Melipramin comp. 25mg N50 (Egis)

Код товара: 14052
Доза: 25
Количество доз: 50
Производитель: Egis Pharmaceuticals PLC
Страна: Венгрия
Форма: табл. п/о.
Наличие: мало
45 09 леев
(-4%)
43 20 леев
Выгода:
4 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках
Melipramin comp. 25mg N50 (Egis)

Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: N06AA02 - Antidepresiv

Compozitia si forma de prezentare: Substanta activa: imipramina hidroclorid -25 mg in 1 comprimate filmate
»25 mg/2 ml solutie injectabila.
ACtIUNE FARMACOLOGICa: Imipramina reprezinta un antidepresiv triciclic, este o amina tertiara derivat iminodibenzilic. Mecanismul de actiune a! preparatului nu este pe deplin studiat. Se presupune, ca preparatul inhiba recaptarea neuromediatorilor - nora-drenalinei si serotoninei in sistemul nervos central ceea ce duce la acumularea lor in fanta sinaptica cu cresterea activi tatii fiziologice a creierului. Exercita actiune timoleptica, amelioreaza dispozitia, reduce senzatia de tristete si melancolie. Paralel manifesta actiune stimulanta, reduce inhibitia motorie, majoreaza tonusul psihic si general al organismului. Poseda efecte moderate anticolinergic, spasmolitic miotrop, antihistaminic. Efectul terapeutic al preparatului in enurezis nocturn la copii se manifesta independent de efectul antidepresiv.
INDICATII
Depresie endogena, depresie periodica, faza depresiva a psihozei maniaco-depresive, melancolie de involutie, depresie de geneza organica.
In pediatrie: enurezis nocturn functional (neurogen).
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la preparat si alte antidepresive triciclice. Insuficienta hepatica si renala, insuficienta cardiaca, perioada de convalescenta dupa infarct miocardic recent. Sarcina. Tratament cu inhibitori МАО (administrarea inhibitorilor МАО trebuie intrerupta cu cel putin 3-6 saptamini inainte de initierea tratamentului cu Melipramin). Nu se recomanda administrarea preparatului in perioada de alaptare.
Dozare:
Dozele preparatului sunt stabilite individual.
Initierea tratamentului se face cu doze mai mici, care trebuie majorate treptat in continuare.
Forma parenterala a medicamentului este indicata in cazul initierii terapiei la pacienti care nu sunt capabili sau nu doresc categoric sa administreze forma perorala a preparatului.
Pentru adulti: Se recomanda urmatoarea schema de dozare:
a. Tratament cu injectii intramusculare si comprimate filmate de 25 mg. Prima zi de tratament: cite 2 ml solutie injectabila (1 fiola) de 3 ori pe zi, apoi doza se poate mari cu 1 fiola in fiecare zi. incepind cu ziua a 7-a de tratament, in fiecare zi pina la ziua a 13-a, 1 fiola se inlocuieste cu indicarea formei de comprimate filmate 50 mg. La ziua a 13-a de tratament bolnavii primesc numai comprimate filmate (doza de 350 mg/zi, divizata in 3 prize). Ulterior doza zilnica se micsoreaza treptat pina la doza de intretinere, care constituie de regula 150 mg/ zi. Daca pe parcursul etapei de substituire a formei injectabile cu forma perorala se instaleaza recidiva bolii, se face reintoarcerea la administrarea intramusculara. in caz de depresie usoara nepsihotica este suficienta administrarea а 2 fiole sau 3-6 comprimate filmate pe zi (75-150 mg).
b. Tratamentul cu drajeuri. Doza zilnica trebuie majorata treptat pina la atingerea dozei zilnice maximale de 150-250 mg (6-10 comprimate filmate) pina la ziua a 20-a sau a 14-a de tratament, apoi doza se micsoreaza treptat pina la obtinerea dozei de intretinere (2-6 comprimate filmate de zi) in caz de depresie usoara e suficienta doza zilnica maximala de 3-6 comprimate filmate si doza de intretinere 1-2 comprimate filmate.
c. Tratamentul cu drajeuri de 10 mg. Doza de intretinere: cite 1-2 comprimate filmate de 3 ori pe zi. Doza zilnica maximala: cite 4 comprimate filmate de 3 ori pe zi.
Pentru copii: Virsta 3-6 ani: 5 mg (1/2 comprimate filmate de 10 mg) Virsta 7-12 ani: 25 mg (1 comprimate filmate de 25 mg) cu 1 ora inainte de culcare.
Preparatul poate fi combinat cu tranchilizante majore (mai ales cu levomepromazina sau tioridazina)

Reactii adverse:
Xerostomie, hipotensiune arteriala ortostatica, tahicardie, dereglari de acomodatie, somnolenta, cefalee, constipatii, retentie de urina, neliniste, agitatie.
Mai rar au fost observate reactii alergice, tremor, parestezii, stari de confuzie cu halucinatii, aritmii, convulsii, scaderea sau cresterea libidoului, impotenta sexuala, ginecomastie, galactoree, fotosensibilizare.

PRECAUTII:
Injectiile se efectueaza numai intramuscular.
Copiii, adolescentii si persoanele in virsta sunt mai sensibile la tratament decit bolnavii adulti. in cazul indicarii la copii nu trebuie depasita doza nictemerala de 2,5 mg/kg corp. Pentru adolescenti si persoane in virsta sunt recomandate, de asemenea, doze reduse.
Comparativ cu bolnavii spitalizati, care se afla sub supraveghere stricta (tendinte suicidale), pentru bolnavii tratati in conditii de ambulator sunt indicate doze mai joase de preparat.
Sunt necesare precautii deosebite in cazul indicarii preparatului pacientilor cu maladii cardiovasculare, glaucom, retentie de urina- pacientilor cu hipertiroidie sau tratati cu preparate tiroidiene- pacientilor care primesc preparate anticolinergice sau simpatomimetice (melipramin poate potenta actiunea lor)- pacientilor cu epilepsie si pacientilor care urmeaza tratament cu fenitoina (risc de aparitie a convulsiilor)- pacientilor care primesc tratament cu guane-tidina sau clonidina (melipramin poate reduce actiunea lor hipotensiva)- bolnavilor cu schizofrenie (poate agrava manifestarile psihozei).
in timpul tratamentului cu imipramina se impune prudenta pentru aplicarea terapiei prin elecrosoc. Indicarea concomitenta a imipraminei si remediilor cu actiune inhibitoare asupra SNC (sau alcoolului) e soldata cu amplificarea actiunii depresive centrale.
Imipramina poate afecta performantele psihice si fizice, necesare pentru solutionarea unor situatii deosebite, de exemplu conducerea automobilului sau manevrarea utilajelor cu potential sporit de traumatism accidental. Din cauza pericolului de suicid, in timpul tratamentului bolnavii trebuie sa se afle sub supraveghere medicala, in timpul tratamentului cu melipramin este necesar controlul periodic al probelor hepatice si hemoleucogramei.

Ambalaj:
50 comprimate filmate a cite 25 mg. 10 fiole a cite 25 mg/2ml.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 62650
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 62653
Цена товара в пунктах: 400
Код товара: 50956
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63690
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63465
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 46409
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 987
Код товара: 63910
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 63412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 239
Код товара: 63952
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 941
Код товара: 61828
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 61112
Цена товара в пунктах: 764
Код товара: 61800
Акция
Цена товара в пунктах: 608
Код товара: 61696
Просмотренные товары
LULULUN - MĂȘTI JAPONEZE EXCLUSIVE
Originare din Japonia, aceste măști au câștigat o reputație internațională datorită calității lor superioare și a ingredientelor tradiționale locale japoneze, care au fost folosite de secole pentru a menține frumusețea și sănătatea tenului.