Lucamont™ comp. film.10 mg N14x2

Код товара: 51903
Доза: 10
Количество доз: 28
Производитель: Deva Holding A.S.
Страна: Turcia
Форма: табл. п/о.
Наличие: достаточно
165 29 леев
(-14%)
142 40 леев
Выгода:
14 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

LUCAMONT™

comprimate filmate
DENUMIREA COMERCIALĂ

Lucamont ™
DCI-ul substanţei active

Montelukastum
COMPOZIŢIA

1 comprimat filmat conţine:
substanţa activă: montelukast (sub formă de montelukast sodic) 10 mg;
excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, hidroxipropilceluloză, stearat de magneziu; filmul: Opadry 20A22156 galben (hidroxipropilmetilceluloză, dioxid de titan (E171), galben de chinolină).
FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate filmate
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate filmate rotunde, de culoare galbenă, inscripţionate cu litera „d” pe o parte a comprimatului.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte medicamente sistemice pentru tratamentul bolilor obstructive ale căilor respiratorii. Antagonişti ai receptorilor leucotrienici, R03DC03.
PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Cisteinil-leucotrienele (LTC4, LTD4, LTE4) sunt metaboliţii acidului arahidonic şi eicosanoide inflamatoare puternice, eliberate de diverse celule, incluzând mastocite şi eozinofile. Aceste eicosanoide se leagă de receptorii de cisteinil-leucotriene (CysLT), care se află în căile respiratorii la om. Fiziopatologia astmului bronşic, inclusiv edemul căilor respiratorii, contracția musculaturii netede și modificarea activi tăţii celulare asociată cu procesul inflamator este determinată de legarea cu cisteinil-leucotrienele la nivelul receptorilor leucotrienici. Montelukast este o substanţă activă pe cale orală, care se leagă cu afinitate şi selectivitate mare de receptorul CysLT. Montelukast inhibă puternic acţiunea fiziologică a LTD4 la nivelul receptorului CysLT1 fără orice acţiune agonistă.
Proprietăţi farmacocinetice

Absorbţie

După administrarea orală, montelukast este absorbit rapid. La adult, în condiţii de repaus alimentar, pentru comprimatele filmate de 10 mg, concentraţia plasmatică maximă (Cmax) este atinsă peste 3-4 ore (Tmax). Biodisponibilitatea medie după administrarea orală este de 64%. Biodisponibilitatea medie şi Cmax nu sunt influenţate de un prânz standard.
Distribuţie

Montelukastul se leagă de proteinele plasmatice în proporţie de 99%. Volumul aparent de distribuţie la starea de echilibru este de 8-11 l.
Metabolizare

Montelukast este metabolizat extensiv în ficat prin intermediul enzimelor CYP3A4 şi 2C8/9s. În studiile în care s-au administrat doze terapeutice, concentraţiile plasmatice la starea de echilibru ale metaboliţilor montelukastului sunt nedetectabile, atât la adulţi, cât şi la pacienţii pediatrici.
Eliminare

Clearance-ul plasmatic mediu al montelukastului este de 45 ml/min. La adulţii sănătoşi media timpului de înjumătăţire plasmatic a montelukastului constituie 2,75,5 ore. Montelukastul şi metaboliţii lui se excretă aproape exclusiv pe cale biliară. La administrarea unei doze uzuale zilnice de 10 mg montelukast, a fost înregistrată o acumulare plasmatică nesemnificativă (~4%) a medicamentului iniţial. Farmacocinetica montelukastului este aproape liniară pentru doze orale de până la 50 mg.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Lucamont™ este indicat la pacienţii adulţi cu vârsta de 15 ani şi mai mare pentru profilaxia şi tratamentul cronic al astmului bronşic, inclusiv prevenirea simptomelor nocturne şi diurne. Lucamont™ este indicat la pacienţii adulţi cu vârsta de 15 ani şi mai mare pentru ameliorarea simptomelor diurne şi nocturne ale rinitei alergice (sezoniere şi perene).
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Doza pentru pacienţii adulţi cu vârsta de 15 ani şi peste este de 1 comprimat de 10 mg pe zi, administrat seara, înainte de culcare.
Recomandări generale

Efectul terapeutic al montelukastului asupra parametrilor de control ai astmului bronşic apare în decursul primei zile de tratament. Lucamont™ poate fi luat cu sau fără alimente. Pacienţii trebuie sfătuiţi să continue utilizarea Lucamont™ chiar dacă astmul lor bronşic este controlat, de asemenea şi în timpul perioadelor de agravare a astmului bronşic. Nu este necesară ajustarea dozei la vârstnici, pacienţii cu insuficienţă renală sau cu insuficienţă hepatică uşoară până la moderată. Tratamentul cu Lucamont™ în raport cu alte tratamente pentru astm bronşic Lucamont™ poate fi adăugat la schema terapeutică deja stabilită a unui pacient.
Reducerea dozelor în tratamentul concomitent

Tratament bronhodilatator

Lucamont™ poate fi adăugat la schema de tratament al astmului bronşic care nu este controlat adecvat prin monoterapia cu bronhodilatatoare. Atunci când răspunsul clinic
este evident (de obicei, după prima doză), terapia bronhodilatatoare poate fi redusă în
funcție de toleranță.
Corticosteroizi inhalatori

Tratamentul cu Lucamont™ oferă un beneficiu clinic suplimentar la pacienţii trataţi cu corticosteroizi inhalatori. Doza de corticosteroizi poate fi redusă până la cea tolerată de pacienţi. Doza trebuie redusă treptat sub monitorizare medicală. La unii pacienți, doza de corticosteroizi inhalatori poate fi redusă treptat până la sistare completă. Tratamentul cu Lucamont™ nu trebuie să înlocuiască brusc tratamentul cu corticosteroizi administraţi inhalator.
REACŢII ADVERSE

Montelukast, de regulă, este bine tolerat. Reacţiile adverse sunt uşoare şi nu necesită sistarea tratamentului. Incidența globală a efectelor adverse raportate cu montelukast a fost comparabilă cu placebo. Durerea abdominală şi cefaleea este o reacţie adversă raportată la peste 1% pacienţi trataţi cu montelukast, şi este raportată cu o incidenţă mai mare decât la pacienţii trataţi cu placebo.
Au fost înregistrate alte reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută:

Tulburări ale sistemului imunitar: anafilaxie, edem angioneurotic, urticarie.
Tulburări psihice: agitaţie, fatigabilitate.
Tulburări ale sistemului nervos: tremor, ameţeli, somnolenţă.
Tulburări gastrointestinale: durere abdominală, greaţă, diaree, gastroenterită, xerostomie.
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale: coriză, faringită, sinuzită, tuse, congestie nazală, dureri toracice.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: edem, stare generală de rău.
Tulburări musculo-scheletice şi ale ţesutului conjunctiv: artralgie.
CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la orice component al preparatului.
SUPRADOZAJ

Nu există informaţii specifice disponibile referitoare la tratamentul supradozajului cu montelukast. Nu se cunoaşte dacă montelukast este dializabil prin dializă peritoneală sau hemodializă.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Eficienţa administrării interne de Lucamont™ în înlăturarea bronhospasmului în caz de crize de astm bronşic nu a fost stabilită. Prin urmare, pacienţii trebuie sfătuiţi să fie trataţi cu medicaţie corespunzătoare. Tratamentul cu Lucamont™ poate fi continuat în timpul exacerbării acute ale atacurilor de astm bronşic. În timp ce doza de corticosteroizi inhalatori, administraţi concomitent, poate fi redusă treptat sub supraveghere medicală, Lucamont™ nu trebuie să înlocuiască brusc tratamentul cu corticosteroizi administraţi pe cale inhalatorie sau orală. Lucamont™ nu se va administra în tratamentul bronhospasmului indus de efort fizic. Pacienţii care prezintă exacerbarea astmului bronşic indus de efort fizic trebuie să continue utilizarea beta-agoniştilor inhalatori indicaţi pentru profilaxie. Pacienţii cu hipersensibilitate la acid acetilsalicilic, în timpul tratamentului cu Lucamont™ trebuie să continue să evite administrarea de acid acetilsalicilic sau antiinflamatoare nesteroidiene. Pacienţii trataţi cu Lucamont™ pot prezenta eozinofilie sistemică, uneori cu semne clinice de vasculită în cadrul sindromului Churg-Strauss, o afecţiune care este înregistrată în urma reducerii tratamentului cu corticosteroizi sistemici. Pacienţii trebuie să fie avertizaţi în cazul dezvoltării eozinofiliei, erupţiilor cutanate vasculitice, agravării simptomatologiei pulmonare, complicaţiilor cardiace, şi neuropatiei. La pacienţii trataţi cu Lucamont™ se recomandă precauţie şi monitorizare clinică minuţioasă în cazul reducerii dozelor de corticosteroizi sistemici. La adulţi, adolescenţi şi copii trataţi cu Lucamont™ au fost înregistrate reacţii neuropsihice. În utilizarea după punerea pe piaţă, în timpul tratamentului cu Lucamont™ au fost înregistrate tulburări precum agitaţie, comportament agresiv sau ostilitate, anxietate, depresie, vise anormale, halucinaţii, insomnie, iritabilitate, nelinişte, somnambulism, idei şi comportament suicidar (inclusiv încercarea de a comite sinucidere) şi tremor. A fost determinat un raport consistent între caracteristicile clinice ale unor rapoarte de după punerea pe piaţă care implică Lucamont™ şi reacţii adverse. Pacienţii şi medicii trebuie să fie atenţi pentru evenimente neuropsihice. Pacienţii trebuie instruiţi să consulte medicul curant dacă apar aceste modificări. În cazul dezvoltării acestor reacţii, medicul trebuie să evalueze minuţios raportul dintre riscul şi beneficiul continuării tratamentului cu Lucamont™.
Administrarea la copii

Siguranţa şi eficienţa montelukastului în doză de 4 mg sub formă de comprimate masticabile a fost determinată în studiile clinice la copii cu vârsta de 2-5 ani şi 6-14 ani. Profilul de siguranţă şi eficienţă la acest grup de pacienţi este similar cu cel la adulţi. Nu a fost stabilită siguranţa şi eficienţa administrării de montelukast la copii cu vârsta sub 2 ani.
Vârstnici

Nu au fost observate diferenţe globale de siguranţă sau eficacitate între pacienţii vârstnici şi mai tineri. Acest medicament conţine lactoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficient de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucozăgalactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu există studii adecvate şi bine controlate de utilizare a montelukastului în sarcină. Lucamont™ poate fi indicat în timpul sarcinii doar dacă este absolut necesar.
Alăptarea

Nu se cunoaşte dacă montelukast se excretă în laptele uman. Deoarece multe medicamente sunt excretate în laptele uman, se recomandă prudenţă atunci când Lucamont™ este administrat în perioada de alăptare.
Fertilitate

Nu prezintă efecte asupra fertilităţii.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu este de aşteptat ca montelukastul să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Montelukast poate fi administrat concomitent cu alte medicamente utilizate în mod curent pentru profilaxia şi tratamentul cronic al astmului bronşic. În studiile privind interacţiunile medicamentoase, doza terapeutică recomandată de montelukast nu a determinat efecte clinice importante asupra farmacocineticii următoarelor medicamente: teofilină, prednison, prednisolon, contraceptive orale (etinil estradiol/noretindronă 35/1), terfenadină, digoxină şi warfarină. Montelukast a fost utilizat concomitent cu o gamă largă de medicamente prescrise frecvent în studiile clinice, fără manifestarea unor interacţiuni adverse clinice. Aceste medicamente au inclus hormoni tiroidieni, hipnotice sedative, antiinflamatoare nesteroidieei, benzodiazepine şi decongestionante. Aria de sub curba concentraţiei plasmatice în funcţie de timp (ASC) pentru montelukast a scăzut cu aproximativ 40% la pacienţii la care s-a administrat tratament concomitent cu o singură doză de 10 mg şi fenobarbital. Montelukast este metabolizat în ficat prin intermediul citocromului P450 CYP3A4 şi 2C8/9. Concentraţiile plasmatice sunt reduse semnificativ atunci când montelukast este administrat concomitent cu inductorii CYP3A4, cum sunt fenobarbitalul şi rifampicina. Şi ei inhibă CYP2C8/9. Nu este necesară ajustarea dozei de Lucamont™. La administrarea concomitentă cu Hypericum perforatum se înregistrează reducerea nivelurilor de montelukast.
PREZENTARE, AMBALAJ

Comprimate filmate 10 mg Câte 14 comprimate în blister.
Câte 2 blistere împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton.
PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!
TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.
STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.
DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE

Deva Holding A. Ş. , Turcia
NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Deva Holding A. Ş. , Turcia
Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Mah. , Atatürk Cad. , No. :32
59500 Karaağaç Çerkezköy Tekirdağ

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 55372
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 33800
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 57970
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 45471
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 229
Код товара: 55940
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 317
Код товара: 58427
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 496
Код товара: 54376
Акция
Цена товара в пунктах: 724
Код товара: 52886
Акция
Цена товара в пунктах: 571
Код товара: 42221
Акция
Цена товара в пунктах: 420
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 733
Код товара: 52089
Акция
Цена товара в пунктах: 566
Код товара: 57908
Акция
Цена товара в пунктах: 560
Код товара: 52542
Акция
Цена товара в пунктах: 604
Код товара: 59417
Акция
Цена товара в пунктах: 726
Код товара: 52885
Акция
Цена товара в пунктах: 617
Код товара: 50379
Акция
Цена товара в пунктах: 441
Код товара: 55594
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 780
Код товара: 59584
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 901
Код товара: 58469
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 127
Код товара: 57475
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 353
Код товара: 58601
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 817
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 480
Код товара: 57534
NEW
Цена товара в пунктах: 72
Код товара: 60350
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 333
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 550
Код товара: 55372
Просмотренные товары
Sanotact Rehidration
Sanotact Rehidration este un supliment sub formă de comprimate efervescente ce conține antioxidanți, vitamine și minerale. Datorită formulei sale, acționează rapid și are o absorbție mai bună.