Enalapril comp. 20mg N20 (Hemofarm)

Код товара: 13088
Доза: 20
Количество доз: 20
Производитель: Hemofarm AD
Страна: Сербия
Форма: табл
отпуск только по рецепту!



Actiune terapeutica:
Inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei, Enalaprilul este derivat din 2 aminoacizi: L-alanina si L-prolina, fara grup sulfhidril in structura. In organism este hidrolizat in enalaprilat, un puternic inhibitor al dipeptidil-carboxipeptidazei (enzima de conversie a angiotensinei -ACE), care transforma angiotensina I in angiotensina II si dezintegreaza kininele, in special bradikinina. Dupa administrarea per os, 60% din enalapril este absorbit. Concentratia plasmatica maxima este realizata in 3-4 ore dupa administrare. Enapul reduce presiunea sanguina din hipertensiunea esentiala sau renala, fara sa afecteze negativ activi tatea mentala. Poate fi folosit singur sau concomitent cualte antihipertensive, in special cu diuretice. Este, de asemenea, util in tratamentul insuficientei cardiace congestive.
INDICATII
Toate stadiile hipertensiunii esentiale: hipertensiunea reno-vasculara- insuficienta cardiaca congestiva.
Mod de administrare:
Tratamentul va fi strict individualizat, in functie de starea si evolutia pacientului. In general, se administreaza 10-20 mg sau 40 mg pe zi per os, o data sau divizate in doua prize zilnice, inainte sau dupa mese. Nu se va depasi doza de 80 mg pe zi. In hipertensiunea arteriala medie, doza zilnicainitiala este de 10 mg sau 20 mg intr-o singura priza. Doza de intretinere este de 20 mg pe zi. in hipertensiunea reno-vasculara, doza zilnica initiala este de 5 mg sau mai mica. Ea poate fi crescuta gradat, ajungand la 20 mg o data pe zi. Daca este posibil, pacientii cu hipertensiune arteriala ridicata trebuie sa intrerupa tratamentul cu diuretice cu 2-3 zile inainte de inceperea tratamentului cu Enap, evitandu-se astfel riscul instalarii unei hipotensiuni arteriale. In insuficienta cardiaca congestiva, doza initiala este de 5 mg sau mai putin, doza de intretinere fiind 10-20 mg pe zi intr-o singura priza sau doua prize zilnice. Pentru a decide doza de intretinere, este necesar ca pacientul sa fie urmarit 2-4 saptamani. Tensiunea arteriala si functia renala trebuie verificate inainte de inceperea tratamentului si in cursul acestuia. Inainte de inceperea tratamentului trebuie scazuta cantitatea de diuretice administrata si, daca este posibil, sa se asocieze glicozizi digitalici. La pacientii cu insuficienta renalase recomanda utilizarea unor doze initiale mici, doza de intretinere sa fie cat mai mica si la intervale cat mai lungi de timp. Enalaprilul este eliminat prin dializa.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilizare la produs sau metabolitii lui.
PRECAUTII:
In cursul sarcinii si la femeile care alapteaza, apreciindu-se corect raportul risc - beneficiu terapeutic. Nu sunt studii suficiente privind administrarea produsului la copii.
Reactii adverse:
Pot aparea: cefalee, oboseala, greata- mai rar: hipotensiune, hipotensiune ortostatica, diaree, crampe musculare, tuse, eritem, edem angioneurotic. Rar se inregistreaza cresterea creatininei serice, cu revenire la normal dupa intreruperea medicamentului. in general, reactiile adverse sunt mai frecvente la pacientii cu functii renale afectate si sub tratament concomitent cu diuretice.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 38581
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 47066
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 577
Код товара: 47691
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 204
Код товара: 64019
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Цена товара в пунктах: 534
Код товара: 62327
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 61898
Акция
Цена товара в пунктах: 557
Код товара: 61711
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 62402
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.