Mertenil comp.film. 20 mg N10x3

Код товара: 37800
Доза: 20
Количество доз: 30
Производитель: Gedeon Richter PLC
Страна: Ungaria
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
134 67 леев
(-7%)
124 77 леев
Выгода:
12 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Denumirea comerciala: Mertenil


DCI al substantei active: Rosuvastatinum


Compozitia si forma de prezentare: 1 comprimat filmat contine:

substanta activa: rosuvastatina sub forma de rosuvastatina calcica 5 mg. 10 mg. 20 mg sau 40 mg: substante auxiliare:

nucleul: celuloza microcristalini 12. lactoza monohidrat. hidroxid de magneziu, crospovidona (tip Ai. stearat de magneziu: filmul: Opadry II alb (talc. macrogol-3350. dioxid de titan E171. alcool polivinilic).
Descriere: Comprimate filmate 5 mg. Comprimate filmate, rotunde, biconvexe, de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia ,,C33" pe o parte a comprimatului Comprimate filmate 10 mg. Comprimate filmate, rotunde, biconvexe. de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia "C34" pe o parte a comprimatului Comprimate filmate 20 mg. Comprimate filmate, rotunde, biconvexe. de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia "C35" pe o parte a comprimatului.
Comprimate filmate 40 mg. Comprimate filmate, ovale, biconvexe de culoare alba sau aproape alba. cu inscriptia ,,C36" pe o parte a comprimatului


Forma farmaceutica: Comprimate filmate.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Hipolipidemiant. Inhibitor al HMG CoA reductazei. C10AA07


Proprietatile farmacodinamice:
Rosuvastatina este un inhibitor concurent si selectiv al 3-hidroxi-3-metilglutaril-coenzima A reductazei (HMG

"CoA reductaza). enzimi care transforma HMG

"CoA in mevalonat - un predecesor al colesterolului. Locul de actiune al rosuvastatinei este ficatul, unde are loc sinteza colesterolului (C) si catabolismul lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL). Ca urmare creste numarul receptorilor "hepatici" pentru LDL pe suprafata celulelor, se mareste captarea si intensitatea catabolismului LDL.
Reduce sinteza colesterolului lipoproteinelor de densitate foarte joasa (C-VLDL) in celulele hepatice, scazind concentratia lor totala. Rosuvastatina scade nivelul crescut de C-LDL. colesterol total si trigliceride. mareste concentratia colesterolului lipoproteinelor de densitate inalta (C-HDL). reduce concentratia apolipoproteinei В (ApoB). C-ne-HDL. mareste nivelul de apolipoproteina A-l (ApoA-l).
Micsoreaza raportul C-LDL/C-HDL. colesterol total/C-HDL. C-ne-HDL/C-HDL si ApoB/ApoA-l. Efectul terapeutic apare in prima saptamina de tratament cu rosuvastatina, peste 2 saptamini de tratament efectul constituie 90% din maxim posibil. Efectul maxim, de obicei, se realizeaza peste 4 saptamini si se mentine pe parcursul intregii cure.
Proprietatile farmacocinetice:
Absorbtia Concentratia plasmatica maxima a rosuvastatinei se realizeaza peste 5 ore dupa administrarea interna a dozei corespunzatoare. Biodisponibilitatea constituie circa 20%.
Distributia Rosuvastatina se distribuie preponderent in ficat, unde are loc sinteza colesterolului si metabolizarea C-LDL. Volumul de distributie constituie circa 134 litri. Aproximativ 90% rosuvastatina se cupleaza cu proteinele plasmatice. preponderent cu albuminele.
Metabolizarea Rosuvastatina e supusa unui metabolism redus (aproximativ 10%). Este un substrat nespecific pentru metabolizare prin intermediul izoenzimelor citocromului P450 in ficat. CYP2C9 este izoenzima de baza, care participa la metabolizarea rosuvastatinei, izoenzimele CYP2C19, CYP3A4 si CYP2D6 sunt implicate mai putin. Metabolitul de baza - N-desmetilul este cu 50% mar putin activ decit rosuvastatina. Metabolitii lactonici sunt farmacologic in activi . Peste 90% din activi tatea farmacologica de inhibare a HMG

"CoA reductazei circulante este asigurata de rosuvastatina. restul - de metabolitii sai.
Eliminarea Circa 90% din doza administrata se elimina sub forma nemodificata cu fecalele (inclusiv partea absorbita si cea neabsorbita), restul - sub forma nemodificata cu urina. Timpul de injumatatire plasmatica (T ) constituie 19 ore. nu se modifica la majorarea dozei de preparat. Clearance-ul mediu plasmatic constituie 50 l/ora (coeficient de variatie - 21. 7%). Ca in cazul altor inhibitori ai HMG

"CoA reductazei in procesul de captare hepatica a rosuvastatinei este implicat transportatorul transmembranic al colesterolului - proteina transportatoare С al anionilor organici. Acest transportator joaca un rol important in eliminarea rosuvastatinei pe cale hepatica.
Liniaritatea Expozitia sistemica a rosuvastatinei se mareste proportional cu doza. La administrarea preparatului de citeva ori pe zi nu are loc modificarea parametrilor farmacocinetici.
Farmacocinetica in situatii clinice speciale Virsta si sexul pacientilor Virsta si sexul pacientilor nu influenteaza asupra parametrilor farmacocinetici ai rosuvastatinei.
Grupe etnice La pacientii de rasa asiatica se determina cresterea de 2 ori a ariei sub curba concentratie/timp (AUC) si a timpului de atingere a concentratiei maxime TC in comparatie cu indicii reprezentantilor rasei europoide. La indieni acesti indici sunt majorati de 13 ori.
Pacienti cu insuficienta renala La pacientii cu insuficienta renala usoara sau moderata concentratia plasmatica a rosuvastatinei si metabolitului N-desmetil nu se modifica substantial La pacientii cu insuficienta renala severa cu clearance-ul creatininei (CC) sub 30 ml/min concentratia plasmatica a rosuvastatinei creste de 3 ori. iar a metabolitului N-desmetil - de 9 ori fata de voluntarii sanatosi. Concentratia plasmatica a rosuvastatinei la pacientii aflati la hemodializa este cu circa 50% mai mare decit la voluntarii sanatosi.
Pacienti cu insuficienta hepatica La pacienti cu insuficienta hepatica de divers grad (scop Child-Pugh 9.
INDICATII TERAPEUTICE
Hipercolesterolemie primara (tip lla, inclusiv hipercolesterolemie heterozigota familiala) sau dislipidemie mixta (tip llb) in calitate de metoda asociata dietoterapi-ei. in cazul cind regimul dietetic si alte metode non-medicamentoase (de ex. efortul fizic, reducerea masei corporale) au efect nesatisfacitor. Hipercolesterolemie homozigota familiala in calitate de remediu asociat dietoterapiei si altor metode de terapie antilipidemianta (de ex. LDL-afereza) sau in cazurile cind aceasta terapie manifesta efect insuficient.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
inainte de initierea tratamentului pacientului va respecta o dieta standard, cu continut scazut de colesterol, care e necesar de respectat si pe durata tratamentului cu rosuvastatina. Doza de preparat se ajusteaza in mod individual. in functie de scopul terapiei si rezultatul obtinut, luind in consideratie recomandarile contemporane privind nivelul de lipide.
Preparatul se administreaza intern, independent de mese. Comprimatele se vor inghiti intregi, fara a fi mestecate, cu o cantitate suficienta de apa. Doza initiala recomandata constituie 5 mg sau 10 mg 1 data pe zi, atit pentru pacientii, care nu au administrat anterior statine, cit si pentru pacientii transferati de la terapia cu alti inhibitori ai HMG

"CoA reductazei.
La stabilirea dozei initiale de preparat pentru fiecare pacient se va lua in consideratie nivelul de colesterol, riscul posibil de dezvoltare a complicatiilor din partea sistemului cardiovascular si de aparitie a efectelor adverse. Ajustarea dozei, daca este necesara, poate fi facuta peste 4 saptamini. Din cauza riscului sporit de dezvoltare a reactiilor adverse la administrarea dozei de 40 mg rosuvastatina in comparatie cu dozele mai mici, cresterea dozei pina la 40 mg se admite doar la pacientii cu hipercolesterolemie grava si risc inalt de aparitie a complicatiilor din partea sistemului cardiovascular (in special la pacientii cu hipercolesterolemie familiala). Cresterea dozei e rationala in cazul, daca nu a fost obtinut rezultatul scontat la administrarea dozei de 20 mg si cu conditia c

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 2900
Код товара: 50376
Цена товара в пунктах: 1061
Код товара: 49030
Цена товара в пунктах: 1052
Код товара: 56775
Цена товара в пунктах: 1058
Код товара: 57016
Цена товара в пунктах: 417
Код товара: 38806
Цена товара в пунктах: 1213
Код товара: 40253
Цена товара в пунктах: 714
Код товара: 40416
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 343
Код товара: 55356
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 56168
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 894
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 55677
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 391
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 466
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 58155
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 374
Код товара: 55948
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 238
Код товара: 55754
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 360
Код товара: 44870
Акция
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 56995
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Акция
Цена товара в пунктах: 686
Код товара: 55950
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Акция
Цена товара в пунктах: 2358
Код товара: 58042
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Акция
Цена товара в пунктах: 2016
Код товара: 51944
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 643
Код товара: 47308
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 49833
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 52244
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54882
Цена товара в пунктах: 678
Код товара: 58535
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57476
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.