Daleron susp. orala 120 mg/5 ml

Код товара: 47951
Доза: 120
Количество доз: 1
Производитель: KRKA d.d., Novo mesto
Страна: Slovenia
Форма: сусп. д/внутр. прим.
Наличие: достаточно
63 98 леев
(-9%)
57 99 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Daleron 120 mg/5 ml suspensie orală

Paracetamol

1. Ce este Daleron şi pentru ce se utilizează

Daleron suspensie conține paracetamol, care inhibă sinteza prostaglandinelor în sistemul nervos central, ameliorând, astfel, durerea și scăzând febra. Datorită eficacității și siguranței sale, paracetamolul la dozele recomandate este adecvat în special pentru copii.
Daleron suspensie reduce febra care însoțește diferite infecții bacteriene și virale și reacțiile postvaccinare la copii. Elimină durerea ușoară până la moderată (durere de cap, durere de dinți) și durerea după leziuni, proceduri medicale și stomatologice.
2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Daleron

Nu utilizați Daleron:

- dacă copilul dumneavoastră este alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),
- dacă copilul dumneavoastră are insuficiență severă a funcției hepatice și renale,
- dacă copilul dumneavoastră are insuficiență hepatică cauzată de virusuri (hepatită virală) și
- dacă copilul dumneavoastră s-a născut cu insuficiență de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază în celulele roșii ale sângelui.
Atenționări și precauții

Discutați cu medicul sau farmacistul înainte de a utiliza Daleron. Aveți grijă deosebită când utilizați Daleron:
- dacă copilul dumneavoastră are insuficiență hepatică sau renală ușoară sau moderată, deoarece îi puteți administra medicamentul numai sub supraveghere medicală,
- dacă simptomele durează mai mult de 3 zile în ciuda tratamentului; discutați cu medicul,
- la copiii cu vârsta sub 2 ani, deoarece medicamentul li se poate administra numai la recomandarea medicului.
Medicamentul nu conține zahăr, prin urmare, poate fi administrat de către pacienții cu diabet zaharat. Deoarece Daleron suspensie conține sorbitol și maltitol, dozele mari pot provoca tulburări gastrointestinale (diaree).
Daleron împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră utilizează, a utilizat recent sau poate utiliza orice alte medicamente.
Interacțiunea cu unele alte medicamente poate rezulta în majorarea sau scăderea efectelor Daleron sau ale acestor medicamente. Acest lucru se întâmplă cu:
- medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge (warfarină),
- medicamente pentru reglarea motilității intestinale (metoclopramidă),
- medicamente pentru prevenirea grețurilor și vărsăturilor (domperidonă),
- medicamente pentru reglarea nivelului de colesterol și alte lipide în sânge (colestiramină),
- medicamente pentru tratamentul crizelor epileptice (barbiturice, antiepileptice),
- medicamente pentru tratamentul tuberculozei (rifampicină),
- medicamente pentru tratamentul infecțiilor bacteriene (cloramfenicol),
- alte medicamente care conțin aceiași substanță activă, paracetamol,
- alte medicamente pentru ameliorarea durerii (salicilamidă).
Utilizarea concomitentă a paracetamolului cu etanol poate crește acțiunea toxică a paracetamolului asupra ficatului.
Daleron împreună cu alimente, băuturi și alcool

Consumul de alcool pe parcursul tratamentului cu paracetamol poate crește acțiunea toxică a paracetamolului asupra ficatului.
Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că sunteți gravidă sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Daleron suspensie conține paracetamol în doze adecvate pentru copii. Studiile preclinice efectuate la animale nu au evidențiat efecte adverse asupra sarcinii și dezvoltării fetale. Cu toate acestea, riscul nu poate fi exclus complet. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, luați medicamentul numai după recomandarea medicului și pentru cel mai scurt timp posibil, eventual, doar doze unice.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Daleron suspensie conține paracetamol în doze adecvate pentru copii. Daleron nu influențează asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.
Daleron conține sorbitol (E420) și maltitol (E965)

Dacă vi s-a comunicat de către medicul dumneavoastră că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Se va lua în considerare faptul că dozele de 13,7 ml sau mult conțin mai mult de 10 g maltitol. Poate avea un efect laxativ ușor. Valoare calorică-2,3 kcal/g maltitol. Valoare calorică-2,6 kcal/g sorbitol.
3. Cum să utilizaţi Daleron

Utilizați întotdeauna Daleron exact așa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Doza recomandată pentru copii este de 10-15 mg paracetamol/kg greutate corporală. Pentru dozarea orală precisă a medicamentului, în ambalaj este prevăzută o seringă pentru administrare orală. Cantitatea necesară de medicament se măsoară cu seringa pentru administrare orală şi se golește lent în cavitatea bucală la copil. Puteți goli seringa într-o lingură şi ulterior medicamentul se administrează copilului. Flaconul se va agita bine înainte de administrare. Flaconul trebuie închis bine imediat după utilizare. După utilizare, seringa se va clăti cu apă.
Dozele depind de vârsta copilului. Doza unică recomandată de Daleron, prezentată în tabelul de mai jos, se va lua în considerare la administrarea medicamentului.
Până la 3 luni 40 mg (1,7 ml sau 1/3 seringă)
4-11 luni 80 mg (3,3 ml sau 2/3 seringă)
1-2 ani 120 mg (5 ml sau 1 seringă)
3-6 ani 180-240 mg (7,5-10 ml sau 1,5-2 seringi)
7-10 ani 240-360 mg (10-15 ml sau 2-3 seringi)
11-12 ani 480 mg (20 ml sau 4 seringi)
Daleron suspensie poate fi administrat copiilor cu vârsta sub 2 ani doar la indicația medicului.
Dozele unice pot fi administrate la intervale de cel puțin 4-6 ore, dacă este necesar. Nu se recomandă mai mult de 4 doze pe zi. Doza zilnică maximă de paracetamol este de 50-75 mg/kg greutate corporală.
Nu trebuie depășite dozele recomandate. Durata maximă a auto-medicației pentru ameliorarea durerii este de cinci (5) zile iar pentru scăderea febrei trei (3) zile.
Pacienți cu insuficiență renală

Medicamentul se va administra cu precauție copiilor cu insuficiență renală. Copiii cu insuficiență renală severă nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Pacienți cu insuficiență hepatică

Medicamentul se va administra cu precauție copiilor cu disfuncție hepatica. Copiii cu insuficiență hepatică severă nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Dacă aveți impresia că efectul Daleron este prea puternic sau prea slab, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Dacă ați utilizat mai mult Daleron decât trebuie

Discutați imediat cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Dozele semnificativ mai mari decât cele recomandate (mai mult de 150 mg paracetamol per kg greutate corporală) pot determina insuficiență hepatică și renală severă. Semnele de insuficiență hepatică devin evidente numai la 2 până la 4 zile după ingestia unei supradoze.
La copii, semnele de supradozaj acut apar la doze mai mari de 150 mg/kg greutate corporală. În primele 24 de ore semnele de supradozaj acut se manifestă sub formă de greață, vărsături, transpirație excesivă și dureri abdominale.
Dacă uitaţi să utilizați Daleron

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Administrați Daleron copilului în caz de dureri sau febră, doar când este necesar.
Dacă încetaţi să utilizați Daleron

Puteți opri utilizarea Daleron în condiții de siguranță odată ce simptomele dispar.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Rare (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- greață
- reacții de hipersensibilitate, în special erupții pe piele, mâncărime și urticarie
- oboseală.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- diaree și vărsături,
- icter, pancreatită (inflamația pancreasului) și valori crescute ale enzimelor hepatice,
- leucopenie (număr redus de celule albe din sânge) și trombocitopenie (număr redus de trombocite).
Reacțiile cutanate severe au fost raportate foarte rar.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Daleron

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.
A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
După deschiderea flaconului, suspensia poate fi utilizată timp de 3 luni, dacă a fost păstrată în flaconul bine închis.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Daleron
- Substanţa activă este paracetamolul. 5 ml suspensie orală (1 seringă pentru administrare orală) conțin 120 mg paracetamol. 1 ml suspensie orală conțin 24 mg paracetamol.
- Celelalte componente (excipienți) sunt: sorbitol (E420), glicerol (E422), guma xantan (E415), maltitol (E965), celuloză microcristalină (E460), carmeloză sodică (E466), benzoat de sodiu (E211), acid citric (E330) pentru ajustarea pH-ului, aroma de ananas, riboflavina (E101) și apă purificata. Vezi pct. 2 “Daleron conține sorbitol (E420) și maltitol (E965)”.
Cum arată Daleron şi conţinutul ambalajului

Suspensia orală este de culoare de la galben deschis până la galben, omogenă, cu aromă de ananas.
Daleron este disponibil în cutii cu 100 ml suspensie orală în flacon de sticlă cu capac din plastic, seringa din plastic pentru administrare orală este inclusă.
Clasificarea privind modul de prescriere

Disponibil în farmacii fără prescripție medicală.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

KRKA, d. d. , Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Fabricantul

KRKA, d. d. , Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 55609
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 122
Код товара: 14872
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42953
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 509
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 14
Код товара: 50430
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 11424
Топ сезона
Код товара: 59526
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 94
Код товара: 36144
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 605
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 2377
Код товара: 58042
Акция
Цена товара в пунктах: 605
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 469
Код товара: 55594
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1044
Код товара: 59647
Акция
Цена товара в пунктах: 321
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Рекомендуем
NEW
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 405
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 52244
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 391
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Цена товара в пунктах: 487
Код товара: 56600
Просмотренные товары
Astheplex - 3C Pharma 30 Capsule
Asthéplex-este un supliment alimentar care oferă o formulă inovatoare și completă. Astheplex este alcătuit din 22 de aminoacizi, dintre care 8 sunt esențiali pentru funcționarea celulelor corpului.