Nidoflor crema 15 g(Antibiotice)

Код товара: 45424
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Antibiotice SA, SC
Форма: N/A
Страна: Румыния
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
36 83 леев
(-19%)
29 75 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Nidoflor® cremă

triamcinolon acetonid/ sulfat de neomicină/nistatină
1. Ce este Nidoflor şi pentru ce se utilizează

Nidoflor este un medicament recomandat pentru aplicare cutanată şi asociază trei substanţe: sulfatul de neomicină şi nistatina (cu proprietăţi antimicrobine şi antifungice) cu un glucocorticoid de sinteză-triamcinolonul acetonid (cu acţiune antiinflamatoare). Nidoflor este recomadat în cazul infecţiilor la nivelul pielii în condiţiile în care un corticosteroid topic este indicat pentru diminuarea zonelor roşii şi a mâncărimilor, precum şi în afecţiuni corticosensibile ale pielii suprainfectate şi/sau complicate cu micoze (de exemplu Candida) sau cu germeni sensibili la neomicină.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nidoflor

Nu utilizaţi Nidoflor:

-dacă sunteţi alergic la triamcinolon acetonid, sulfat de neomicină, nistatină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
-dacă suferiţi de alte afecţiuni ale pielii cum ar fi: infecţii virale, parazitare, tuberculoză cutanată;
-pe răni sau piele care prezintă ulceraţii;
-dacă aveţi acnee vulgară sau acnee rozacee;
-la nivelul pleoapelor;
-dacă aveţi dermatită periorală; -dacă aveţi atrofie cutanată; -la nivelul canalului auditiv în cazul perforaţiei de timpan.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Nidoflor, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Nidoflor este destinat exclusiv uzului extern. În timpul administrării de Nidoflor pe perioade mai mari sau repetate pot apărea reacţii alergice la locul administrării. Prezenţa glucocorticoidului nu împiedică eventualele manifestări alergice datorate neomicinei, dar poate influenţa manifestarea lor clinică. Întrerupeţi utilizarea de Nidoflor la primele semne de alergie. Nu utilizaţi acest medicament o elasticitate lungă de timp, pe suprafeţe mari de piele, sub pansament oculziv sau la nivelul zonelor de flexie. Acest lucru poate duce la creşterea probabilităţii de apariţie a reacţiilor adverse.
Nu utilizaţi Nidoflor mai mult de 8 zile, iar la nivelul feţei mai mult de 5 zile. Evitaţi contactul cu ochii sau cu mucoasele. Aplicaţi măsuri de igienă locală pentru a preveni reinfectarea. În cazul unei infecţii severe, apărute în timpul tratamentului de lungă durată, medicul dumneavoastră vă va administra antibioterapie pe cale generală conform antibiogramei. Evitaţi aplicarea de Nidoflor pe sâni, în timpul alăptării, datorită riscului de ingestie a medicamentului de către nou-născuţi şi sugari.
Copii

Copiii pot fi mai susceptibili la toxicitate sistemică la doze echivalente celor de la adulţi datorită suprafeţei cutanate mai mari în raport cu greutatea corporală.
Nidoflor împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nidoflor nu are nici o influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
3. Cum să utilizaţi Nidoflor

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Nidoflor este destinat exclusiv uzului extern.
Adulţi

Aplicaţi medicamentul în strat subţire pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi, masând uşor circular, pentru a favoriza pătrunderea cremei.
Nu utilizaţi Nidoflor pe suprafeţe mari şi nu depăşiţi 8 zile de tratament.
Copii

Nidoflor nu trebuie utilizat la copiii cu vârsta sub 2 ani din motive legate de probleme referitoare la siguranţă.
Vârstnici

Nidoflor poate fi administrat şi la vârstnici.
Dacă utilizaţi mai mult Nidoflor decât trebuie

Administrarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. În condiţiile aplicării de Nidoflor este puţin probabil să se producă supradozaj. Totuşi, glucocorticoizii topici în doze mari pot fi absorbiţi şi pot determina efecte sistemice, iar în cazul ingestiei accidentale a Nidoflor este necesar tratament simptomatic.
Dacă suspectaţi supradozajul, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe
Dacă uitaţi să utilizaţi Nidoflor

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză, utilizaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Nidoflor

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Posibile reacţii determinate de triamcinolon acetonid:

-rare: infecţie secundară, piele aspră, fragilă, acnee, pustule, creştere în exces a părului (hipertricoză), apariţia sau agravarea acneei rozacee, dermatită în jurul gurii, subţierea pielii , diminuarea consistenţei şi elasticităţii pielii , vergeturi, dilatarea vaselor superficiale. Aplicarea unor cantităţi mari de cremă, timp îndelungat, pe suprafeţe întinse de piele sau la nivelul unor zone cu absorbţie crescută (la nivelul pliurilor cutanate sau a pansamentelor ocluzive în special la copii) pot determina efecte cortizonice sistemice, aşa-numitul sindrom Cushing care include simptome numeroase (de exemplu: faţa”în lună plină”, senzaţia de slăbiciune, hiperglicemie). Tratamentul cronic cu corticosteroizi poate interfera cu procesul de creştere şi dezvoltare la copii. Hipertensiunea intracraniană a fost raportată la copiii trataţi cu corticosteroizi topici. Manifestările hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelelor şi durere de cap.
Posibile reacţii determinate de neomicină:

-cu frecvenţă necunoscută: eczema, nefrotoxicitate, ototoxicitate.
Posibile reacţii determinate de nistatină:

-rare: reacţii alergice, senzaţie de arsură, mâncărime pe piele, erupţii cutanate tranzitorii şi durere la locul de aplicare.
Pentru expirmarea frecvenţei de apariţie a reacţiilor adverse s-a utilizat următoarea convenţie:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Nidoflor

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Nidoflor

-Substanţele active sunt: triamcinolon acetonid, sulfat de neomicină şi nistatină. Un gram cremă conţine triamcinolon acetonid 1 mg, sulfat de neomicină 3,82 mg şi nistatină 100000 UI.
-Celelalte componente sunt: parafină lichidă, propilenglicol, alcool cetilic, monostearat de polioxietilen 20, stearat de glicerol şi laureth-23, polisorbat 20, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), apă purificată.
Cum arată Nidoflor şi conţinutul ambalajului

Cremă omogenă, de culoare galbenă până la galben-închis.
Este disponibil în cutii cu un tub din aluminiu a 15 g cremă.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, 707410,
Iaşi, România

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 59346
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 299
Код товара: 46236
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 23
Код товара: 45842
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 745
Код товара: 55604
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61789
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 867
Код товара: 62192
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42964
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 781
Код товара: 61681
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 52089
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 327
Код товара: 61855
Цена товара в пунктах: 336
Код товара: 61898
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 42229
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 55940
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 61863
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 61760
Просмотренные товары
Balonarea: de ce apare, cum se manifestă și cum se tratează
Balonarea, denumita în termeni medicali meteorism abdominal, reprezintă un disconfort gastrointestinal datorat acumulării de gaze la nivelul intestinelor.