Magnelek pulb./sol. orala 100 mg/10 mg 3 g N10

Код товара: 53676
Доза: 100
Количество доз: 10
Производитель: Lekfarm SRL
Страна: Беларусь
Форма: р-р д/внутр. прим.
Наличие: достаточно
44 36 леев
(-10%)
39 99 леев
Выгода:
3 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


Magnelek 100 mg/10 mg pulbere pentru soluție orală

magneziu/clorhidrat de piridoxină

1. Ce este Magnelek şi pentru ce se utilizează

Magnelek pulbere pentru soluție orală este un medicament ce conține ca substanțe active citratul de magneziu și clorhidratul de piridoxină și este utilizat pentru prevenirea și tratamentul deficitului de magneziu din organism.
Asocierea unor dintre următoarele simptome pot indica un deficit de magneziu:

- nervozitate, iritabilitate, anxietate ușoară, oboseală trecătoare, tulburări minore ale somnului;

-
simptome de anxietate, cum ar fi crampe gastrointestinale sau palpitații cardiace (atunci cînd nu există afecțiuni ale inimii);

-
crampe musculare, senzație de furnicături.
Administrarea de magneziu poate duce la ameliorarea acestor simptome.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Magnelek

Nu luaţi Magnelek dacă:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la citrat de magneziu, clorhidrat de piridoxină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, indicate la punctul 6;

- dacă aveţi insuficienţă renală severă (afectare a funcţiei rinichilor);

- asociere cu levodopa (vezi pct. 4. 5) Magnelek este contraindicat la copiii cu vîrsta pînă la 6 ani.
Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Magnelek.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveți deficit sever de magneziu în organism;

- dacă aveți insuficiență renală moderată;

- în cazul asocierii deficitului de calciu, se recomandă, ca primă măsură, în majoritatea cazurilor, corectarea deficitului de magneziu, înainte de a începe administrarea de calciu;

- dacă aveți intoleranță la fructoză, sindrom de malabsorbție a glucozei și galactozei sau insuficiență de zaharază-izomaltază;

- dacă aveți ulcer gastric și duodenal;

- dacă aveți boală cardiacă ischemică;

- dacă aveți afecțiuni hepatice severe;

&În cazul în care luaţi doze mari de piridoxină o elasticitate îndelungată (cîteva luni sau, în alte cazuri, ani), poate să apară afectarea senzorială a nervilor. Simptomele includ: amorţeală şi tulburări de echilibru, tremor la nivelul extremităţilor şi dificultăţi de coordonare (ataxie senzorială gradual progresivă). &În general, efectele sunt reversibile după întreruperea administrării medicamentului. Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luați Magnelek.
Magnelek împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
&În special, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi: - medicamente care conţin fosfaţi sau săruri de calciu, deoarece scad absorbţia intestinală a magneziului;

- tetracicline (medicamente pentru tratamentul unor infecţii). Medicamentele care conţin magneziu, fier sau fluoruri reduc absorbția tetraciclinelor administrate pe cale orală. De aceea, se recomandă administrarea acestora la un interval de cel puţin 2 ore faţă de tetracicline;

- levodopa (medicament pentru tratamentul bolii Parkinson) deoarece acţiunea levodopei este inhibată de către piridoxină;

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luați Magnelek.
Magnelek împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Magnelek poate fi administrat cu sau fără alimente.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată, încercaţi să rămîneţi însărcinată sau dacă alăptaţi.
Medicul poate recomanda administrarea acestui medicament în timpul sarcinii numai dacă este necesar. Dacă constatați ca sunteți însărcinată în timpul utilizării acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
Fiecare dintre componentele medicamentului, magneziul şi vitamina B6, în mod individual, sunt considerate compatibile cu alăptarea. Avînd în vedere existenţa unor date limitate privind doza zilnică maximă de vitamina B6 administrată în timpul alăptării, se recomandă administrarea unei doze maxime de 20 mg vitamina B6 pe zi la femeile care alăptează.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Magnelek nu influenţează asupra capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. Cum să luaţi Magnelek

Luaţi întotdeauna Magnelek pulbere pentru soluție orală exact aşa cum este descris în acest prospect dacă medicul dumneavoastră nu va recomandat altfel. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Conținutul plicului trebuie dizolvat complet într-un pahar cu apă la temperatura camerei și se bea imediat după preparare.
Adulți:
cîte 3-4 plicuri pe zi, divizate în 2-3 prize, administrate în timpul meselor.
Copiii cu vîrsta mai mare de 6 ani (greutate corporală de aproximativ 20 kg):
reeșind din calculul 10-30 mg/kg/zi (0,4-1,2 mmol/kg/zi) sau 2-4 plicuri pe zi, divizate în 2-3 prize, administrate în timpul meselor.
Durata tratamentului este de obicei de 1 lună. Tratamentul trebuie întrerupt imediat după normalizarea concentrației sanguine a magneziului.
Dacă luaţi mai mult Magnelek decît trebuie

Supradozajul cu magneziu pe cale orală nu este, în general, urmat de reacţii toxice, dacă rinichii funcţionează normal. Totuşi, în cazul unei insuficienţe renale, este posibil să apară intoxicaţia cu magneziu. Următoarele simptome pot să apară în cazul administrării unei cantităţi mai mari decît doza recomandată: scăderea tensiunii arteriale, greaţă, vărsături, înroşirea trecătoare a feţei şi gîtului, sete, deprimarea sistemului nervos central (somnolenţă, confuzie), slăbiciune musculară, diminuarea reflexelor, modificări pe electrocardiogramă, deprimarea respiraţiei, aritmii cardiace, comă, stop cardiac şi paralizie respiratorie, sindrom anuric (incapacitatea rinichiului de a produce urină).
Dacă uitaţi să luaţi Magnelek

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decît cea recomandată nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea urmatoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Magnelek poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacții adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane):
reacții cutanate, reacții alergice, dureri abdominale, diaree.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Magnelek

Magnelek se păstrează la loc uscat, ferit de lumină și temperaturi sub 250C. Nu lăsaţi acest medicament la vederea și îndemîna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare.
Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Magnelek

Substanţele active sunt: magneziu 100 mg (sub formă de citrat de magneziu anhidru) și clorhidrat de piridoxină 10 mg. Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, zahăr.
Cum arată Magnelek și conţinutul ambalajului

Magnelek se prezintă sub formă de pulbere de culoare albă sau aproape albă cu nuanță gălbuie sau gri, fără miros. Poate conține conglomerate moi.
Magnelek este disponibil în plicuri ce conțin 3 g pulbere pentru soluție orală. Cîte 10 sau 15 plicuri și prospectul pentru pacient în cutii de carton.
Deţinătorul Certificatului de &Înregistrare

"Lekpharm" SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk 223141, Republica Belarus

Tel. /fax: +375 1774 53 801

E-mail: office@lekpharm. by

Fabricantul

"Lekpharm" SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoysk 223141, Republica BelarusВнимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Цена товара в пунктах: 669
Код товара: 63692
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1221
Код товара: 46407
Цена товара в пунктах: 1115
Код товара: 48119
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61750
Цена товара в пунктах: 910
Код товара: 35120
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 38818
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1385
Код товара: 64568
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 162
Код товара: 46030
Топ сезона
Код товара: 42911
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 23
Код товара: 64410
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 59618
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 523
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 383
Код товара: 63685
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.