Tro-Ceftriax 1g pulb.sol.inj. i/v,i/m N50

Код товара: 36247
Доза: 1000
Количество доз: 50
Производитель: Troge Medical GmbH (prod.: Shandong Reyong Pharmaceutical Co. Ltd, Republica Populara China)
Страна: Германия
Форма: пор. д/п ин. р-ра
отпуск только по рецепту!


TRO-CEFTRIAX 1g

pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă

Ceftriaxonum

1. Ce este Tro-Ceftriax şi pentru ce se utilizează

Tro-Ceftriax 1g pulbere pentru soluție injectabilă/perfuzabilă este un antibiotic administrat adulților și copiilor (inclusiv nou-născuții). Tro-Ceftriax funcționează distrugând bacteriile ce cauzează infecții. Tro-Ceftriax aparține unui grup de antibiotice numite cefalosporine.
Tro-Ceftriax este utilizat pentru tratarea următoarelor infecții:

-ale pielii sau țesuturilor moi;

-de la nivelul creierului (meningită);

-ale plămânilor;

-ale urechii medii;

-de la nivelul abdomenului și peretelui abdominal (peritonită);

-ale tractului urinar și rinichilor;

-de la nivelul oaselor și articulațiilor;

-din sânge;

-de la nivelul inimii.
Tro-Ceftriax poate fi administrat:

-pentru tratarea anumitor infecții cu transmitere sexuală (gonoree și sifilis);

-pentru tratarea pacienților cu numărul scăzut de celule sangvine albe (neutropenie) care au febră datorită infecției bacteriene;

-pentru tratarea infecțiilor respiratorii la adulții cu bronșită cronică;

-pentru tratarea bolii Lyme (cauzată de mușcături de căpușă) la adulți și copii, inclusiv la nou-născuții cu vârsta de peste 15 zile;

-pentru prevenirea infecțiilor în timpul intervențiilor chirurgicale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Tro-Ceftriax

Nu vi se va administa Tro-Ceftriax dacă:
-sunteți alergic la ceftriaxonă sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-ați avut o reacție alergică severă sau imediată la penicilină sau la alte antibiotice similare (cum ar fi cefalosporinele, carbapenemii sau monobactamii). Simptomele includ umflarea bruscă a gâtului sau a feței care vă poate provoca dificultăți de înghițire sau respirație, umflarea bruscă a mâinilor, picioarelor și gleznelor, precum și o erupție severă care se extinde rapid;

-sunteți alergic la lidocaină și trebuie să vi se administreze ceftriaxona prin injecție intramusculară.
Nu se va administra Tro-Ceftriax copiilor dacă:

-nou-născutul este prematur;

-copilul este nou-născut (până la vârsta de 28 zile) și are anumite tulburări ale sângelui sau icter (îngălbenirea pielii sau a albului ochilor) sau i se va administra intravenos un medicament care conține calciu.
Atenționări și precauții

&Înainte să vi se administreze Tro-Ceftriax, discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asisenta medicală dacă:

-vi s-a administrat recent sau urmează să vi se administreze medicamente care conțin calciu;

-ați avut recent diaree după ce ați administrat un medicament antibiotic. Dumneavoastră ați avut vreodată afecțiuni ale intestinului, în special colită (inflamația intestinului);

-aveți probleme renale sau hepatice;

-aveți calculi la nivelul veziculei biliare sau la nivelul rinichilor;

-aveți alte afecțiuni, cum ar fi anemie hemolitică (o scădere a numărului de celule roșii ale sângelui care vă poate face pielea palidă și poate cauza slăbiciuni sau dificultăți de respirație);

-urmați o dietă cu restricție de sodiu.
Dacă aveți nevoie să vi se facă analize de sânge sau de urină

Dacă vi se administrează Tro-Ceftriax timp îndelungat, va fi necesar să vi se facă regulat analize de sânge. Tro-Ceftriax poate influența rezultatele analizelor de urină pentru zahăr și ale unei analize de sânge numită testul Coombs. Dacă vi se fac analize: Anunțați persoana care vă prevalează proba că dumneavoastră administrați Tro-Ceftriax.
Copii

Discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală înainte ca Tro-Ceftriax să fie administrat copilului dumneavoastră dacă: lui/ei i s-a administrat recent sau urmează să i se administreze intravenos un medicament care conține calciu.
Tro-Ceftriax și alte medicamente

Vă rugăm să anunțați medicul dumneavoastră sau farmacistul, dacă administrați, ați administrat recent sau s-ar putea să administrați orice alte medicamente. &În special, anunțați medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă administrați oricare dintre următoarele medicamente:

-un tip de antibiotic numit aminoglicozidă. Din cauza incompatibilităților fizice, aceste două medicamente trebuie administrate separat în dozele recomandate;

-un antibiotic numit cloramfenicol (utilizat pentru tratarea infecțiilor, în special infecții ale ochilor). Au fost observate efecte antagoniste la combinația cloramfenicol și ceftriaxonă.
Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, credeți că sunteți însărciantă sau planificați să rămâneți însărcinată, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a administra acest medicament. Medicul va evalua beneficiul tratamentului dumneavoastră cu Tro-Ceftriax în raport cu riscul la care este expus copilul dumneavoastră.
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

&În urma administrării Tro-Ceftriax puteți avea amețeli. Dacă aveți amețeli, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje. Dacă aveți aceste simptome, discutați cu medicul dumneavoastră.
3. Cum se administrează Tro-Ceftriax

De obicei Tro-Ceftriax se administrează de către un medic sau asistenta medicală. Tro-Ceftriax poate fi administrat sub formă de injecție într-o venă sau într-un mușchi. Tro-Ceftriax este reconstituit de către medic, farmacist sau asistenta medicală și nu va fi amestecat sau nu vi se va administra în același timp cu medicamente injectabile care conțin calciu.
Doza uzuală

Medicul dumneavoastră va decide doza corectă de Tro-Ceftriax pentru dumneavoastră. Doza va depinde de severitatea și tipul infecției; dacă vi se administrează alte antibiotice; greutatea și vârsta dumneavoastră; cât de bine funcționează rinichii și ficatul dumneavoastră. Numărul de zile sau de săptămâni în care vi se va administra Tro-Ceftriax depinde de tipul infecției pe care o aveți.
Adulți, vârstnici și copii cu vârsta peste 12 ani cu o greutate corporală mai mare sau egală cu 50 kilograme (kg):

1- 2 g administrat o dată pe zi în funcție de severitatea și tipul infecției. Dacă dumneavoastră aveți o infecție severă, medicul dumneavoastră vă va indica o doză mai mare (până la 4 g, o dată pe zi).
Nou-născuți, sugari și copii cu vârsta cuprinsă între 15 zile și 12 ani cu o greutate corporală mai mică de 50 kg:

-50 - 80 mg Tro-Ceftriax pentru fiecare kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră, o dată pe zi, în funcție de severitatea și tipul infecției. Dacă copilul dumneavoastră are o infecție severă, medicul dumneavoastră îi va administra o doză mai mare, de până la 100 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală, până la maximum de 4 g, o dată pe zi. Dacă doza zilnică pentru copilul dumneavoastră este mai mare de 2 g, copilului dumneavoastră i se poate administra ca o singură doză pe zi sau ca două doze separate.
-Copiii cu greutatea corporală de 50 kg sau mai mare trebuie să li se administreze doza uzuală pentru adulți.
Nou-născuți (0 - 14 zile)

-20 - 50 mg ceftriaxonă pentru fiecare kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră, o dată pe zi, în funcție de severitatea și tipul infecției

-Doza zilnică maximă nu trebuie să fie mai mare de 50 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră

Pacienții cu probleme renale și hepatice

Vi se poate administra o doză diferită față de doza uzuală. Medicul dumneavoastră va decide doza necesară de Tro-Ceftriax și vă va monitoriza îndeaproape în funcție de severitatea afecțiunii ficatului sau rinichilor.
Dacă vi se administrează mai mult Tro-Ceftriax decât trebuie

Dacă dumneavoastră administrați accidental mai mult decât doza dumneavoastră prescrisă, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeți la cel mai apropiat spital. &În caz de supradozare pot apărea următoarele simptome: greață, vomă, diaree.
Dacă uitați să administrați Tro-Ceftriax

Aceasta este improbabil, deoarece, cel mai probabil, acest medicament vi se va administra în spital. Dacă dumneavoastră considerați că ați omis o doză, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu asistenta medicală.
Dacă încetați să administrați Tro-Ceftriax

Nu încetați să administrați Tro-Ceftriax decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru. Dacă dumneavoastră aveți orice întrebări suplimentare cu privire la administrarea acestui medicament, întrebați medicul dumneavoastră sau asistenta medicală.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate cauza reacții adverse, deși nu apar la toate persoanele. Următoarele reacții adverse au fost raportate cu frecvențele indicate mai jos:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

-Scaune moi sau diaree.
-Greață.
-Vomă.
Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

-Prurit (mâncărime).
-Erupții cutanate severe (cum ar fi erupție sau exantem, prurit, urticarie, edem și dermatită alergică).
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

-Dificultăți de respirație (bronhospasm).
-Prezența de sânge sau de zahăr în urină.
-Debit urinar scăzut.
-Tremurături.
-Tulburări hematologice și limfatice.
-Scăderea numărului celulelor roșii ale sângelui (anemie).
-Anomalii ale celulelor albe ale sângelui (cum ar fi scăderea numărului leucocitelor și mărirea numărului eozinofilelor, scăderea numărului trombocitelor). Febra medicamentoasă.
-Cefalee.
-Amețeli.
-Inflamația mucoasei bucale (stomatită).
-Inflamația limbii (glosită).
-Dureri abdominale.
-Superinfecții cauzate de drojdii, ciuperci sau alte organisme rezistente.
-Inflamația intestinului.
-Modificarea rezultatelor analizelor de sânge pentru funcția ficatului.
-Durere sau disconfort la locul de injectare intramusculară.
-Flebită locală la administrarea intravenoasă.
Foarte rare (< 0. 01%)

-Cazuri izolate de reacții adverse cutanate severe (eritem multiform, Sindromul Stevens Johnson și Sindromul Lyell/necroliza epidermală toxică).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Tro-Ceftriax

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor

A nu se administra Tro-Ceftriax după data de expirare înscrisă pe flacon și cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra ferit de umiditate, îngheț și la temperaturi sub 25 C.
Soluția reconstituită trebuie administrată imediat după preparare sau poate fi utilizată timp de 12 ore, dacă se păstrează la frigider (2 - 8oC).
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. &Întrebați farmacistul dumneavoastră cum să eliminați medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului ambiant.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tro-Ceftriax

Substanța activă este ceftriaxona sodică USP 1,19 g echivalent cu 1 g de ceftriaxonă.
Cum arată Tro-Ceftriax și conținutul ambalajului

Ceftriaxona este o pulbere cristalină de culoare albă într-un flacon de sticlă. Fiecare cutie conține 50 flacoane.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Troge Medical GmbH

Milchstrasse 19

20148 Hamburg

Germania

Telefon: +49 (0) 40 44 18 44-0

E-mail: info@trogemedical. de

Fabricantul

REYOUNG PHARMACEUTICAL Co. LTD.
Erlangshan Road Nr. 6,

Județul Yiyuan

Provincia Shandong

Republica Populară Chineză

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 154
Код товара: 46171
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 920
Код товара: 62192
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 507
Код товара: 61693
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Цена товара в пунктах: 240
Код товара: 61760
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Цена товара в пунктах: 1065
Код товара: 59584
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 62317
Цена товара в пунктах: 308
Код товара: 62324
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 58427
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.