Alte reacții adverse includ:

 

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)

- scaune (fecale) negre. Acest lucru nu trebuie să vă neliniștească, deoarece va dispărea imediat ce terminați tratamentul.

 

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- greață, vărsături, constipație sau diaree;

- erupție trecătoare pe piele, prurit.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Raportarea reacțiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Aceasta permite monitorizarea în continuare a raportului beneficiu/risc al medicamentului.

 

5. Cum se păstrează Ulcavis

 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină și umiditate.

A nu se păstra la temperaturi peste 25 C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Ulcavis

- Substanţa activă este oxidul de bismut. Fiecare comprimat filmat conține oxid de bismut 120 mg (sub formă de dicitratobismutat tripotasic (subcitrat de bismut).

- Celelalte componente sunt: amidon de porumb, povidonă K30, polacrilin potasic, macrogol 6000 și stearat de magneziu(E470b) în nucleul comprimatului, și alcool polivinilic, macrogol 4000, talc și dioxid de titan (E171) în film.

 

Cum arată Ulcavis şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, ușor biconvexe, cu margini teșite.

Ulcavis este disponibil în cutii cu 28, 56 și 112 comprimate filmate în blistere.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deţinătorul certificatului de înregistrare

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

 

Fabricantul

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62786
Цена товара в пунктах: 992
Код товара: 63908
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 528
Код товара: 63511
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 958
Код товара: 61912
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 61898
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 61631
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.