АЦЦ, 200мг в в гранулах пак. N20

Код товара: 10008
Доза: 200
Количество доз: 20
Производитель: Hexal AG (prod.: Salutas Pharma GmbH, Germania)
Страна: Германия
Форма: гранулах пак.
Наличие: достаточно
78 66 леев
(-8%)
72 30 леев
Выгода:
7 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

ACC® 100

ACC® 200

pulbere pentru soluţie orală

DENUMIREA COMERCIALĂ

ACC®100

ACC®200

DCI-ul substanţei active

Acetylcisteinum

COMPOZIŢIA

1 plic conţine:

substanţa activa: acetilcisteină 100 mg sau 200 mg;

excipienţi:sucroză, acid ascorbic, zaharină, aromă de portocale.

FORMA FARMACEUTICĂ

Pulbere pentru soluţie orală.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Pulbere omogenă de culoare albă, fără conglomerate, cu aromă de portocală.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС

Sistemul respirator. Expectorante, cu excepţia combinaţiilor cu antitusive. Mucolitice; codul ATC: R05CB01.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Acetilcisteina este un derivat al aminoacidului cisteina. Acetilcisteina are acţiune secretolitică şi favorizează eliminarea secreţiilor din căile respiratorii. S-a constatat că acetilcisteina rupe punţile disulfidice dintre lanţurile mucopolisaharidelor şi are efect depolimerizant asupra lanţurilor de ADN din mucusul purulent. Datorită acestor mecanisme scade vâscozitatea secreţiilor bronşice. Un alt mecanism posibil al acetilcisteinei se bazează pe capacitatea grupului său reactiv SH- de a lega radicalii liberi şi asfel de a-i detoxifia. Acetilcisteina contribuie la creşterea sintezei glutationului, care joacă un rol important pentru detoxifierea noxelor. Aceasta explică efectul său de antidot în intoxicaţiile cu paracetamol. Atunci când este administrat profilactic s-a descris un efect pozitiv al acetilcisteinei asupra frecvenţei şi severităţii exacerbărilor bacteriene la pacienţii cu bronşită cronică şi mucoviscidoză.

Proprietăţi farmacocinetice

După administrarea orală, acetilcisteina este absorbită rapid şi aproape complet şi este metabolizată la nivelul ficatului în cisteină - metabolitul farmacologic activ, precum şi în diacetilcistină, cistină şi alte disulfuri mixte. Deoarece o cantitate mare din substanţa activă se supune efectului primului pasaj hepatic, biodisponibilitatea aceilcisteinei administrată oral este foarte scăzută (aproximativ 10%). La om, concentraţiile plasmatice maxime sunt atinse după 1-3 ore, cu o concentraţie plasmatică maximă a metabolitului cisteină de aproximativ 2 pmol/l. S-a determinat că acetilcisteina se leagă de proteine plasmatice în proprţie de aproximativ 50%. Acetilcisteina şi metaboliţii acesteia apar în organism sub trei forme: parţial ca substanţă liberă; parţial legată de proteinele plasmatice prin legături disuIfidice labile; parţial ca aminoacid încorporat în componenţa altor proteine. Acetilcisteina este excretată pe cale renală aproape în totalitate sub formă de metaboliţi in activi (sulfaţi anorganici, diacetilcistină). Timpul de înjumătăţire plasmatică al acetilcisteinei este de aproximativ 1 oră şi este determinat în principal de viteza de biotransformare hepatică. În caz de afectare a funcţiei hepatice timpul de înjumătăţire plasmatică se măreşte până la 8 ore. În studiile farmacocinetice cu acetilcisteină administrată intravenos, volumul aparent de distribuţie a constituit 0,47 l/kg masa corporală (în total) sau 0,59 l/kg masa corporală (redus); clearance-ul plasmatic a constituit 0,11 l/h/kg masă corporală (în total) şi 0,84 l/h şi kg masă corporală (redus). Timpul de înjumătăţire prin eliminare după administrarea intravenoasă este de 30-40 minute cu excreţia succesivă în trei faze cinetice (alpha, beta şi faza finală - gamma). Acetilcisteina traversează bariera placentară si este detectabilă în sângele din cordonul ombilical. Nu există informaţii cu privire la eliminarea în laptele matern. Nu există date disponibile privind penetrarea barierei hematoencefalice la om.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Terapia secretolitică în cazul afecţiunilor bronhopulmonare acute şi cronice, însoţite de formarea insuficientă sau expectoraţia dificilă a sputei: bronşită acută şi cronică, bronşită obstructivă, laringotraheită, pneumonie, boala bronşiectatică, astm bronsic, bronhiolită, mucoviscidoză. Sinusită acută şi cronică, otită medie.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi şi copii cu vârsta peste 14 ani:400-600 mg acetilcisteină pe zi (1 plic ACC® 200 sau 2 plicuri ACC® 100 de 2-3 ori pe zi).

Copii cu vârsta de 6-14 ani: 300-400 mg acetilcisteină pe zi (1 plic ACC® 100 de 3 ori pe zi sau 2 plicuri ACC® 100 de 2 ori pe zi; sau 1/2 plic ACC® 200 de 3 ori pe zi sau 1 plic ACC® 200 de 2 ori pe zi).

Copii cu vârsta de 2-6 ani: 200-300 mg acetilcisteină pe zi (1 plic ACC® 100 sau 1/2 plic ACC® 200 de 2-3 ori pe zi).

Mucoviscidoză

Copii cu vârsta peste 6 ani:600 mg acetilcisteină pe zi (1 plic ACC® 200 sau 2 plicuri ACC® 100 de 3 ori pe zi).

Copii cu vârsta de 2-6 ani: 400 mg acetilcisteină pe zi (1 plic ACC® 100 sau 1/2 plic ACC® 200 de 4 ori pe zi). În caz de mucoviscidoză pacienţilor cu masa corporală peste 30 kg se admite creşterea dozei nictemerale până la 800 mg acetilcisteină.

Mod de administrare

ACC® se administrează după mese. Conţinutul unui plic se dizolvă într-un pahar cu apă, suc sau ceai rece. Pentru intensificarea efectului mucolitic al acetilcisteinei se recomandă consumul suplimentar de lichide.

Durata tratamentului

Durata tratamentului variază în funcţie de tipul si severitatea simptomelor. În cazul afecţiunilor acute necomplicate ACC® se administrează nu mai mult de 5-7 zile. Pentru asigurarea tratamentului bronşitei cronice şi mucoviscidozei este necesară o terapie îndelungată în scop de profilaxie a infecţiilor.

REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse sunt indicate conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme si organe în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente:(>1/10); frecvente: (>1/100 şi <1/10); mai puţin frecvente: (>1/1000 şi<1/100); rare: (>1/10000 şi <1/1000); foarte rare: (<1/10000); cu frecvenţă necunoscută: (reeşind din datele disponibile frecvenţa nu poate fi determinată).

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente - cefalee, frisoane, reacţii alergice (prurit, urticarie, exantemă, erupţii cutanate, hiperre activi tate bronşică, edem angioneurotic, tahicardie şi hipotensiune arterială); foarte rare - reacţii anafilactice până la şoc.

Tulburări acustice si vestibulare: cu frecvenţă necunoscută - tinitus.

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: rare - dispnee, bronhospasm (predominant la pacienţii cu hiperre activi tatea bronşică asociată cu astm bronsic).

Tulburări gastrointestinale: mai puţin frecvente - stomatită, dureri abdominale, greaţă, vomă, diaree, pirozis.

Au fost observate, în cazuri izolate, hemoragii determinate de administrarea acetilcisteinei, uneori cu reacţii de hipersensibilitate. În diverse studii s-a confirmat că în prezenţa acetilcisteinei scade agregarea plachetară, dar relevanţa clinică nu a fost determinată.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la acetilcisteină sau la oricare dintre excipienţi.

SUPRADOZAJ

Până în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj după administrarea formelor farmaceutice orale care conţin acetilcisteină. Voluntarii trataţi cu doze de 11,6 g N-acetilcisteină pe zi, mai mult de 3 luni, nu au manifestat reacţii adverse severe. Dozele orale de peste 500 mg acetilcisteină/kg masă corporală au fost tolerate fără simptome de intoxicaţii. Simptome Supradozajul poate conduce la simptome gastrointestinale: greaţă, vomă, diaree. Copiii sunt supuşi riscului unei hipersecreţii. Tratament Dacă este necesar, se efectuează tratament simptomatic.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

În cazuri foarte rare s-a raportat o legătură temporară între administrarea de acetilcisteină şi apariţia unor reacţii cutanate severe, cum ar fi sindromul Stevens Johnson şi sindromul Lyell. La apariţia unor noi modificări cutanate sau ale mucoaselor este necesară întreruperea imediată a administrării acetilcisteinei şi adresarea la medic. Acetilcisteina se administrează cu prudenţă la pacienţii cu astm bronşic, cu ulcer peptic sau duodenal în anamneză. Acetilcisteina se administrează cu precauţie la pacienţii cu intoleranţă la histamină. Tratamentul de lungă durată al acestor pacienţi trebuie evitat, deoarece preparatul influienţează metabolismul histaminei şi poate conduce la apariţie simptomelor de intoleranţă (cefalee, rinită vasomotorie, edem). Pacienţii cu diabet zaharat Un plic ACC®100 conţine 0,24 unităţi de pâine, iar plic ACC®200 conţine 0,23 unităţi de pâine.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu există date clinice privind utilizarea acetilcisteinei în timpul sarcinii. Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat acţiune negativă directă sau indirectă asupra sarcinei, dezvoltării embrionului/fătului, naşterii sau dezvoltării postnatale. Nu există informaţii cu privire la excreţia acetilcisteinei în laptele matern.

Nu este recomandată administrarea preparatului în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNIAdministrarea concomitentă a acetilcisteinei şi a medicamentelor antitusive poate determina retenţia periculoasă a secreţiilor bronşice, prin inhibarea reflexului de tuse. Alegerea unor astfel de combinaţii necesită atenţie deosebită. Până în prezent, date privind inactivarea antibioticelor (tetracicline (cu excepţia doxiciclinei), aminoglicozide, peniciline semisintetice, cefalosporine) de către acetilcisteină sunt bazate numai pe studiile in vitro, în care substanţele respective au fost amestecate concomitent. Totuşi, din considerente de siguranţă, administrarea orală a antibioticelor nu trebuie să coincidă cu administrarea acetilcisteinei, se va respecta un interval de cel puţin 2 ore între administrări. Aceasta nu se referă la antibioticele cefixim şi loracarbef. Nu au fost raportate incompatibilităţi la administrarea concomitentă cu amoxicilina, doxiciclina, eritromicina, tiamfenicol şi cefuroxim. La administrarea concomitentă cu nitroglicerina, a fost observată potenţarea efectelor vasodilatator şi inhibării agregării trombocitelor. Relevanţa clinică a acestor fenomene nu a fost elucidată.

PREZENTARE, AMBALAJ

Pulbere pentru soluţie orală 100 mg sau 200 mg în plicuri. Câte 20 plicuri, împreună cu instrucţiunea pentru administrare, în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25°C. A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

4 ani. A nu se administra după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Hexal AG,Germania. Industriestrasse 25,

Holzkirchen

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Salutas Pharma GmbH, Germania.

Otto-von-Guericke-ANee 1, 39179 Barleben,

Saxony-Anhalt

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 59082
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 92
Код товара: 13223
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11735
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 576
Код товара: 64230
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 786
Код товара: 52089
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 163
Код товара: 62362
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 60990
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 536
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 695
Код товара: 61910
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.