Desloratadin comp.5 mg N20(Balkan)

Код товара: 50255
Доза: 5
Количество доз: 20
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
отпуск только по рецепту!

Desloratadin-BP 5 mg comprimate

Desloratadină
1. CE ESTE DESLORATADIN-BP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Desloratadin-BP conţine substanţa activă desloratadină, care este un medicament antihistaminic care nu vă produce somnolenţă. Vă ajută să controlaţi reacţia alergică şi simptomele acesteia. Desloratadin-BP ameliorează simptomele asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf). Aceste simptome includ strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor. Desloratadin-BP este utilizată şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene. Administrarea Desloratadin-BP este indicată adulţilor şi adolescenţilor (12 ani şi peste). Ameliorarea acestor simptome durează o zi întreagă şi vă permite să vă reluaţi activi tăţile zilnice normale şi somnul.
2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI DESLORATADIN-BP

Nu luaţi Desloratadin-BP

• dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la desloratadină, la oricare dintre celelalte componente ale Desloratadin-BP sau la loratadină.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Desloratadin-BP

• dacă aveţi insuficienţă renală severă.
Dacă aveţi această afecţiune sau dacă nu sunteţi sigur, vă rugăm să întrebaţi medicul înainte de a lua Desloratadin-BP.
Copii şi adolescenţi

Desloratadin-BP nu trebuie utilizată la copii cu vârsta sub 12 ani.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu este recomandată utilizarea Desloratadin-BP.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de aşteptat ca Desloratadin-BP să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenţă, care poate să le scadă atenţia. Dacă vă afectează, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Desloratadin-BP

Desloratadin-BP conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. CUM SĂ LUAŢI DESLORATADIN-BP

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi peste): luaţi un comprimat o dată pe zi. Înghiţiţi comprimatul întreg cu apă, cu sau fără alimente. Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastră va determina tipul de rinită alergică de care suferiţi şi va stabili cât timp trebuie să luaţi Desloratadin-BP. Dacă rinita dumneavoastră este intermitentă (prezenţa simptomelor timp de mai puţin de 4 zile pe săptămână sau mai puţin de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă va recomanda o schemă de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastră. Dacă rinita dumneavoastră este persistentă (prezenţa simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână şi mai mult de 4 săptămâni), medicul dumneavoastră vă poate recomanda un tratament pe o durată mai lungă. Pentru urticarie, durata tratamentului poate
varia de la pacient la pacient şi de aceea trebuie să urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Desloratadin-BP

Luaţi Desloratadin-BP numai în dozele prescrise pentru dumneavoastră. Nu se aşteaptă apariţia unor probleme serioase în caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, dacă luaţi mai mult Desloratadin-BP decât vi s-a recomandat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitaţi să luaţi Desloratadin-BP

Dacă uitaţi să luaţi doza de medicament la timp, luaţi-o cât mai curând posibil, apoi reveniţi la schema de tratament obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la administrarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Desloratadin-BP poate provoca foarte rar reacţii alergice severe (dificultăţi de respiraţie, respiraţie şuierătoare, mâncărime, urticarie şi edem). În cazul în care apar aceste reacţii adverse solicitaţi imediat asistenţă medicală. Ca toate medicamentele, Desloratadin-BP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. La adulţi, reacţiile adverse au fost similare celor produse de un comprimat care nu conţine componenta activă. Cu toate acestea, oboseala, uscăciunea gurii şi durerea de cap au fost raportate mai frecvent decât în cazul administrării unui comprimat care nu conţine componenta activă. La adolescenţi, cefaleea a fost cea mai frecventă reacţie adversă raportată.
După punerea pe piaţă a desloratadinei, au fost raportate următoarele reacţii alergice foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000):
• erupţie trecătoare pe piele
• palpitaţii
• accelerarea bătăilor inimii
• durere abdominală
• greaţă (senzaţie de rău)
• vărsături
• senzaţie de disconfort gastric
• diaree
• ameţeli
• somnolenţă
• dificultate de a adormi
• dureri musculare
• halucinaţii
• convulsii
• nelinişte cu hiper activi tate motorie
• inflamaţia ficatului
• valori anormale ale testelor funcţionale hepatice.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ DESLORATADIN-BP

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Desloratadin-BP după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după „EXP”.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Desloratadin-BP-

Substanţa activă este desloratadină 5 mg. Celelalte component sunt: stearat de magneziu, crospovidonă (Kollidon CL), copovidonă (Kollidon VA 64), lactoză monohidrat, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).
Cum arată Desloratadin-BP şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie sau roz, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi incrustaţie „BP”, suprafaţa laterală cu margini rotunjite.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,
str. Grădescu, 4 mun. Chişinău,
Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 104
Код товара: 63924
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 28
Код товара: 63890
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 51905
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63623
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1671
Код товара: 64034
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 561
Код товара: 42412
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 511
Код товара: 63481
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 69
Код товара: 62162
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61837
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 61130
Акция
Цена товара в пунктах: 462
Код товара: 61687
Акция
Цена товара в пунктах: 700
Код товара: 61697
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61831
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.