Pulmolan comp. 30 mg N10x2

Код товара: 42520
Доза: 30
Количество доз: 20
Производитель: GM Pharmaceuticals
Страна: Грузия
Форма: табл

PULMOLAN 30 mg comprimate

Clorhidrat de ambroxol
1. CE ESTE PULMOLAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Ambroxolul, substanţa activă a PULMOLAN, măreşte secreţia de mucus din căile respiratorii, facilitează eliminarea sputei din bronhii şi uşurează tusea.
PULMOLAN se utilizează în tratamentul afecţiunilor acute şi cronice ale bronhiilor şi plămânilor însoţite de eliminarea unei spute vâscoase: bronşită acută şi cronică; pneumonie; boala obstructivă pulmonară cronică; astm bronşic cu expectoraţie dificilă; boala bronşiectatică.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PULMOLAN

Nu utilizaţi PULMOLAN

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); - în primul trimestru de sarcină; - dacă alăptaţi.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi PULMOLAN, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:
- dacă aveţi afectată funcţia renală;
- dacă aveţi o boală hepatică severă.
Au existat raportări privind reacţii cutanate severe asociate cu administrarea clorhidrat de ambroxol. Dacă dezvoltaţi o erupţie cutanată tranzitorie (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum sunt mucoasa bucală, faringiană, nazală, oculară şi genitală), opriţi administrarea Pulmolan şi adresaţi-vă imediat medicului.
PULMOLAN împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv eliberate fără prescripţia medicului.
Nu utilizaţi împreună cu medicamentele, care calmează tusea, deoarece pot apărea dificultăţi de eliminare a sputei din bronhii.
Utilizarea de PULMOLAN cu antibioticele (medicamente, utilizate în tratamentul infecţiilor): amoxicilina, cefuroxima, eritromicina, doxiciclina contribuie la creşterea concentraţiei antibioticelor în ţesutul pulmonar.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
AMBROXOL este contraindicat în primul trimestru de sarcină. Utilizarea medicamentului în trimestrele II şi III de sarcină este posibilă doar dacă medicul dumneavoastră va considera că beneficiul pentru mamă depăşeşte riscul potenţial pentru făt. AMBROXOL se elimină în laptele matern, de aceea este contraindicată utilizarea în perioada de alăptare.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date după punerea pe piaţă privind apariţia unui efect asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Nu au fost efectuate studii privind influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule şi efectuarea altor activi tăţi potenţial periculoase, care necesită reacţii psihomotorii rapide.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI PULMOLAN

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Copii cu vârsta de la 6 până la 12 ani

De obicei câte ½ comprimat de 2-3 ori pe zi (ceea ce corespunde a 2-3 x 15 mg clorhidrat de ambroxol pe zi).
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

De obicei câte 1 comprimat de 3 ori pe zi (ceea ce corespunde a 3 x 30 mg clorhidrat de ambroxol pe zi) în primele 2-3 zile, ulterior-câte 1 comprimat de 2 ori pe zi (ceea ce corespunde a 2 x 30 mg clorhidrat de ambroxol pe zi).
Pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani efectului terapeutic poate fi intensificat prin creşterea dozei până la 2 comprimate de 2 ori pe zi (ceea ce corespunde a 120 mg clorhidrat de ambroxol pe zi).
Pulmolan 30 mg comprimate nu trebuie administrat mai mult de 4-5 zile fără consultaţia medicului.
Mod de administrare

Administrare orală.
Pulmolan 30 mg comprimate poate fi administrat independent de luarea mesei. Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, apă sau suc de fructe).
Dacă utilizaţi mai mult PULMOLAN decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, dacă aţi utilizat mai mult PULMOLAN decât v-a fost recomandat. Până în prezent nu au fost descrise efecte datorate supradozajului la om. Pană in prezent nu au fost descrise efecte datorate supradozajului la om. Pe baza raportărilor unor cazuri de supradozaj accidental sau/şi din greşeli de administrare, simptomele observate sunt similare cu reacţiile adverse: greţuri, indigestie, vărsături, dureri abdominale.
Dacă uitaţi să utilizaţi PULMOLAN

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi una imediat ce vă aduceţi aminte, dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi apoi următoarea doză ca de obicei.
Dacă încetaţi să utilizaţi PULMOLAN

PULMOLAN trebuie luat numai atunci, când este nevoie şi trebuie întrerupt după îmbunătăţirea stării de sănătate.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă apar aceste reacţii adverse grave, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital.

- reacţii alergice grave cu umflare dureroasă a buzelor, limbii, feţei sau gatului şi dificultate bruscă în respiraţie, când vorbiţi sau la înghiţire (edem angioneurotic), inclusiv şoc anafilactic (o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi umflare/tumefiere bruscă);
- pete roşii sau violete pe piele la nivelul palmelor şi tălpilor picioarelor, zone asemănătoare urticariei, zone sensibile la nivelul gurii, ochilor şi organelor genitale (eritem multiform);
- erupţii pe tot corpul sub formă de pustule cu conţinut purulent;
- simptome asemănătoare gripei (febră, oboseală, înroşirea ochilor), urmată de o erupţie roşie sau violacee dureroasă, însoţită de mâncărime, care se răspândeşte, apariţia bulelor pe mucoasa gurii, gâtului, ochilor, organelor genitale şi alte zone ale pielii şi mucoaselor (sindrom Stevens-Johnson);
- o reacţie în care porţiuni mari din straturile exterioare ale pielii se desprind de straturile profunde (necroliză epidermică toxică sau sindrom Lyell);
De asemenea, sunt posibile următoarele reacţii adverse:
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi):

- greţuri.
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienţi):

- indigestie,
- vărsături;
- scaun lichid (diaree);
- dureri abdominal;
- febră (creşterea temperaturii corpului);
- reacţii din partea mucoaselor.
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi):

- reacţii alergice (hipersensibilitate);
- erupţii cutanate tranzitorii;
- erupţii cutanate limitate însoţite sau nu de mâncărime (urticarie).
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- mâncărime;
- dificultăţi de respiraţie (ca simptom al reacţiei alergice);
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ PULMOLAN

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine PULMOLAN

- Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol. 1 comprimat conţine clorhidrat de ambroxol-30 mg.
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, amidon gelatinizat (Uni-pure FL), hidroxipropil celuloză, hidrogenofosfat de calciu, stearat de magneziu.
Cum arată PULMOLAN şi conţinutul ambalajului

PULMOLAN se prezintă sub formă de comprimate rotunde biconvexe de culoare albă.
Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

GM Pharmaceuticals Ltd. ,
Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.
Fabricantul

GM Pharmaceuticals Ltd. ,
Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 703
Код товара: 62222
Цена товара в пунктах: 124
Код товара: 59082
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 63809
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 10
Код товара: 11434
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 366
Код товара: 63784
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 152
Код товара: 63925
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61861
Акция
Цена товара в пунктах: 736
Код товара: 55604
Акция
Цена товара в пунктах: 1270
Код товара: 55596
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 438
Код товара: 61840
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 61745
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Цена товара в пунктах: 412
Код товара: 61947
Цена товара в пунктах: 151
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57540
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.