Bisoprolol-BP comp. 10 mg N20(Balkan)

Код товара: 51575
Доза: 10
Количество доз: 20
Производитель: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Страна: Республика Молдова
Форма: табл.
отпуск только по рецепту!

Bisoprolol-BP 5 mg comprimate

Bisoprolol-BP 10 mg comprimate

Fumarat de bisoprolol

1. Ce este Bisoprolol-BP şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă din componenţa Bisoprolol-BP este bisoprololul. Acesta aparţine unui grup de medicamente numite beta-blocante. Aceste medicamente acţionează prin modificarea felului în care organismul dumneavoastră răspunde la unele impulsuri nervoase, mai ales la nivelul inimii. Ca rezultat, bisoprololul scade frecvenţa bătăilor inimii dumneavoastră şi prin aceasta creşte eficacitatea pompării sângelui de către inima dumneavoastră. În acelaşi timp este scăzut necesarul de sânge şi oxigen al inimii. Bisoprolol-BP este utilizat pentru a trata hipertensiunea arterială şi angina pectorală.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Bisoprolol-BP

Nu utilizaţi Bisoprolol-BP:

- dacă sunteţi alergic la bisoprolol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă aveţi astm bronşic sever sau bronhopneumopatie obstructivă cronică severă,

- dacă aveţi afectare severă a circulaţiei sanguine la nivelul membrelor (cum este sindromul Raynaud), care poate determina furnicături, paloarea sau cianozarea degetelor de la mâini şi picioare,

- dacă aveţi feocromocitom netratat, care este o tumoră rară a glandei suprarenale,

- dacă aveţi acidoză metabolică, adică o afecţiune în care apare o cantitate prea mare de acid în sângele dumneavoastră.

Nu utilizaţi Bisoprolol-BP dacă aveţi vreuna din următoarele afecţiuni cardiace:

- insuficienţă cardiacă acută, necontrolată terapeutic,

- agravare a insuficienţei cardiace ce necesită injectarea intravenoasă a medicamentelor care cresc forţa de contracţie a inimii dumneavoastră,

- şoc cardiogen, o afecţiune cardiacă gravă care determină hipotensiune arterială şi insuficienţă circulatorie,

- anumite afecţiuni cardiace care determină o frecvenţă cardiacă foarte scăzută sau ritm cardiac neregulat (bloc atrio-ventricular de gradul II sau III, bloc sino-atrial, sindromul sinusului bolnav),

- tensiune arterială scăzută,

- frecvenţă cardiacă scăzută care determină probleme.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Bisoprolol-BP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă aveţi vreuna dintre următoarele afecţiuni, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Bisoprolol-BP; astfel, acesta va dori să ia măsuri suplimentare (de exemplu asocierea altor medicamente sau efectuarea mai frecventă a controalelor periodice):

-dacă aveţi diabet zaharat,

-dacă urmaţi dietă strictă,

-dacă aveţi anumite tulburări cardiace (tulburări de ritm sau angină Prinzmetal),

-dacă aveţi probleme circulatorii mai puţin grave la nivelul membrelor,

-dacă aveţi afecţiuni bronşice mai puţin grave (astm bronşic sau obstrucţie cronică a căilor respiratorii),

-dacă aveţi antecedente personale sau familiale de psoriazis,

-dacă aveţi o tumoră rară a glandei suprarenale (feocromocitom),

-dacă aveţi disfuncţie tiroidiană.

În plus, spuneţi medicului dacă urmează să efectuaţi:

- un tratament de desensibilizare, deoarece Bisoprolol-BP poate determina apariţia unor reacţii alergice sau aceste reacţii pot fi mai severe,

- o anestezie (de exemplu pentru o intervenţie chirurgicală), deoarece Bisoprolol-BP poate influenţa reacţia organismului dumneavoastră într-o astfel de situaţie.

Bisoprolol-BP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau sar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu utilizaţi următoarele medicamente împreună cu Bisoprolol-BP fără a-l informa pe medicul dumneavoastră:

Anumiţi antagonişti ai canalelor de calciu ca verapamilul şi diltiazemul, utilizaţi pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi anginei pectorale, tulburărilor de ritm cardiac. Anumite medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale cum sunt: clonidina, metildopa, moxonidina, rilmenidina. Nu trebuie să întrerupeţi în nici un caz administrarea acestor medicamente înainte de a discuta despre aceasta cu medicul dumneavoastră.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu următoarele medicamente în asociere cu Bisoprolol-BP; medicul dumneavoastră s-ar putea să considere necesară evaluarea mai frecventă a stării dumneavoastră de sănătate: Anumiţi antagonişti ai canalelor de calciu utilizaţi pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi anginei pectorale cum sunt: felodipina, amlodipina, din grupa dihidropiridinelor. Medicamente antiaritmice din clasa I (de exemplu: chinidină, disopiramidă, lidocaină, fenitoină, flecainidă, propafenonă). Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul bătăilor neregulate sau anormale ale inimii. Medicamente antiaritmice din clasa III (de exemplu: amiodaronă). Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul bătăilor neregulate sau anormale ale inimii. Medicamente beta-blocante cu administrare locală (de exemplu: picături oftalmice pentru tratamentul glaucomului). Medicamente cu acţiune asupra sistemului nervos care sunt utilizate pentru stimularea organelor interne sau pentru tratamentul glaucomului (parasimpatomimetice) sau sunt utilizate în situaţii de urgenţă pentru tratamentul afecţiunilor circulatorii severe (simpatomimetice). Insulină şi antidiabetice orale. Medicamente anestezice (de exemplu în timpul intervenţiilor chirurgicale). Glicozide tonicardiace (digitalice), medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente pot fi utilizate pentru tratamentul artritei, durerii sau inflamaţiei (cum sunt ibuprofen sau diclofenac). Adrenalină, un medicament utilizat pentru tratamentul reacţiilor alergice severe, ce pun în pericol viaţa, şi a stopului cardiac. Orice medicament care poate determina scăderea tensiunii arteriale, ca efect terapeutic sau reacţie adversă (de exemplu: alte antihipertensive, antidepresive triciclice, barbiturice, fenotiazine). Mefloquină, un medicament utilizat pentru profilaxia sau tratamentul malariei. Inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, cu excepţia IMAO-B), medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei. Acest medicament conţine lactoză monohidrat. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acesta va decide dacă puteţi lua Bisoprolol-BP în timpul sarcinii. Nu se ştie cu exactitate dacă bisoprololul trece în laptele matern. De aceea, alăptarea nu este recomandată în timpul tratamentului cu Bisoprolol-BP.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Poate fi afectată capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje în funcţie de cât de bine toleraţi medicamentul. Vă rugăm să luaţi măsuri speciale de precauţie la începutul tratamentului, când doza este mărită sau este înlocuit medicamentul precum şi în cazul consumului de alcool etilic.

3. Cum să utilizaţi Bisoprolol-BP

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Tratamentul trebuie început treptat, cu doze mici care sunt crescute lent. În toate cazurile, doza trebuie ajustată individual, în funcţie, mai ales, de frecvenţa cardiacă şi succesul terapeutic. Doza recomandată este de 5 mg bisoprolol (un comprimat Bisoprolol-BP 5 mg sau ½ comprimat Bisoprolol-BP 10 mg), o dată pe zi, pentru ambele indicaţii terapeutice. Dacă este necesar, doza poate fi crescută la 10 mg bisoprolol (2 comprimate BisoprololBP 5 mg sau un comprimat Bisoprolol-BP 10 mg), o dată pe zi. Doza maximă recomandată este de 20 mg bisoprolol o dată pe zi.

Durata tratamentului

Tratamentul cu Bisoprolol-BP este, în general, de lungă durată.

Utilizarea la pacienţii cu insuficienţă hepatică şi/sau renală

În general, nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii cu tulburări uşoare sau moderate ale funcţiei hepatice sau renale. La pacienţii cu insuficienţă renală severă (clearance al creatininei < 20 ml/min) şi la pacienţii cu tulburări severe ale funcţiei

hepatice nu trebuie depăşită doza zilnică de 10 mg bisoprolol.

Utilizarea la vârstnici

La vârstnici nu este necesară ajustarea dozei.

Utilizarea la copii

Nu este recomandată utilizarea Bisoprolol-BP la copii.

Mod de administrare

Luaţi comprimatele cu o cantitate suficientă de apă, cu sau fără alimente.

Dacă utilizaţi mai mult Bisoprolol-BP decât trebuie

Dacă utilizaţi accidental mai multe comprimate din Bisoprolol-BP, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide care sunt măsurile necesare. Simptomele supradozajului includ scăderea frecvenţei cardiace (bradicardie), îngustarea bruscă a căilor respiratorii care determină dificultate în respiraţie (bronhospasm), scădere marcată a tensiunii arteriale, insuficienţă cardiacă acută şi scăderea valorii glicemiei.

Dacă uitaţi să utilizaţi Bisoprolol-BP

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul conform administrării obişnuite.

Dacă încetaţi să utilizaţi Bisoprolol-BP

Nu întrerupeţi niciodată tratamentul cu Bisoprolol-BP fără a discuta mai întâi cu medical dumneavoastră, deoarece aceasta poate să determine agravarea stării dumneavoastră de sănătate. Tratamentul nu trebuie întrerupt brusc, mai ales în cazul pacienţilor cu boală cardiacă ischemică. Dacă este necesară întreruperea tratamentului, medicul dumneavoastră vă va sfătui în general să scădeţi doza treptat. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Aceste reacţii sunt descrise în continuare, în funcţie de frecvenţa cu care apar.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

• oboseală, ameţeli, dureri de cap. Aceste reacţii adverse apar mai ales la începutul tratamentului. Sunt în general uşoare şi în general, dispar în 1-2 săptămâni.

• senzaţie de furnicături sau răcire la nivelul mâinilor sau picioarelor

• tensiune arterială scăzută

• probleme gastro-intestinale: greaţă, vărsături, diaree, constipaţie

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

• scăderea frecvenţei cardiace (bradicardie)

• agravarea insuficienţei cardiace

• senzaţie de slăbiciune

• tulburări de somn

• depresie

• tulburări ale ritmului cardiac

• probleme respiratorii (bronhospasm) la pacienţii cu astm bronşic sau afecţiuni cronice ale căilor respiratorii

• oboseală musculară şi crampe musculare

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane10000):

• creşterea valorii grăsimilor din sânge

• scăderea secreţiei lacrimale

• tulburări de auz

• rinită alergică

• creşterea valorii anumitor enzime (ALAT, ASAT), inflamaţia ficatului (hepatită)

• reacţii de tip alergic cum sunt: mâncărimi, erupţii trecătoare pe piele, înroşirea trecătoare a feţei şi gâtului

• tulburări de erecţie

• coşmaruri, halucinaţii

• leşin

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

• iritaţii şi înroşiri ale ochilor (conjunctivită)

• apariţia sau agravarea unor erupţii pe piele cu descuamare (tip psoriazis), erupţii pe piele de tip psoriazis

• căderea părului

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Bisoprolol-BP

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bisoprolol-BP

Bisoprolol-BP 5 mg

Substanţa activă este fumarat de bisoprolol. Fiecare comprimat conţine 5 mg fumarat de bisoprolol. Celelalte componente sunt: Stearat de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Bisoprolol-BP 10 mg

Substanţa activă este fumarat de bisoprolol. Fiecare comprimat conţine 10 mg fumarat de bisoprolol. Celelalte componente sunt: Stearat de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Cum arată Bisoprolol-BP şi conţinutul ambalajului Bisoprolol-BP 5 mg, Bisoprolol-BP 10 mg

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată, muchii teşite, cu o linie de divizare pe una din feţe şi inscripţia „BP”, pe cealaltă parte, suprafaţa laterală cu margini rotunjite.

Cutie cu 3 blistere PVC/Al a câte 20 comprimate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. Grădescu, 4 mun. Chişinău,

Republica Moldova



Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 457
Код товара: 54351
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 840
Код товара: 62832
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 42968
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 25
Код товара: 52487
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 760
Код товара: 63625
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 624
Код товара: 61825
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Акция
Цена товара в пунктах: 486
Код товара: 61688
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 289
Код товара: 61849
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Цена товара в пунктах: 135
Код товара: 60990
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Цена товара в пунктах: 240
Код товара: 61760
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 36
Код товара: 61751
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.