Trimetazidina comp.20 mg N20x3 (Balkan)

Код товара: 49005
Доза: 20
Количество доз: 60
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Republica Moldova
Форма: табл.


TRIMETAZIDINĂ

comprimate

DENUMIREA COMERCIALA

Trimetazidină

DCI-ul substanţei active

Trimetazidinum

COMPOZIŢIA

1 comprimat conţine:

substanţa activa: trimetazidină 20 mg;

excipienţi
: stearat de magneziu, crospovidonă, Ludipress® (lactoză, poli- vidonă, crospovidonă).
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată şi muchii teşite, cu o linie de divizare pe o parte a comprimatului şi incrustaţie"BP"pe cealaltă parte.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul АТС

Alte medicamente pentru afecţiuni cardiace, codul АТС: COI EB15.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Prin protejarea metabolismului energetic în celulele expuse la hipoxie sau ischemie, trimetazidină previne scăderea concentraţiei intracelulare de ATP, asigurând astfel funcţionarea corectă a pompelor ionice şi a fluxului transmembranar de sodiu-potasiu, menţinând astfel homeostazia celulară. Optimizarea metabolismului energetic cardiac cu ajutorul trimetazidi- nei rezultă din inhibarea parţială a oxidării acizilor graşi, secundară inhibării 3-cetoacil CoA-tiolazei cu lanţ lung (3-KAT). Aceasta duce la creşterea oxidării glucozei şi la ameliorarea cuplării glicolizei cu oxidarea glucozei, ceea ce protejează cordul în condiţii de ischemie. în acelaşi timp, trimetazidină favorizează producţia fosfolipidelor membranare şi încorporarea lor în membrană, protejând-o împotriva agresiunilor. Schimbarea substratului energetic, de la oxidarea acizilor graşi către oxidarea glucozei, poate explica proprietăţile antianginoase ale trimetazidinei.
In cardiologie

Studii controlate la pacienţi cu angină pectorală au demonstrat că tri- metazidina:

- creşte rezerva coronariană, întârziind astfel instalarea ischemiei induse de efort, începând din a 15-a zi de tratament;

- limitează fluctuaţiile rapide ale tensiunii arteriale, fără variaţii semnificative ale frecvenţei cardiace;

- scade semnificativ frecvenţa crizelor de angină pectorală;

- produce diminuarea semnificativă a necesarului de nitroglicerină.
In ORL

Studii dublu-orb controlate cu placebo au demonstrat că trimetazidină are un efect semnificativ asupra severităţii, duratei şi frecvenţei crizelor de vertij. Trimetazidină acţionează prin efectul său anti-ischemic şi prin protejarea neuronilor vestibulari împotriva toxicităţii determinate de excesul de aminoacizi excitotoxici.
Trimetazidina nu determină deprimare vestibulară şi astfel, favorizează mecanismele de compensare vestibulară. Reduce intensitatea şi periodicitatea tinitusului şi previne recurenţele, în surditatea de percepţie, face posibilă percepţia unui număr crescut de decibeli şi diminuează problemele de auz. în oftalmologie Studii controlate simplu şi dublu-orb au demonstrat că trimetazidina:

- ameliorează amplitudinea undei "b" a electroretinogramei, care este recunoscută pentru sensibilitatea sa la ischemie şi pentru valoarea predictivă asupra îmbunătăţirii funcţionale a activi tăţii retinei.
- ameliorează acuitatea vizuală şi câmpul vizual, acestea fiind corelate cu modificări anatomice favorabile. Aceasta duce la o regresie a simp- tomelor funcţionale în patologia retiniană, în special în degenerările maculare senile.
Proprietăţi farmacocinetice

Absorbţie: după administrarea orală, trimetazidina se absoarbe rapid, având o biodisponibilitate de aproximativ 88,7%. Concentraţia plasmatică maximă de 55 ng/ml se atinge în mai puţin de 2 ore de la administrarea unei doze de 20 mg. Concentraţia plasmatică eficace se atinge după 24 ore şi se păstrează la valori egale pe toată durata tratamentului.
Distribuţie: volumul aparent de distribuţie este de 4,8 I pe kg; trimetazidina se leagă de proteinele plasmatice în proporţie mică: in vitro valorile sunt de 16%.
Metabolizare: nu se metabolizează la nivel hepatic.
Eliminare: timpul de înjumătăţim plasmatică prin eliminare al trimetazi- dinei este în medie de 6 ore. Trimetazidina se elimină în principal în urină, în special sub formă nemetabolizată.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Cardiologie:
Tratamentul de lungă durată al bolii coronariene: prevenţia crizelor de angină pectorală, în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente.
Otorinolaringologie:
Tratament adjuvant al simptomelor din afecţiunile cohleo-vestibulare de origine ischemică, cum sunt: vertij, tinitus, hipoacuzie.
Oftalmologie
: Tratamentul adjuvant al tulburărilor corio-retiniene cu componentă ischemică (scăderea acuităţii vizuale şi a tulburărilor de câmp vizual).
DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Adulţi:
doza recomandată este de 60 mg pe parcursul a 24 de ore: un comprimat de 3 ori pe zi, administrat în timpul meselor.
Copii:
nu se recomandă administrarea trimetazidină 20 mg la copii. Pacienti cu insuficienţă renală Pentru pacienţii cu insuficienţă renală uşoară până la moderată se vor folosi doza este 40 mg. Datorită insuficienţelor date referitoare la administrarea la pentru pacienţii cu insuficienţă renală severă trimetazidina nu este recomandată la această grupă de vârstă. Beneficiile tratamentului trebuie reevaluate după 3 luni de tratament şi acesta trebuie întrerupt în absenţa răspunsului terapeutic.
REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse ale preparatului sunt enumerate mai jos, clasificate pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă. Frecvenţele suntdefinite astfel: foarte frecvente ( >1/10); frecvente ( >1/100, <1/10); mai puţin frecvente ( >1/1000, <1/100); rare (>1/10000, <1/1000); foarte rar, inclusiv cazuri unice (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). în cadrul fiecărei grupe de frecvenţă, reacţiile adverse sunt prezentate în ordinea descrescătoare a gravităţii.
Tulburări ale sistemului nervos: Frecvente: ameţeli, cefalee; Foarte rare: simptome extrapiramidale (tremurături, rigiditate, akinezie, instabilitate), descrise în special la pacienţii cu boala Parkinson; aceste reacţii adverse sunt reversibile după întreruperea tratamentului.
Tulburări vasculare Rare: hipotensiune arterială ortostatică, hiperemie tranzitorie a feţei şi gâtului.
Tulburări gastrointestinal Frecvente: dureri abdominale, diaree, dispepsie, greaţă şi vărsături.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Frecvente: erupţie cutanată tranzitorie, prurit, urticarie.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare Frecvente: astenie.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la trimetazidină sau la oricare dintre excipienţi.
SUPRADOZAJ

Sunt disponibile date foarte limitate privind supradozajul cu trimetazidină. Se recomandă tratament simptomatic.
ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angină pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă sau infarctul miocardic acut. Nu trebuie administrat la iniţierea tratamentului în ambulator şi nici în primele zile de spitalizare. în cazul crizelor de angină pectorală, trebuie reevaluată coronaropatia şi reconsiderat tratamentul (tratament medicamentos, eventual revascularizare). Trimetazidină conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malab- sorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare Studiile la animale nu au demonstrat efecte teratogene; cu toate acestea, în absenţa datelor clinice complete, riscul malformaţiilor nu poate fi exclus. De aceea, din motive de siguranţă, se recomandă evitarea administrării acestui medicament în timpul sarcinii.
Alăptare în absenţa datelor privind excreţia medicamentului în lapte, alăptarea nu este recomandată pe durata tratamentului.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje Efectele adverse determinate de trimetazidină (ameţeli, cefalee) pot influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Nu s-a constatat apariţia interacţiunilor cu alte medicamente sau cu alimentele. Trimetazidină poate fi utilizată în asociere cu heparina, calcipa- rina, anticoagulante orale, medicamente utilizate în perturbările metabolismului lipidic, acidul salicilic, medicamente (β-adrenoblocante, blocantele canalelor de calciu, glicozidele cardiace.
PREZENTARE,AMBALAJ

Comprimate 20 mg. Câte 20 comprimate în blister. Cîte 3 blistereTmpre- ună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A nu se congela.
A se păstra în ambalaj original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj!

STATUTUL LEGAL
Se eliberează cu prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE &ÎNREGISTRARE

SC Balkan Pharmaceuticals SRL, Republica Moldova

NUMELE Şl ADRESA PRODUCĂTORULUI

SC Balkan Pharmaceuticals SRL str. N. Grădescu, 4, mun. Chişinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 335
Код товара: 58534
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Код товара: 40025
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 655
Код товара: 56560
Топ сезона
Код товара: 57962
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 29858
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 8
Код товара: 42965
Топ сезона
Код товара: 57826
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 2016
Код товара: 51944
Акция
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 56995
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Акция
Цена товара в пунктах: 505
Код товара: 55736
Акция
Цена товара в пунктах: 439
Код товара: 49833
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 55536
Акция
Цена товара в пунктах: 2124
Код товара: 57663
Акция
Цена товара в пунктах: 424
Код товара: 54749
Акция
Цена товара в пунктах: 686
Код товара: 55950
Акция
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 49829
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 57477
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Рекомендуем
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Акция
Цена товара в пунктах: 2358
Код товара: 58042
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 391
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 139
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 221
Код товара: 55677
Цена товара в пунктах: 778
Код товара: 55758
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 947
Код товара: 58469
Просмотренные товары
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.