Ibuprofen comp.film. 200mg N10x5

Код товара: 51900
Производитель: Technolog SAP
Страна: Украина
Форма: табл. п/о.


Ibuprofen 200 mg comprimate filmate

Ibuprofen

1. Ce este Ibuprofen şi pentru ce se utilizează

Ibuprofenul aparține unei grupe de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Manifestă acțiune de înlăturare a durerii (analgezică), inflamației (antiinflamatoare) și de reducere a febrei (antipiretică).
Se utilizează pentru tratamentul simptomatic în caz de dureri de cap, dureri de dinți, dureri menstruale, dureri pe traiectul nervilor, dureri de spate, dureri articulare, de mușchi, dureri reumatice și în caz de simptome de răceală și gripă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ibuprofen

Nu utilizaţi Ibuprofen:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă aţi avut reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, secreţii nazale, erupţie trecătoare pe piele cu mâncărime sau umflarea buzelor, a feţei, a limbii sau a gâtului după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS);

- dacă aveţi ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) sau dacă aţi avut două sau mai multe astfel de episoade în trecut;

- dacă aţi avut perforare sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului legate de utilizarea anterioară a medicamentelor pentru durere şi inflamaţie (AINS);

- dacă aveţi probleme severe ale ficatului, rinichilor sau inimii;

- dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină;

- dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului);

- dacă aveţi o afecţiune având ca rezultat formarea neobișnuită a celulelor sanguine sau aveți tulburări de coagulare a sângelui;

- dacă luați concomitent alte AINS.
Ibuprofen nu se administrează copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi Ibuprofen adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveți sau ați avut în trecut tensiune arterială crescută, inclusiv necontrolată medicamentos și/sau insuficiență a lucrului inimii;

- dacă aveți dureri de inimă cauzate de aprovizionarea insuficientă a inimii cu oxigen;

- dacă aveți tulburări ale circulației sanguine periferice sau la nivelul creierului;

- dacă aveți concentrații crescute de lipide în sânge (hiperlipidemie);

- dacă aveți diabet zaharat;

- dacă fumați;

- dacă suferiți sau ați suferit în trecut de astm bronșic și alte boli alergice;

- dacă aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afecţiuni sistemice ale țesutului conjunctiv;

- aveţi probleme de ficat, rinichi, inimă;

- dacă încercați să deveniți gravidă, aveți dificultăți în a deveni gravidă sau efectuați investigații pentru a stabili cauza acestor dificultăți;

- dacă luați alte AINS;

- dacă aveţi sau ați avut în trecut afecţiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamaţia colonului cu ulcere (colită ulcerativă), o inflamaţie care afectează tractul digestiv (boală Crohn) sau alte afecţiuni ale stomacului sau intestinului, inclusiv ulcere complicate cu hemoragii sau perforații.
Dacă ați suferit în trecut de tulburări ale stomacului și intestinului, în special dacă aveți peste 65 ani, vă rugăm să consultați imediat medicul dumneavoastră la apariția oricăror simptome neobișnuite din partea tractului digestiv, în special dacă apare hemoragie din stomac sau intestine (scaune de culoarea păcurii sau vărsături cu sânge sau cu aspect de zaț de cafea) la începutul tratamentului.
De asemenea, vă rugăm să opriți tratamentul și să consultați medicul la apariția oricăror erupții pe piele sau mucoase sau oricare alt semn de alergie.
Copii și adolescenți

Ibuprofen nu se utilizează la copii cu vârsta mai mică de 12 ani.
Informații importante despre unele componente

Conține carmoisină. Poate provoca reacţii alergice.
Ibuprofen împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi:

- anticoagulante, precum warfarina - pentru subțierea sângelui;

- inhibitori ai ECA și angiotensinei II

- medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute;

- diuretice - pentru mărirea eliminării de urină;

- corticosteroizi - pentru boli inflamatorii, reumatice, alergice;

- litiu - pentru tulburări psihice;

- metotrexat - pentru boli canceroase și autoimune;

- zidovudină - pentru HIV;

- glicozide cardiace - pentru stimularea lucrului inimii;

- medicamente antitrombotice - pentru prevenirea formării trombilor;

- inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei - pentru depresie;

- ciclosporină, tacrolimus - pentru inhibarea sistemului imunitar sau în caz de transplant de organe;

- mifepriston - pentru stimularea contracțiilor uterine;

- antibiotice chinolone - pentru infecții;

- derivați de sulfoniluree - pentru diabet zaharat;

- fenitoina - pentru convulsii.
Ibuprofen împreună cu alimente şi băuturi

Ibuprofen se va utiliza oral, independent de orarul meselor.
Fertilitatea, sarcina si alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Ibuprofenul nu trebuie luat în ultimele 3 luni de sarcină, deoarece poate determina la făt tulburări majore la nivelul inimii, plămânilor şi rinichilor. Dacă este utilizat la sfârşitul sarcinii, poate determina tendinţă de sângerare atât la mamă, cât şi la copil şi slăbește puterea contracţiilor uterine, prelungind durata travaliului.
Tratamentul în timpul primelor 6 luni de sarcină va fi recomandat numai de către medicul dumneavoastră, dacă este absolut necesar.
Medicamentul aparține unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului.
Ibuprofenul trece în cantităţi foarte mici în laptele matern. AINS, dacă este posibil, nu sunt recomandate în timpul alăptării.
Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă este administrat în conformitate cu doza și durata tratamentului recomandate, medicamentul nu are nici un efect asupra vitezei de reacție la conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. Dacă semnalați amețeli, somnolență, dezorientare sau tulburări de vedere în timpul tratamentului cu AINS trebuie să evitați conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.
3. Cum să utilizaţi Ibuprofen

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Pentru administrare orală, pentru o durată scurtă de timp.
Doza minimă eficace se va administra pentru o elasticitate minimă de timp, necesară pentru înlăturarea simptomelor. &În caz de necesitate medicamentul se va utiliza timp de 10 zile. Dacă simptomele nu dispar sau se agravează, se recomandă consultarea medicului.
Adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani

Medicamentul se va utiliza câte 1 comprimat la fiecare 4 ore. Comprimatele trebuie administrare cu apă.
Doza maximă zilnică constituie 1200 mg (6 comprimate).
Pacienții vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei.
Pacienți cu insuficiență renală și hepatică ușoară sau moderată

Nu este necesară ajustarea dozei.
Copii și adolescenți

&În caz de necesitate de utilizare la copii cu vârsta peste 12 ani mai mult de 3 zile, dacă simptomele nu se ameliorează sau se agravează, se va consulta medicul.
Mod de utilizare

Oral, independent de orarul meselor, cu apă.
Dacă utilizaţi mai mult Ibuprofen decât trebuie

Dacă aţi luat mai multe comprimate de Ibuprofen decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.
La majoritatea pacienților, utilizarea unor doze mari de AINS poate provoca doar greață, vărsături, dureri în partea superioară a abdomenului și diaree. Pot apărea, de asemenea, țiuit în urechi, dureri de cap, amețeli și hemoragii din stomac și intestine. &În caz de supradozaj mai sever pot apărea leziuni toxice ale sistemului nervos central, care se manifestă sub formă de somnolență, mișcarea rapidă, necontrolată a ochilor, vedere încețoșată, stare excitată și dezorientare sau comă, convulsii. &În cazuri grave pot apărea conținut crescut de potasiu în sânge (hiperkaliemie), creșterea conținutului de acid în organism (acidoză metabolică), insuficiență renală acută, leziuni ale ficatului, tensiune arterială scăzută, tulburări respiratorii, învinețirea tegumentelor. Pacienții cu astm bronșic pot prezenta agravarea astmului.
Dacă uitaţi să luaţi Ibuprofen

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetați să luaţi Ibuprofen

Ibuprofen se utilizează numai în caz de necesitate. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Următoarele reacţii adverse sunt importante şi necesită intervenţie imediată, în cazul în care apar. Trebuie să încetaţi în a mai lua Ibuprofen şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă apar următoarele simptome:

Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată, reieșind din datele disponibile):

- durere toracică anterioară intensă, cu caracter de presiune, care poate iradia către umăr, braţe, gât, abdomen superior, nu cedează la nitroglicerina luată sublingual, care poate fi însoţită de alte semne: ameţeli, stare de leşin, greaţă, vărsături, transpiraţii, senzaţie de sufocare, anxietate, nervozitate, palpitaţii (semne clinice de infarct acut de miocard);

- stare de amorțeală, slăbiciune sau paralizie a fetei, brațului sau piciorului, de obicei pe o parte a corpului, cu tulburări de vedere la un ochi sau la ambii, precum vedere neclară, încețoșată, cu pete, vedere dublă sau pierderea vederii, confuzie, tulburări de vorbire sau de înțelegere a cuvintelor celorlalți, tulburări de mers, amețeală, pierderea echilibrului sau a coordonării, dureri de cap severe (semne ale accidentului vascular cerebral hemoragic);

- scaune de culoarea păcurii sau vărsături cu sânge (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sângerare);

- dureri violente în abdomen (perforarea ulcerului la nivelul tractului digestiv);

- dureri de cap violente, greață, vărsături, febră, dezorientare, rigiditatea mușchilor gâtului (meningită aseptică);

- reacţie alergică bruscă cu umflarea feței, limbii și laringelui, scurtarea respiraţiei, respiraţie şuierătoare, scăderea tensiunii arteriale, accelerarea bătăilor inimii (reacție alergică severă, angioedem);

- erupţie severă pe piele cu vezicule, în special pe picioare, braţe, palme şi tălpi care pot implica şi faţa şi buzele, dezlipirea epidermului (eritem polimorf, sindrom StevensJohnson, necroliză epidermică toxică);

- lipsa eliminării de urină (insuficiență renală); umflături (edeme) însoțite de creșterea tensiunii arteriale și apariția de proteine în urină (sindrom nefrotic).
Alte reacții adverse includ:

Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată, reieșind din datele disponibile):

- insuficiență a funcției inimii, umflături, tensiune arterială crescută, durere abdominală, dispepsie, greață, diaree, flatulență, constipație, vărsături; ulcer peptic, inflamația mucoasei gurii, cu apariția de răni (stomatită ulceroasă), inflamația mucoasei stomacului (gastrită), inflamația pancreasului (pancreatită), agravarea inflamației intestinului gros și bolii Crohn, dureri de cap, senzație de furnicături în mâini și picioare, somnolență, insuficiență funcției rinichilor, toxicitate asupra rinichilor, inclusiv inflamația rinichilor; tulburări ale funcției ficatului; erupții pe piele, fotosensibilitate, reacții alergice, inclusiv erupții pruriginoase și mâncărime; re activi tatea căilor respiratorii, inclusiv astm bronșic, agravarea astmului, bronhospasm; stare generală de rău și oboseală; reducerea nivelului de hemoglobina în sânge.
&În caz de utilizare îndelungată pot apărea: necroza papilelor rinichilor, inflamația ficatului, îngălbenirea pielii , mucoaselor; scăderea numărului sau chiar dispariția unor tipuri de celule în sânge, primele semne ale cărora sunt febră, durere în gât, ulcerații superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, sângerare inexplicabilă și vânătăi; depresie, halucinații, confuzie, vedere încețoșată, inflamarea nervului optic, ce duce la scăderea bruscă a vederii la nivelul ochiului afectat, zgomote în urechi și amețeli.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Ibuprofen

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Ibuprofen

Substanţa activă este ibuprofen. Un comprimat conţine 200 mg ibuprofen. Celelalte componente sunt: amidon de cartof, hidroxipropilmetilceluloză, stearat de magneziu, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan (E 171), talc, polisorbat 80, polietilenglicol 6000, carmoisină (E 122).
Cum arată Ibuprofen şi conţinutul ambalajului

Ibuprofen se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz. &În secțiune transversală, la examinare sub lupă, se observă nucleul înconjurat de un strat omogen.
Comprimatele sunt ambalate în blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate. Câte 5 blistere împreună cu prospectul în cutie.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare SAP "Technolog", Ucraina

20300, reg. Cercasî, or. Umani, str. Manuilskogo, 8.
Fabricantul

SAP "Technolog", Ucraina

20300, reg. Cercasî, or. Umani, str. Manuilskogo
, 8.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 607
Код товара: 62647
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 889
Код товара: 46408
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 63459
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 286
Код товара: 61842
Акция
Цена товара в пунктах: 619
Код товара: 61694
Акция
Цена товара в пунктах: 628
Код товара: 55613
Акция
Цена товара в пунктах: 267
Код товара: 61835
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Цена товара в пунктах: 113
Код товара: 60982
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61836
Цена товара в пунктах: 632
Код товара: 43015
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.