Diprospan fiole 1ml N5

Код товара: 12804
Доза: 1
Количество доз: 5
Производитель: Schering-Plough Central East AG (prod.: Schering-Plough Labo NV, Belgia)
Страна: Elvetia
Форма: сусп. д/ин.


DIPROSPAN


Suspensie injectabila.

etametazona sub forma de dipropionat de betametazona, betametazona sub forma de fosfat sodic de betametazona .

1. Ce este DIPROSPAN suspensie si pentru ce se utilizeaza.

DIPROSPAN suspensie apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi. Aceste medicamente de tip cortizon ajuta la ameliorarea inflamatiei în diferite parti ale corpului. Ele reduc umflarea, roseata si mincarimea, precum si reactiile alergice (reactii de hipersensibilitate) si sunt adesea utilizate ca parte a tratamentului unei game largi de boli.

DIPROSPAN suspensie este utilizat ca parte a tratamentului de ameliorare a simptomelor formelor severe ale diverselor boli, care raspund la tratamentul cu medicamente de tip cortizon, cum sunt umflarea, roseata, mincarimea si reactiile alergice.

Aceste boli pot include:


 • Afectiuni musculare, osoase și ale tesuturilor, cum sunt diferite forme de inflamatie articulara (artrita), osteoartrita, artrita reumatoida, bursita, spondilita anchilozanta, epicondilita, radiculita, coccidinie (durere la nivelul coccisului), sciatica, lumbago (dureri de spate), artrita gutoasa acuta, torticolis (git stimb), chist ganglionar, exostoza (o crestere osoasa) si fasceita;
 • Afectiuni alergice, cum sunt status astmaticus, astm bronsic, febra finului, edem angioneurotic, bronsita alergica severa, dermatita de contact, dermatita atopica, rinita alergica sezoniera sau perena, reacţii provocate de medicamente, boala serului si reactii provocate de medicamente sau intepaturi de insecte;
 • Afectiuni ale pielii , cum sunt dermatita atopica (eczema numulara), neurodermatita (lichen simplu circumscris), dermatita de contact, dermatita solara severa, urticarie, lichen plan hipertrofic, necrobioza lipoidica diabetica, alopecia areata, lupus eritematos discoid, psoriazis, cheloid, pemfigus, dermatita herpetiforma si acnee chistica;
 • Boli de colagen, cum sunt lupus eritematos diseminat, sclerodermie, dermatomiozita și periarterita nodoasa;
 • Afectiuni neoplazice, cum sunt tratament paliativ al leucemiilor (boli maligne ale celulelor albe din singe) si limfoamelor (la nivelul ganglionilor limfatici) la adulti, leucemie acuta la copii;
 • Alte conditii, cum sunt sindrom adrenogenital, colita ulcerativa, ileita regionala, sprue, afectiuni pediatrice, afectiuni care necesita injectii subconjunctivale, discrazii sanguine care raspund la tratamentul cu corticosteroizi, nefrita si sindrom nefrotic.

Nu utilizati DIPROSPAN suspensie:

- daca sunteti alergic la betametazona, la alti corticosteroizi sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament .

- daca prezentati stari infectioase sistemice, cu exceptia cazurilor selectionate de infectii.

- daca aveti viroze în evolutie (hepatita, herpes, varicela, zoster).

- daca prezentati stari psihotice necontrolate medicamentos.

- daca aveti tulburari de coagulare sau in timpul tratamentelor anticoagulante.

Atentionari si precautii:

Înainte sa utilizati DIPROSPAN suspensie, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:

- daca sunteti gravida sau alaptati;

- daca aveti purpura trombocitopenica idiopatica; diabet zaharat; probleme cu glanda tiroida sau ficatul; antecedente de alergie la vreun medicament; stres emotional sau fizic cum este infectie grava, interventie chirurgicala sau ranire; infectii oculare cauzate de fungi sau virusuri; tulburari gastro-intestinale (de exemplu ulcere sau colite ulceroase, diverticulita, anastomoze intestinale recente); deteriorarea functiei renale (insuficienta); probleme cu inima sau tensiunea arteriala; slabiciune musculara (miastenia gravis); pierdere de calciu sau osteoporoza si probleme psihiatrice;

- daca aveti nevoie de orice tip de vaccinare sau aveti orice tip de infectie, incluzind tubercoloza.

Copii si adolescenti:Deoarece administrarea corticosteroizilor poate sa perturbe ratele de crestere si sa inhibe producerea endogena de corticosteroizi la nou-nascuti si la copii, cresterea si dezvoltarea acestor pacienti care primesc tratament prelungit trebuie urmarite cu atentie.

Sportivi:Sportivii trebuie avertizati ca acest medicament contine o substanta activa care poate determina pozitivarea testelor antidoping. La unii pacienti se poate altera motilitatea si numarul de spermatozoizi.

DIPROSPAN suspensie împreuna cu alte medicamente si alcool. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente. Este posibil sa fie necesara ajustarea dozei altor medicamente în timpul tratamentului cu DIPROSPAN suspensie. Aceste medicamente implica unele barbiturice (medicamente pentru sedare, somn), antibiotice si alte medicamente pentru infectii, inhibitori ai proteazei HIV, medicamente pentru tratamentul HIV (cum ar fi ritonavir, produse care contin cobicistat), medicamente de tip hormonal, diuretice, medicamente pentru tulburari cardiace si de singe sau medicamente pentru convulsii si epilepsie, medicamente pentru diabet zaharat.

Pot aparea probleme de stomac sau intestinale atunci cind medicamentele de tip cortizon sunt utilizate împreuna cu unele medicamente antiinflamatorii sau alcool. Pentru unele medicamente (inclusiv medicamente pentru HIV, cum ar fi ritonavir, produse care contin cobicistat si anumite antifungice si antibiotice), medicul dumneavoastra va trebui sa va monitorizeze cu atentie.

Testele de laborator. Daca sunteti programat sa efectuati orice test de laborator, asigurati-va ca informati medicul dumneavoastra despre faptul ca utilizati DIPROSPAN suspensie.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament.

Deoarece nu s-au efectuat studii clinice controlate privind efectul corticosteroizilor asupra funcției de reproducere la om, utilizarea DIPROSPAN suspensie în timpul sarcinii sau la femeile de virsta fertila necesita ca posibilele beneficii ale medicamentului sa fie evaluate comparativ cu riscul potențial pentru mama si fat.

Din cauza posibilitatii de aparitie a unor reactii adverse nedorite provocate de DIPROSPAN suspensie la sugari, trebuie sa se decida daca este necesar sa se intrerupa fie alaptarea, fie tratamentul, avind în vedere importanta medicamentului pentru mama.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. DIPROSPAN suspensie nu are nicio influenta asupra capacitatatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DIPROSPAN suspensie contine p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de propil (E216).

Poate provoca reactii alergice (chiar întirziate) si, în mod exeptional, bronhospasm.

Utilizarea DIPROSPAN suspensie:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

DIPROSPAN suspensie poate fi injectat intramuscular (în muschi), intraarticular (în articulatii), intradermic (în piele), intralezional (în zona afectata) sau ca infiltratie locala (injectare in tesuturi). Acesta nu trebuie injectat intravenos.

DIPROSPAN suspensie trebuie agitat energic înainte de administrare.

Medicul dumneavoastra va stabili doza în functie de nevoile dumneavoastra personale. Respectati întotdeauna schema de administrare prescrisa.

Daca utilizati mai mult DIPROSPAN suspensie decit trebuie. In timpul tratamentului, medicul dumneavoastra va verifica starea dumneavoastra în mod regulat, pentru a se asigura ca primiti doza corecta de medicament.

Daca uitati sa utilizati DIPROSPAN suspensie. Daca omiteti o doza, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca încetati sa utilizati DIPROSPAN suspensie. Medicul dumneavoastra va decide cind sa intrerupeti tratamentul.

Tratamentul pe termen lung nu trebuie întrerupt dintr-o data; medicul dumneavoastra va poate întrerupe tratamentul prin reducerea treptata a dozei.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reactii adverse posibile:Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Chiar daca este posibil ca nu toate reactiile adverse enumerate sa apara, în cazul în care acestea apar, ele pot necesita îngrijire medicala. Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati orice reactii care dureaza, va provoaca neplaceri sau le considerati ca fiind grave. Unii pacienti pot prezenta alte reactii adverse decit cele enumerate mai jos.

Reactiile adverse asociate tratamentului cu medicamente de tip cortizon, inclusiv DIPROSPAN suspensie, sunt dependente de doza si durata tratamentului.

Reactiile adverse care pot aparea în timp ce utilizati acest medicament sunt:


 • retentie de lichide sau de sare în corp, pierderea de sare;
 • insuficienta cardiaca, tensiune arteriala mica sau mare;
 • slabiciune musculara sau durere, pierdere de masa musculara, agravarea simptomatologiei în miastenia gravis, fracturi, osteoporoza si alte tulburari la nivelul oaselor, articulatiilor sau tendoanelor;
 • subțierea pielii , creșterea riscului de apariție a vânătăilor și sângerărilor minore sub piele, înroșirea feței, întârzieri în vindecarea rănilor, transpiraţii abundente, reacţii diminuate la testările cutanate, dermatita alergica, urticarie, umflare;
 • sughiț, ulcer gastric sau alte probleme la nivelul stomacului sau intestinului, pancreatita;
 • dureri de cap, ameteli, convulsii sau agravarea epilepsiei;
 • menstruatie neregulata, dezvoltarea sindromului cushingoid, inhibarea dezvoltarii fetale intrauterine sau a cresterii la copii, insuficienta glandelor suprarenale, tulburare a metabolismului zaharului, cum este diabetul zaharat, alergie incluzand reactii alergice severe (anafilaxie);
 • tulburari oculare, inclusiv glaucom, exacerbarea infectiilor oftalmice virale sau fungice; - lipomatoza, inclusiv lipomatoza mediastinala si lipomatoza epidurala care poate produce complicatii neurologice; crestere în greutate;
 • euforie, modificari de personalitate, hiperiritabilitate, dificultati de somn, schimbarea starii de dispozitie, depresie, agravarea schizofreniei;
 • reactii anafilactoide sau de hipersensibilitate si reactii hipotensive sau de tip soc.

Urmatoarele reactii adverse pot aparea rar în timpul tratamentului injectabil cu medicamente de tip cortizon:


 • orbire;
 • decolorarea pielii , subtierea pielii , inflamatia purulenta a pielii ;
 • inflamatie în urma aplicarii în interiorul articulatiei si alte tulburari la nivelul articulatiilor.

Administrarea pe termen lung a medicamentelor de tip cortizon poate suprima cresterea la copii.

Raportarea reactiilor adverse. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Pastrea DIPROSPAN suspensie: Nu lasati acest medicament la vederea si îndemina copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare înscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperatura sub 25 °С în locuri protejate de lumina. A nu se congela. A se agita înainte de utilizare.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine DIPROSPAN suspensie:

- Substantele active sunt dipropionat de betametazona 6,43 mg (echivalent cu betametazona 5 mg) si fosfat sodic de betametazona 2,63 mg (echivalent cu betametazona 2 mg).

- Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat disodic dihidrat, edetat disodic, clorura de sodiu, polisorbat 80, alcool benzilic, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de propil (E216), carboximetilceluloza sodica, macrogol, acid clorhidric si apa pentru injectii.

Cum arata DIPROSPAN suspensie si continutul ambalajului: DIPROSPAN suspensie este o suspensie injectabila apoasa, sterila.

DIPROSPAN suspensie este disponibil în: Cutie cu 5 fiole a 1 ml suspensie injectabila.

Detinatorul certificatului de înregistrare Schering-Plough Central East AG, Elvetia Weystrasse 20 P. O. Box, CH-6000, Lucerne 6.

Fabricantul Schering-Plough Labo N. V. , Belgia Industriepark 30, B-2220, Heist-op-den-Berg.


Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 222
Код товара: 55754
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 42957
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 27
Код товара: 57614
Топ сезона
Код товара: 59191
Топ сезона
Код товара: 42952
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 47067
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 2506
Код товара: 53140
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Акция
Цена товара в пунктах: 726
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 410
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 46542
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 57021
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 636
Код товара: 57932
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 55371
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54882
Цена товара в пунктах: 351
Код товара: 53289
NEW
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.