Ezopram comp. film. 10 mg N10x3

Код товара: 40697
Доза: 10
Количество доз: 30
Производитель: Actavis Group PTC ehf (prod.: Actavis Ltd, Malta)
Страна: Исландия
Форма: табл. п/о.



Denumirea comerciala: Ezopram
DCI al substantei active: Escitalopramum


Compozitia si forma de prezentare: 1 comprimat filmat contine:
substante active:oxalat de escitalopram, echivalent cu escitalopram 10 mg sau 20 mg substante auxiliare: celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloza sodica, talc, stearat de magneziu, hipromeloza 6cP, dioxid de titan, macrogol 6000.
Descriere: Ezopram 10 mg: comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare alba (6,4 x 9,25 mm), cu o linie pe margini, marcate cu"E"pe o fata si cu o linie mediana pe cealalta fata. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.
Ezopram 20 mg: comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare alba (8 x 11,7 mm), cu o linie pe margini, marcate cu"E"pe o fata si cu o linie mediana pe cealalta fata. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.
Forma farmaceutica: Comprimate filmate.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Antidepresive, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei. N06AB10


Proprietatile farmacodinamice:
Escitalopramul este un inhibitor selectiv al recaptarii serotoninei (5-HT). Inhibarea recaptarii 5-HT este singurul mecanism probabil de actiune care explica efectele farmacologice si clinice ale escitalopramu-lui.
Escitalopramul nu are sau are o afinitate mica pentru o serie de receptori, incluzind receptorii 5-HT1A, 5-HT2, DA D1 si D2, receptorii adrenergici alfa1-, alfa2-, beta, receptorii histaminergici H1, receptorii colinergici muscarinici, receptorii benzodiazepinici si opioizi.
Proprietatile farmacocinetice:
Absorbtie Absorbtia este aproape completa si este independenta de ingestia de alimente. Tmax este de 4 ore dupa administrarea de doze repetate. Similar citalopramului racemic, biodisponibilitatea absoluta a escitalopramului este de aproximativ 80%. Distributie Volumul aparent de distributie (VdpVF) dupa administrare orala constituie circa 12-26 l/kg. Legarea de proteinele plasmatice este sub 80% atit pentru escitalopram, cit si pentru principalii sai metaboliti. Metabolizare Escitalopramul este metabolizat la nivel hepatic in metabolitii escitalopram dimetilat si escitalopram di-dimetilat. Ambii metaboliti sunt activi din punct de vedere farmacologic. Alternativ, azotul poate fi oxidat, formind metabolitul N-oxid. Atit substanta nemodificata, cit si metabolitii, se excreta partial sub forma de glucuronoconjugati. Dupa administrarea de doze repetate, concentratiile plasmatice medii ale metabolitilor dimetil si di-dimetil reprezinta, de regula, 28-31 % respectiv «5% din concentratia plasmatica a escitalopramului.
Biotransformarea escitalopramului la metabolitul escitalopram dimetil este mediata in principal prin intermediul CYP2C19. Este posibila si o oarecare contributie a enzimelor CYP3A4 si CYP2D6. Eliminare Timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare (t1/2(3) dupa administrarea de doze repetate este de aproximativ 30 de ore, iar clearance-ul plasmatic dupa administrare orala (Cloral) este de aproximativ 0,6 l/min. Metabolitii principali au un timp de injumatatire plasmatica semnificativ mai mare. Se considera ca escitalopramul si metabolitii principali se elimina atit pe cale hepatica (prin metabolizare), cit si pe cale renala, astfel ca cea mare parte din doza se excreta sub forma de metaboliti in urina.
Farmacocinetica este liniara. Concentratiile plasmatice la starea de echilibru sunt atinse dupa aproximativ 1 saptamina. Concentratiile plasmatice medii la starea de echilibru sunt de aproximativ 50 nmol/l (variaza intre 20 si 125 nmol/l) si sunt atinse dupa administrarea unei doze zilnice de 10 mg. Pacienti virstnici (>65 ani) Se presupune ca escitalopramul este eliminat mai lent la pacientii virstnici, comparativ cu pacientii mai tineri. La virstnici expunerea sistemica (ASC) este cu aproximativ 50% mai mare, comparativ cu voluntarii tineri sanatosi. Insuficienta hepatica La pacientii cu insuficienta hepatica usoara sau moderata (clasele A si В Child-Pough), timpul de injumatatire plasmatica al escitalopramului a fost de aproximativ doua ori mai mare si expunerea a fost cu aproximativ 60% mai mare, comparativ cu subiectii cu functie hepatica normala. Insuficienta renala La pacientii cu functie renala redusa (Cler 10-53 ml/min), pentru citalopramul racemic s-au observat valori mai mari ale timpului de injumatatire plasmatica si o crestere usoara a expunerii. Nu au fost studiate concentratiile plasmatice ale metabolitilor, dar acestea pot fi crescute. Polimorfism S-a observat faptul ca la metabolizatorii lenti prin intermediul CYP2C19, concentratiile plasmatice ale escitalopramului au fost de doua ori mai mari decit cele obtinute la metabolizatorii rapizi. Nu au fost observate modificari semnificative ale expunerii in cazul metabolizatorilor lenti prin intermediul CYP2D6.
INDICATII TERAPEUTICE
» Episoade depresive majore
» tulburari de panica cu sau fara agorafobie
»tulburari de anxietate sociala (fobie sociala)
» tulburari obsesiv-compulsive.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Siguranta administrarii dozelor zilnice mai mari de 20 mg nu a fost demonstrata. Ezopram se administreaza ca doza unica zilnica si poate fi utilizat cu sau fara alimente. Episoade depresive majore Doza uzuala este de 10 mg o data pe zi. in functie de raspunsul terapeutic al fiecarui pacient, doza poate fi crescuta pina la maxim 20 mg pe zi.
De obicei, pentru aparitia raspunsului antidepresiv sunt necesare 2-4 saptamini. Dupa disparitia simptomelor, tratamentul trebuie continuat timp de cel putin 6 luni pentru consolidarea raspunsului terapeutic. Tulburari de panica cu sau fara agorafobie In prima saptamina este recomandata o doza initiala de 5 mg, urmind ca doza sa fie crescuta la 10 mg zilnic. Doza poate fi crescuta ulterior pina la maxim 20 mg zilnic, in functie de raspunsul individual al pacientului.
Eficacitatea maxima este atinsa dupa aproximativ 3 luni. Tratamentul dureaza citeva luni. Pacienti virstnici (> 65 ani) Tratamentul se incepe cu jumatate din doza uzuala recomandata si trebuie luata in considerare o doza maxima mai mica.
Copii si adolescenti («18 ani) Escitalopramul nu trebuie utilizat in tratamentul copiilor si adolescentilor cu virsta sub 18 ani. Functie renala redusa Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu insuficienta renala usoara sau moderata. Se recomanda precautie la pacientii cu insuficienta renala severa (CICR mai mic de 30 ml/min). Functie hepatica redusa La pacientii cu insuficienta hepatica usoara sau moderata se recomanda o doza initiala de 5 mg zilnic, in primele doua saptamini de tratament. in functie de raspunsul individual, doza poate fi crescuta pina la 10 mg zilnic. La pacientii cu insuficienta hepatica severa se recomanda precautie si o atentie deosebita la stabilirea treptata a dozei. Metabolizatori lenti prin intermediul CYP2C19 La pacientii cunoscuti ca fiind metabolizatori lenti prin intermediul CYP2C19, in timpul primelor doua saptamini de tratament este recomandata o doza initiala de 5 mg zilnic. in functie de raspunsul individual, doza poate fi crescuta la 10 mg zilnic. intreruperea tratamentului Trebuie evitata intreruperea brusca a tratamentului. La intreruperea tratamentului cu Ezopram doza trebuie redusa treptat pe o perioada de cel putin una sau doua saptamini, pentru a reduce riscul de aparitie a simptomelor de intrerupere. Daca apar simptome intolerabile ca urmare a scaderii dozei sau intreruperii tratamentului, poate fi luata in considerare reluarea tratamentului cu doza utilizata anterior. Ulterior, medicul poate continua scaderea dozei, dar intr-un ritm mai lent.
Reactii adverse:

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 848
Код товара: 62650
Цена товара в пунктах: 827
Код товара: 62653
Цена товара в пунктах: 401
Код товара: 50956
Топ сезона
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 14810
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 15951
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 292
Код товара: 63622
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 398
Код товара: 63685
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 4
Код товара: 42909
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 830
Код товара: 63944
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 679
Код товара: 46411
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 3703
Код товара: 63742
Акция
Цена товара в пунктах: 599
Код товара: 42221
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 332
Код товара: 61790
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 61633
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 860
Код товара: 60556
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 846
Код товара: 61742
Цена товара в пунктах: 530
Код товара: 62405
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.