Protecardin comp.gastrorez. 75mg N20x2

Код товара: 53368
Количество доз: 40
Количество доз: 40
Доза: 75
Производитель: Biofarm SA, SC
Страна: Румыния
Форма: табл. резист. к жел. соку
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
27 53 леев
(-11%)
24 38 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


Protecardin 75 mg comprimate gastrorezistente

Acid acetilsalicilic

1. CE ESTE PROTECARDIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Protecardin este destinat administrării la adulţi. Protecardin conţine ca substanţă activă acidul acetilsalicilic. Acidul acetilsalicilic (Protecardin) aparţine unui grup de medicamente numite antiagregante plachetare. Protecardin acţionează prin prevenirea agregării ("lipirii") unor celule ale sângelui numite trombocite (sau plachete sangvine) şi împiedică astfel formarea de cheaguri de sânge (trombi).
Datorită acestui efect Protecardin este utilizat pentru :

- prevenirea repetării infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral (ischemic tranzitor şi infarct cerebral);

- reducerea riscului de infarct miocardic la pacienţii cu angină pectorală (cunoscută sub denumirea de cardiopatie ischemică cronică dureroasă), sau cu factori de risc multipli, cum sunt: hipertensiune arterială, creştere ale valorii lipidelor din sânge (hipercolesterolemie), fumat, diabet zaharat şi istoric familial;

- menţinerea circulaţiei sângelui la nivelul vaselor de sânge ale inimii după anumite intervenţii chirurgicale (chirurgie vasculară, angioplastie coronariană transluminală percutană, by-pass coronarian).
Important:

Protecardin nu este destinat tratamentului durerilor sau febrei; pentru acest scop se vor utiliza alte medicamente care conţin acid acetilsalicilic în doze adecvate (500 mg).
2. &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PROTECARDIN

Nu utilizaţi Protecardin

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale Protecardin;

- dacă aţi avut astm bronşic legat de utilizarea salicilaţilor sau a substanţelor înrudite, în special antiinflamatoare nesteroidiene, utilizate, în general, pentru tratamentul durerilor şi pentru scăderea febrei; dacă vă amintiţi că aţi avut crize de sufocare după ce aţi utilizat un astfel de medicament, nu luaţi Protecardin fără să-l informaţi mai întâi pe medicul dumneavoastră;

- dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal activ;

- dacă sângeraţi cu uşurinţă la traumatisme minore sau spontan; de exemplu dacă aţi constatat că vă apar vânătăi (echimoze) fără să vă amintiţi că v-aţi lovit;

- dacă aveţi hemofilie (o afecţiune congenitală care determină tendinţă la apariţia cu uşurinţă a sângerărilor);

- dacă aveţi trombocitopenie (o afecţiune caracterizată de un număr scăzut de trombocite);

- dacă aveţi fenilcetonurie (şi urmaţi o dietă din care sunt eliminate alimentele care conţin un aminoacid numit fenilalanină);

- dacă aveţi ulcer la nivelul stomacului sau intestinului subţire;

- dacă utilizaţi Protecardin concomitent cu metotrexat în doze ≥15 mg/săptămână;

- dacă sunteţi gravidă.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Protecardin

Protecardin nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi, datorită riscului de apariţie a sindromului Reye (manifestat prin: vărsături persistente, deshidratare, afectarea stării de conştienţă şi convulsii, care necesită terapie intensivă).
Trebuie evitată administrarea suplimentară a altor salicilaţi sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene.
Protecardin poate determina ocazional hemoragie gastro-intestinală.
Pacienţii cu hipertensiune arterială vor fi atent monitorizaţi.
Protecardin poate fi administrat în următoarele cazuri numai după evaluarea atentă a raportului risc potenţial/beneficiu terapeutic:

- la pacienţi cu teren alergic; în caz de astm bronşic şi alte bronhopneumopatii obstructive cronice, alergie la polen, rinită alergică, polipi nazali, reacţii alergice la alte medicamente sau alergii alimentare tratamentul se face sub supraveghere medicală, deoarece aceştia pot reacţiona la analgezicele nesteroidiene prin crize de astm bronşic, inflamaţii localizate ale pielii sau mucoaselor (edem Quincke) sau prin urticarie mai frecvent decât alţi pacienţi.
- antecedente de ulcer gastric sau duodenal, incluzând ulcer cronic sau recurent sau antecedente de hemoragii gastro-intestinale;

- afecţiuni inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, incluzând colita ulceroasă, boala Crohn;

- tulburări severe ale funcţiei hepatice sau renale;

- insuficienţă cardiacă necontrolată prin tratament;

- primul şi al doilea trimestru de sarcină;

- alăptare;

- afecţiuni cu tendinţă la retenţie hidrosalină;

- aveţi anumite afecţiuni care cresc riscul de hemoragii;

- deficit congenital de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază;

- intervenţii chirurgicale sau alte intervenţii cu risc crescut de hemoragii; se recomandă întreruperea administrării acidului acetilsalicilic cu minim 5 zile înainte de intervenţia chirurgicală.
Utilizarea altor medicamente

Ce trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament?

Efectul tratamentului poate fi influenţat în cazul în care acidul acetilsalicilic este administrat concomitent cu alte medicamente utilizate pentru :

- împiedicarea formării cheagurilor de sânge (de exempl warfarină);

- rejetul de organ după transplant (ciclosporină, tacrolimus);

- hipertensiune arterială (de exemplu diuretice şi inhibitori de enzimă de conversie);

- durere şi inflamaţie (de exemplu steroizi sau medicamente antiinflamatoare);

- gută (probenecid);

- cancer sau poliartrită reumatoidă (metotrexat);

- stimularea sistemului imunitar (interferon alfa);

- epilepsie (valproat de sodiu sau fenitoină);

- diabet zaharat (sulfonamide);

- infecţii (tetracicline);

- glaucom (acetazolamidă);

- manie sau tulburare bipolară (litiu);

- indigestie (antiacide).
&Înainte de a utiliza acid acetilsalicilic informaţi-vă medicul despre medicamentele pe care le luaţi.
Dacă utilizaţi acid acetilsalicilic în mod regulat, cereţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua orice alt medicament (inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală).
Utilizarea Protecardin cu alimente şi băuturi

Utilizarea concomitentă a Protecardin cu alcool etilic poate să crească riscul hemoragiilor gastrointestinale.
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Nu utilizaţi Protecardin dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru de sarcină. &În primele două trimestre de sarcină luaţi Protecardin numai dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru. &În timpul alăptării luaţi Protecardin numai dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Protecardin nu vă influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Protecardin

Medicamentul conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI PROTECARDIN

Utilizaţi întotdeauna Protecardin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze
Adulţi: pentru tratamentul de lungă durată, doza uzuală este de 1–2 comprimate gastrorezistente Protecardin 75 mg, o dată pe zi.
&În tratamentul de scurtă durată, la recomandarea medicului curant, în sindromul coronarian acut sau accident vascular cerebral ischemic poate fi adecvată administrarea de doze mai mari, de până la 300 mg acid acetilsalicilic. Ulterior, tratamentul va continua cu doza recomandată pentru tratamentul de lungă durată.
Copii şi adolescenţi
Protecardin nu se administrează la copii şi adolescenţi.
Mod de administrare
Comprimatele gastrorezistente trebuie înghiţite întregi, cu suficient lichid, preferabil după masă. Comprimatele nu trebuie divizate, sfărâmate sau mestecate.
Durata tratamentului
Medicamentul este destinat tratamentului de lungă durată, cu doza minimă eficace.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Protecardin

Dacă, din greşeală, aţi luat mai multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau câteva comprimate cu dumneavoastră pentru ca medicul să ştie ce aţi luat.
Simptomele care pot să apară în cazul supradozajului sunt: ameţeli, ţiuituri în urechi, dureri de cap, transpiraţie excesivă, greaţă, vărsături, creşterea frecvenţei respiraţiilor, bătăi rapide ale inimii, confuzie, delir, comă (în intoxicaţiile severe).
Dacă uitaţi să luaţi Protecardin

Nu vă îngrijoraţi dacă uitaţi să luaţi o doză de Protecardin. Luaţi doza următoare imediat ce vă amintiţi şi continuaţi apoi, ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Protecardin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de severitate şi frecvenţă, astfel:

Foarte frecvente: apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi

Frecvente: apar la mai mult de 1 din 100 pacienţi, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente: apar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi, dar la mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare: apar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi, dar la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare: apar la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi, incluzând cazuri izolate.

Frecvente
Greaţă.
Mai puţin frecvente
Erupţii trecătoare pe piele, dificultăţi în respiraţie, declanşarea crizelor de astm bronşic, vărsături, diaree, ulcer gastric, duodenal sau ulceraţii intestinale, hemoragii gastro-intestinale. Repetarea acestor mici pierderi de sânge poate duce, în timp, la instalarea anemiei. Dacă prezentaţi simptome cum sunt: coloraţie palidă a pielii , oboseală inexplicabilă, senzaţia de palpitaţii la eforturi mici, senzaţia de lipsă de aer, dureri abdominale, vărsături cu sânge, sânge în scaun sau scaune moi de culoare neagră, adresaţi-vă imediat medicului.
Rare
Urticarie, umflarea feţei, limbii, gâtului, bronhospasm, prelungirea timpului de sângerare, scăderea numărului de trombocite, vertij şi ţiuituri în urechi, perforaţii gastro-intestinale.
Foarte rare
Creşteri ale valorilor serice ale enzimelor hepatice, tulburări la nivelul rinichilor (în cazul administrării de doze mari timp îndelungat).
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ PROTECARDIN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Protecardin după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Protecardin

- Substanţa activă este acidul acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent conţine 75 mg acid acetilsalicilic.
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal, laurilsulfat de sodiu, croscarmeloză sodică, acid stearic, film de acoperire: hipromeloză 15cP (E 464), lactoză monohidrat, dioxid de titan (E 171), macrogol 4000, acid citric monohidrat (E 330), copolimer C al acidului metacrilic, talc, dioxid de titan (E 171), trietilcitrat (E 1505), dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu (E 500), laurilsulfat de sodiu.
Cum arată Protecardin şi conţinutul ambalajului

Protecardin se prezintă sub formă de comprimate de formă discoidală şi culoare albă.
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 20 comprimate gastrorezistente.
Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate gastrorezistente.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

S. C. Biofarm S. A.
Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti,

România.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 57886
Цена товара в пунктах: 1108
Код товара: 55109
Топ сезона Акции Рекомендуем Просмотренные товары
Топ сезона
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 673
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 88
Код товара: 62444
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 630
Код товара: 61909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42969
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 283
Код товара: 62953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 936
Код товара: 62178
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 580
Код товара: 61745
Акции
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 842
Код товара: 63538
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 673
Код товара: 61743
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 62402
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 752
Код товара: 62833
Цена товара в пунктах: 277
Код товара: 61846
Цена товара в пунктах: 341
Код товара: 61116
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 510
Код товара: 61907
Цена товара в пунктах: 345
Код товара: 62321
Просмотренные товары