Lisinocor comp. film.10 mg N10x2

Код товара: 39005
Доза: 10
Количество доз: 20
Производитель: GM Pharmaceuticals
Страна: Грузия
Форма: табл. п/о.

LISINOCOR 5 mg comprimate

LISINOCOR 10 mg comprimate

Lisinopril
1. Ce este Lisinocor şi pentru ce se utilizează

Lisinocor aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei). Lisinoprilul este un medicament hipotensiv, el dilată vasele sanguine, ajutând inima dumneavoastră să pompeze sângele la nivelul întregului corp. Acest lucru reduce tensiunea dumneavoastră arterială.
Lisinocor se utilizează pentru tratamentul:
• tensiunii arteriale mari (hipertensiune);
• insuficienţei cardiace cornice, în care inima pompează cu dificultate sângele la nivelul întregului corp;
• atacului de cord suferit recent (infarct miocardic);
• afecţiunilor renale datorate diabetului zaharat tip II şi tensiunii arteriale mari.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lisinocor

Nu utilizaţi Lisinocor

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la lisinopril sau oricare dintre celelalte componente ale Lisinocor;
• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitor ECA). Alergia se poate manifesta sub formă de edeme ale mâinilor, picioarelor, gleznelor, feţei, buzelor, limbii sau gâtului cu dificultăţi de înghiţire sau respiraţie (angioedem);
• dacă anterior la utilizarea de inhibitori ECA sau în alte circumstanţe dumneavoastră sau un membru al familiei dumneavoastră aţi dezvoltat reacţii alergice grave (angioedem) fără cause cunoscute;
• în cazul în care aveţi mai mult de 3 luni de sarcină. (este bine să evitaţi Lisinocor şi în perioada de început a sarcinii-vezi pct. „Sarcina”);
• dacă aveţi diabet zaharat sau funcţia rinichilor afectată şi urmaţi tratament cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale care conţine aliskiren.
Dacă vă aflaţi în vreuna din situaţiile de mai sus, nu luaţi Lisinocor. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua acest produs.
Atenţionări şi precauţii

Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă vre-o una dintre următoarele situaţii este valabilă în cazul dumneavoastră:
• dacă aveţi stenoză aortică (îngustarea vasului de sânge principal care pleacă
• din inimă) sau sau a valvelor cardiace (stenoză a valvelor mitrale);
• dacă aveţi stenoza arterei renale (ingustarea arterei care asigură circulaţia sangelui la nivelul rinichiului);
• dacă aveţi o îngroşare a muşchiului cardiac (cardiomiopatie hipertrofică);
• dacă aveţi oricare alte probleme cu vasele de sânge (colagenoze vasculare);
• dacă aveţi probleme cu ficatul;
• dacă aveţi probleme cu rinichii sau efectuaţi şedinţe de dializă;
• dacă aveţi diabet zaharat;
• dacă avut de curând diaree sau vărsături;
• dacă urmaţi o dietă cu restricţie de sare sau utilizaţi înlocuitori de sare care conţin potasiu;
• dacă urmaţi un tratament de desensibilizare pentru reducerea efectelor alergiei la înţepăturile de albine sau viespi;
• dacă urmează să vi se efectueze anestezie şi/sau intervenţie chirurgicală important, inclusiv stomatologică;
• dacă aveţi cholesterol mărit în sânge şi urmează să vi se efectueze afereză LDL (care vă indepărtează colesterolul din sange cu ajutorul unui aparat);
• dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
- un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscuţi şi sub denumirea de „sartani”-de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren. Spuneti medicului dumneavoastră dacă:
- luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
- un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscuţi şi sub denumirea de „sartani”-de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales dacă aveţi probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
- aliskiren.
Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice funcţia rinichilor, tensiunea arterială şi valorile electroliţilor (de exemplu, potasiu) din sange, la intervale regulate de timp. Vezi şi informaţiile de la punctul „Nu utilizaţi Lisinocor”.
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau puteţi deveni) gravidă. Lisinopril nu se recomandă pe perioada iniţială a sarcinii şi poate afecta grav copilul dumneavoastră dacă este folosit după primele 3 luni de sarcină (vezi pct. Sarcina şi alăptarea).
Dacă nu sunteţi sigur dacă oricare dintre acestea se aplică în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Lisinocor.
Tratament pentru alergii, cum sunt inţepături de insecte

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau urmează să aveţi un tratament pentru a reduce efectele unei alergii, cum sunt înţepături de insecte (tratament de desensibilizare). Dacă luaţi Lisinocor în timpul acestui tratament, acesta poate provoca o reacţie alergică severă.
Intervenţii chirurgicale

Dacă veţi avea vre-o operaţie (inclusiv intervenţii chirurgicale stomatologice) spuneţi medicului dumneavoastră sau dentistului că luaţi Lisinocor, deoarece puteţi să aveţi o tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială), dacă vi se administrează anestezice locale sau generale, în timp ce luaţi Lisinocor.
Copii şi adolescenţi

Lisinocor nu este recomandat la copii cu varsta sub 6 ani sau la orice copil cu probleme renale severe. Pentru mai multe informaţii, discutaţi cu medicul dumneavoastră.
Lisinocor împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală. Anumite medicamente pot influenţa acţiunea Lisinocor.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
- alte medicamente pentru hipertensiune arterială;
- medicamente care conţin aliskiren (pentru tratamentul hipertensiunii arteriale);
- diuretice (inclusiv cele care economisesc potasiul);
- medicamente utilizate pentru scăderea vâscozităţii sângelui (heparină);
- beta-blocante: atenolol, propranolol;
- nitraţi, dacă aveţi problem cu inima;
- medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) cum sunt indometacina şi doze mari de acid acetilsalicilic (mai mult de 3 grame pe zi), care sunt utilizate pentru tratamentul artritei;
- săruri de potasiu sau înlocuitori de sare care conţin potasiu;
- litiu (utilizat pentru tratamentul depresiei);
- insulină sau alte medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat;
- medicamente pentru astm bronşic;
- medicamente pentru desfundarea nasului şi pentru răceală;
- imunosupresoare (medicamente care inhibă răspunsul imunitar al organismului);
- alopurinol (pentru gută);
- procainamidă (pentru bătăi anormale ale inimii);
- săruri de aur, în special administrate intravenos (utilizate pentru a trata simptomele artritei reumatoide).
Este posibil ca medicul dumneavoastră să trebuiască să vă modifice doza şi/sau să ia alte măsuri de precauţie. Dacă luaţi un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) sau aliskiren (vezi şi informaţiile de la punctele „Nu utilizaţi Lisinocor” şi „Atenţionări şi precauţii”).
Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea fi) gravidă. Medicul dumneavostră vă va sfătui să întrerupeţi administrarea Lisinocor înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce aflaţi că sunteţi gravidă şi vă va recomanda să utilizaţi un alt medicament. Lisinocor nu se recomandă la începutul sarcinii şi poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.
Alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau vă pregătiţi să alăptaţi. Lisinocor nu este recomandat mamelor care alăptează. Medicul dumneavoastră poate alege alt tratament în situaţia în care doriţi să alăptaţi, în special dacă copilul dumneavoastră este nou-născut sau prematur.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Unele persoane se simt ameţite sau obosite în timpul tratamentului cu acest medicament. Dacă se intamplă acest lucru, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi unelte sau utilaje. Trebuie să aşteptaţi să vedeţi cum vă afectează acest medicament înainte de a încerca aceste activi tăţi.
3. Cum să utilizaţi Lisinocor

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Odată ce aţi început să luaţi Lisinocor medicul dumneavoastră poate să vă solicite analize de sânge. Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza, astfel încât să se administreze cantitatea potrivită de medicament pentru dumneavoastră.
Atunci când luaţi medicamentul:

Înghiţiţi comprimatul cu un pahar cu apă. Încercaţi să luaţi comprimatele în acelaşi timp, în fiecare zi. Nu contează dacă luaţi Lisinocor înainte sau după masă. Luaţi Lisinocor atâta timp, cât medicul dumneavoastră vă va spune, acesta este un tratament pe termen lung. Este important să luaţi Lisinocor în fiecare zi.
Atunci cand luaţi prima doză:

Aveţi grijă deosebită atunci, când luaţi prima doză de Lisinocor sau dacă doza dumneavoastră este crescută, pentru că poate provoca o scădere mai mare a tensiunii arteriale decât dozele următoare. Se poate să vă simţiţi ameţit sau uşor confuz. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să vă întindeţi. Dacă sunteţi îngrijorat, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.
Adulţi

Doza depinde de starea dumneavoastră medicală şi dacă luaţi alte medicamente. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să luaţi tratamentul în fiecare zi. Verificaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Pentru tensiunea arterială mare

• Doza iniţială recomandată este de 10 mg o dată pe zi.
• Pe termen lung doza uzuală este de 20 mg o dată pe zi.
Pentru insuficienţă cardiacă

• Doza iniţială recomandată este de 2,5 mg o dată pe zi.
• Doza pe termen lung este de 5 până la 35 mg o dată pe zi.
După un atac de cord (infarct miocardic)

• Doza iniţială recomandată este de 5 mg în primele 24 de ore de la atac şi 5 mg o zi mai târziu. • Pe termen lung doza uzuală este de 10 mg o dată pe zi.
Pentru probleme renale determinate de diabet zaharat

• Doza uzuală recomandată este de 10 mg sau 20 mg o dată pe zi.
Dacă sunteţi vârstnic, aveţi probleme cu rinichii sau luaţi medicamente diuretice medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică decât doza uzuală.
Utilizarea la copii şi adolescenţi (6 şi 16 ani) cu tensiune arterială mare

• Lisinocor nu este recomandat pentru administrare la copiii sub 6 ani sau la copii cu afecţiuni renale severe.
• Medicul va stabili doza corectă pentru copilul dumneavoastră. Doza depinde de greutatea corporală a copilului.
• Pentru copiii care cântăresc între 20 kg şi 50 kg, doza iniţială recomandată este de 2,5 mg o dată pe zi.
• Pentru copiii care cântăresc mai mult de 50 kg, doza iniţială recomandată este de 5 mg o dată pe zi.
Dacă aţi utilizat mai mult Lisinocor decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. O supradoză poate provoca scăderea excesivă a tensiunii arteriale care poate conduce la senzaţia de leşin şi ameţeli. Simptomele de supradozaj pot include şi lipsă de aer, un puls rapid sau slab, palpitaţii, anxietate sau tuse.
Dacă aţi uitat să utilizaţi Lisinocor

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, dacă se apropie ora la care trebuie să luaţi următoarea doză, nu mai luaţi doza omisă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Lisinocor

Nu încetaţi să luaţi comprimatele, chiar dacă vă simţiţi bine, decât dacă vă spune medicul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, deşi acestea nu se manifestă la toate persoanele.
Dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii, incetaţi să luaţi Lisinocor şi consultaţi imediat medicul dumneavoastră:
- Reacţii alergice severe (rare, pot afecta pană la 1 din 1000 persoane).
Semnele pot include apariţia bruscă de:
- Umflare a feţei, buzelor, limbii sau gatului. Acest lucru poate face dificilă posibilitatea de a inghiţi.
- Umflare severă sau bruscă a mainilor, picioarelor şi gleznelor.
- Dificultate in respiraţie.
- Mancarimi severe ale pielii (cu umflături).
- Tulburări severe ale pielii , ca o erupţie bruscă sau neaşteptată sau ca o arsură, de culoare roşie sau cu descuamarea pielii (foarte rar, pot afecta pană la 1 din 10000 persoane).
- O infecţie cu simptome cum sunt febră şi deteriorarea gravă a stării generale, sau febră cu simptome de infecţie locală, cum sunt dureri de gat/de faringe/de gură sau probleme urinare (foarte rare, pot afecta pană la 1 din 10000 persoane).
Alte efecte adverse posibile:
Frecvente (pot afecta pană la 1 din 10 persoane):
- Dureri de cap.
- Senzaţie de ameţeală sau de confuzie uşoară, mai ales la ridicarea rapidă în picioare.
- Diaree.
- Tuse uscată, care nu dispare.
- Stare de rău (vărsături).
- Probleme renale (prezentate la test de sânge).
Mai puţin frecvente (pot afecta pană la 1 din 100 persoane)
- Modificări ale dispoziţiei.
- Modificări de culoare ale pielii , la degetele de la mâini sau picioare (albastru pal urmat de înroşire) sau amorţeală sau furnicături la degetele de la mâini sau picioare
- Modificări ale gustului.
- Senzaţie de somnolenţă.
- Senzaţie de vertij.
- Dificultate de a dormi.
- Accident vascular cerebral.
- Bătăi cardiace rapide.
- Curge nasul.
- Senzaţie de rău (greaţă).
- Durere la stomac sau indigestie.
- Erupţii cutanate sau mâncărime.
- Imposibilitatea de a obţine o erecţie (impotenţă).
- Senzaţie de oboseală sau senzaţie de slăbiciune (pierderea puterii).
- O scădere foarte mare a tensiunii arteriale se poate întâmpla în cazul persoanelor cu următoarele condiţii: boală coronariană; îngustare a aortei (o arteră cardiacă), a arterelor renale sau a valvelor cardiace; o creştere a grosimii muşchiului cardiac. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să vă simţiţi ameţit sau uşor confuz, mai ales dacă vă ridicaţi rapid în picioare.
- Modificări ale analizelor de sânge care arată funcţionarea ficatului şi a rinichilor.
- Atac de inimă (infarct miocardic).
- Vederea sau auzirea unor lucruri care nu există în realitate (halucinaţii).
- Creşteri ale potasiului din sănge.
Rare (pot afecta pană la 1 din 1000 persoane):
- Senzaţie de confuzie.
- Erupţie pe piele cu mancărime (urticarie).
- Uscarea gurii.
- Căderea părului.
- Psoriazis (o problema a pielii ).
- Modificări în modul în care miros lucrurile.
- Dezvoltarea sânilor la bărbaţi.
- Modificări ale unor celule sau a altor componente ale sângelui. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande periodic recoltarea de analize de sânge pentru a verifica dacă Lisinocor a avut vre-un efect asupra sângelui dumneavoastră. Aceste modificări se pot manifesta ca oboseală, paloare, durere în gât, febră, dureri musculare şi articulare, umflarea articulaţiilor sau a glandelor sau sensibilitate la lumină.
- Valori de sodiu scăzute (simptomele pot fi oboseală, dureri de cap, greaţă, vărsături).
- Insuficienţă renală bruscă.
- Creşteri ale bilirubinei din sânge.
Foarte rare (pot afecta pană la 1 din 10000 persoane)
- Sinuzită (o senzaţie de durere şi umflare în spatele obrajilor şi a ochilor).
- Respiraţie şuierătoare.
- Nivelul scăzut de zahăr din sânge (hipoglicemie). Semnele pot include senzaţie de foame sau de slăbiciune, transpiraţii şi bătăi rapide ale inimii.
- Inflamaţia plămânilor. Semnele includ tuse, senzaţie de lipsă de aer şi temperatură mare (febră).
- Îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter).
- Inflamaţie a ficatului. Acest lucru poate duce la pierderea poftei de mâncare, îngălbenirea pielii şi a ochilor, urină închisă la culoare.
- Inflamaţie a pancreasului. Aceasta cauzează durere la stomac moderată până la severă.
- Tulburări cutanate severe. Simptomele includ roşeaţă, vezicule şi descuamare. Boala cutanată buloasă gravă (pemfigus).
- Transpiraţie.
- Micţiuni anormal de puţine sau lipsa acestora.
- Insuficienţă hepatică.
- Noduli limfatici cutanaţi.
- Inflamaţie intestinală.
Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
- Simptome de depresie.
- Leşin.
Reacţii adverse suplimentare la copii şi adolescenţi

Reacţiile adverse la copii sunt comparabile cu cele observate la adulţi.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Lisinocor

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Lisinocor

Substanţa activă este lisinoprilul.
1 comprimat filmat conţine 5 mg sau 10 mg lisinopril.
Celelalte componente sunt:nucleul: manitol, hidrogenofosfat de calciu, amidon gelatinizat, dioxid de siliciu, stearat de magneziu; filmul: Opadry II Yellow (alcool polivinilic, dioxid de titan, oxid galben de fier, talc, galben de chinolină, polietilenglicol/macrogol).
Cum arată Lisinocor şi conţinutul ambalajului

Lisinocor se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, de culoare galbenă.
Câte 10 comprimate în blister.
Câte 2 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

GM Pharmaceuticals Ltd. ,
Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 48655
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63762
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 13
Код товара: 11304
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Цена товара в пунктах: 796
Код товара: 63396
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.