Propandrol sol. inj. 100 mg/ml 1 ml N5x2 (Balkan)

Код товара: 55397
Доза: 100
Количество доз: 10
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: N/A

PROPANDROL 100 mg/ml

soluţie injectabilă

Testosteron propionat

1. Ce este Propandrol şi pentru ce se utilizează

Propandrol conţine ca substanţă activă testosteron propionat, un hormon masculin.

Propandrol se injectează într-un muşchi.

Propandrol se utilizează la bărbații adulți în scopul substituției testosteronului, pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate cauzate de deficitul de testosteron (hipogonadism masculin). Acesta trebuie confirmat prin intermediul a două determinări separate ale valorilor testosteronului în sânge și trebuie să includă, de asemenea, simptome clinice cum sunt: impotenţă, infertilitate, apetit sexual scăzut, oboseală, stări depresive, pierdere de masă osoasă cauzată de valori scăzute de hormon.

Propandrol poate fi de asemenea, utilizat pentru controlul carcinomului mamar la femeile aflate în post-menopauză.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Propandrol

Nu utilizaţi Propandrol

- dacă sunteţi alergic la propionat de testosteron sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă aţi avut sau aţi fost suspectat de cancer androgen - dependent de prostată sau de glandă mamară;

- dacă aţi avut sau aveţi tumori hepatice;

- dacă aţi avut un nivel crescut de calciu în sânge împreună cu tumori maligne;

- dacă aveți sau ați suferit anterior infarct al inimii sau suferiți de alte patologii grave ale inimii;

- dacă aveți ateroscleroză (patologie în care grasimile sanguine se depun pe peretele vascular);

- este contraindicat administrarea în perioada sarcinei și perioada de alăptare.

Propandrol nu este destinat pentru utilizare la copii şi adolescenţi. Nu există date disponibile privind utilizarea Propandrol la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

La copii, pe lângă faptul că poate cauza dezvoltarea timpurie a caracteristicilor sexuale secundare masculine (masculinizarea), testosteronul poate provoca o creştere accelerată a oaselor şi stoparea creşterii acestora, reducând astfel înălţimea finală. Este de aşteptat apariţia formelor de acnee comună.

Propandrol nu este recomandat pentru construirea muşchilor la persoanele sănătoase sau pentru creşterea rezistenţei fizice.

Atenţionări şi precauţii

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreodată:

- probleme ale inimii, rinichilor sau ficatului;

- întreruperi temporare a respiraţiei în timpul somnului (apnee), deoarece acestea se pot agrava;

- cancer, poate fi necesar ca nivelul de calciu din sânge să fie testat în mod regulat;

- probleme de coagulare a sângelui;

- edem (retenţie de lichid care duce la umflarea picioarelor).

Copii şi adolescenţi

Propandrol nu este destinat pentru utilizare la copii şi adolescenţi. Nu există date disponibile privind utilizarea Propandrol la copii şi adolescenţi sub 18 ani (vezi „Nu utilizaţi Propandrol”).

Pacienţi vârstnici (peste 65 ani)

Nu este necesară ajustarea dozei dacă aveţi peste 65 de ani (vezi „Examenul medical/Urmărirea”).

Pacienţi cu afecţiuni hepatice

Nu au fost efectuate studii pe pacienţii cu insuficienţă hepatică. Administrarea Propandrol este contraindicată la bărbaţii cu tumori hepatice sau antecedente de tumori hepatice (vezi „Nu utilizaţi Propandrol”).

Propandrol nu este recomandat pentru construirea muşchilor la persoanele sănătoase sau pentru creşterea forţei fizice.

Propandrol ar putea da rezultate pozitive la testele antidoping.

Pacienţi cu afecţiuni renale

Nu s-au efectuat studii la pacienti cu insuficienţă renală.

Dacă vă cunoaşteţi cu o boală severă de inimă, ficat sau rinichi, tratamentul cu Propandrol poate cauza complicații severe sub forma retenției de apă în organism, însoțită uneori de insuficiență cardiacă (congestivă).

Medicul dumneavoastră trebuie să vă efectueze următoarele analize de sânge înaintea și în timpul tratamentului: valoarea testosteronului în sânge, hemoleucograma completă.

Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți tensiune arterială crescută sau sunteţi sub tratament pentru tensiune arterială crescută, deoarece testosteronul poate provoca creșterea tensiunii arteriale.

Examenul medical/Urmărirea

Hormonii masculini pot accelera progresia cancerului de prostată şi a măririi prostatei (hiperplazie benignă de prostată). Medicul va efectua examenul medical, înainte de a vă injecta Propandrol, pentru a se asigura că nu suferiţi de cancer de prostată. Dacă sunteţi în vârstă, aţi putea avea un risc crescut pentru a dezvolta creşterea prostatei când utilizaţi androgeni cum este Propandrol. Deşi nu există dovezi clare că androgenii generează cancer de prostată, aceştia pot spori creşterea oricărui cancer de prostată existent.

Medicul dumneavoastră vă va examina periodic prostata şi sânii, mai ales dacă aveţi o vârstă înaintată. De asemenea, vă vor fi prelevate regulat mostre de sânge.

Ca urmare a utilizării substanţelor hormonale, cum sunt compuşi androgeni, a fost observată apariţia unor cazuri de tumori hepatice benigne (necanceroase) şi maligne (canceroase). Deşi este puţin probabil ca o tumoră să apară, aceasta va reprezenta o problemă de sănătate. În cazuri izolate aceste tumori pot prezenta hemoragii interne care pot pune viaţa în pericol. Ca urmare trebuie întotdeauna să solicitaţi de urgenţă atenţia medicului dumneavoastră când prezentaţi dureri severe de burtă. Nu toate senzaţiile neobişnuite pe care le simţiţi la nivelul abdomenului superior pot fi considerate drept semne ale unei tumori sau sângerări. Acelea care nu dispar într-un timp scurt trebuie aduse în atenţia medicului dumneavoastră.

Propandrol împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicul dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente fără prescripţie medicală. Este posibil ca medical să vă ajusteze doza dacă folosiţi oricare din următoarele:

- medicamente utilizate pentru tratamentul problemelor legate de nervozitate şi somn (barbiturice sau alţi inductori enzimatici);

- medicamente utilizate pentru tratamentul durerii sau inflamaţiei (oxifenbutazonă);

- comprimate pentru subţierea sângelui (anticoagulante).

Dacă sunteţi diabetic, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze doza de insulină.

Propandrol poate afecta, de asemenea, rezultatele unor teste de laborator (de exemplu, glanda tiroidă). Spuneţi medicului dumneavoastră sau personalului de laborator că utilizaţi Propandrol.

Vă rugăm să vă asiguraţi că l-aţi informat pe medicul dumneavoastră dacă suferiţi de o tulburare moştenită sau dobândită de coagulare a sângelui, deoarece este important ca medicul să ştie înainte de a decide să administreze injecţia intramuscular.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Propandrol nu este destinat utilizării la femei şi nu trebuie utilizat la femeile gravide sau care alăptează. Terapia de înlocuire a testosteronului poate reduce reversibil spermatogeneza.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Propandrol nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Propandrol

Injectarea vă va fi administrată de un medic sau de o asistentă medicală. Numărul de injecții care vi se administrează pe zi sau pe săptămână se numește "doză". În funcție de starea în care sunteți tratat, medicul va administra doza corespunzătoare prin injectare într-un mușchi.

Doza cea mai frecventă pentru bărbații cu hipogonadism (eșecul producerii de spermatozoizi sau hormoni sexuali) este 50 mg de propionat de testosteron administrat sub formă de injecție de două sau trei ori pe săptămână.

Doza cea mai frecventă pentru bărbații cu pubertate întârziată sau cu testicule care nu au coborât este 50 mg de propionat de testosteron administrat sub formă de injecție o dată pe săptămână.

Doza cea mai frecventă pentru femeile cu cancer mamar după menopauză este 100 mg de propionat de testosteron administrat sub formă de injecție de două sau trei ori pe săptămână.

Doza corectă va fi decisă de medicul dumneavoastră.

Dacă nu sunteți sigur, întrebați medicul dumneavoastră.

Pacienților vârstnici de sex masculin le pot fi prescrise doze mai mici.

În timpul tratamentului la bărbați cu Propandrol, medicul dumneavoastră vă va efectua controale regulate ale prostatei.

Propandrol se utilizează doar pentru injectare intramusculară. Trebuie acordată o atenţie specială pentru a evita injectarea într-un vas de sânge.

Începerea tratamentului

Medicul dumneavoastră vă va măsura concentraţia testosteronului din sânge înainte de a începe tratamentul şi în primele etape ale acestuia.

Păstrarea nivelului de Propandrol pe parcursul tratamentului

Medicul dumneavoastră vă va măsura periodic concentraţia plasmatică a testosteronului, la finalul unui interval dintre injecţii. Dacă nivelul este prea scăzut, medicul dumneavoastră poate să decidă să vă administreze injecţiile mai frecvent. Concentraţiile plasmatice sub limita normală indică necesitatea scurtării intervalului dintre injecţii. În cazul unor concentraţii plasmatice crescute, medicul dumneavoastră poate lua în considerare o creştere a intervalului dintre injecţii. Nu lipsiţi de la programările de administrare a injecţiilor, deoarece nu se va păstra nivelul dumneavoastră optim de testosteron.

Dacă aveţi impresia că efectul Propandrol este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult Propandrol decât trebuie

Medicul dumneavoastră va determina intervalul optim de injectare pentru a evita creşterea excesivă a concentraţiilor de testosteron în sânge. În caz de supradozare accidentală nu sunt necesare măsuri terapeurice speciale, cu excepţia opririi tratamentului sau reducerii numărului de injectări.

Simptomele utilizării a mai mult Propandrol includ:

- iritabilitate;

- nervozitate;

- creştere în greutate;

- erecţii de lungă durată sau frecvente.

Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă oricare dintre situaţiile de mai sus se aplică la dumneavoastră. Medicul vă va injecta de mai puţine ori sau va opri tratamentul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Propandrol

Vă rugăm să respectaţi termenele intervalelor de injectare agreate cu medical dumneavoastră pentru eficacitatea optimă a tratamentului.

Dacă încetaţi utilizarea Propandrol

Când administrarea Propandrol este oprită, pot apărea simptomele de deficit de testosteron.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Propandrol poate cauza reacţii adverse, chiar dacă nu apar la toate persoanele. Dacă oricare dintre reacţiile adverse devine serioasă sau apare orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, informaţi medicul sau farmacistul.

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt acneea şi dureri la locul de administrare.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- nivel ridicat anormal a numărului de celule roşii din sânge;

- creştere în greutate;

- bufeuri;

- acnee;

- creşterea antigenului specific pentru prostată (creşterea răspunsului imun);

- creşterea dimensiunii prostatei şi probleme asociate;

- diverse reacţii la locul de injectare (de ex., durere, disconfort, mâncărime, înroşire, vânătăi sau iritaţie);

- creșterea numărului de globule roșii din sânge, a hematocritului (procentul de globule roșii din sânge) și a hemoglobinei (componenta globulelor roșii din sânge care transportă oxigenul), detectată prin analize de sânge periodice.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- reacţii alergice;

- creşterea apetitului, modificări ale rezultatului testelor de sânge (de exemplu, creşteri ale nivelului de zahăr din sânge şi a grăsimilor);

- depresie, tulburări emoţionale, insomnie, nervozitate, ostilitate sau iritabilitate;

- dureri de cap, migrenă sau tremor;

- afecţiuni cardiovasculare, creşterea tensiunii arteriale, hipertensiune sau ameţeală;

- bronşită, sinuzită, tuse, dificultăţi în respiraţie, sforăit, probleme ale vocii;

- diaree, greaţă;

- anomalii ale testelor funcţionale hepatice, de exemplu creşterea aspartate aminotransferazei;

- căderea părului, reacţii cutanate (de exemplu, roşeaţă, erupţii pe piele, erupţii papulare pe piele (apar pete roşii), mâncărime sau piele uscată;

- dureri articulare, dureri la nivelul mâinilor şi picioarelor, spasme musculare, dureri sau întinderi musculare, creşterea valorilor creatin-fosfochinazei din sânge;

- flux urinar redus, retenţie urinară, nevoia de urinare în timpul nopţii, tulburări ale tractului urinar sau durere la urinare;

- creşterea numărului de celule ale prostatei (neoplazie intraepitelială prostatică), întărirea sau inflamarea ţesutului prostatic, tulburări ale prostatei, creşterea apetitului sexual, scăderea interesului pentru sex, dureri testiculare, întărirea ţesutului sau creşterea sânilor, dureri la nivelul sânilor, creşteri ale nivelului hormonului feminin estradiol din sânge, creşterea nivelului testosteronului din sânge;

- oboseală, slăbiciune generală, hipersudoraţie, transpiraţii nocturne.

Substanţa lichidă şi uleioasă din Propandrol poate ajunge în plămâni (microembolism pulmonar al soluţiilor uleioase) care, în cazuri rare, poate duce la semne şi simptome precum tuse, dispnee, indispoziţie generală, transpiraţie excesivă, dureri toracice, ameţeală, senzaţie de înţepături sau leşin. Aceste reacţii pot apărea în timpul injecţiilor sau imediat după acestea şi sunt reversibile.

Au fost raporatate suspiciuni de reacţii anafilactice după injectarea Propandrol.

Pe lângă reacţiile adverse enumerate mai sus, au mai fost raportate următoarele evenimente după tratamentul cu preparate care conţin testosteron: nervozitate, ostilitate, întreruperi scurte ale respiraţiei în timpul somnului, diverse reacţii cutanate inclusiv mătreaţă şi piele uleioasă, erecţii mai frecvente şi cazuri foarte rare de colorare în galben a pielii şi ochilor (icter).

Tratamentul cu preparate conţinând doze ridicate de testosteron opreşte sau reduce producţia de spermă, de obicei, deşi acest lucru revine la normal după încetarea tratamentului. Terapia de substituţie cu testosteron în cazul unor afecţiuni testiculare (hipogonadism) poate determina, în cazuri rare, erecţii persistente dureroase (priapism). Dozele mari sau administrarea pe termen lung de testosteron cresc uneori incidenţa retenţiei hidrice şi a edemelor (inflamare cauzată de retenţia de lichide).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se pastrează Propandrol

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la loc protejat de lumină și temperaturi sub 25 °C.

Nu utilizaţi Propandrol după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Propandrol

Substanţa activă este testosteron propionat.

Fiecare 1 ml soluție injectabilă conţine propionat de testosteronă 100 mg.

În fiecare fiolă de 1 ml se conține propionat de testosteronă 100 mg.

În fiecare flacon de 10 ml se conține propionat de testosteronă 1000 mg.

Celelalte componente sunt: alcool benzilic, benzilbenzoat, ulei de piersici.

Cum arată Propandrol şi conţinutul ambalajului

Soluţie uleioasă, transparentă, incoloră sau de culoare galbenă deschisă.

Cutie din carton cu fiole de 1 ml a cîte 2 holdere din PVC a câte 5 fiole.

Cutie din carton cu 1 flacon de 10 ml.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chișinău, Republica Moldova

Fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, MD-2002, or. Chișinău, Republica Moldova

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 328
Код товара: 62781
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 10988
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 24
Код товара: 45641
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 433
Код товара: 63686
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 26
Код товара: 45842
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 17
Код товара: 58331
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42965
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 476
Код товара: 61829
Акция
Цена товара в пунктах: 544
Код товара: 61824
Акция
Цена товара в пунктах: 268
Код товара: 61833
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 695
Код товара: 61910
Цена товара в пунктах: 958
Код товара: 61912
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61692
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61864
Акция
Цена товара в пунктах: 291
Код товара: 61845
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.