Tisercin comp.film. 25mg N50 (Egis)

Код товара: 15351
Доза: 25
Количество доз: 50
Производитель: Egis Pharmaceuticals PLC
Страна: Венгрия
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!

Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: N05A A02 - Remediu antipsihotic ACtIUNE FARMACOLOGICa: Tisercin® (levomepromazina) este un remediu antipsihotic din grupa derivatilor de fenotiazina. Dupa structura chimica si mecanismul de actiune este asemanator clorpromazinei, dar exercita actiune sedativa mai intensa. Actiunea sa este produsa mai ales prin blocarea receptorilor dopaminergici din SNC, dar levomepromazina prezinta actiune antagonista si asupra altor sisteme neuromediatoare (a noradrenalinei, serotoninei, histaminei si acetilcolinei).
Tisercin® (levomepromazina) reprezinta un neuroleptic cu potenta mica- din cauza actiunii dopaminoblocante relativ slabe, provoaca efecte adverse mai reduse din partea sistemului extrapiramidal. Din cauza coeficientului scazut de distributie "creier/plasma sanguina", preparatul manifesta actiune a-adrenoblocanta periferica. Exercita actiune colinoblocanta neinsemnata. Datorita capacitatii de a potenta actiunea analgezicelor, levomepromazina poate fi utilizata ca adjuvant in durerea cronica intensa si durerile acute.
Compozitia si forma de prezentare: Substanta activa:

" 25 mg levomepromazina (echivalenta a 33,8 mg levomepromazina hidromaleinat) la 1 comprimat filmat

" 25 mg levomepromazina (echivalenta a 33,8 mg levomepromazina hidromaleinat) la 1 ml (1 fiola) solutie injectabila.
INDICATII
Agitatie motorie si psihica, sindroame paranoide cu halucinatii (schizofrenie, delir). in terapia cu somn prelungit. Pentru potentarea actiunii preparatelor analgezice, in premedicatie si pentru potentarea actiunii anestezicelor generale in timpul anesteziei. Ca remediu adjuvant se utilizeaza in tratamentul epilepsiei, oligofreniei, depresiei agitate. in doze reduse preparatul se utilizeaza in tensiunea nervoasa de provenienta nevrotica. in doza unica zilnica, administrata seara, preparatul se utilizeaza in cazul dereglarilor de somn.
CONTRAINDICATII:
Dereglari ale functiei ficatului. Maladii ale sistemului hematopoietic. Insuficienta cardiovasculara decompensata. Sarcina. in cazurile cind e posibila scaderea brusca a tensiunii arteriale, hipotensiunea arteriala severa. Stare de coma, produsa de intoxicatie cu alcool, substante narcotice, preparate hipnotice.
Dozare:
Tratamentul per os (cu comprimate) trebuie initiat cu doze mai mici, care pe parcursul tratamentului pot fi majorate treptat in corespundere cu sensibilitatea individuala a pacientului, apoi dupa ameliorarea si stabilizarea starii bolnavului dozele sunt micsorate treptat pina la doze individuale de intretinere. in psihoze doza zilnica initiala este de 25-50 mg (1-2 comprimate filmate), dar poate fi majorata pina la 150-250 mg/zi (6-10 comprimate filmate), apoi dupa obtinerea efectului scontat, doza trebuie scazuta treptat pina la doza de intretinere. Doza diurna se divide in 2-4 prize.
Pentru reducerea tensiunii nervoase si anxietatii de geneza nevrotica se indica doza zilnica initiala de 12,5-25 mg (1/2-1 comprimat filmat), dar care poate fi majorata treptat pina la 75-100 mg/zi (3-4 comprimate filmate), apoi dupa ameliorarea starii pacientului, doza trebuie scazuta treptat pina la doza de intretinere. Doza diurna se divide in 2-4 prize.
Administrarea parenterala a preparatului este indicata in cazurile, cind administrarea preparatului per os este imposibila. in astfel de cazuri doza diurna constituie de regula 75-100 mg (3-4 fiole). Preparatul se administreaza intramuscular profund, se asigura pacientului regim de pat, controlul tensiunii arteriale si al pulsului. Levomepromazina poate fi administrata si intravenos sub forma de perfuzie endovenoasa, dar preparatul trebuie diluat (50-100 mg Tisercin® la 250 ml solutie izotona de clorura de sodiu sau solutie de glucoza). in timpul administrarii e necesar controlul tensiunii arteriale si frecventei contractiilor cardiace.
Reactii adverse:
Sunt posibile dereglari extrapiramidale cu predominarea sindromului achinetico-hipotonic, fatigabilitate, somnolenta, xerostomie, dereglarea functiilor hepatice, constipatii, hipotensiune arteriala, tahicardie, afectiuni hematologice (agranulocitoza).
Interactiuni cu alte medicamente:
Se interzice administrarea concomitenta a preparatului cu urmatoarele medicamente: -cu inhibitoarele MAO, deoarece ele incetinesc inactivarea levomepromazinei in ficat si maresc riscul dezvoltarii dereglarilor extrapiramidale

"cu preparatele hipotensive, deoarece creste riscul hipotensiunii ortostatice. Preparatul se va indica cu precautie cu benzodiazepinele, preparatele hipnotice, analgezicele generale, anestezicele, antidepresivele triciclice, parasimpatolitice, deoarece se amplifica efectul sedativ si anticolinergic.
Levomepromazina blocheaza receptorii dopaminergici si de aceea la indicarea concomitenta cu levodopa exercita actiune antagonista (reduce efectul levodopei).
PRECAUtII sl


PRECAUTII:
in timpul tratamentului cu levomepromazina se recomanda controlul periodic al hemoleucogramei si probelor hepatice, iar la bolnavii in virsta - controlul tensiunii arteriale.
Dupa administrarea inhibitorilor MAO, se face o pauza de 3-6 saptamini pina la initierea tratamentului cu Tisercin®. in cazul administrarii parenterale a preparatului, se recomanda de a schimba locul injectarii intramusculare a preparatului, pentru profilaxia reactiei locale a tesuturilor la administrarea lui. Dupa administrarea levomepromazinei, bolnavul trebuie sa se afle in pozitie culcata 30 minute, pentru prevenirea colapsului ortostatic.
La inceputul tratamentului cu levomepromazina, pacientii trebuie sa evite efectuarea activi tatilor care necesita vigilenta sporita, cum ar fi conducerea automobilelor si manevrarea utilajelor cu potential de traumatism accidental. Ulterior, aceste restrictii pot fi modificate si vor depinde de reactia individuala a pacientului la tratament.
in timpul tratamentului cu acest medicament se interzice consumul bauturilor alcoolice.
Ambalaj:
Comprimate filmate N50. Solutie injectabila in fiole N5.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 793
Код товара: 62176
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 64073
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 627
Код товара: 64293
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11735
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 42412
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 370
Код товара: 61853
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Акция
Цена товара в пунктах: 1372
Код товара: 45721
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 1312
Код товара: 59586
Цена товара в пунктах: 344
Код товара: 61116
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61749
Цена товара в пунктах: 311
Код товара: 62318
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.