Септолете лимон табл.1.2мг N9x2

Код товара: 14637
Доза: 1
Количество доз: 18
Производитель: KRKA d.d., Novo mesto
Страна: Словения
Форма: пастилки

SEPTOLETE LEMON

Pastile

1. CE ESTE SEPTOLETE LEMON ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Fiecare pastilă conţine 1,2 mg de clorura de cetilpiridiniu. Fiecare cutie conţine 18 pastile in două blistere de cate 9. Pastilele sunt colorate in verde, rotunde si uşor biconvexe. Pastilele Septolete LEMON exercită acţiune antimicrobiană locală. Ele conţin antisepticul clorura de cetilpiridiniu, care distruge bacteriile şi fungii şi, de asemenea, într-o oarecare măsură inhibă dezvoltarea virusurilor. In acest mod, ameliorează inflamaţia de la nivelul cavitaţii bucale şi faringelui şi, mai ales, previne evoluţia unor infecţii bacteriene mai severe. Deoarece este uşor solubilă si are o tensiune superficială mică, clorura de cetilpiridiniu penetrează uşor şi porţiunile mai puţin accesibile ale mucoasei orale şi faringiene şi inhibă creşterea bacteriană. Pastilele de Septolete LEMON au un gust plăcut si răcoritor, de măr. Ele nu conţin zahăr, de care bacteriile au nevoie pentru a creşte, şi de aceea nu produc carii dentare; efectul antisepticului este mult mai bun intr-o formă fără zahăr.

Pastilele sunt recomandate:

-pentru tratamentul infecţiilor uşoare ale cavitaţii bucale si ale gâtului (faringite, laringite, debutul anginei)

-inflamaţii gingivale si ale mucoasei bucale (stomatite, gingivite)

-în răceală si gripă, pentru simptome ca usturime, uscăciune si iritaţie in gât.

-pentru răguşeală şi respiraţie neplăcută

2. ÎNAINTE UTILIZAŢI SEPTOLETE LEMON

Nu utilizaţi SEPTOLETE LEMON

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorura de cetilpiridiniu sau la oricare dintre celelalte componente ale

Nu se recomandă administrarea Septolete LEMON atunci când există răni deschise pe mucoasa bucală deoarece clorura de cetilpiridiniu încetineşte vindecarea rănilor. În infecţiile severe însoţite de febră mare, cefalee şi vărsături se recomandă anunţarea medicului, mai ales dacă simptomele nu se ameliorează într+un interval de 3 zile. Atenţionare pentru pacienţii cu diabet zaharat: un comprimat de Septolete LEMON conţine aproximativ 1g maltitol. Datorită hidrolizei şi absorbţiei lente din tractul gastro-intestinal creşterea glicemiei este mică după administrarea maltitolului.

Nu se recomandă administrarea unor doze mai mari decât cele prescrise.

Nu se recomandă utilizarea Septolete LEMON la copii cu vârsta sub 4 ani

Utilizarea SEPTOLETE LEMON cu alimente şi băuturi

Nu utilizaţi Septolete LEMON imediat înainte de masa sau împreună cu lapte.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament. In timpul sarcinii sau alăptării puteţi utiliza Septolete LEMON numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Septolete LEMON nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Informaţii importante privind unele componente ale SEPTOLETE LEMON

Pastilele conţin un colorant natural şi dacă sunt ţinute intr-un loc luminos se pot decolora in timp. Pastilele Septolete LEMON conţin polioli (maltitol, manitol), a căror administrare în doze mari poate produce diaree. Dozele mari de glicerol pot cauza dureri de cap şi tulburări gastrointestinale.

Interacţiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să vă informaţi medicul sau farmacistul daca luaţi, sau aţi luat recent alte medicamente, chiar daca acestea au fost eliberate fără prescripţie medicală.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI SEPTOLETE LEMON

Utilizaţi Septolete LEMON după instrucţiunile medicului dumneavoastră. Consultaţi-vă medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza zilnică recomandată pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani este de până la 8 pastile. Se recomandă să dizolvaţi câte un comprimat în gură la intervale de 2-3 ore. Doza zilnică recomandata pentru copii peste 4 ani este de până la 4 pastile pe zi, iar pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 si 12 ani până la 6 pastile pe zi. Se recomandă să dizolvaţi cate un comprimat în gură la intervale de 3-4 ore. Nu utilizaţi Septolete LEMON înainte sau în timpul mesei. Dacă aveţi impresia ca efectul Septolete LEMON este prea puternic sau prea slab, consultaţi medicul sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din SEPTOLETE LEMON

Datorită concentraţiei scăzute a substanţelor active din fiecare pastilă, posibilitatea supradozajului este minimă. Dacă se utilizează mai multe pastile, pot să apară tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături şi diaree. La apariţia acestor reacţii se recomandă întreruperea administrării pastilelor, administrare de apă sau lapte din abundenţă şi anunţarea medicului sau farmacistului.

Dacă uitaţi să utilizaţi SEPTOLETE LEMON

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, SEPTOLETE LEMON poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă Septolete LEMON este utilizat conform recomandărilor, reacţiile adverse apar foarte rar. La persoanele sensibile, administrarea unor doze mai mari decât cele recomandate pot determina apariţia tulburărilor gastro-intestinale datorită iritării mucoasei gastro-intestinale. Pot apărea reacţii alergice la persoane cu hipersensibilitate la oricare din ingredientele medicamentului. Dacă observaţi apariţia vreunei reacţii adverse, chiar dacă ea nu este amintită în acest prospect, sunteţi rugat să vă informaţi medicul sau farmacistul.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ SEPTOLETE LEMON

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25C, ferit de lumină şi umiditate, în ambalajul original.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine SEPTOLETE LEMON

-Substanţa activă este clorura de cetilpiridiniu.

-Celelalte componente sunt: maltitol, manitol, levomentol, ulei de lămâie, aromă de bergamute, aromă de lămâie, aromă de ulei de portocale, colorant galben (Curcumin 10% L-WS E100), glicerol, ulei de ricin virgin, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (E171), povidonă, capol 600 Pharma.

Cum arată SEPTOLETE LEMON şi conţinutul ambalajului

Pastile rotunde, biconvexe, de culoare galbenă.

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 9 pastile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

KRKA d. d. NOVO MESTO

Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 212
Код товара: 54880
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 3
Код товара: 12252
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 558
Код товара: 55681
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1131
Код товара: 37225
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 193
Код товара: 59867
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 463
Код товара: 60895
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 11
Код товара: 11304
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 610
Код товара: 46408
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 6387
Код товара: 58043
Акция
Цена товара в пунктах: 527
Код товара: 57310
Акция
Цена товара в пунктах: 1449
Код товара: 60060
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 297
Код товара: 60473
Акция
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 248
Код товара: 60890
Акция
Цена товара в пунктах: 1744
Код товара: 53141
NEW
Акция
Цена товара в пунктах: 211
Код товара: 61224
Акция
Цена товара в пунктах: 589
Код товара: 46542
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1612
Код товара: 60327
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 126
Код товара: 60989
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 828
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 136
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 875
Код товара: 55371
Просмотренные товары
Collagen
De ce trebuie sa administram collagen? Este una din cele mai raspindite intrebari. Colagenul este o proteina, din care sunt formate tesuturile organismului uman. El este responsabil pentru fermitatea muschilor si elasticitatea pielii, intareste articulatiile si ligamentele. Organismul omului produce aceasta proteina desinestatator. Si aici apare intrebarea, atunci pentru ce sa-l mai administram? Problema este ca, cu virsta, sinteza colagenului se incetineste. Pentru cei, care doresc sa amine batrinetea si sa readuca fermitate corpului, sa pastreze mobilitatea articulatiilor, sunt elaborate suplimente cu Colagen!