Smecta pulbere susp.orala 3 g N30

Код товара: 23218
Доза: 1
Количество доз: 30
Производитель: Beaufour Ipsen Pharma (prod.: Beaufour Ipsen Industrie, Franta)
Страна: Франция
Форма: пор. д/п сусп. д/внутр. прим.


Smecta® pulb. /susp. orala 3 g N30pulbere pentru suspensie orală

DENUMIREA COMERCIALĂ

Smecta®

DCI­ul substanţei active

Diosmectitum

COMPOZIŢIA

1 plic conţine:

substanţa activă: diosmectită 3 g; excipienţi: glucoză monohidrat, zaharină sodică, aromă de portocală*, aromă de vanilie**. *Compoziţia aromei de portocală: maltodextrină, zaharoză, gumă arabică (E414), esterii mono­şi diacetiltartric ai mono­ şi digliceridelor acizilor graşi (E472e), dioxid de siliciu (E551), aromă de portocală. ** Compoziţia aromei de vanilie: maltodextrin, zaharoză, gliceriltriacetat (E1518), dioxid de siliciu (E551), alcool etilic, lecitină de soia (E322), aromă de vanilie.

FORMA FARMACEUTICĂ

Pulbere pentru suspensie orală.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI Pulbere de culoare albă până la bej­deschis, cu aromă uşoară de portocală (la prepararea soluţiei).

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC Alte absorbante intestinale; A07B C05.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Smecta® este un silicat dublu de aluminiu şi magneziu. Datorită structurii sale laminare şi a vâscozităţii sale plastice ridicate, Smecta® are o capacitate mare de acoperire a mucoasei gastrointestinale. Interacţionând cu glicoproteinele mucusului gastrointestinal, Smecta® creşte rezistenţa acestuia faţă de agenţii agresivi. Prin acţiunea sa asupra barierei mucoase gastrointestinale şi prin capacitatea de fixare crescută, Smecta® protejează mucoasa gastrointestinală. Smecta® este radiotransparentă, nu colorează masele fecale, iar în doze uzuale nu modifică durata fiziologică a tranzitului intestinal.

Proprietăţi farmacocinetice Datorită structurii sale nu se absoarbe și nici nu se metabolizează.

INDICAŢII TERAPEUTICE
- Tratamentul simptomatic al diareei acute la copii,sugari și adulți în asociere cu rehidratarea orală.
- Tratamentul simptomatic al diareei cronice

Tratamentul simptomatic al durerilor asociate cu colici și maladii ale tractului esofagogastroduodenal.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Tratamentul diareei acute

Copii şi sugari:

­ cu vârsta până la 1 an: 2 plicuri pe zi timp de 3 zile, apoi câte 1 plic pe zi; ­ cu vârsta mai mare de 1 an: câte 4 plicuri timp de 3 zile, apoi câte 2 plicuri pe zi.

Adulţi: câte 3 plicuri pe zi. La iniţierea tratamentului, doza preparatului poate fi dublată.

Alte indicaţii

Copii şi sugari:

- Copii cu vârsta până la 1 an: câte 1 plic pe zi;

- Copii cu vârsta de la 1 an până la 2 ani: câte 1­2 plicuri pe zi;

- Copii cu vârsta mai mare de 2 ani: câte 2­3 plicuri pe zi.

Adulţi: câte 3 plicuri pe zi.

Mod de administrare Conţinutul plicului se va dizolva până la obţinerea suspensiei, imediat înainte de administrare. Se recomandă administrareadupă mese în caz de esofagite și între mese-în cazul altor indicaţii.

Copii şi sugari: conţinutul plicului se va dizolva cu 50 ml apă, pentru administrarea pe parcursul zilei sau se va administra cu alimente semilichide precum bulion, compot, pireu, alimentaţie pentru copii.

Adulţi: conţinutul plicului se va dizolva în ½ pahar de apă.

REACŢII ADVERSE În timpul studiilor clinice la copii şi adulţi au fost raportate reacţiile adverse, care au fost nesemnificative şi tranzitorii şi preponderent legate de sistemul digestiv.

Convenţia MedDRA privind frecvenţa

Foarte frecvente (>1/10)

Frecvente (>1/100 şi <1/10)

Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)

Rare (>1/10000 şi <1/1000)

Foarte rare (<1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile). Tulburări gastrointestinale: frecvente-constipaţia, (de regulă dispare după reducerea dozei, dar în unele cazuri poate fi necesară sistarea tratamentului); mai puţin frecvente-meteorism, vomă. În timpul experienţei postmarketing au fost înregistrate cazuri de reacţii de hipersensibilitate (cu frecvenţă necunoscută), care includeau urticarie, erupţii cutanate, prurit,şi edem angioneurotic. De asemenea au fost raportate cazuri de apariție a constipaţiei.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la diosmectită sau oricare dintre excipienți. Intoleranţă la fructoză. Intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză­galactoză.

SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Diosmectita se va administra cu precauţie la pacienţii cu constipaţie cronică severă în anamneză. Copii cu diaree acută se vor trata administrând concomitent soluţii de rehidratare pentru a evita deshidratarea. La adulţi rehidratarea se efectuează la necesitate. Volumul rehidratării cu ajutorul soluţiei de rehidratare depinde de intensitatea diareei, vârsta pacientului şi particularităţile evoluţiei maladiei. Pacientul trebuie informat cu privire la necesitatea de: • Rehidratare cu lichide sărate sau dulci, pentru a compensa pierderea de lichide, datorită diareei (aportul mediu zilnic de apă pentru un adult este de 2 litri).

Menţinerea aportului de alimente în timpul diareei: ­ excluderea anumitor suplimente și, în special, legume crude, fructe, legume verzi,alimente picante şi produse alimentare congelate, băuturi, ­ consumul de carne la grătar și orez. Preparatul conţine zaharoză şi glucoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză­galactoză sau insuficienţă a zaharazei­izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament. Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare Smecta nu se absoarbe, de aceea poate fi administrat în timpul sarcinii şi numai la necesitate strictă. Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu influenţează.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Deoarece proprietăţile de adsorbţie ale acestui produs pot interfera cu proporţia şi/sau gradele de absorbţie ale altor substanţe, se recomandă a nu se administra concomitent cu alte medicamente.

PREZENTARE, AMBALAJ

Pulbere pentru suspensie orală 3,76 g în plicuri. Câte 10 sau 30 plicuri împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25 C.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

IPSEN PHARMA

65, Quai Georges Gorse

92100 Boulogne Billancourt

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

BEAUFOUR IPSEN

INDUSTRIE, Franţa Rue Ethé Virton

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1383
Код товара: 63224
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 35
Код товара: 61752
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63241
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63236
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 323
Код товара: 62173
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1000
Код товара: 61565
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1596
Код товара: 61559
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 719
Код товара: 55604
Акции
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 601
Код товара: 63215
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 681
Код товара: 61743
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 497
Код товара: 61824
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 61718
Цена товара в пунктах: 494
Код товара: 57534
Цена товара в пунктах: 261
Код товара: 61847
Просмотренные товары
Uleiurile SO BIO ETIC pentru Păr, Masaj și Barbă!
In ultima vreme, uleiul de păr a devenit un element-vedetă în procesul de îngrijire a părului. Un ulei de păr poate fi folosit în mai multe feluri, în funcție de tipul de păr și de nevoile lui. Unul poate fi mai bun pentru bucle, în timp ce altul este mai potrivit pentru părul uscat. Soluția ideală, recomandată de specialiștii Lea Nature, este Uleiul de Avocado și Șofrănel de la So Bio Etic!