Viscoflu sol.sterila hipertonica p/u inhalati/unidoze N5x2

Код товара: 57555
Производитель: Pharma Line SRL
Страна: Italia
Форма: N/A
Наличие: мало
207 34 леев
(-14%)
178 52 леев
или 715 пунктов лояльности
Выгода:
17 пунктов лояльности
Бесплатная доставка
Искать в аптеках

VISCOFLU

Soluţie salină hipertonă sterilă pentru nebulizator şi pentru instilaţie

Fiole de 5 ml

1. DESCRIEREA, COMPOZIŢIA Şl SCOPUL UTILIZĂRII DISPOZITIVULUI MEDICAL

1. 1. DESCRIERE Şl INDICAŢII

Viscoflu este un dispozitiv medical de unică folosinţă, indicat pe durata tratamentului afecţiunilor respiratorii însoţite de hipersecreţii dense şi vâscoase: bronşită acută, bronşită cronică şi complicaţiile lor, emfizem pulmonar, fibroză chistică, bronşiectazie, sinuzită, otită secretorie.

1. 2. CONTRAINDICAŢII Şl RESTRICŢII DE UTILIZARE

Hipersensibilitate la ingredientele active sau la vreunul dintre excipienţi. Viscoflu este contraindicat la copii cu vârsta sub doi ani. Viscoflu se va administra în perioadele de sarcină şi alăptare numai dacă este absolut necesar şi sub supravegherea directă a medicului.

1. 3. COMPOZIŢIE

O fiolă de 5 ml conţine: N-acetilcisteină 300 mg, clorură de sodiu 150 mg. Excipienţi: hidroxid de sodiu, edetat de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

1. 4. MECANISM DE ACŢIUNE

Viscoflu fluidifică mucusul dens şi vâscos prin acţiunea fizică/rrrecanrică a ingredientelor sale:

- soluţie hipertonică, tamponată, sterilă, de clorură de sodiu: soluţiile saline hipertonice, aplicate direct pe o membrană mucoasă, extrag şi conduc prin osmoză, apa din compartimentul intracelular în cel extracelular. Astfel, creşte proporţia de apă din mucusul de la nivelul epiteliului, fluidificându-l şi facilitând îndepărtarea acestuia;

- N-acetiicisteină (NAC): varianta acetilată a aminoacidului cisteină, exercită o activi tate mucolitică prin contactul direct cu mucusul. Această activi tate depinde de prezenţa în moleculă a radicalilor sulfhidril, capabili să rupă legăturile disulfidice ale mucoproteinelor care conferă vâscozitatea mucusului, depolimerizându-l. De asemenea, NAC are o acţiune antioxidantă ce ajută la menţinerea echilibrului epiteliului căilor respiratorii.

2. NATURA Şl CONTINUTUL AMBALAJULUI

- Cutie care conţine 5 fiole a câte 5 ml fiecare;

- Cutie care conţine 10 fiole a câte 5 ml

fiecare. ,

3. MOD DE UTILIZARE

Viscoflu este o soluţie sterilă care poate fi:

- nebulizată prin aparate de aerosoli pentru a fi inhalată, astfel încât sa ajungă în zona bronhiilor;

- instilată direct prin spălarea urechilor şi a nasului;

- instilată la nivel endobronşic prin catetere permanente, bronhoscopie etc.

3. 1. DOZE, MOD Şl TIMP DE ADMINISTRARE

Administrarea sub formă de aerosoli: se administrează prin nebulizator 1 fiolă pe şedinţă, de 1-2 ori pe zi, timp de 5-10 zile. Frecvenţa şi dozele şedinţelor pot fi modificate de doctor între limite largi, în funcţie de efectul clinic şi terapeutic, fără a fi nevoie de diferenţierea semnificativă a dozelor pentru adulţi sau copii. Instilaţie şi spălătură endoauriculară sau lavajul altor cavităţi: 1/2 de fiolă sau o fiolă per aplicare. Instilaţie endotraheobronşică: o fiolă per aplicare, o dată - de două ori pe zi sau după caz.

3. 2. SUPRADOZAJ

Dozele în exces de Viscoflu prin inhalare şi instilaţie endotraheobronşică ar putea duce la secreţii masive şi excesive de fluide, care la pacienţii cu reflexul de tuse şi expectoraţie diminuată, pot face necesar lavajul bronhoalveolar.

4. EFECTE ADVERSE CUNOSCUTE

Din cauza concentraţiei mari de sare a soluţiei, utilizarea Viscoflu poate ihduce~uneori, fenomene de iritaţie localizată, ce pot provoca bronhospasm, senzaţii de arsură în mucoasa nazală, rinoree, greaţă, vomă. în cazul acestor efecte, este binevenită inducerea reflexului de tuse în limite tolerabile, deoarece încurajează expectoraţia şi deblocarea căilor respiratorii. De obicei, efectele adverse ale Viscoflu dispar spontan prin întreruperea tratamentului. Dacă nu dispar, consultaţi medicul. Respectarea instrucţiunilor din prospect reduce riscul efectelor adverse.

5. INTERACŢIUNI CUNOSCUTE CU ALTE DISPOZITIVE MEDICALE SAU MEDICAMENTE

&În cazul pacienţilor trataţi cu medicamente pe bază de nitroglicerină se recomandă consultarea medicului înainte de a utiliza

Viscoflu, deoarece prezenţa N-acetilcisteinei poate provoca hipotensiune, cu dilatarea arterei temporale şi posibila apariţie a durerilor de cap: într-o astfel de situaţie este necesară monitorizarea tensiunii arteriale. Viscoflu nu trebuie utilizat simultan cu medicamente antitusive, deoarece reducerea refluxului de tuse poate duce la acumularea secreţiilor bronşice. Viscoflu poate fi administrat împreună cu bronhodilatatoare, vasoconstrictoare, etc. , însă într-un astfel de caz durata de utilizare trebuie să fie cât mai scurtă posibil. Nu se recomandă amestecarea antibioticelor cu soluţia Viscoflu. N-acetilcisteina din Viscoflu poate interfera cu testul pentru măsurarea salicilaţilor şi a cetonelor din urină. Dacă aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv din categoria celor fără prescripţie medicală, vă recomandăm ca înainte de a folosi Viscoflu, să consultaţi medicul sau farmacistul.

6. CONDIŢII DE PĂSTRARE

Se recomandă să deschideţi fiola de Viscoflu imediat înainte de utilizare: fiolele deschise pot fi folosite numai atunci când sunt păstrate la frigider timp de maximum 24 de ore. Dacă soluţia a fost amestecată cu alte medicamente, va fi utilizată în cel mai scurt timp posibil şi nu va putea fi stocată. Data expirării imprimată pe-ambalaj-se referăda-ambalajcrhnedeschis, în condiţii de păstrare corectă. Nu folosiţi Viscoflu după data expirării imprimată pe ambalaj. Nu lăsaţi soluţia la îndemâna sau la vederea copiilor.

7. ATENŢIONĂRI

După deschiderea fiolei se poate simţi un miros sulfuros; acesta nu reprezintă un semn de modificare a calităţii dispozitivului. Uneori e posibil ca, in fiola deschisă sau după transferul acesteia în dispozitivul pentru aerosoli, soluţia să capete o coloraţie roz, ceea ce nu compromite însă acţiunea şi tolerabilitatea dispozitivului. Dacă aveţi întrebări cu privire la utilizarea Viscoflu, vă rugăm să contactaţi medicul sau farmacistul. Pacienţii cu astm bronşic trebuie să fie monitorizaţi îndeaproape pe durata tratamentului; în caz de bronhospasm, administrarea de N-acetilcisteină trebuie să fie imediat întreruptă şi trebuie iniţiat un tratament adecvat.

8. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINARE

Când a expirat ori trebuie aruncat, dispozitivul va fi manipulat în conformitate cu regulamentele pentru gestionarea deşeurilor ale autorităţiilor competente locale. Produsul sau ambalajul nu trebuie aruncate în mediul înconjurător.

Producator:

Pharma Line SRL,Via Bertani 2,20154,Milan,Italy

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 39
Код товара: 58010
Товар есть в наличии в аптеках отмеченных буквой , а в аптеках, отмеченных , нет в наличий.
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 45995
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54881
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 676
Код товара: 58538
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 579
Код товара: 55372
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 231
Код товара: 54880
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 5
Код товара: 11432
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57540
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 373
Код товара: 37956
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 7
Код товара: 45496
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 623
Код товара: 53571
Акция
Цена товара в пунктах: 1242
Код товара: 57655
Акция
Цена товара в пунктах: 672
Код товара: 54376
Акция
Топ сезона
Код товара: 58866
Акция
Цена товара в пунктах: 428
Код товара: 55111
Акция
Цена товара в пунктах: 380
Код товара: 56995
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 301
Код товара: 55535
Акция
Цена товара в пунктах: 887
Код товара: 48647
Рекомендуем
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 472
Код товара: 57476
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 582
Код товара: 55355
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 391
Код товара: 56016
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 818
Код товара: 46562
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 537
Код товара: 58603
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 331
Код товара: 38805
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 337
Код товара: 58427
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 361
Код товара: 53289
Просмотренные товары
Цена товара в пунктах: 715
Код товара: 57555
Beneficiile susținute științific ale consumului de anghinare
Anghinarea este o planta care este intrebuintata atat in scop medicinal, cat si ca ingredient, in numeroase retete de salate.