Acid acetilsalicilic comp. 500 mg N10x2 (LPH)

Код товара: 42108
Количество доз: 20
Доза: 500
Производитель: Labormed Pharma SA
Страна: Румыния
Форма: табл
Наличие: достаточно
15 24 леев
(-16%)
12 78 леев
Выгода:
1 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Acid Acetilsalicilic 500mg (20 comp)
Compozitie: Un comprimat contine acid acetilsalicilic 500 mg sub forma de acid acetilsalicilic DC-90 555 mg
si excipienti: celuloza microcristalina PH 102, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
Grupa farmaceutica:
Analgezice si antipiretice, derivati de acid salicilic.
Indicatii terapeutice:
Ca analgezic si antipiretic:
- combaterea durerilor de intensitate slaba sau moderata, in cefalee, mialgii, dureri reumatice articulare si periarticulare, nevralgii, dureri dentare, dismenoree;
- combaterea febrei.
Ca antiinflamator:
- combaterea fenomenelor inflamatorii in reumatismul poliarticular acut;
- atenuarea inflamatiei articulare in poliartrita reumatoida;
- protectie in cazul expunerii la razele solare.
Contraindicatii:
Acid Acetilsalicilic 500 mg este contraindicat in caz de:
- hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului;
- ulcer gastric sau duodenal activ;
- diateza hemoragica;
- antecedente de astm bronsic indus de administrarea salicilatilor sau a substantelor cu actiune similara, in special antiinflamatoare nesteroidiene;
- ultimul trimestru de sarcina;
- fenilcetonurie;
- insuficienta cardiaca severa.
Precautii:
Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
Este necesara aprecierea raportului risc potential / beneficiu terapeutic in caz de:
- pacienti cu teren alergic; in caz de astm bronsic si alte bronhopneumopatii obstructive cronice, alergie la polen, rinita alergica, polipi nazali, reactii alergice la alte medicamente sau alimente (de exemplu conservanti); tratamentul se face sub supraveghere medicala;
- afectiuni inflamatorii sau ulcerative ale tractului gastro-intestinal, incluzand ulcerul gastro-duodenal, colita ulceroasa, boala Crohn; este necesara supravegherea atenta si tratament antiulceros, in cazul administrarii la pacientii cu ulcer sau sangerari gastro-intestinale in antecedente;
- discrazii sanguine – creste riscul de sangerare;
- guta (scade eliminarea de acid uric);
- dispozitive intrauterine;
- deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
- interventii chirurgicale sau alte interventii cu risc crescut de hemoragii.
In cazul tratamentului prelungit este necesar controlul functiilor hepatice si renale.
Interactiuni:
Se impune prudenta in cazul asocierii acidului acetilsalicilic cu urmatoarele produse medicamentoase:
- alte antiinflamatoare nesteroidiene – risc de ulceratii si hemoragii digestive;
- glucocorticoizi – risc de ulceratii si hemoragii digestive;
- anticoagulante orale – risc hemoragic (este necesara monitorizarea timpului de protrombina si ajustarea dozelor);
- heparine – risc hemoragic;
- ticlopidina si alte antiagregante plachetare – creste riscul hemoragiilor;
- trombolitice (alteplaza, streptokinaza) – risc hemoragic;
- interferon alfa; acidul acetilsalicilic poate inhiba actiunea inteferonului
- litiu – creste concentratia plasmatica a acestuia, risc toxic;
- metotrexat – creste toxicitatea hematologica;
- inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei – risc de insuficienta renala acuta;
- digoxina – creste concentratia plasmatica a acesteia si riscul efectelor toxice;
- ciclosporina, sarurile de aur, medicamentele nefrotoxice – creste concentratia plasmatica a acestora si a efectelor nefrotoxice;
- uricozurice (de exemplu probenecid), datorita scaderii efectului uricozuric (competitie pentru eliminarea acidului uric la nivelul tubilor renali); se recomanda utilizarea altui analgezic;
- antidiabetice orale; creste riscul hipoglicemiant al antidiabeticelor orale; sunt necesare informarea pacientului si controlul mai frecvent al glicemiei.
Modificari ale rezultatelor unor teste de laborator
Acidul acetilsalicilic poate determina modificari usoare ale valorilor transaminazelor serice (daca acestea se mentin sau apar complicatii, tratamentul trebuie intrerupt).
Atentionari speciale:
Este necesara aprecierea raportului risc potential / beneficiu terapeutic in caz de: insuficienta hepatica si renala (risc de crestere a toxicitatii prin acumulare).
La pacientii cu antecedente de hipertensiune arteriala si/sau insuficienta cardiaca congestiva usoara pana la moderata este necesara precautie ( discutii cu medicul sau cu farmacistul) inainte de inceperea tratamentului, deoarece raportarile au aratat ca tratamentul cu AINS se asociaza cu retentie lichidiana si edem.
Medicamente precum Acid Acetilsalicilic 500 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata de 3 zile recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Copii
Medicamentele care contin acid acetilsalicilic se pot administra la copii sub 12 ani care nu au afectiuni virale, la recomandarea medicului, datorita posibilitatii aparitiei sindromului Reye, o boala rara, dar grava.
Varstnici
Este necesara monitorizarea atenta a pacientilor din aceasta grupa de varsta. Se vor folosi doze mai mici, deoarece eliminarea produsului este scazuta prin insuficienta functionala hepatica si/sau renala la aceasta categorie de pacienti. Este crescut riscul reactiilor toxice gastro-intestinale.
Sarcina si alaptarea
Acidul acetilsalicilic s-a dovedit teratogen in studii experimentale, la animale de laborator. Studii epidemiologice la femeia insarcinata nu au evidentiat efecte teratogene si fetotoxice in conditiile administrarii in primele 2 trimestre de sarcina, dar experienta este limitata pentru utilizarea cronica de doze mari. Folosirea in ultimul trimestru de sarcina a fost asociata cu toxicitate cardio-pulmonara si renala la fat, inchiderea precoce a canalului arterial, intarzierea si prelungirea travaliului (pentru dozele mari de acid acetilsalicilic) si cresterea frecventei accidentelor hemoragice (inclusiv pentru dozele mici).
In primele doua trimestre de sarcina se poate administra acid acetilsalicilic, dar numai la indicatia medicului; se recomanda evitarea tratamentului cronic cu doze > 150 mg pe zi. In ultimul trimestru de sarcina acidul acetilsalicilic este contraindicat (cu exceptia utilizarii punctuale pentru anumite indicatii cardiologice si obstetricale foarte limitate).
Deoarece acidul acetilsalicilic trece in lapte, folosirea in timpul alaptarii trebuie evitata sau alaptarea se intrerupe, in functie de raportul risc potential pentru sugar/beneficiu terapeutic matern.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Acid Acetilsalicilic 500 mg nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze si mod de administrare:
Comprimatele se administreaza cu o cantitate suficienta de apa, de preferinta dupa mese.
Adulti
Pentru efectul analgezic si antipiretic se administreaza cate un comprimat (500 mg acid acetilsalicilic), repetand in functie de necesitati la intervale de 4 ore.
Pentru efectul antiinflamator se administreaza 3 – 4 g acid acetilsalicilic (6 – 8 comprimate) pe zi, in administrare fractionata, la intervale de 6 ore.
Copii sub 12 ani
Administrarea pentru efectele analgezice si antipiretice din cadrul afectiunilor virale se face la indicatia medicului si sub stricta lui supraveghere.
Copii peste 12 ani
Pentru efectul analgezic si antipiretic se administreaza cate 250 mg (1/2 comprimat), repetand in functie de necesitati la intervale de 4 – 8 ore.
Pentru efectul antiinflamator in reumatismul poliarticular acut se administreaza 85 – 100 mg/kg si zi (fara a depasi 3 g pe zi), fractionat, la intervale de 4 – 6 ore, timp de 20 – 30 zile; in continuare se administreaza 2/3 din doza de atac 10 – 20 zile, apoi 1/2 - 1/3 alte 30 – 40 zile.
Reactii adverse:
Dozele mici de acid acetilsalicilic sunt, de regula, bine suportate.
Au fost semnalate urmatoarele reactii adverse:
- sangerari diverse – hematemeza, melena, hemoragii digestive oculte (eventual cu anemie feripriva), epistaxis, gingivoragii, purpura;
- risc hemoragic chirurgical crescut (favorizarea hemoragiilor se mentine timp de 4 – 8 zile dupa oprirea administrarii acidului acetilsalicilic);
- fenomene rare de iritatie gastrica (dureri abdominale, pirozis, greata, varsaturi) daca tratamentul se face corect; au fost raportate cazuri de activare a ulcerului gastro-duodenal, in anumite cazuri, cu perforatie;
- complicatii infectioase, inclusiv sindrom Reye (encefalopatie si afectare hepatica), la copiii tratati cu acid acetilsalicilic in scop analgezic/antipiretic;
- sunt posibile reactii alergice, manifestate indeosebi prin urticarie, edeme, rareori astm sau reactii anafilactice; au fost semnalate reactii de tip anafilactoid la pacientii idiosincrazici;
- tulburari ale functiei hepatice (cresterea transaminazelor), renale si hipoglicemie.
Reactiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.
Medicamente precum Acid Acetilsalicilic 500 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord ("infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.
Supradozaj:
Risc de supradozaj (supradozaj terapeutic sau accidental, frecvent) cu potential letal exista indeosebi la varstnici si copii mici.
Supradozaj moderat
In caz de supradozaj moderat au fost observate urmatoarele simptome: tinitus, hipoacuzie, cefalee, vertij, confuzie, care pot fi controlate prin reducerea dozei.
Supradozaj sever
In acest caz au fost observate urmatoarele simptome: febra, hiperventilatie, cetoacidoza, alcaloza respiratorie, acidoza metabolica, coma, soc cardiovascular, insuficienta respiratorie, hipoglicemie severa.
In intoxicatiile foarte grave (cu potential de evolutie letala) decesul se produce prin insuficienta respiratorie.
Tratamentul necesita:
- transfer imediat in sectia de terapie intensiva;
- efectuarea de lavaj gastric;
- administrarea de carbune medicinal activat;
- monitorizarea echilibrului acido-bazic;
- diureza alcalina pentru a obtine un pH urinar intre 7,5 – 8, avand in vedere o diureza alcalina fortata atunci cand concentratia plasmatica a salicilatilor este mai mare de 500 mg/l (3,6 mmol/l) la adulti sau 300 mg/l (2,2 mmol/l) la copii;
- posibilitatea realizarii hemodializei in caz de supradozaj sever;
- substitutie lichidiana;
- tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.
Pastrare:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 979
Код товара: 55109
Цена товара в пунктах: 643
Код товара: 57886
Топ сезона
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 532
Код товара: 60871
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 982
Код товара: 60870
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 208
Код товара: 59865
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 862
Код товара: 39815
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 810
Код товара: 59585
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 46408
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1053
Код товара: 60864
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 47992
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 165
Код товара: 59755
Акции
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 592
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 4092
Код товара: 53512
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 776
Код товара: 60685
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 1444
Код товара: 60060
Акция
Цена товара в пунктах: 574
Код товара: 42221
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 470
Код товара: 57476
Цена товара в пунктах: 329
Код товара: 55534
Цена товара в пунктах: 316
Код товара: 60377
Цена товара в пунктах: 883
Код товара: 52244
Цена товара в пунктах: 722
Код товара: 58535
Цена товара в пунктах: 452
Код товара: 56600
Цена товара в пунктах: 748
Код товара: 55758
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 862
Код товара: 39815
Просмотренные товары
Spirulină cu extract total de cătină - optimizează funcţiile organismului
Spirulină - este singurul produs vegetal care conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali! Singurul!Toți vegetarienii ar trebui să consume obligatoriu spirulină!