Desobel® sirop 2,5 mg/5ml 150 ml

Код товара: 53169
Доза: 0.5
Количество доз: 1
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: сироп
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
63 83 леев
(-13%)
55 31 леев
Выгода:
5 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Desobel 2,5 mg/5 ml sirop

Desloratadinum
1. Ce este Desobel şi pentru ce se utilizează


Desobel conţine substanţa activă desloratadină şi este un medicament cu acţiune antihistaminică (antialergică), care vă ajută să controlaţi reacţiile alergice. Nu vă produce somnolență.
Desobel este indicat pentru ameliorarea simptomelor asociate cu:
-rinita alergică, (inflamaţie a mucoasei de la nivelul nasului provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă din nas sau senzaţia de mâncărime la nivelul nasului, senzaţia de mâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.
-urticarie (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi erupţii asemănătoare urticariei.
Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activi tăţile zilnice normale şi somnul.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Desobel

Nu utilizaţi Desobel

- dacă sunteţi alergic la desloratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Desobel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. - Dacă aveţi insuficienţă renală severă.
Copii și adolescenți

Nu administraţi acest medicament copiilor cu vârsta sub 1 an.
Desobel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente
Nu se cunosc interacţiuni ale medicamentului Desobel cu alte medicamente.
Desobel împreună cu alimente

Acest medicament poate fi luat cu sau fără alimente. Se recomandă prudență în cazul utilizării Aerius concomitent cu alcool.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Pe durata sarcinii, nu este recomandată administrarea Desobel.
Desloratadina se excretă în laptele matern; se recomandă de evitat administrarea preparatului pe parcursul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desobel să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate determina somnolenţă, care poate să le scadă atenţia. Dacă vă afectează, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.
Desobel conţine zaharoză şi sorbitol (E420).

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Desobel conţine Sunset yellow (E110). Poate provoca reacţii alergice.
Desobel conține 30,228 mg sodiu per doză. A se lua în considerare de către pacienții cu o dietă controlată de sodiu.
3. Cum să utilizaţi Desobel

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavostră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Desobel se administrează pe cale orală.
Adulţi şi adolescenţi (cu vârstă de 12 ani şi peste): doza recomandată este de 10 ml (două linguriţe dozatoare a cite 5 ml) sirop, o dată pe zi.
Utilizarea la copii

Copii cu vârsta de la 1 an până la 5 ani: doza recomandată este de 2,5 ml (½ dintr-o linguriţă dozatoare de 5 ml) sirop, o dată
Copii cu vârsta de la 6 ani până la 12 ani: doza recomandată este a de 5 ml (o linguriţă dozatoare de 5 ml) sirop, o dată pe zi.
Dacă rinita dumneavoastră alergică este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medical dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră.
Dacă rinita dumneavoastră alergică este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă.
Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmați recomandările medicului dumneavoastră.
Dacă utilizaţi mai mult Desobel decât trebuie

Dacă credeţi că vi s-a administrat o doză prea mare sau bănuiţi un supradozaj, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme grave în caz de supradozaj accidental.
Dacă uitaţi să utilizaţi Desobel

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Desobel

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
La copii mici, cu vârsta de la 6 până la 23 luni, cele mai frecvente reacţii adverse raportate au fost diareea, febra şi insomnia.
După punerea pe piaţă au fost înregistrate următoarele reacţii adverse la adulți: Frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 persoane și la mai puțin de 1 din 10 persoane): dureri de cap; senzație de gură uscată; oboseală;
Foarte rare (apar la mai mult de 1 din 10000 persoane): halucinaţii; tahicardie, palpitații; dureri abdominale, greaţă, vărsături, senzaţie de discomfort gastric, diaree; valori anormale ale testelor funcţiei ficatului, inflamaţie a ficatului, dureri musculare; reacţii alergice severe (respiraţie dificilă, respiraţie şuierătoare, mâncărime, urticarie şi umflături) şi erupţii trecătoare pe piele.
Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimate din datele disponibile): prelungirea intervalului QT pe electrocardiogramă, icter, fotosensibilitate, astenie.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Desobel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după “Exp. ”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Desobel 2,5mg/5ml sirop Desloratadinum

Substanţa activă este desloratadina. Fiecare 5 ml sirop conţine desloratadină 2,5 mg. Celelalte componente sunt: propilenglicol (monopropilengligol), acid citric anhidru, cictrat de sodiu, benzoat de sodiu (E211), edetat disodic, zaharoză, sorbitol (70%), colorant Sunset yellow (E110), aromă Tutti Frutti AG732, apă purificată.
Cum arată Desobel şi conţinutul ambalajului

Desobel se prezintă sub formă de sirop de culoare portocalie, cu miros caracteristic de sirop. Este disponibil în flacon din sticlă de culoarea chihlimbarului a câte 150 ml sirop, 1 linguriţa dozatoare de 5ml, împreună cu prospect în cutie de carton.
Deţinătorului certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorului certificatului de înregistrare

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,
sec. Saray, str. Dr. Adnan Buyukdeniz 14, 34768,
Umraniye, Istanbul, Turcia.
Telefon: +902166336000
Fax: +902166336001
Fabricantul

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. ,
sec. Sancaklar, str. Eski Akcakoca, 299
Duzce, Turcia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 426
Код товара: 61904
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61750
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 142
Код товара: 36144
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 745
Код товара: 55604
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 62281
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 665
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 456
Код товара: 54915
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 42229
Акция
Цена товара в пунктах: 565
Код товара: 42221
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 55613
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 745
Код товара: 55604
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 59584
Цена товара в пунктах: 227
Код товара: 61760
Цена товара в пунктах: 96
Код товара: 62164
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 188
Код товара: 61788
Просмотренные товары
Balonarea: de ce apare, cum se manifestă și cum se tratează
Balonarea, denumita în termeni medicali meteorism abdominal, reprezintă un disconfort gastrointestinal datorat acumulării de gaze la nivelul intestinelor.