Miramistin® sol. cutan. 0,1mg/ml 50 ml N1

Код товара: 51237
Доза: 1
Количество доз: 1
Производитель: Darnita SAI, Firma farmaceutica
Страна: Украина
Форма: р-р д/ наруж. прим
Наличие: достаточно
90 14 леев
(-7%)
83 83 леев
Выгода:
8 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

MIRAMISTIN®

soluţie cutanată
DENUMIREA COMERCIALĂ

Miramistin®
DCI-ul substanţei active

Myramistinum
COMPOZIŢIA

1 ml soluţie conţine:
substanţa activă: miramistină (în recalcul la substanţa anhidră)-0,1 mg;
excipienţi: apă pentru injecții.
FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie cutanată.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Lichid transparent, incolor sau cu nuanţă gălbuie, la agitare formează spumă.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Antiseptic, D08AJ.
PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

La baza mecanismului de acţiune a miramistinei se află interacţiunea hidrofobă directă a moleculei cu lipidele membranelor microorganismelor, care conduce la fragmentare şi distrugere. O parte a moleculei de miramistină, înglobându-se în porţiunea hidrofobă a membranei, distruge stratul supramembranar, disociază membrana, creşte permeabilitatea ei pentru substanţele cu masa moleculară înaltă, modifică activi tatea enzimatică a celulei microbiene, inhibând sistemele enzimatice, ce conduce la inhibiţia activi tăţii microorganismelor şi la citoliza lor. Spre deosebire de alte antiseptice, Miramistin® posedă o afinitate înaltă faţă de microorganisme, deoarece practic nu acţionează asupra membranelor celulelor umane. Acest efect se datorează deosebirii structurii membranelor celulare umane (lungimii semnificativ mai mare a radicalelor liberi, care limitează posibilitatea interacţiunii hidrofobe a miramistinei cu celule). Myramistin® manifestă acţiune semnificativă antimicrobiană faţă de bacterii grampozitive şi gram-negative, aerobe şi anaerobe, sporulate şi asporulate sub formă de monoculturi şi infecţii mixte, inclusiv tulpini intraspitaliceşti cu polirezistenţă la antibiotice. Acţionează nociv faţă de agenţii patogeni ai maladiilor sexual transmisibile: gonococi, treponeme palide, trichomonade, chlamidii, de asemenea faţă de virusuri: Herpes simplex, HIV etc. Manifestă acţiune antimicotică faţă de ascomicetele de genul Aspergillus şi Penicillium, levuri (Rhodotorula rubra, Torulopsis gabrata, Candida albicans, Candida tropicalis, Candida krusei etc. ), dermatofiţi (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum, Trichophyton schoenleini, Trichophyton violaceum, Epidermophyton Kaufman-Wolf, Epidermophyton floccosum, Microsporum gypseum, Microsporum canis etc. ), de asemene asupra altor fungi patogeni (de ex. Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur)) sub formă de monoculturi şi infecţii mixte cu rezistenţă la preparatele chimioterapice. Sub acţiunea miramistinei se reduce rezistenţa microorganismelor la antibiotice. Miramistin® posedă acţiune antiinflamatoare şi imunologică adjuvantă, potenţează reacţiile imunologice locale, procesele regenerative, activează mecanismele imunităţii nespecifice ca rezultat al modelării răspunsului imun umoral şi celular.
Proprietăţi farmacocinetice

La administrare externă nu se absoarbe în circulaţia sanguină sistemică prin tegumente şi mucoase.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Chirurgie, traumatologie: tratamentul local al plăgilor infectate de diversă etiologie şi localizare; profilaxia infecţiei secundare a plăgilor în stadiul de granulaţie. Combustiologie: tratamentul arsurilor de gradul II şi III A; pregătirea plăgilor combustionale pentru dermoplastie. Obstetrică şi ginecologie: profilaxia şi tratamentul proceselor purulente ale traumelor postpartum, plăgilor perineului şi vaginului, infecţiilor postpartum; afecţiuni inflamatoare ale organelor genitale externe şi ale vaginului (vulvovaginită). Dermatologie: tratamentul complex al candidomicozelor pielii şi mucoaselor, micozelor plantare şi ale plicelor mari. Urologie, dermatovenerologie: tratamentul complex al uretritelor acute şi cronice, uretro-prostatitelor de geneză specifică (chlamidiază, trichomoniază, gonoree) şi nespecifică; profilaxia individuală a maladiilor sexual transmisibile (sifilis, gonoree, herpes genital). Otorinolaringologie: tratamentul complex al otitelor acute şi cronice, sinuzitelor, amigdalitelor, laringitelor. Stomatologie: tratamentul complex al parodontitelor, stomatitelor; prelucrarea igienică a protezelor mobile; profilaxia complicaţiilor bacteriene după intervenţiile chirurgicale pe mucoasa cavităţii bucale.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează topic la adulţi.
Chirurgie, traumatologie, combustiologie

Cu scop de profilaxie şi tratament cu Miramistin® se irigă suprafaţa plăgilor şi arsurilor, se tamponează lejer cavitatea plăgii şi fistulele, se fixează tampoane de tifon, îmbibate cu preparat. Procedura se repetă de 2-3 ori pe zi timp de 3-5 zile. Foarte eficientă este metoda drenajului activ al plăgilor şi cavităţilor cu utilizarea a circa 1 litru preparat.
Obstetrică şi ginecologie

Cu scop de profilaxie a infecţiei postpartum Miramistin® se administrează sub formă de irigări până la naştere (5-7 zile) şi sub formă de tampoane vaginale după naştere, îmbibate cu 50 ml preparat, cu o durată de expoziţie de 2 ore pe parcursul a 5 zile. Tratamentul maladiilor inflamatoare a organelor genitale feminine se efectuează prin administrarea vaginală a tampoanelor îmbibate cu preparat timp de 2 săptămâni, prelucrarea pielii organelor genitale externe, de asemenea prin administrarea preparatului sub formă de electroforeză.
Dermatologie

Tratamentul candidomicozelor pielii şi mucoaselor, micozelor plantare şi ale plicelor mari se efectuează prin lavajul cu ajutorul dispozitivului de dispersare sau sub formă de aplicaţii de 2-4 ori pe zi.
Urologie, dermatovenerologie

În tratamentul complex al uretritelor şi uretro-prostatitelor vârful aplicatorului urologic se introduce în orificiul extern al uretrei şi se instilează 1,5-3 ml preparat (bărbaţilor) şi 1-1,5 ml (femeilor), în vagin-5-10 ml. Fără a desface degetele, aplicatorul se extrage din uretră, reţinând soluţia timp de 2-3 minute. După procedură nu se recomandă de urinat timp de 2 ore. Procedura se efectuează peste o zi. Cura de tratament constituie 10 zile. Pentru profilaxia maladiilor cu transmitere sexuală soluţia de miramistină este eficientă, dacă este administrată nu mai târziu de 2 ore după actul sexual. Conţinutul flaconului cu ajutorul aplicatorului uretral se instilează în uretră-2-3 ml (bărbaţilor), 1-2 ml (femeilor), în vagin-5-10 ml timp de 2-3 minute. Se prelucrează pielea suprafeţei interne a coapselor, pubisului, organelor genitale externe.
Otorinolaringologie

În sinuzite purulente-în timpul puncţiei se efectuează lavajul sinusurilor maxilare cu o cantitate suficientă de preparat. În tratamentul amigdalitelor, faringitelor şi laringitelor se efectuează gargarisme multiple cu preparat. În otite se introduce în conductul auditiv extern un tampon, îmbibat cu preparat.
Stomatologie

În tratamentul parodontitelor soluţia de miramistină se introduce în pungile parodontale pe meşe cu aplicaţii ulterioare pe gingii timp de 15 min. În acutizări se efectuează spălături cu Miramistin® a pungilor parodontale cu ajutorul seringii şi se introduc în cavitatea abcesului meşe cu preparat. După efectuarea vestibuloplastiei şi frenulectomiei preparatul se utilizează sub formă de băiţe în condiţii de ambulatoriu. Cu scop de prelucrare igienică a protezelor mobile acestea se lasă pe noapte în soluţia de miramistină, înaintea utilizării protezele se spală minuţios sub apă curgătoare.
REACŢII ADVERSE

Convenţia MedDRA privind frecvenţa
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente - senzaţie de arsură uşoară în locul administrării, ce trece de sine stătător peste 1520 secunde şi nu necesită sistarea preparatului.
În caz de hipersensibilitate la miramistină pot apărea fenomene de iritare locală a pielii : prurit, hiperemie, senzaţie de usturime, uscăciunea pielii .
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate individuală la componentele preparatului.
SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozare nu au fost înregistrate.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Venerologie. Urologie.

După prelucrarea cu miramistină a uretrei, vaginului, suprafeţelor interne ale coapselor, pubisului şi organelor genitale nu se recomandă urinarea timp de 2 ore.
Copii.

Deoarece nu există experienţă suficientă de administrare a soluţiei de miramistină la copii, nu se utilizează în pediatrie.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Deoarece resorbţia preparatului practic lipseşte, se permite administrarea Miramistin® în perioada de sarcină şi alăptare.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Administrarea preparatului nu influenţează capacitatea de conducere a autovehiculelor sau de exercitare a activi tăţilor potenţial periculoase, care necesită concentrarea sporită a atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

La administrarea concomitentă cu antibiotice are loc scăderea rezistenţei microorganismelor la antibiotice.
PREZENTARE, AMBALAJ

Soluţie cutanată 0,01% câte 50 ml în flacoane cu aplicator urologic. Câte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare este plasat în cutie.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 30C, în ambalajul original A nu se congela. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani.
A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

SAP “Firmă farmaceutică” Darniţa “, Ucraina,
02093, or. Kiev, str. Borispolscaya, 13.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

SAP” Firmă farmaceutică” Darniţa” , Ucraina,
02093, or. Kiev, str. Borispolscaya, 13.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 57756
Цена товара в пунктах: 474
Код товара: 53805
Цена товара в пунктах: 61
Код товара: 55013
Цена товара в пунктах: 122
Код товара: 54250
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 46412
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1226
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 459
Код товара: 63697
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11735
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62164
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62162
Цена товара в пунктах: 2065
Код товара: 61801
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 61601
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.