Apireks susp.orala 100 mg/5 ml 100 ml N1

Код товара: 49354
Доза: 100
Количество доз: 100
Производитель: Bilim Pharmaceuticals AS (prod.: Bilim Pharmaceuticals AS, Turcia; Idol Ilac Dolum Sanayii ve Ticare
Страна: Турция
Форма: сусп. д/внутр. прим.

APIREKS 100 mg/5ml suspensie orală

Ibuprofenum
1. CE ESTE APIREKS suspensie orală ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ?

Apireks suspenia orală conţine ibuprofen, substanţă care aparţine clasei de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Poate fi utilizat pentru ameliorarea durerii și inflamației în cazul osteoartritei, artritei reumatoide (inclusiv artrita reumatoidă juvenilă și boala Still), artrite ale colanei vertebrale (spondilita anchilozantă), inflamația articulațiilor, sindromul "umărului înghețat", bursite, tendinite, tenosinovite, dureri în regiunea lombară, entorsii și luxații. Apireks suspensia orală la fel poate fi utilizată în ameliorarea durerilor de dinți, dureri postoperatorii, dismenoree, cefalee (inclusiv migrene) și pentru scăderea febrei la copii. Substanța activă a Apireks suspenie orală este ibuprofenul și fiecare 5ml suspensie conține 100mg ibuprofen.
2. ÎNAINTE SĂ ADMINISTRAŢI APIREKS suspensie orală

Nu administraţi Apireks suspensie orală dacă:

-Sunteți alergici (hipersensibilitate) la unul din componentele preparatului, care sunt specificați în pct. 6.
-Ați avut antecedente de sângerări gastrointestinale ori perforații, în urma terapiei cu ibuprofen ori alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
-Aveți la moment ulcer peptic (ulcer gastric sau duodenal) sau sîngerări stomacale ori ați avut în trecut două sau mai multe episoade de ulcer peptic, sîngerări stomacale ori perforații.
-Suferiți de insuficienţă cardiacă severă, insuficienţă hepatică ori insuficiență renală.
-Aveți o afecțiune care crește tendința de sângerare.
-Sunteți sensibil (alergic) sau anterior ați avut o reacție alergică cu respirație șuierătoare după ce ați luat ibuprofen, aspirina sau alte analgezice antiinflamatorii.
-Sunteți în al treilea trimestru de sarcină (ultimile 3 luni).
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Apireks suspensie orală

Aveți sau ați suferit anterior de astm bronșic.
-Suferiți de afecţiuni ale ficatului, rinichilor, inimii.
-Suferiți de hipertensiune arterială.
-Sunteți vârstnic- persoanele în vârstă sunt predispuse de a manifesta reacții adverse la AINS, în special de natură gastrointestinală, sângerări și perforații, care pot fi letale.
-V-a spus medicul dumneavoastră că aveți intoleranță la zahăr.
-Aveți sau ați avut anterior ulcer gastric, hemoragie stomacală sau alte dereglări gastrice.
-Aveți antecedente de boli inflamatorii intestinale (colita ulceroasă, boala Crohn).
-Sunteți dehidratat.
-Aveți o afecțiune care crește tendința de sângerare ori sângerări intracraniene- vezi mai sus.
-Aveți lupus eritematos sistemic (LES) sau o boală a țesutului conjunctiv (boli autoimune care afectează țesutul conjunctiv).
Dacă oricare dintre acestea se atribuie dumneavoastră, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua APİREKS suspensie orală

Apireks suspensie orală poate crea dificultăți de a rămâne însărcinată. Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă intenționați să rămâneți însărcinată sau dacă aveți probleme să rămâneți însărcinată. Există un risc de insuficiență renală la copii și adolescenți dehidratați. Medicamentele din grupa AINS, cum este și Apireks suspensia orală pot fi asociate cu un risc crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Aceste riscuri sunt probabile la administrarea dozelor mari și pe o durată de timp îndelungată. Se recomandă de a nu depăși doza recomandată și durata tratamentului. Daca aveți probleme cardiace, ați suferit un accident vascular cerebral sau credeți că ați putea fi în pericol de aceste condiții (de exemplu, dacă aveți hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteți fumător) trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Administrarea altor medicamente

Puteți să luați APİREKS suspensie orală?

Unele medicamente cum ar fi anticoagulantele (ex. ce previn coagularea sîngelui/fac sîngele mai "subțire"), medicamentele ce scad tensiunea arterială (ACR-inhibitori, cum este captopril, beta-blocante, așa ca atenolol ori antagoniști ai angiotensinei II, așa ca losartan) și alte medicamente care pot afecta sau acțiunea cărora poate fi afectată de ibuprofen. Prin urmare, ar trebui întotdeauna să solicitați sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza ibuprofen cu alte medicamente.
În plus, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente, în afară celor menționate mai sus:

-Orice medicamente utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale.
-Orice medicamente utilizate în boli cardiace (ex. diuretice cum sunt bendroflumetiazide, furosemid, glicozide cardiace, cum este digoxina).
-Orice medicamente anticoagulante ori anti-trombocite (vezi mai sus).
-Litiul ori inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS)- utilizate în tratamentul depresiilor.
-Zidovudina (medicament antiviral).
-Metotrexat (utilizat în tratamentul unor forme de cancer).
-Ciclosporina ori tacrolimus ( imunosupresante utilizate după efectuarea unui transplant sau în afecțiuni autoimune, așa ca psoriazis, eczema).
-Alte AINS ori analgezice antiinflamatorii, inclusiv aspirina și inhibitori ai CYP2C9, cum sunt celecoxib și lumiracoxib).
-Orice corticosteroizi (ex. hidrocortizon, betametazon, prednizolon, utilizate în tratamentul afecțiunilor inflamatorii).
-Un grup de antibiotice numit antibiotice chinolone (ex. ciprofloxacina și levofloxacina).
-Probenecid (utilizat în tratamentul gutei).
-Un grup de antibiotice numit aminoglicozide.
-Mifepriston (dacă administrați la moment ori ați administrat în ultimile 12 zile).
-Orice medicament utilizat în diabetul zaharat (ex. metformina ori sulfanilamidele).
-Medicamente pe bază de planta ginkgo biloba (există probabilitatea dezvoltării unei sîngerări în urma utilizării concomitente a ibuprofenului și a ginkgo biloba).
-Cholisteramina (utilizată în tratamentul unui nivel înalt de colesterol).
-Medicamente sulfonilureice (utilizate în tratamentul diabetului zaharat).
-Voriconazol ori fluconazol (medicamente antifungice).
Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă sunteți însărcinată ori planificați să rămîneți însărcinată. Apireks suspensie orală nu este recomandată în primul și al doilea trimestru de sarcină (primele 6 luni) decât dacă este absolut necesar. Apireks suspensie orală este contraindicat în al treilea trimestru de sarcină (ultimele 3 luni). Apireks suspensie orală nu este recomandat în perioada de alăptare.
Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

După administrarea AINS, cum este și Apireks suspensie orală sunt posibile reacții adverse, cum ar fi: amețeli, somnolență, oboseală și tulburări vizuale. În cazul apariției lor, pacienții nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje.
Ce mai trebuie să știți despre APİREKS suspensie orală?

Nu luați Apireks suspensie orală dacă sunteți alergic la aspirină. Dacă dezvoltați erupții cutanate, inflamația ochilor, dureri la nivelul gurii sau dificultăți de respirație în timp ce luați acest medicament, nu-l mai luați și faceți legătura cu medicul dumneavoastră pentru recomandări. Unele componente din Apireks suspensie orală pot provoca reacții alergice - vă rugăm să consultați secțiunea "Reacții adverse posibile ale Apireks suspensie orală ".
3. CUM SE ADMINISTREAZĂ APIREKS suspensie orală
Întotdeauna luați Apireks suspensie orală exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur de informația etichetată de pe cutie discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. Apireks suspensie orală poate fi luat cu puțină apă. Este de preferat în timpul sau după masă. Agitați flaconul înainte de utilizare.
Adulţi:

Doza zilnică recomandată de Apireks este de 1200-1800mg. Pentru unii pacienți doza de susținere poate fi 60-1200mg pe zi. Doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 2400mg.
Copii:

Doza recomandată de Apireks este 20-30mg/kg divizată în cîteva prize. Aceasta se poate realiza în felul următor:
- 3-6 luni (masa corporală > 5kg): 5mg/kg de 3 ori pe zi.
- 6 luni - 1an: ½ linguriță dozatoare (50mg) de 3 ori pe zi.
- 1-2 ani: ½ linguriță dozatoare (50 mg) de 3-4 ori pe zi.
- 3-7 ani: 1 linguriță dozatoare (100 mg) de 3-4 ori pe zi.
- 8-12 ani: 2 lingurițe dozatoare (200 mg) de 3-4 ori pe zi. În artrita juvenilă doza zilnică poate fi crescută până la 40 mg/kg /zi în cazuri severe. La copii cu greutate mai mică de 30 kg doza zilnică totală de Apireks nu trebuie să depășească 500 mg.
Vârstnici

Nu necesită ajustarea dozei, doar dacă funcţia renală sau cea hepatică este afectată. În aceste cazuri doza trebuie ajustată individual.
DACĂ AȚI LUAT MAI MULT APIREKS SUSPENSIE ORALĂ

Dacă ați luat mai mult Apireks decît v-a prescris medicul dumneavoastră ori suspectați un supradozaj, anuntați medicul dumneavoastră sau mergeți imediat la departamentul de urgență al celui mai apropiat spital, luînd medicamentul cu dumneavoastră.
DACĂ AȚI UITAT SĂ LUAȚI APIREKS SUSPENSIE ORALĂ

Luați meicamentul ce vă amintiți, cu excepția cazului în care se apropie timpul pentru următoarea doză. Niciodată nu dublați doza pentru a o compensa pe cea uitată.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Încetaţi să utilizaţi Apireks şi contactaţi un medic imediat în cazul în care experimentaţi următoarele simptome (angioedem) (o reacţie adversă neobişnuită):
-umflarea feţei, a limbii sau a gâtului.
-dificultăţi la înghiţire.
-urticarie sau respiraţie dificilă.
Alte reacţii adverse

Frecvente (care pot afecta până la 1 din 10 utilizatori):
- Dureri de cap, ameţeală.
- Reacţii adverse gastrointestinale (indigestie, diaree, greaţă, vărsături, dureri abdominale, flatulenţă, constipaţie, scaune de culoare neagră, sângerări la nivelul stomacului şi intestinelor, vărsături cu sânge).
- Oboseală.
- Erupţii trecătoare pe piele.
Mai puţin frecvente (care pot afecta până la 1 din 100 utilizatori):
- Rinită.
- Insomnie, anxietate.
- Tulburări de vedere, tulburări de auz.
- Spasm bronşic, astm bronșic.
- Ulceraţii la nivelul gurii.
- Ulcer gastric, ulcer gastric perforat, inflamarea mucoasei stomacului.
- Hepatită, icter, funcţie a ficatului dereglată.
- Mâncărimi, contuzii mici pe piele şi la nivelul membranelor mucoase.
- Fotosensibilitate.
- Dereglarea funcţiei renale.
- Modificări ale numărului de celule din sânge, inclusiv agranulocitoză.
- Somnolenţă.
- Senzaţie de furnicături.
Rare (care pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):
- Meningită non-bacteriană.
- Reacţii alergice.
- Depresie, confuzie.
- Tulburări de vedere.
- Tinitus (ţiuit în urechi).
- Deterioararea funcţiei ficatului şi retenţia lichidelor în organism.
Foarte rare (care pot afecta până la 1 utilizator din 10000)
- Inflamaţia pancreasului, insuficienţă hepatica.
- Modificări ale pielii şi mucoaselor (uneori grave) cum sunt necroliza epidermică şi/sau eritemul polimorf.
Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):
- Colită şi boală Crohn.
Vă rugăm să reţineţi faptul că Apireks poate prelungi timpul de sângerare. În cadrul tratamentului cu analgezice (AINS) s-au raportat cazuri de tensiune arterială crescută şi de insuficienţă cardiacă precum şi agravarea ulcerelor duodenale şi boala Crohn (afecţiune intestinală). În situaţii excepţionale, s-au observat infecţii grave ale pielii în cazul varicelei (vărsatului de vânt). Medicamentele precum Apireks pot determina un risc uşor crescut de apariţie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. În timpul utilizării Apireks suspensie orală s-a raportat de asemenea, o senzaţie trecătoare de arsură la nivelul gâtului sau gurii.
Alte informaţii privind unele componente ale APIREKS suspensie orală

Apireks suspensia orală conține ca agent de colorare galben amurg FCT (E110). Poate provoca reacţii alergice. Apireks suspensia orală conține metil paraben de sodiu (E218) și propil paraben de sodiu (E216). Pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate). Apireks suspensia orală conține sorbitol. (500mg în 5ml), care poate avea un efect laxativ moderat dacă este administrat mai mult de 100ml (2000mg) pe zi. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Apireks suspensia orală conține zahăr. Trebuie de luat în considerare pacienții cu diabet zaharat. Poate dăuna dinților. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament. Apireks suspensia orală conține sodiu. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu. Apireks suspensia orală conține acid benzoic. Luând în vedere calea de administrare nu necesită de luat în considerare. Apireks suspensia orală conține glicerol. Poate provoca cefalee, disconfort gastric şi diaree.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ APIREKS suspensie orală
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperatura sub 25°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Apireks suspensie orală

Substanţa activă este ibuprofenul. Fiecare 5 ml suspensie orală conţine 100 mg ibuprofen.
Excipienți : glicerol, gumă de xantan, metil paraben de sodiu, propil paraben de sodiu, benzoat de sodiu (E 211), citrat de sodiu dehidrat, acid citric anhidru EP, zaharină sodică dehidrat, clorură de sodiu, polisorbat 80, celuloză microcristalină- carboximetil celuloză de sodiu, zahăr, sorbitol 70% (E420), aromă de portocale, galben amurg (E 110), apă purificată.
Cum arată Apireks suspensie orală şi conţinutul ambalajului Apireks este o suspensie de culoare oranj, cu aromă de portocală. Flacon din sticlă de culoarea chihlimbarului (100 ml), cu capac şi linguriță dozatoare de 5 ml din plastic, în cutie de carton cu prospect pentru pacient.
DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

Bilim İlaç Sanayi Ve Ticaret. A. Ş.
Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No: 184
34440 Beyoglu - İstanbul - Turcia
FABRICANTUL

Bilim İlaç Sanayi Ve Ticaret. A. Ş.
Gebze Organize Sanayi Bölgesi, 1900 Sokak, No: 1904
41480 Gebze-Kocaeli-Turcia


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 145
Код товара: 55265
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 618
Код товара: 46542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 64086
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 44076
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 822
Код товара: 58159
Топ сезона
Код товара: 12021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 64072
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 39022
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 288
Код товара: 61843
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 220
Код товара: 61832
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 269
Код товара: 61841
Цена товара в пунктах: 344
Код товара: 61116
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.