Zespira® comp. film.10 mg N14x2

Код товара: 41638
Доза: 10
Количество доз: 28
Производитель: Bilim Pharmaceuticals AS
Страна: Турция
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
162 00 леев
(-8%)
148 42 леев
Выгода:
14 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках



Zespira®

comprimate filmate

DENUMIREA COMERCIALĂ

Zespira®

DCI-ul substanţei active

Montelukast

COMPOZIŢIA

1 comprimat conţine:

substanţa activă: montelukast de sodiu echivalent cu 10 mg montelukast;

excipienţi: lactoză anhidră, celuloză microcristalină, croscarmeloză de sodiu, hidroxipropil celuloză, stearat de magneziu, Opadry Oranj 20A23503

FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate filmate.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate filmate, rotunde, biconvexe, de culoare galbenă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Preparat pentru tratamentul patologiei obstructive a căilor respiratorii, antagonist al receptorilor pentru leucotriene, R03DC03.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Montelukast este inhibitor selectiv al receptorilor leucotrienici care în special inhibă receptorii CysLT 1. Cistenilleucotrienele (LTC4, LTD4, LTE4) sunt eucosanoide cu proprietăţi inflamatorii exprimate eliberate de către mastocite şi eozinofile. Aceşti mediatori pro-astmatici importanţi se leagă cu receptorii CysLT 1 în tractul respirator uman. Leucotrienele joacă un rol important în patofiziologia astmului bronşic. Efectele leucotrien mediate în cadrul astmului bronşic includ bronhoconstricţia, secreţia nazală, hiperpermeabilitate vasculară şi acumularea eozinofilelor. Montelukastul se conjugă cu receptorii înalt selectivi CysLT 1fără acţiuni agoniste.

Proprietăţi farmacocinetice

Absorbțe: Montelukastul rapid şi practic complet se absoarbe după administrare orală. După administrarea dozei de 10 mg la adulţi concentraţia plasmatică maximă (Cmax) se atinge timp de 3 ore. Biodisponibilitatea este de 73%.

Distribuțe: Montelukastul se conjugă cu proteinele plasmatice în proporţie de 99% ; Biotransformare: Se metabolizează activ în ficat.

Eliminare: Metaboliţii se excretă pe cale biliară. Clearance-ul montelukastului la adulţii sănătoşi este de 45 ml/min.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Zespira® este indicat în tratamentul următoarelor afecţiuni:

- Profilaxia şi tratamentul de lungă durată al astmului bronşic, inclusiv prevenirea simptomelor de astm în timpul zilei sau nopţii.

- Profilaxia simptomelor renitei alergice sezoniere şi perena.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE


Zespira® se administrează cîte un comprimat masticabil (10 mg) o dată în zi, la adulţi şi copii cu vârsta mai mare de 14 ani. Efectul terapeutic în controlul astmului se instalează în prima zi de tratament. Zespira se admnistrează indiferent de alimentaţie. Zespira nu necesită ajustarea dozelor la copii, pacienţi geriatrici, pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică moderată. Zespira se administrează concomitent cu alte remedii antiastmatice. Micşorarea dozei în terapia combinată:

Terapia bronhodilatatoare:Zespira® poate fi adăugată la regimul de terapie bronhodilatator al pacienţilor fără a fi monitorizaţi. După instalarea efectului terapeutic doza bronhodilatatoarelor poate fi redusă.

Terapia cu corticosteroizi:Zespira® aduce beneficiu clinic pacienţilor care urmează terapia inhalatorie cu corticosteroizi. Doza de corticosteroid poate fi redusă în concordanţa cu rata de toleranţă. Doza de corticosteroid trebuie redusă treptat sub monitorizarea medicală.

REACŢII ADVERSE

Montelukast este bine tolerat. Studiile clinice cu administrarea montelukastului includ 2600 adulţi şi copii mai mari de 15 ani, din ei 1% de pacienţi au raportat dureri abdominale şi cefalee. Din acest lot de pacienţi 544 au administrat montelukast timp de 6 luni, 253 pacienţi timp de 1 an şi 21 timp de 2 ani. Rata reacţiilor adverse nu sa modificat în dependenţă de durata administrării.

Reacţii generale: reacţii de hipersensibilitate inclusiv fatigabilitate, edem, anafilaxie, angioedem, urticarie, prurit, hiperemie.

Sistemul nervos: nausee, tulburări ale somnului, parestezii/hipoestezii, iritabilitate, agitaţie, anxietate.

Sistemul muscular şi osos: mialgii, artralgii şi crampe musculare.

Sistemul gastrointestinal: xerostomie, diaree, nausee, vomă.

Sistemul hepatobiliar: ridicarea nivelului de transaminaze.

Sistemul cardiovascular: tendinţă la hemoragii, echimoze şi palpitaţii.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului.

SUPRADOZAJ

Simptome: În studiile clinice montelukastul la pacienţii adulţi a fost admnistrat în dozele până la 200 mg/zi timp de 22 săptămâni şi în dozele 900 mg/zi timp de o săptămână fără reacţii adverse semnificative.

Tratament: lavaj gastric, simptomatic

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Zespira® nu se recomandă în tratamentul atacului de astm bronşic. Nu este recomandată substituţia bruscă al corticosteroizilor inhalatorii cu Zespira®, această substituţie se va face gradual. Foarte rar la pacienţii ce administreză montelukast se poate dezvolta eozinofilia sistemică (manifestată clinic prin vasculită de tipul sindrom Churg Strauss) de regulă în timpul reducerii dozelor de corticosterozi perorali. Semnele clinice ale eozinofiliei sistemice sunt hiperemie vasculitică, agravarea simptomelor pulmonare, complicaţii cardiace, neuropatie.

Pacienţii vor fi instruiţi să administreze beta agonişti inhalatori în dozele obişnuite pentru profilaxia bronhospasmului indus de exerciţii fizice şi beta agonişti de durată scurtă pentru cuparea crizelor. Pacienţilor cu hipersensibilitate cunoscută la acid acetilsalicilic se va recomanda evitarea acestuia şi altor remedii antiinflamatorii nonsteroidiene în timpul tratamentului cu montelukast. Cu toate că montelukast este efectiv în îmbunătăţirea funcţiei tractului respirator la pacienţii cu sensibilitate la acid acetilsalicilic, nu a fost raportat că montelukast neutralizează r ăspunsul bronhoconstrictor al acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatorii nonstroide la aceşti pacienţi. Siguranţa şi eficacitatea administrării montelukastului la copiii sub 2 ani nu a fost stabilită.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare:

Categoria B după clasificarea FDA.

Preparatul trebuie administrat în timpul sarcinii numai dacă beneficiu scontat pentru mamă justifică riscul potenţial pentru făt.

În perioada de lactaţie:

La femeile ce alăptează se administrează cu atenţie deosebită.

Efecte asupra capacităţii de a conduce automobilul:

Nu au fost raportate afectări ale capacităţii de conducere a vehiculelor sau de folosire a utilajelor.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Zespira® poate fi administrată concomitent cu alte medicamente utilizate în profilaxia şi tratamentul de lungă durată al astmului bronşic. Studiile clinice demonstrează absenţa modificărilor farmacocinetice pentru teofilină, prednizon, prednizolon, contraceptive orale, terfenadină, digoxină şi varfarină admnistrate concomitent cu Zespira®. Montelukastul se metabolizează în ficat prin sistemul citocromului CYP3A4, deaceea în cazul administrării cu inductorii citocromului P450 se recomandă atenţie.

PREZENTARE, AMBALAJ

Câte 14 comprimate în blister. Câte 2 blistere împreună cu instrucţiune pentru administrare se plasează în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 30 ºC.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani.

A nu se utiliza după expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

BILIM PHARMACEUTICALS A. Ș

34440 Beyoglu-Istanbul / TURKEY

www. bilimpharma. com

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

BILIM PHARMACEUTICALS A. Ș

GOSB 41480 Gebze /KOCAELI-/ TURKEY

www. bilimpharma. com




Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 1172
Код товара: 30053
Цена товара в пунктах: 2089
Код товара: 49417
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 63939
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 98
Код товара: 63765
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 524
Код товара: 61716
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 346
Код товара: 61830
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.