Sinticort ung. 0,1% 30 g N1 (Celestoderm-V)

Код товара: 42006
Доза: 0.1
Количество доз: 1
Производитель: FarmaPrim SRL
Страна: Республика Молдова
Форма: мазь

SINTICORT

unguent
DENUMIREA COMERCIALĂ

Sinticort
DCI-ul substanţei active

Betamethasonum
COMPOZIŢIA

1 g unguent conţine:
substanţe active: betametazonă (sub formă de betametazonă 17-valerat) 1,0 mg; excipienţi: parafină lichidă, parafină albă moale.
FORMA FARMACEUTICĂ

Unguent.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Unguent de culoare albă sau aproape albă.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Corticosteroizi de uz dermatologic. Corticosteroizi cu potenţă mare (grup III). D07AC01.
PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Betametazonă valerat - glucocorticosteroid cu potenţă mare cu efect antiinflamator, antialergic, antiexudativ. Posedă acţiune vasoconstrictoare puternică, are efect antipruriginos. La administrarea topică preîntîmpină acumularea periferică a neutrofilelor, ce duce la micşorarea exudatului şi sintezei citochinelor, inhibă migrarea macrofagilor, micşorează procesele infiltrative şi granulaţia.
Proprietăţi farmacocinetice

În cazul utilizării topice la nivelul ţesutului cutanat intact absorbţia poate fi neînsemnificativă. Inflamaţia sau alte afecţiuni ale tegumentelor, precum şi pansamentul ocluziv pot creşte absorbţia transcutanată. Odată absorbită la nivel cutanat, betametazona are aceeaşi farmacocinetică ca cea a corticosteroizilor administraţi sistemic. Absorbţia sistemică este aproximativ de 12-14%. Se leagă cu proteinele plasmatice în raport de circa 64%. Este distribuit în toate ţesuturile organismului, traversează bariera placentară şi poate pătrunde în cantităţi mici în laptele matern. Este metabolizat la nivelul ficatului şi se excretă preponderent prin rinichi.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Sinticort unguent este indicat pentru ameliorarea sau înlăturarea simptomelor inflamatorii în afecţiunile dermatologice, care răspund la terapia locală cu corticosteroizi: - eczemă;
- dermatită (atopică, de contact, seboreică, exfoliativă, intertriginoasă, actinică, solară); - neurodermită circumscrisă;
- lichen rubru plan;
- psoriazis;
- prurit nodular Hyde;
- prurit cutanat şi ano
- genital;
- lupus eritematos discoid;
- eritrodermie generalizată (în cadrul tratamentului complex).
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Extern.
Unguentul se aplică în strat subţire doar pe suprafaţa de piele afectată, masând uşor, de 1-3 ori pe zi, în dependenţă de gradul de afectare. În majoritatea cazurilor pentru a obţine efectul e suficient de aplicat de 1-2 ori pe zi. O creştere a numărului de aplicaţii zilnice poate creşte riscul apariţiei reacţiilor adverse fără o îmbunătăţire a efectului terapeutic. În funcţie de răspunsul clinic, durata tratamentului poate varia de la cîteva zile pînă la o elasticitate de timp mai îndelungată, dar nu va depăşi 3 saptămîni fară reevaluarea diagnosticului. La copii sau pacienţi cu o afecţiune în regiunea feţei se va administra în doze mici, iar durata tratamentului nu va depăşi 5 zile. Sinticort unguent nu se recomandă de aplicat pe suprafeţele umede sau care supurează.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse care pot apărea pe durata tratamentului sunt clasificate după frecvenţă (clasificarea MedDRA):
Foarte frecvente (>1/10)
Frecvente (>1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)
Rare (>1/10000 şi <1/1000)
Foarte rare (<1/10000)
Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: rare - prurit, hiperemie, senzaţie de arsură, xerodermie, foliculită, hipertrihoză, erupţii acneiforme, hipopigmentare, dermatită periorală, dermatită alergică de contact, macerarea pielii , atrofia pielii , vergeturi şi miliarie, infecţie secundară. Aplicarea topică a unguentului timp îndelungat sau pe o suprafaţă corporală mare şi/sau sub pansament ocluziv poate duce la apariţia reacţiilor adverse sistemice ale glucocorticoizilor.
CONTRAINDICAŢII

- Hipersensibilitate la componentele medicamentului;
- dermatită de etiologie bacteriană, virală, fungică sau parazitară;
- afecţiuni cutanate ulcero-necrotice;
- forma cutanată a sifilisului;
- reacţii cutanate postvaccinare;
- neoplaziile pielii ;
- acneа vulgaris;
- acnee rozacee;
- perioada de lactaţie;
- copii cu vîrsta sub 1 an.
SUPRADOZAJ

Cazuri de supradozaj pînă în prezent nu au fost semnalate. Aplicarea unguentului pe o suprafаţă extinsă şi/sau sub pansament ocluziv şi/sau în doze excesive şi/sau timp îndelungat poate determina suprimarea funcţiei hipofizo-suprarenaliene şi dezvoltarea insuficienţei suprarenaliene secundare, reversibile, şi a simptomelor de hipercorticism. Tratament: Tratament simtomatic. La necesitate se corectează dezechilibrul electrolitic. În caz de toxicitate cronică, oprirea administrării unguentului se va face treptat.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

A se evita contactul cu ochii şi alte mucoase. Nu se recomandă aplicarea pansamentului ocluziv. În cazul apariţiei iritaţiei pielii sau altor manifestări de hipersensibilitate la aplicarea unguentului Sinticort, sunt necesare sistarea tratamentului şi acordarea la necesitate a terapiei adecvate. În caz de suprainfecţie se va administra tratament cu medicamente antimicotice sau antibacteriene. Dacă efectul aşteptat nu se va manifesta rapid, aplicarea unguentului Sinticort va fi întreruptă până la dispariţia semnelor de infecţie.
Administrarea în pediatrie

Medicamentul este contraindicat la copii cu vîrsta sub 1 an. Copiilor cu vîrsta sub 12 ani administrarea medicamentului nu se recomandă decît în mod excepţional după indicaţii stricte şi cu supravegherea medicului, deoarece absorbţia sistemică a glucocorticoizilor la copii este mai mare comparativ cu maturii, şi, respectiv, se poate dezvolta supresia funcţiei axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale, sindrom Cushing, întîrzierea creşterii şi hipertensiune intracraniană.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Deoarece siguranţa utilizării corticosteroizilor topici la femeile gravide nu a fost stabilită, medicamentele din această clasă trebuie utilizate în timpul sarcinii numai dacă beneficiul potenţial justifică riscul potenţial pentru făt. Medicamentele din această clasă nu trebuie folosite în cantitaţi mari sau pe perioade lungi de timp la pacientele gravide. Medicamentul este contraindicat în perioada de lactaţie. Deoarece la administrarea topică glucocorticosteroizii pot pătrunde în laptele matern în urma absorbţiei sistemice, trebuie luată o decizie în sensul întreruperii alăptării sau a tratamentului, luîndu-se în consideraţie importanţa medicaţiei pentru mamă.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Sinticort unguent nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a manevra utilaje potenţial periculoase.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Cazuri de interacţiuni cu alte produse medicamentoase nu au fost semnalate.
PREZENTARE, AMBALAJ

Unguent, câte 15 g sau 30 g în tub de aluminiu.
Câte un tub însoţit de instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 ˚C.
A nu se congela.
A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Farmaprim SRL, Republica Moldova
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Farmaprim SRL
str. Crinilor, 5, s. Porumbeni, r-ul Criuleni,
Republica Moldova, MD-4829
tel: (+373-22)-28-18-45,
tel/fax: (+373-22)-28-18-46,

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 111
Код товара: 63000
Цена товара в пунктах: 1530
Код товара: 11687
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 647
Код товара: 46665
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 330
Код товара: 63383
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 477
Код товара: 63478
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 61603
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 43015
Цена товара в пунктах: 794
Код товара: 55758
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.