Sanorin Aqua hypertonic spray nasal 30ml

Код товара: 51680
Производитель: Xantis Pharma
Страна: Украина
Форма: спрей назал., р-р


Sanorin 1 mg/ml spray nazal, soluție

Nafazolină

1. Ce este Sanorin şi pentru ce se utilizează

Sanorin conţine substanța activă nafazolină - un decongestionant nazal cu acțiune locală, care ameliorează congestia nazală (simptomele de nas înfundat). Un decongestionant reduce umflarea mucoasei nazale.
Sanorin se utilizează la adolescenți cu vârsta peste 15 ani și adulți pentru ameliorarea simptomelor în caz de inflamație acută a mucoasei nazale (rinită acută), inflamație a sinusurilor paranazale (sinuzită), inflamația trompei lui Eustache, inflamația urechii medii (otită medie).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sanorin

Nu luaţi Sanorin:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la nafazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului, enumerate la pct. 6;

- dacă aveţi rinită neînsoţită de secreţie (o formă de rinită cronică care determină inflamarea uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste).
Medicamentul nu se utilizează la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani.

Atenţionări şi precauţii

&Înainte să luaţi Sanorin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

-dacă aveţi boli ale arterelor coronariene ale inimii sau tensiune arterială mare;

-dacă aveţi tulburări metabolice, cum sunt funcţie tiroidiană crescută (hipertiroidism) sau diabet zaharat;

-dacă aveţi o tumoră suprarenală (feocromocitom);

-dacă sunteţi tratat cu anumite medicamente pentru depresie cunoscute sub numele de inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot provoca creşterea tensiunii arteriale;

-dacă aveți astm bronșic;

-dacă sunteți gravidă sau alăptați.
&Înainte de o intervenție chirurgicală cu utilizarea anesteziei generale, comunicați medicului anesteziolog că luați Sanorin.
Utilizarea pe termen lung a Sanorin duce la umflarea cronică şi, în cele din urmă, la atrofia mucoasei nazale (ţesutul din interiorul nasului).
Informații importante despre unele componente

Acest medicament conține para-hidroxibenzoat de metil, care poate provoca reacții alergice (chiar întârziate).
Copii şi adolescenţi

Sanorin nu este destinat utilizării la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani.
Sanorin împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Utilizarea concomitentă de Sanorin şi anumite medicamente pentru depresie (inhibitori ai monoaminoxidazei (MAO)), antidepresive triciclice, inclusiv maprotilină poate duce la creşterea tensiunii arteriale.
Sanorin împreună cu alimente şi băuturi

Sanorin se utilizează nazal.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Deoarece siguranţa utilizării Sanorin în timpul sarcinii şi alăptării nu a fost suficient studiată, puteţi să utilizaţi acest medicament numai la recomandarea medicului dumneavoastră şi numai după o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul nu are nici un efect sau are un efect neglijabil asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
3. Cum să luaţi Sanorin

Utilizaţi întotdeauna Sanorin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze:

Adolescenți cu vârsta peste 15 ani și adulți: câte 1-3 pufuri în fiecare nară.
Mod de utilizare:

Preparatul se va pulveriza în fiecare nară de câteva ori pe zi (de 3 ori pe zi, de obicei, este suficient). &Între administrarea dozelor individuale ar trebui respectat un interval de

cel puțin 4 ore. Preparatul trebuie utilizat doar pentru o elasticitate scurtă de timp. Acesta nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile la adulți și mai mult de 3 zile la copii. Tratamentul poate fi oprit chiar mai devreme, dacă a fost înlăturată congestia nazală. Tratamentul cu acest medicament poate fi reluat doar după o pauză de câteva zile.
Instrucțiuni de manipulare

Se recomandă apăsarea dispozitivului de dozare de mai multe ori înainte de prima utilizare, până când se eliberează un puf continuu. &Îndepărtați capacul de protecție înainte de utilizare. Țineți recipientul în poziție verticală în timpul utilizării. Puneți capătul dispozitivului de dozare într-o nară și apăsați rapid și puternic partea circulară a dispozitivului de dozare. Astfel, spray-ul este eliberat. Inspirați ușor cu nasul imediat după administrare. Se procedează similar și în cazul celeilalte nări. Puneți la loc capacul de protecție după utilizare.
Dacă luaţi mai mult Sanorin decât trebuie

Dacă utilizaţi mai mult Sanorin, decât vi s-a spus să luaţi sau dacă altcineva ia accidental medicamentul dumneavoastră, contactaţi un medic, un farmacist sau mergeţi la departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital, deoarece poate fi nevoie de supraveghere medicală. Arătaţi medicului medicamentul rămas sau ambalajul gol.
&În caz de supradozaj pot apărea: nervozitate, transpirație excesivă, dureri de cap, tremor, bătăi prea rapide ale inimii, conștientizarea bătăilor inimii, tensiune arterială crescută, greață, învinețirea pielii , creșterea temperaturii corpului, spasme, oprirea inimii, oprirea respirației, acumulare de lichid în plămâni, tulburări psihice. De asemenea, este posibilă deprimarea sistemului nervos central, însoțită de somnolență, scăderea temperaturii corpului, bătăi prea lente ale inimii, scăderea tensiunii arteriale, lipsa respirației sau pierderea stării de conștiență .
Dacă uitaţi să luaţi Sanorin

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată, continuaţi să luaţi medicamentul ca de obicei.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetați să luați Sanorin

Acest medicament este destinat utilizării la necesitate. După ameliorarea simptomelor, utilizarea medicamentului poate fi oprită în condiții de siguranță.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Medicamentul, de obicei, este bine tolerat, la respectarea regimului de dozare recomandat. La pacienții care suferă de tensiune arterială crescută uneori este posibilă apariția unor efecte adverse ușoare, de exemplu, uscăciunea mucoasei nazale sau senzație de arsură.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori)

- nervozitate;

- dureri de cap;

- tremor;

- bătăi prea rapide ale inimii;

- conştientizarea bătăilor inimii (palpitații);

- tensiune arterială crescută;

- transpirație excesivă;

- umflarea intensă a mucoasei nazale după terminarea efectului preparatului.
Aceste reacții adverse apar preponderent după un supradozaj.
Utilizarea nazală pentru mai mult de 5 zile sau utilizarea prea frecventă poate conduce la dependență (sanorinism), însoțită de umflarea intensă a mucoasei, care apare după un timp relativ scurt după utilizare. Utilizarea pe termen lung a medicamentului poate afecta epiteliul mucoasei, inhiba activi tatea ciliară și cauza daune reversibile mucoasei, cu dezvoltarea rhinitis sicca (o formă de rinită cronică care determină inflamarea uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Sanorin

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Sanorin după data de expirare înscrisă pe cutie după "Exp:". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra în ambalajul original, la temperaturi sub 25°C. A nu se congela.
Conținutul flaconului se va utiliza timp de 4 săptămâni după prima utilizare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sanorin

Substanţa activă este: nafazolina. Fiecare ml de soluție conţine nafazolină nitrat 1 mg. Celelalte componente sunt: acid boric (E 284), etilendiamină, para-hidroxibenzoat de metil (E 218), apă purificată.
Cum arată Sanorin și conţinutul ambalajului

Soluţie limpede, incoloră, fără miros.
Câte 10 ml în container transparent (HDPE), înzestrat cu set complet de pulverizare (pompa (PE, PP), tub (PE, PP), sigiliu (PE-BU)). Câte 1 flacon împreună cu prospectul în cutie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Xantis Pharma Limited,

Lemesou, 5, Eurosure Tower, 1st floor

Flat/Office 101, 2112 Nicosia, Cipru

Fabricantul

Teva Czech Industries s. r. o.
str. Ostravska 29/305, 74770 Opava, Komarov

Republica Cehă

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 872
Код товара: 62191
Цена товара в пунктах: 455
Код товара: 31511
Цена товара в пунктах: 214
Код товара: 51618
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 36144
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 822
Код товара: 58159
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 465
Код товара: 63978
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 760
Код товара: 63625
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1006
Код товара: 46562
Цена товара в пунктах: 123
Код товара: 60987
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Акция
Цена товара в пунктах: 526
Код товара: 61699
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.