Амитриптилин- хлоргидрат

Код товара: 17704
Доза: 10
Количество доз: 10
Производитель: GNTLS SA, Uzina experimentala
Страна: Ucraina
Форма: р-р д/ин.
Наличие: мало
29 68 леев
(-5%)
28 22 леев
Выгода:
2 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках


AMITRIPTILIN CLORHIDRAT-OZ 10 mg/ml soluţie injectabilă

Amitriptylinum

1. Ce este AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ şi pentru ce se utilizează

AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ conţine în calitate de substanţă activă amitriptilina - un medicament destinat tratamentului depresiei (stare de tristeţe patologică şi disperare). Avantajul acestui medicament este eficacitatea bună şi în formele grave de depresie şi acţiunea calmantă în stările de nelinişte anxioasă. AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ este utilizat pentru tratarea diverselor tipuri de depresie şi stări anxioase (nelinişte). AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ este indicat la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT-OZ

Nu utilizaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ dacă:

- sunteţi hipersensibil (alergic) la amitriptilină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (vezi pct. 6);

- aveţi glaucom (tensiune intraoculară crescută);

- aveţi prostata mărită în volum;

- aveţi probleme cu vezica urinară (lipsa tonusului ei cu dificultăţi de urinare);

- aveţi probleme grave cu rinichii sau ficatul (insuficienţă renală sau hepatică severă);

- aveţi vârsta mai mică de 12 ani.

Informaţi medicul dumneavoastră înainte de a utiliza AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ, dacă oricare dintre situaţiile menţionate mai sus se aplică în cazul dumneavoastră. Dacă credeţi că puteţi fi alergic, cereţi sfatul medicului.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT-OZ, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă:

- aveţi bătăi neregulate ale cordului sau alte probleme cu inima (cardiopatie ischemică, insuficienţă cardiacă).

Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu amitriptilină! &În timpul tratamentului cu amitriptilină, trebuie să efectuaţi la intervale regulate de timp diferite examinări (verificarea tensiunii arteriale, examen ECG, hemoleucogramă, analize ale funcţiei ficatului).

Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca uneori idei de autovătămare sau sinucidere.

Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acţiunea acestor medicamente se instalează în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni, câteodată şi mai mult.

Puteţi fi mai predispus la apariţia unor astfel de idei dacă:

- aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare;

- sunteţi un adult tânăr. Informaţiile din studiile clinice au arătat o creştere a riscului de comportament suicidar la adulţii cu vârsta sub 25 de ani, care au o afecţiune psihică şi sunt trataţi cu un antidepresiv.

&În cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, adresaţivă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi fără întârziere la spital. Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că aveţi o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. Puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă suspectează că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă se îngrijorează cu privire la modificări apărute în comportamentul dumneavoastră.

AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv eliberate fără prescripţie medicală.

Acest medicament nu trebuie utilizat concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (medicamente utilizate în tratamentul depresiilor) şi nu trebuie administrat în intervalul de 14 zile dinainte de începerea administrării acestora şi nici în decurs de 14 zile de la încheierea tratamentului cu inhibitori de monoaminoxidază.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi:

- medicamentele care determină deprimarea sistemului nervos central (somnifere, calmante, medicamente împotriva alergiilor), inclusiv alcool etilic, deoarece efectul lor se intensifică;

- medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale (antihipertensive) sau pentru tratarea epilepsiei (anticonvulsivante), deoarece amitriptilina le poate diminua eficacitatea.

AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu amitriptilină!

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Dacă sunteţi gravidă în primele 3 luni, trebuie să luaţi acest medicament doar dacă, după părerea medicului, este absolut necesar. &În timpul tratamentului întrerupeţi alăptarea la sân.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate afecta capacitatea de a efectua activi tăţi, care necesită o atenţie sporită, de aceea pe durata tratamentului nu conduceţi vehiculele şi nu folosiţi utilaje potenţial periculoase.

3. Cum să utilizaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa, cum v-a spus medicul dumneavoastră.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicul dumneavoastră vă va administra exact câtă soluţie injectabilă de AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ trebuie să fie injectată. &În funcţie de cum răspundeţi la tratament, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o doză mai mică sau mai mare.
Adulţi &În caz de depresii severe medicul poate să vă indice iniţial tratament cu administrarea de amitriptilină în muşchi sau lent în venă în doza de 25-40 mg de 3-4 ori pe zi. Peste 2 săptămâni medicul poate să vă treacă la administrarea amitriptilinei sub formă de comprimate.

Copiilor cu vârsta peste 12 ani şi vârstnicilor medicul va indica doze mai mici. Durata tratamentului depinde de răspunsul dumneavoastră individual.

Dacă utilizaţi mai mult AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ decât trebuie

Este puţin probabil, deoarece acest medicament este administrat de către personalul medical. Dacă vi se pare că acţiunea medicamentului este prea puternică sau prea slabă, informaţi imediat medicul.

Dacă uitaţi să utilizaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ

Dacă omiteţi să utilizaţi o doză, administraţi una imediat ce vă amintiţi. Dacă este aproape momentul administrării următoarei doze, pur şi simplu administraţi următoarea injectare la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ

Luaţi AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ întreaga elasticitate de tratament stabilită de medicul dumneavoastră, chiar şi atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă prezentaţi vreuna din următoarele reacţii adverse, opriţi administrarea de AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat. - reacţii alergice.

Alte reacţii adverse posibile în timpul tratamentului

Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi):

- somnolenţă

- senzaţie de furnicături, amorţeală, înţepături;

- tremor al membrelor superioare (mâini);

- mărirea diametrului pupilei, tulburări de acomodaţie a vederii;

- senzaţia de învârtire;

- bătăi neregulate ale inimii (aritmie);

- senzaţie de uscăciune a gurii;

- dificultăţi de urinare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ

A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ

Substanţa activă este amitriptilina. 1 ml soluţie injectabilă conţine amitriptilină (sub formă de amitriptilină clorhidrat) - 10 mg.

Celelalte componente sunt
:glucoză, apă pentru injecţii

Cum arată AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ şi conţinutul ambalajului

AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ se prezintă sub formă de un lichid incolor şi limpede.

AMITRIPTILIN CLORHIDRAT - OZ
este disponibil în cutii cu 10 fiole a câte 2 ml soluţie injectabilă.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SRL "Uzina experimentală "GNŢLS", Ucraina, or. Harkov, str. Vorobiev, 8.


Fabricantul


"Zdorovie narodu" &ÎF din Harkov SRL, 61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22. Ucraina

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 356
Код товара: 57390
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 45496
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 121
Код товара: 14872
Топ сезона
Код товара: 12123
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 238
Код товара: 55754
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 30124
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1116
Код товара: 46407
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 347
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 391
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 58155
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 505
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 2016
Код товара: 51944
Акция
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 49833
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 643
Код товара: 47308
Акция
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 686
Код товара: 55950
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 44870
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Рекомендуем
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 56560
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54879
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Цена товара в пунктах: 915
Код товара: 58536
Цена товара в пунктах: 338
Код товара: 55534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 894
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 947
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.