Tylol® susp. orala 120 mg/5 ml 100 ml N1

Код товара: 48258
Количество доз: 1
Доза: 120
Производитель: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS (prod.: Nobelfarma Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Страна: Турция
Форма: сусп. д/внутр. прим.
Наличие: достаточно
29 91 леев
(-15%)
25 50 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

TYLOL®

Suspensie orală
DENUMIREA COMERCIALĂ

Tylol®
DCI-ul substanţei active

Paracetamolum
COMPOZIŢIA

5 ml suspensie orală conţine:
substanţe active: 120 mg paracetamol.
excipienţi: silicat de aluminiu-magneziu, celuloză microcristalină şi carmeloză sodică, croscarmeloză sodică, sucroză, glicerol, sorbitol 70%, acid citric monohidrat, metilparahidroxibenzoat de sodiu, propil-parahidroxibenzoat de sodiu, carmoizină (E 122), esenţă de zmeură, apă purificată.
FORMA FARMACEUTICĂ

Suspensie orală.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Suspensie omogenă, de culoare roz, cu gust de zmeură.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte analgezice şi antipiretice/anilide. N02BE01.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Mecanismul acţiunii analgezice nu a fost pe deplin determinat. Paracetamolul poate acţiona predominant prin inhibarea sintezei de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central şi, într-o măsură mai mică, prin acţiune periferică, prin blocarea generării impulsurilor de durere. Acţiunea poate să se datoreze inhibării sintezei de prostaglandine sau inhibării sintezei sau acţiunii altor substanţe care sensibilizează receptorii algici la stimularea mecanică sau chimică. Paracetamolul produce efect antipiretic, acţionînd central asupra centrului hipotalamic termoreglator pentru a produce vaso-dilatarea periferică, care duce la creşterea fluxului sangvin prin piele, transpiraţie şi scăderea temperaturii. Acţiunea centrală implică inhibarea sintezei de prostaglandine în hipotalamus.
Proprietăţi farmacocinetice

Absorbţie.

Absorbţia orală este rapidă şi aproape completă. Poate fi redusă dacă paracetamolul este administrat după o masă cu conţinut mare de carbohidraţi. Timpul pentru atingerea concentraţiei maxime este de 0,5-2ore; concentraţiile plasmatice maxime sunt de 5-20μg/ml (cu doze de pînă la 650 mg); efectul maxim se dezvoltă după 1-3 ore de la administrare, durata de acţiune constituie 3-4 ore.
Distribuţie.

Legarea cu proteinele plasmatice este nesemnificativă la administrarea dozelor care produc concetraţii plasmatice sub 60μg/ml, dar se pot atinge nivele moderate cu doze mari sau toxice.
Biotransformare.

Aproximativ 90-95% din doză este metabolizată în ficat, în primul rînd, prin conjugarea cu acidul gluconuric, acidul sulfuric şi cisteina. Un metabolit intermediar, care se poate acumula în caz de supradozaj după ce căile metabolice principale devin saturate, este hepatotoxic şi posibil nefrotoxic.
Eliminare.

Timpul de înjumătăţire este de 1-4 ore. Nu se schimbă în cazurile de insuficienţă renală, dar poate fi prelungit în cazurile de supradozaj acut, în maladiile hepatice, la persoanele în vîrstă şi la nou-născuţi; poate fi micșorat la copii. Eliminarea se realizează pe cale renală, în calitate de metaboliţi, conjugaţi primari, 3% din doză se excretă fără modificări. Concentracţia maximă de 10-15 μg / ml a fost măsurată în laptele matern la 1-2 ore de la ingestia de către mamă a unei doze unice de 650 mg. Timpul de înjumătăţire în laptele matern este de 1,35-3,5 ore.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Suspensia Tylol® se indică pentru tratamentul durerilor neînsemnate pînă la moderate şi în calitate de antipiretic. Poate fi folosită în mai multe afecţiuni, inclusiv a durerilor de cap, de dinţi, de urechi, de gît, răceală şi gripă, dureri şi febră post-imunizare. Suspensia Tylol® este indicată pentru copiii cu vîrsta mai mică de 6 ani.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Suspensia Tylol® se administrează oral. Nu e necesară diluarea suspensiei. Se va agita energic înainte de uadministrare. Doza recomandată de suspensie Tylol® este indicată mai jos:
Sugari cu vârsta mai mică de 3 luni: o doză de 2,5 ml (1/2 lingură dozatoare) suspensie Tylol® este indicată pentru sugarii de 2 luni cu febră ca rezultat al vaccinării. În alte cazuri, se va administra medicamentul doar sub supravegherea medicului.
Copii cu vârsta de la 3 luni pînă la 1 an: de la 2,5ml la 5 ml (1/2-1 lingură dozatoare) ceea ce corespunde cu 60 mg-120 mg paracetamol.
Copii cu vârsta de la 1 an pînă la 6 ani: 5-10 ml (1-2 linguri dozatoare) ceea ce corespunde cu 120 mg-240 mg paracetamol. Se va repeta la fiecare 4 ore, dacă este necesar, pînă la maxim 4 doze în 24 ore. Copiii cu vîrsta de peste 12 ani şi adulţii, vor administra alte forme farmaceutice Tylol®. Nu trebuie depăşite dozele terapeutice recomandate.
Vîrstnici: la persoanele în vîrstă coeficientul şi nivelul absorbţiei paracetamolului este normal, dar timpul de înjumătăţire plasmatică este mai mare şi clearance-ul de paracetamol este mai redus decît la adulţii tineri.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse se indică conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
Tulburări hematologice şi limfatice

foarte rare-discrazie sangvină, trombocitopenie şi agranulocitoză.
Tulburări ale sistemului imunitar

foarte rare-anafilaxie, reacţii de hipersensibilitate, inclusiv erupţii cutanate, angioedem şi sindrom Stevens Johnson.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

foarte rare-agravarea bronhospasmului, raportată la pacienţii asmatici cu sensibilitate la aspirină şi alte medicamente antiinflamatoare.
Tulburări hepatobiliare foarte rare-disfuncţie hepatică.
CONTRAINDICAŢII

Suspensia Tylol® este contraindicată pacienţilor cu hipersensibilitate cunoscută la paracetamol şi/sau la oricare din componentele medicamentului.
SUPRADOZAJ

Este posibilă afectarea ficatului la adulţii care au administrat 10g de paracetamol sau mai mult. Ingestia a 5g de paracetamol sau mai mult poate duce la afectarea ficatului dacă pacientul prezintă următorii factori de risc:
-urmează un tratament pe termen lung cu carbamazepină, fenobarbital, fenitoină, primidonă, rifampicină, sunătoare sau alte medicamente care induc enzime hepatice;
-consumă regulat etanol în excesul cantităţilor recomandate;
-prezintă o insuficienţă de glutation, de exemplu, în cazurile de tulburări alimentare, fibroză chistică, infecţia HIV, înfometare, cașexie.
Simptome: în primele 24 ore simptomele de supradozaj cu paracetamol sunt: paloarea tegumentelor, greaţă, vomă, anorexie, dureri abdominale. Afectarea ficatului poate deveni evidentă în decurs a 12-48 ore de la ingestie. Pot surveni anomalii ale matabolismului glucozei şi acidoză metabolică. În caz de intoxicaţie gravă, insuficienţa hepatică, poate evolua spre encefalopatie, hemoragie, hipoglicemie, edem cerebral şi deces. Se poate dezvolta insuficienţă renală acută cu necroză tubulară acută, indicată de dureri în regiunea lombară, hematurie şi proteinurie chiar şi în absenţa unei afecţiuni hepatice grave. Au fost raportate cazuri de aritmie cardiacă şi pancreatită.
Tratament: este esenţial tratamentul imediat în supradozajul cu paracetamol. În pofida lipsei simptomelor semnificative precoce, pacienţii ar trebui să fie trimişi de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijire medicală imediat. Simptomele se pot limita la greaţă sau vomă şi pot să nu reflecte gravitatea supradozajului sau riscul deteriorării organelor. Tratamentul trebuie să fie realizat în conformitate cu principiile stabilite. Se va aplica tratamentul cu cărbune activat în cazul în care supradozajul a avut loc în decurs de o oră. Concentraţia de paracetamol în plasmă se măsoară la 4 ore sau mai tîrziu de la ingestie ( concetraţiile anterioare nu sunt fiabile). Poate fi aplicat tratamentul cu N-acetilcisteină pînă la 24 ore de la ingestia paracetamolului, cu toate acestea, efectul maxim de protecţie este obţinut pînă la 8 ore după ingestie. Eficacitatea antidotului scade brusc după această elasticitate . La necesitate, pacientului i se va administra intravenos N-acetilcisteina, în conformitate cu regimul de dozaj stabilit. Dacă voma este absentă, metionina administrată oral poate fi o alternativă potrivită pentru localitățile îndepărtate, în afara spitalului. Supravegherea pacienţilor care prezintă disfuncţie hepatică gravă după 24 de ore de la ingestie, ar trebui discutată cu o secţie de hepatologie.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Paracetamolul trebuie administrat cu grijă la pacienţii cu insuficienţă renală sau hepatică gravă. Pericolele supradozajului sunt mai mari pentru persoanele cu maladie hepatică alcoolică non-cirotică. La pacienţii cu afecţiuni hepatice, renale, cardiace, pulmonare şi cu anemie preexistentă, administrarea trebuie efectuată sub supravegherea medicului. Supravegherea medicală se recomandă şi în cazul utilizării de către femeile însărcinate şi care alăptează. Nu se recomandă administrarea paracetamolului mai mult de 5 zile la copii şi 10 zile la adulţi pentru tratamentul durerii și stării de febră recurente care continuă să se menţină mai mult de 3 zile la valorile de 39,50 C, cu excepţia recomandării medicului. Suspensia Tylol® nu se va administra la adulţi şi copii în cazul durerilor de gît mai mult de 2 zile, cu excepţia recomandării medicului. A se agita energic sflaconul. A nu depăşi doza recomandată. Dacă simptomele persistă, e necesar de a consulta medicul. A nu se administra împreună cu orice alte medicamente care conţin paracetamol. A nu se administra mai mult de 4 doze în 24 ore. A nu se utiliza mai mult de 3 zile fără consultaţia medicului. E necesar de a lăsa să treacă cel puţin 4 ore între administrarea dozelor. Conţine sodiu. Trebuie luat în consideraţie pentru pacienţii care necesită o dietă cu control asupra cantităţii de sodiu. Conţine zahăr. Pacienţii cu probleme ereditare rare de intoleranţă la fructoză sau malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să primească acest medicament. Conţine sorbitol. Poate avea un efect slab laxativ. Fiecare flacon conţine 1500 mg sorbitol care are valoare calorică de 2,6 kcal/g.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Studiile epidemiologice în timpul sarcinii nu au prezentat efecte adverse la administrarea paracetamolului în dozele recomandate, dar pacienţii trebuie să urmeze sfatul medicului referitor la administrare. Paracetamolul se elimină prin laptele matern, însă nu în cantităţi clinic semnificative. Datele disponibile publicate nu contraindică alăptarea la sîn.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu se cunosc.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Viteza de absorbţie a paracetamolului poate fi majorată la administrarea concomitentă a metoclopramidei sau domperidonului şi absorbţia poate fi redusă de către colestiramină. Efectul anticoagulant al warfarin-ei şi altor anticoagulante cumarine poate fi majorat prin utilizarea regulată prelungită a paracetamolului, cu risc crescut de hemoragie; administrarea episodică nu are un efect semnificativ. Consumul cronic de alcool poate majora hepatotoxicitatea în caz de supradozare a paracetamolului şi posibil ar fi contribuit la apariția unui caz de pancreatită acută raportată la un pacient cu supradozaj de paracetamol. Consumul excesiv de alcool poate scădea abilitatea unei persoane de a metaboliza doze mari de paracetamol, timpul plasmatic de înjumătăţire poate fi prelungit. Utilizarea medicamentelor care induc enzime microzomiale hepatice, cum ar fi anticonvulsivantele şi contraceptivele orale, pot mări gradul de metabolizare al paracetamolului, reducînd concentrația medicamentului în plasmă şi mărind coeficientul de eliminare.
Incopatibilităţi

Nu se aplică.
PREZENTARE, AMBALAJ

Suspensie 120 mg / 5ml.
Câte 1 flacon 100 ml suspensie, 1 linguriţă dozatoare de 5 ml, împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. 6 luni după prima deschidere.
A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Fără prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Ümraniye, İstanbul, Türkiye.
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Nobelfarma İlaç Sanayii ve Ticaret A. Ş. , Düzce, Türkiye.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 53805
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 236
Код товара: 30134
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 60465
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 282
Код товара: 60896
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 111
Код товара: 60985
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 59585
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 250
Код товара: 60890
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 551
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 748
Код товара: 55758
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 57932
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60989
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 381
Код товара: 55358
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1074
Код товара: 59586
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 105
Код товара: 60987
Цена товара в пунктах: 452
Код товара: 56600
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!