Fluocinolon N ung. 18 g N1(Antibiotice)

Код товара: 42938
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Antibiotice SA, SC
Страна: Румыния
Форма: мазь
Наличие: достаточно
35 89 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Fluocinolon N Atb® 0,25 mg/5 mg/g unguent

Fluocinolon acetonid/ sulfat de neomicină
1. Ce este Fluocinolon N Atb® şi pentru ce se utilizează

Fluocinolon N Atb® este indicat pentru :
- eczeme întinse corticosensibile şi alte dermatite acute şi cronice infectate sau susceptibile de a se infecta cu germeni sensibili la neomicină: dermatită atopică, neurodermatită, dermatită de contact;
- dermatită seboreică, prurit ano-genital;
- lichen simplu cronic, dermită de stază;
- intertrigo, dermatită exfoliativă;
- psoriazis (în special cazurile cronice, stabilizate);
- leziuni acute, inflamatorii.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Fluocinolon N Atb®

Nu utilizaţi Fluocinolon N Atb®:

- dacă sunteţi alergic la fluocinolon acetonid, sulfat de neomicină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- dacă suferiţi de: leziuni cutanate tuberculoase şi sifilitice; infecţii fungice,virale sau parazitare; răni sau tegument care prezintă ulceraţii; dermatită periorală; acnee vulgară, acnee rozacee; atrofie cutanată.
- la copii cu vârsta sub 2 ani, datorită riscului de absorbţie cutanată a neomicinei, cu risc ototoxic. Nu aplicaţi acest medicament la nivelul pleoapelor (creşte riscul de apariţie a glaucomului).
Nu aplicaţi acest medicament la nivelul canalului auditiv în cazul perforaţiei de timpan.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Fluocinolon N Atb®, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. În timpul administrării Fluocinolon N Atb® pe perioade mai mari sau repetate pot apărea reacţii alergice la locul administrării. Prezenţa glucocorticoidului nu împiedică eventualele manifestări alergice datorate neomicinei. Întrerupeţi utilizarea Fluocinolon N Atb® la primele semne de alergie. Nu utilizaţi acest medicament o elasticitate lungă de timp, pe suprafeţe mari de piele, sub pansament oculziv sau la nivelul zonelor de flexie. Acest lucru poate duce la creşterea probabilităţii de apariţie a reacţiilor adverse. Nu utilizaţi Fluocinolon N Atb® mai mult de 7 zile, iar la nivelul feţei mai mult de 5 zile. Evitaţi contactul cu ochii sau cu mucoasele. Aplicaţi măsuri de igienă locală pentru a preveni reinfectarea. În cazul unei infecţii severe cu germeni rezistenţi la neomicină, apărute în timpul tratamentului de lungă durată, medicul dumneavoastră vă va institui antibioterapie pe cale generală conform antibiogramei. Evitaţi aplicarea Fluocinolon N Atb® pe sâni în timpul alăptării, datorită riscului de ingestie a medicamentului de către nou-născuţi şi sugari.
Copii

Copiii pot fi mai susceptibili la toxicitate sistemică la doze echivalente datorită suprafeţei cutanate mai mari în raport cu greutatea corporală.
Fluocinolon N Atb® împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Fluocinolon N Atb® nu are nici o influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Fluocinolon N Atb® conţine propilenglicol şi monostearat de propilenglicol care pot provoca iritaţie cutanată.
Fluocinolon N Atb® conţine p-hidroxibenzoat de metil (E218), care poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).
3. Cum să utilizaţi Fluocinolon N Atb®

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Fluocinolon N Atb® este destinat exclusiv uzului extern.
Adulţi

Aplicaţi medicamentul în strat subţire pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi, masând uşor circular, pentru a favoriza pătrunderea unguentului. Nu utilizaţi Fluocinolon N Atb® pe suprafeţe mari şi nu depăşiţi 7 zile de tratament.
Copii

Fluocinolon N Atb® nu trebuie utilizat la copiii cu vârsta sub 2 ani din motive legate de probleme referitoare la siguranţă.
Vârstnici

Fluocinolon N Atb® poate fi administrat şi la vârstnici. Dacă un tratament prelungit este necesar, acesta se va continua sub supraveghere medicală. Nu folosiţi pansamente ocluzive, decât dacă medicul vă indică acest lucru. Spălaţi mâinile înainte şi după fiecare aplicare a unguentului.
Dacă utilizaţi mai mult Fluocinolon N Atb® decât trebuie

Dacă suspectaţi supradozajul, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe.
Dacă uitaţi să utilizaţi Fluocinolon N Atb®

Daca aţi uitat să aplicaţi o doză, utilizaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă este timpul pentru urmatoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Fluocinolon N Atb®

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Posibile reacţii determinate de fluocinolon acetonid:

- rare: infecţie secundară, piele aspră, fragilă, acnee, pustule, creştere în exces a părului, apariţia sau agravarea acneei rozacee, dermatită în jurul gurii, subţierea pielii , diminuarea consistenţei şi elasticităţii acesteia, vergeturi, dilatarea vaselor superficiale. Aplicarea unor cantităţi mari de unguent, timp îndelungat, pe suprafeţe întinse de piele sau la nivelul unor zone cu absorbţie crescută (la nivelul pliurilor cutanate sau a pansamentelor ocluzive în special la copii) pot determina efecte cortizonice sistemice, aşa-numitul sindrom Cushing care include simptome numeroase (ex. :hiperglicemie, faţa”în lună plină”, senzaţia de slăbiciune, hiperglicemie). Tratamentul cronic cu corticosteroizi poate interfera cu procesul de creştere şi dezvoltare la copii. Hipertensiunea intracraniană a fost raportată la copiii trataţi cu corticosteroizi topici. Manifestările hipertensiunii intracraniene includ bombarea fontanelelor şi durere de cap.
Posibile reacţii determinate de neomicină:

Cu frecvenţă necunoscută: eczema alergică de contact (aceasta a fost raportată mai frecvent în caz de aplicare pe dermatită de stază, în special periulceroasă, în caz de aplicare prelungită peste 8 zile şi în caz de utilizare sub bandaj ocluziv), ototoxicitate, nefrotoxicitate.
Reacţiile adverse au fost clasificate utilizând următoarea convenţie:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane.
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 peroane
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane.
Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Fluocinolon N Atb®

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi.
Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Fluocinolon N Atb®

- Substanţele active sunt: fluocinolon acetonid şi sulfat de neomicină. Un gram de unguent conţine fluocinolon acetonid 0,25 mg şi sulfat de neomicină 5 mg.
- Celelalte componente sunt: vaselină albă, propilenglicol, monostearat de propilenglicol, stearat de glicerol şi laureth-23, p-hidroxibenzoat de metil (E218), acid citric anhidru, apă purificată.
Cum arată Fluocinolon N Atb® şi conţinutul ambalajului

Unguent omogen, onctuos, de culoare alb-gălbuie.
Este disponibil în cutii cu un tub din aluminiu care conţine 18 g unguent.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, 707410
Iaşi, România.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 111
Код товара: 63000
Цена товара в пунктах: 1530
Код товара: 11687
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1512
Код товара: 63700
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 80
Код товара: 49480
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 365
Код товара: 62174
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 498
Код товара: 63934
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 47066
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Код товара: 59504
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62436
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 61896
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.