Azopt® pic.oft.10 mg/5 ml

Код товара: 32558
Доза: 10
Доза: 10
Количество доз: 1
Количество доз: 1
Производитель: Novartis Pharma AG (prod.: Alcon Cusi S.A., Spania; Alcon-Couvreur N.V., SA, Belgia)
Страна: Швейцария
Форма: кап. глаз. , сусп.
Наличие: достаточно
отпуск только по рецепту!
91 60 леев
(-7%)
85 32 леев
Выгода:
8 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

Compozitie: Azopt este o suspensie de picaturi oftalmice de culoare alba. Contine substanta activa brinzolamida (10 mg/ml).
Actiune terapeutica:
Azopt se utilizeaza pentru scaderea presiunii intraoculare (presiunea din interiorul ochiului) la pacientii cuhipertensiune oculara (la care presiunea intraoculara depaseste pragul normal) sau la pacientii cu glaucom cu unghi deschis (o boala care se manifesta prin cresterea presiunii intraoculare datorata imposibilitatii drenarii lichidului din ochi). Medicamentul este utilizat fie ca adjuvant al tratamentului cu betablocanti sau analogi deprostaglandine (alte medicamente utilizate pentru aceste afectiuni), fie ca monoterapie la pacientii la care betablocantii nu se pot administra sau care nu raspund la acestia. Medicamentul se poate obtine numai pe baza dereteta.
INDICATII
Cresterea presiunii intraoculare provoaca leziuni la nivelul retinei (suprafata sensibila la lumina situata la polul posterior al ochiului) si la nivelul nervului optic care transmite semnale de la ochi catre creier. Acest fenomen poate avea drept rezultat pierderea grava a capacitatii vizuale si chiar orbirea. Prin reducerea presiunii, Azopt reduce riscul aparitiei leziunilor. Substanta activa din Azopt, brinzolamida, este un inhibitor al anhidrazei carbonice. Actioneaza prin blocarea unei enzime numite anhidraza carbonica care este raspunzatoare de producerea ionilor de bicarbonat dinorganism. Bicarbonatul este necesar pentru producerea umorii apoase (substanta apoasa din interiorul ochiului). Prin blocarea producerii de bicarbonat din interiorul ochiului, Azopt scade producerea umorii apoase, reducand presiunea intraoculara.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Doza de Azopt este de o picatura in ochiul (ochii) afectat (afectati) de doua ori pe zi. Unii pacientii raspund mai bine latratament in cazul administrarii unei picaturi de trei ori pe zi. Inainte de utilizare, suspensia trebuie agitata.
CONTRAINDICATII:
Nu se recomanda utilizarea Azopt la pacientii cu afectiuni hepatice, deoarece nu exista informatii referitoare la siguranta si eficacitatea medicamentului la acest grup. Azopt nu trebuie folosit la pacientii cu afectare renala severa. Exista informatii limitate cu privire la utilizarea medicamentului Azopt la copii. Azopt nu trebuie utilizat la pacientii care pot fi hipersensibili (alergici) la brinzolamida sau la oricare alt ingredient al acestui medicament, sau la sulfonamide (de exemplu unele antibiotice). De asemenea, nu trebuie utilizat la pacientii cu afectare renala severa sau cu acidoza hipercloremica (exces de acid in organism datorat excesului de clorura). Azopt contine clorura de benzalconiu, care este utilizata pentru decolorarea lentilelor de contact moi. Prin urmare, persoanele care poarta lentile de contact moi trebuie sa acorde o atentie sporita in acest sens.
Reactii adverse:
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Azopt (intalnite de la 1 pana la 10 pacienti din 100) sunt disgeuzie (gust amar sau neobisnuit in gura), dureri de cap, blefarita (inflamatia pleoapelor), vedere incetosata, iritatii oculare, durere oculara, ochi uscat, secretie oculara, prurit ocular (mancarime), senzatie de corp strain in ochi, hiperemie oculara (ochi rosu) si gura uscata.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 447
Код товара: 53173
Цена товара в пунктах: 588
Код товара: 58272
Цена товара в пунктах: 671
Код товара: 52663
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 769
Код товара: 63918
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 826
Код товара: 63745
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 11972
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 6
Код товара: 42966
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 225
Код товара: 53570
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 435
Код товара: 64096
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 666
Код товара: 64073
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 593
Код товара: 64087
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 255
Код товара: 61834
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61690
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 302
Код товара: 61846
Акция
Цена товара в пунктах: 263
Код товара: 62455
Акция
Цена товара в пунктах: 1012
Код товара: 63752
Акция
Цена товара в пунктах: 387
Код товара: 61855
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 514
Код товара: 61695
Цена товара в пунктах: 102
Код товара: 62164
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 63591
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.