Tylol® susp. orala 120 mg/5 ml 100 ml N1

Код товара: 48258
Доза: 120
Количество доз: 1
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Turcia
Форма: сусп. д/внутр. прим.
Наличие: достаточно
32 14 леев
(-11%)
28 52 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

TYLOL®

Suspensie orală
DENUMIREA COMERCIALĂ

Tylol®
DCI-ul substanţei active

Paracetamolum
COMPOZIŢIA

5 ml suspensie orală conţine:
substanţe active: 120 mg paracetamol.
excipienţi: silicat de aluminiu-magneziu, celuloză microcristalină şi carmeloză sodică, croscarmeloză sodică, sucroză, glicerol, sorbitol 70%, acid citric monohidrat, metilparahidroxibenzoat de sodiu, propil-parahidroxibenzoat de sodiu, carmoizină (E 122), esenţă de zmeură, apă purificată.
FORMA FARMACEUTICĂ

Suspensie orală.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Suspensie omogenă, de culoare roz, cu gust de zmeură.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte analgezice şi antipiretice/anilide. N02BE01.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Mecanismul acţiunii analgezice nu a fost pe deplin determinat. Paracetamolul poate acţiona predominant prin inhibarea sintezei de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central şi, într-o măsură mai mică, prin acţiune periferică, prin blocarea generării impulsurilor de durere. Acţiunea poate să se datoreze inhibării sintezei de prostaglandine sau inhibării sintezei sau acţiunii altor substanţe care sensibilizează receptorii algici la stimularea mecanică sau chimică. Paracetamolul produce efect antipiretic, acţionînd central asupra centrului hipotalamic termoreglator pentru a produce vaso-dilatarea periferică, care duce la creşterea fluxului sangvin prin piele, transpiraţie şi scăderea temperaturii. Acţiunea centrală implică inhibarea sintezei de prostaglandine în hipotalamus.
Proprietăţi farmacocinetice

Absorbţie.

Absorbţia orală este rapidă şi aproape completă. Poate fi redusă dacă paracetamolul este administrat după o masă cu conţinut mare de carbohidraţi. Timpul pentru atingerea concentraţiei maxime este de 0,5-2ore; concentraţiile plasmatice maxime sunt de 5-20μg/ml (cu doze de pînă la 650 mg); efectul maxim se dezvoltă după 1-3 ore de la administrare, durata de acţiune constituie 3-4 ore.
Distribuţie.

Legarea cu proteinele plasmatice este nesemnificativă la administrarea dozelor care produc concetraţii plasmatice sub 60μg/ml, dar se pot atinge nivele moderate cu doze mari sau toxice.
Biotransformare.

Aproximativ 90-95% din doză este metabolizată în ficat, în primul rînd, prin conjugarea cu acidul gluconuric, acidul sulfuric şi cisteina. Un metabolit intermediar, care se poate acumula în caz de supradozaj după ce căile metabolice principale devin saturate, este hepatotoxic şi posibil nefrotoxic.
Eliminare.

Timpul de înjumătăţire este de 1-4 ore. Nu se schimbă în cazurile de insuficienţă renală, dar poate fi prelungit în cazurile de supradozaj acut, în maladiile hepatice, la persoanele în vîrstă şi la nou-născuţi; poate fi micșorat la copii. Eliminarea se realizează pe cale renală, în calitate de metaboliţi, conjugaţi primari, 3% din doză se excretă fără modificări. Concentracţia maximă de 10-15 μg / ml a fost măsurată în laptele matern la 1-2 ore de la ingestia de către mamă a unei doze unice de 650 mg. Timpul de înjumătăţire în laptele matern este de 1,35-3,5 ore.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Suspensia Tylol® se indică pentru tratamentul durerilor neînsemnate pînă la moderate şi în calitate de antipiretic. Poate fi folosită în mai multe afecţiuni, inclusiv a durerilor de cap, de dinţi, de urechi, de gît, răceală şi gripă, dureri şi febră post-imunizare. Suspensia Tylol® este indicată pentru copiii cu vîrsta mai mică de 6 ani.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Suspensia Tylol® se administrează oral. Nu e necesară diluarea suspensiei. Se va agita energic înainte de uadministrare. Doza recomandată de suspensie Tylol® este indicată mai jos:
Sugari cu vârsta mai mică de 3 luni: o doză de 2,5 ml (1/2 lingură dozatoare) suspensie Tylol® este indicată pentru sugarii de 2 luni cu febră ca rezultat al vaccinării. În alte cazuri, se va administra medicamentul doar sub supravegherea medicului.
Copii cu vârsta de la 3 luni pînă la 1 an: de la 2,5ml la 5 ml (1/2-1 lingură dozatoare) ceea ce corespunde cu 60 mg-120 mg paracetamol.
Copii cu vârsta de la 1 an pînă la 6 ani: 5-10 ml (1-2 linguri dozatoare) ceea ce corespunde cu 120 mg-240 mg paracetamol. Se va repeta la fiecare 4 ore, dacă este necesar, pînă la maxim 4 doze în 24 ore. Copiii cu vîrsta de peste 12 ani şi adulţii, vor administra alte forme farmaceutice Tylol®. Nu trebuie depăşite dozele terapeutice recomandate.
Vîrstnici: la persoanele în vîrstă coeficientul şi nivelul absorbţiei paracetamolului este normal, dar timpul de înjumătăţire plasmatică este mai mare şi clearance-ul de paracetamol este mai redus decît la adulţii tineri.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse se indică conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
Tulburări hematologice şi limfatice

foarte rare-discrazie sangvină, trombocitopenie şi agranulocitoză.
Tulburări ale sistemului imunitar

foarte rare-anafilaxie, reacţii de hipersensibilitate, inclusiv erupţii cutanate, angioedem şi sindrom Stevens Johnson.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

foarte rare-agravarea bronhospasmului, raportată la pacienţii asmatici cu sensibilitate la aspirină şi alte medicamente antiinflamatoare.
Tulburări hepatobiliare foarte rare-disfuncţie hepatică.
CONTRAINDICAŢII

Suspensia Tylol® este contraindicată pacienţilor cu hipersensibilitate cunoscută la paracetamol şi/sau la oricare din componentele medicamentului.
SUPRADOZAJ

Este posibilă afectarea ficatului la adulţii care au administrat 10g de paracetamol sau mai mult. Ingestia a 5g de paracetamol sau mai mult poate duce la afectarea ficatului dacă pacientul prezintă următorii factori de risc:
-urmează un tratament pe termen lung cu carbamazepină, fenobarbital, fenitoină, primidonă, rifampicină, sunătoare sau alte medicamente care induc enzime hepatice;
-consumă regulat etanol în excesul cantităţilor recomandate;
-prezintă o insuficienţă de glutation, de exemplu, în cazurile de tulburări alimentare, fibroză chistică, infecţia HIV, înfometare, cașexie.
Simptome: în primele 24 ore simptomele de supradozaj cu paracetamol sunt: paloarea tegumentelor, greaţă, vomă, anorexie, dureri abdominale. Afectarea ficatului poate deveni evidentă în decurs a 12-48 ore de la ingestie. Pot surveni anomalii ale matabolismului glucozei şi acidoză metabolică. În caz de intoxicaţie gravă, insuficienţa hepatică, poate evolua spre encefalopatie, hemoragie, hipoglicemie, edem cerebral şi deces. Se poate dezvolta insuficienţă renală acută cu necroză tubulară acută, indicată de dureri în regiunea lombară, hematurie şi proteinurie chiar şi în absenţa unei afecţiuni hepatice grave. Au fost raportate cazuri de aritmie cardiacă şi pancreatită.
Tratament: este esenţial tratamentul imediat în supradozajul cu paracetamol. În pofida lipsei simptomelor semnificative precoce, pacienţii ar trebui să fie trimişi de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijire medicală imediat. Simptomele se pot limita la greaţă sau vomă şi pot să nu reflecte gravitatea supradozajului sau riscul deteriorării organelor. Tratamentul trebuie să fie realizat în conformitate cu principiile stabilite. Se va aplica tratamentul cu cărbune activat în cazul în care supradozajul a avut loc în decurs de o oră. Concentraţia de paracetamol în plasmă se măsoară la 4 ore sau mai tîrziu de la ingestie ( concetraţiile anterioare nu sunt fiabile). Poate fi aplicat tratamentul cu N-acetilcisteină pînă la 24 ore de la ingestia paracetamolului, cu toate acestea, efectul maxim de protecţie este obţinut pînă la 8 ore după ingestie. Eficacitatea antidotului scade brusc după această elasticitate . La necesitate, pacientului i se va administra intravenos N-acetilcisteina, în conformitate cu regimul de dozaj stabilit. Dacă voma este absentă, metionina administrată oral poate fi o alternativă potrivită pentru localitățile îndepărtate, în afara spitalului. Supravegherea pacienţilor care prezintă disfuncţie hepatică gravă după 24 de ore de la ingestie, ar trebui discutată cu o secţie de hepatologie.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Paracetamolul trebuie administrat cu grijă la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică gravă. Pericolele supradozajului sunt mai mari pentru persoanele cu maladie hepatică alcoolică non-cirotică. La pacienţii cu afecţiuni hepatice, renale, cardiace, pulmonare şi cu anemie preexistentă, administrarea trebuie efectuată sub supravegherea medicului. Supravegherea medicală se recomandă şi în cazul utilizării de către femeile însărcinate şi care alăptează. Nu se recomandă administrarea paracetamolului mai mult de 5 zile la copii şi 10 zile la adulţi pentru tratamentul durerii și stării de febră recurente care continuă să se menţină mai mult de 3 zile la valorile de 39,50 C, cu excepţia recomandării medicului. Suspensia Tylol® nu se va administra la adulţi şi copii în cazul durerilor de gît mai mult de 2 zile, cu excepţia recomandării medicului. A se agita energic sflaconul. A nu depăşi doza recomandată. Dacă simptomele persistă, e necesar de a consulta medicul. A nu se administra împreună cu orice alte medicamente care conţin paracetamol. A nu se administra mai mult de 4 doze în 24 ore. A nu se utiliza mai mult de 3 zile fără consultaţia medicului. E necesar de a lăsa să treacă cel puţin 4 ore între administrarea dozelor. Conţine sodiu. Trebuie luat în consideraţie pentru pacienţii care necesită o dietă cu control asupra cantităţii de sodiu. Conţine zahăr. Pacienţii cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză sau malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să primească acest medicament. Conţine sorbitol. Poate avea un efect slab laxativ. Fiecare flacon conţine 1500 mg sorbitol care are valoare calorică de 2,6 kcal/g.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Studiile epidemiologice în timpul sarcinii nu au prezentat efecte adverse la administrarea paracetamolului în dozele recomandate, dar pacienţii trebuie să urmeze sfatul medicului referitor la administrare. Paracetamolul se elimină prin laptele matern, însă nu în cantităţi clinic semnificative. Datele disponibile publicate nu contraindică alăptarea la sîn.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu se cunosc.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Viteza de absorbţie a paracetamolului poate fi majorată la administrarea concomitentă a metoclopramidei sau domperidonului şi absorbţia poate fi redusă de către colestiramină. Efectul anticoagulant al warfarin-ei şi altor anticoagulante cumarine poate fi majorat prin utilizarea regulată prelungită a paracetamolului, cu risc crescut de hemoragie; administrarea episodică nu are un efect semnificativ. Consumul cronic de alcool poate majora hepatotoxicitatea în caz de supradozare a paracetamolului şi posibil ar fi contribuit la apariția unui caz de pancreatită acută raportată la un pacient cu supradozaj de paracetamol. Consumul excesiv de alcool poate scădea abilitatea unei persoane de a metaboliza doze mari de paracetamol, timpul plasmatic de înjumătăţire poate fi prelungit. Utilizarea medicamentelor care induc enzime microzomiale hepatice, cum ar fi anticonvulsivantele şi contraceptivele orale, pot mări gradul de metabolizare al paracetamolului, reducînd concentrația medicamentului în plasmă şi mărind coeficientul de eliminare.
Incopatibilităţi

Nu se aplică.
PREZENTARE, AMBALAJ

Suspensie 120 mg / 5ml.
Câte 1 flacon 100 ml suspensie, 1 linguriţă dozatoare de 5 ml, împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. 6 luni după prima deschidere.
A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Ümraniye, İstanbul, Türkiye.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Nobelfarma İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Düzce, Türkiye.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 343
Код товара: 55356
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 11432
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 33
Код товара: 53708
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 894
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 56560
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 47066
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 609
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 756
Код товара: 58658
Акция
Цена товара в пунктах: 6719
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 2016
Код товара: 51944
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 55594
Акция
Цена товара в пунктах: 609
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 421
Код товара: 55111
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 56560
Цена товара в пунктах: 644
Код товара: 57535
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
NEW
Цена товара в пунктах: 1014
Код товара: 59593
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
NEW
Цена товара в пунктах: 1072
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 915
Код товара: 58536
Просмотренные товары
Micoza unghiilor sau onicomicoza: cum o tratăm?
Micoza unghiilor sau onicomicoza reprezintă infecția micotică care apare atunci când ciupercile (fungii) invadează unghiile de la mâini sau de la picioare, precum și pielea de sub unghie (patul unghial). Infecția începe, de obicei, la marginea unghiei, care devine alb-gălbuie, maro sau verde. Ciuperca crește sub sau în unghie, făcând ca placa unghială să se îngroașe și să se sfărâme. Uneori unghia se desprinde parțial sau total, ceea ce poate fi dureros. În unele cazuri, unghia se va desprinde cu totul de pe deget.