Travatan pic. oft.sol. 40 mcg/ml 2,5 ml N1

Код товара: 37077
Доза: 4
Доза: 4
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Производитель: Novartis Pharma AG (prod.: Alcon Cusi S.A., Spania; Alcon-Couvreur N.V., SA, Belgia)
Страна: Швейцария
Форма: кап. глаз.
Наличие: достаточно
133 00 леев
(-7%)
123 69 леев
Выгода:
12 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

TRAVATAN® 40 micrograme/ml, picături oftalmice, soluţie

Travoprost
1. CE ESTE TRAVATAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

TRAVATAN conţine travoprost, care aparţine unui grup de medicamente numite analogi de prostaglandine. Acestea acţionează prin scăderea presiunii din ochi. Poate fi utilizat în tratament singur sau împreună cu alte picături pentru ochi, de exemplu beta-blocante, care de asemenea reduc presiunea.
TRAVATAN picături oftalmice se utilizează pentru tratamentul tensiunii intraoculare crescute. Această presiune poate cauza o afecţiune denumită glaucom.
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI TRAVATAN

Nu utilizaţi TRAVATAN

Dacă sunteţi alergic la travoprost sau la oricare dintre celelalte componente ale TRAVATAN.

Cereţi sfatul medicului dacă sunteţi în această situaţie.
- Aveţi grijă deosebită cu TRAVATAN

Utilizarea TRAVATAN nu este recomandată persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Dacă acest lucru este valabil în cazul dumneavoastră cereţi sfatul medicului.
- TRAVATAN poate determina creşterea lungimii, grosimii, intensităţii culorii şi/sau numărului de gene şi poate provoca o creştere neobişnuită a părului la nivelul pleoapelor.
- TRAVATAN poate determina modificarea culorii irisului (partea colorată a ochiului). Această modificare poate fi permanentă.
- Rar, TRAVATAN poate cauza senzaţie de lipsă de aer sau respiraţieşuierătoare sau poate accentua simptomele astmului bronşic. Dacă respiraţia vi se modifică îngrijorător în timpul utilizării TRAVATAN, informaţivă medicul cât mai curând posibil.
- Travoprost poate fi absorbit prin piele. Dacă medicamentul vine în contact cu pielea , trebuie îndepărtat imediat prin spălare. Acest lucru este deosebit de important pentru gravide sau femeile care încearcă să rămână gravide.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Sarcina şi alăptarea

Nu utilizaţi TRAVATAN dacă sunteţi gravidă.
Dacă credeţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Dacă există posibilitatea să rămâneţi gravidă, trebuie să folosiţi metode de contracepţie adecvate în timpul tratamentului cu TRAVATAN.
Nu utilizaţi TRAVATAN dacă alăptaţi, deoarece TRAVATAN poate trece în lapte.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vederea vi se poate înceţoşa pentru o elasticitate de timp după administrarea TRAVATAN. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până la dispariţia acestor simptome.
Informaţii importante privind unele componente ale TRAVATAN

TRAVATAN conţine ulei de ricin hidrogenat şi propilenglicol, care pot provoca reacţii adverse ale pielii şi iritaţii.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI TRAVATAN

Utilizaţi întotdeauna TRAVATAN exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este

1 picătură în ochiul/ochii afectat/afectaţi, o dată pe zi-seara. Utilizaţi TRAVATAN pentru ambii ochi numai la indicaţia medicului. Urmaţi tratamentul atât timp cât v-a recomandat medicul.
Utilizaţi TRAVATAN numai ca picături pentru ochi.
- Imediat înainte de prima deschidere a flaconului, rupeţi folia protectoare, scoateţi flaconul şi înscrieţi data primei deschideri în spaţiul de pe etichetă prevăzut în acest scop.
- Spălaţi-vă pe mâini
- Deşurubaţi capacul
- Ţineţi flaconul între arătător şi degetul mare, cu picurătorul în jos
- Lăsaţi capul pe spate. Trageţi pleoapa în jos cu un deget curat, până când se formează un “buzunar” între pleoapă şi ochi. Picătura va cădea aici .
- Aduceţi picurătorul aproape de ochi.
- Vă puteţi ajuta şi de o oglindă

Nu Nu atingeţi capătul picurător de ochi, pleoape, suprafeţele învecinate sau alte suprafeţe. Astfel s-ar putea infecta picăturile rămase în flacon
- Apăsaţi uşor flaconul astfel încât la o apăsare să eliberaţi o picătură de TRAVATAN.
- După administrarea TRAVATAN, apăsaţi cu un deget colţul ochiului, lângă nas Aceasta ajută la împiedicarea trecerii TRAVATAN în restul corpului
- Dacă vă administraţi picături în ambii ochi, repetaţi aceste etape şi pentru celălalt ochi Imediat după utilizare puneţi capacul flaconului la loc şi înşurubaţi-l strâns
-
Nu Nu vă administraţi simultan TRAVATAN din mai multe flacoane. Nu rupeţi folia protectoare decât înainte de a începe să vă administraţi TRAVATAN.

Dacă o picătură nu ajunge în ochi, încercaţi din nou.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din TRAVATAN, clătiţi-vă cu apă călduţă. Nu vă mai administraţi altă picătură până la momentul dozei următoare.
Dacă aţi uitat să vă administraţi TRAVATAN, continuaţi cu următoarea doză conform schemei de tratament. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate. Nu aplicaţi niciodată mai mult de o picătură pe zi în ochiul/ochii afectat/afectaţi.
Dacă întrerupeţi administrarea TRAVATAN fără a discuta în prealabil cu medicul dumneavoastră, presiunea intraoculară nu va mai fi controlată, ceea ce ar putea duce la pierderea vederii.
Dacă purtaţi lentile de contact moi. Nu utilizaţi picăturile dacă purtaţi lentilele. Aşteptaţi 15 minute după utilizarea picăturilor înainte de a vă reaplica lentilele.
Dacă utilizaţi şi alte picături pentru ochi, aşteptaţi cel puţin cinci minute între administrarea TRAVATAN şi a celuilalt medicament.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, TRAVATAN poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Vă puteţi administra picăturile în continuare, exceptând situaţia în care reacţiile adverse sunt grave. Dacă acestea vă îngrijorează, adresaţi-vă unui medic sau farmacist. Nu întrerupeţi administrarea TRAVATAN fără a discuta în prealabil cu medicul dumneavoastră.
Reacţii adverse foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10)
Reacţii la nivelul ochiului: Înroşirea ochiului, modificarea culorii irisului (partea colorată a ochiului)
Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100)
Reacţii la nivelul ochiului: inflamaţii în interiorul ochiului, durere şi umflare, iritaţie, secreţie, sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată, scăderea acuităţii vizuale sau afectarea vederii, ochi uscat, mâncărime, lăcrimare, senzaţie anormală, sensibilitate diminuată; iritaţie, mâncărime, înroşire, durere, umflare la nivelul pleoapelor, cruste pe marginea pleoapelor; decolorarea genelor, creşterea sau scăderea numărului genelor.
Reacţii generale: dureri de cap, închiderea la culoare a pielii din jurul ochilor
Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

Reacţii la nivelul ochiului: inflamaţie sau infecţie la nivelul conjunctivei (conjunctivită) sau corneei, halouri luminoase, tulburări corneene, alergie, senzaţie de ochi obosiţi, mărirea dimensiunii pupilei.
Reacţii generale: astm bronşic, scurtarea respiraţiei, creşterea sau scăderea tensiunii arteriale, bătăi neregulate, rapide sau rare ale inimii, ameţeli, infecţie virală, tuse, stare de slăbiciune generalizată, simptome alergice accentuate, iritaţii în gât, nas înfundat, modificări ale vocii, disconfort sau ulcer gastro intestinal, senzaţie de gură uscată, constipaţie, înroşire sau mâncărime a pielii , dureri de umăr, gust neplăcut.
Alte reacţii adverse raportate:
Reacţii la nivelul ochiului: inflamaţia fundului de ochi, cearcăne.
Reacţii generale: accentuarea simptomelor astmului bronşic, zgomote în urechi, valori crescute ale antigenului specific prostatic.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ TRAVATAN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi TRAVATAN după data de expirare înscrisă pe flacon şi cutie după „Exp”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Pentru a evita infecţiile, trebuie să aruncaţi flaconul după patru săptămâni de la prima deschidere şi să folosiţi un flacon nou. Notaţi data la care aţi deschis flaconul prima oară în spaţiul indicat pe fiecare etichetă şi cutie.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine TRAVATAN

Substanţa activă este travoprost 40 micrograme/ml.
Celelalte componente sunt: polyquaternium-1, ulei de ricin polioxil hidrogenat 40, propilenglicol, clorură de sodiu, acid boric, manitol şi apă purificată. Se adaugă cantităţi foarte mici de acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentru a menţine aciditatea (valoarea pH-ului) la nivel normal.
Cum arată TRAVATAN şi conţinutul ambalajului TRAVATAN se prezintă ca un lichid (o soluţie limpede, incoloră) într-un ambalaj care conţine un flacon din plastic a 2,5 ml prevăzut cu capac cu filet sau într-un ambalaj care conţine trei flacoane din plastic a 2,5 ml prevăzute cu capac cu filet. Fiecare flacon este introdus într-o folie protectoare. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Deţinǎtorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ

Alcon Laboratories (UK) Ltd.
Frimley Business Park
Frimley
Camberley Surrey GU16 7SR
Marea Britanie.
Fabricantul

S. A. Alcon-Couvreur N. V. , Belgia
Rijksweg 14, B-2870 Puurs
Alcon Cusí, S. A. , Spania
Camil Fabra 58, 08320 El Masnou

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 21683
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 230
Код товара: 64012
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 684
Код товара: 63413
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61862
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61848
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 62317
Акция
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 61709
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 61898
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 53289
Цена товара в пунктах: 499
Код товара: 62322
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61839
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Цена товара в пунктах: 543
Код товара: 62328
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.