Girolac® pic. orale, sol. 20 mg/ml 10 ml N1

Код товара: 53671
Доза: 20
Количество доз: 1
Производитель: ABC Farmaceutici SpA
Страна: Италия
Форма: кап. д/внутр. прим.

GIROLAC 20mg/ml picături orale, soluţie

ketorolacum tromethaminum
1. CE ESTE GIROLAC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Girolac conţine substanţa activă numită ketorolac trometamol (ketorolacum tromethaminum). Ketorolac trometamol aparţine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) şi este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al durerilor acute, mai ales post-operatorii, de intensitate moderată până la severă. Durata maximă a tratamentului este de 5 zile.
Medicul dumneavoastră vă va explica motivul pentru care trebuie să luaţi acest medicament.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI GIROLAC

Nu luați Girolac:

- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la ketorolac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene cum sunt ibuprofen sau diclofenac, la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- dacă aveţi sau aţi avut vreodată ulcer la nivelul stomacului (gastric) sau al intestinului subţire (duoden) sau dacă aţi avut vreodată sângerări digestive (incluzând vărsături cu sânge, sânge proaspăt în materiile fecale, materii fecale cu sânge sau materii fecale de culoare neagră sau perforaţii digestive);
- dacă aveţi afectare gravă a inimii sau a ficatului;
- dacă aveți probleme moderate sau severe ale rinichilor;
- dacă aveţi sau aţi avut o sângerare cerebrală suspectată sau confirmată;
- dacă aveţi o afecţiune care determină sângerare sau aveți o boală precum hemofilie;
- dacă aveţi sau aţi avut polipi nazali;
- dacă aveţi sau aţi avut astm bronşic;
- dacă aveţi sau aţi avut umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului care pot determina dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire;
- dacă luaţi şi alte antiinflamatoare nesteroidiene ca ibuprofen sau acid acetilsalicilic;
- dacă luaţi medicamente care împiedică sângele să se coaguleze, cum ar fi warfarină, heparină sau clopidogrel;
- dacă luați tratament cu oxpentifilină (pentru circulația sângelui), probenecid (pentru gută), săruri de litiu (pentru probleme mintale);
- dacă aveți un volum de sânge redus (datorită unei sângerări abundente sau lipsei de hidratare);
- dacă urmează să fiţi supuşi unei intervenţii chirurgicale;
- dacă aveţi un risc crescut de sângerare după o intervenţie chirurgicală sau dacă încă sângeraţi după o intervenţie chirurgicală;
- dacă aveţi sub 16 ani;
- dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă, dacă sunteţi gravidă, dacă sunteţi în travaliu sau alăptaţi.
Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Girolac dacă oricare dintre acestea sunt valabile pentru dumneavoastră.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Girolac, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă ați avut probleme cu inima, ați avut un accident vascular cerebral sau dacă știți să aveți un risc crescut de a avea astfel de probleme (de exemplu tensiune arterială mare, diabet, nivel crescut al grăsimilor în sânge sau sunteți fumător), trebuie să discutați tratamentul cu medicul dumneavoastră.
Înainte să luaţi Girolac, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- dacă sunteţi în vârstă sau sunteţi slăbit;
- dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul;
- dacă aveţi tensiune arterială crescută;
- dacă aveţi probleme cu vasele sanguine (artere);
- dacă aveți o concentrație crescută a grăsimilor în sânge;
- dacă aveţi o boală autoimună cum este lupusul eritematos sistemic (lupusul eritematos sistemic determină dureri ale articulaţiilor, erupţii cutanate şi febră) şi colită sau boală Crohn (boală care determină inflamaţia intestinelor, durerea intestinelor, diaree, vărsături şi pierdere în greutate). Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza Girolac dacă oricare dintre acestea sunt valabile pentru dumneavoastră. Medicamente precum Girolac se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament. Similar altor medicamente antiinflamatoare, în cazuri rare Girolac poate determina reacţii alergice severe ale pielii (de exemplu dermatită exfoliativă, sindrom StevensJohnson şi necroliză epidermică toxică). Girolac picături orale, soluţie conţine metil parahidroxibenzoat (E 218) şi propil parahidroxibenzoat (E 216) care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate). Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi astfel de reacţii.
Girolac împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
În special spuneți medicului dumneavoastră înainte de începerea tratamentului cu Girolac dacă luați unul dintre următoarele medicamente:
- alte antiinflamatoare nesteroidiene, ca ibuprofen, diclofenac sau acid acetilsalicilic;
- medicamente care împiedică coagularea sângelui, cum sunt warfarina, heparina, clopidogrel;
- pentoxifilina, oxpentifilină (utilizate pentru îmbunătățirea circulaţiei în arterele mici);
- probenecid (pentru tratamentul gutei);
- litiu (pentru tratarea unor tipuri de probleme mintale).
Dacă luaţi oricare dintre medicamentele de mai sus nu trebuie să utilizaţi Girolac.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi:
- inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau alte medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute ca de exemplu cilazapril, enalapril, propranolol;
- diuretice (medicamente care elimină apa) precum furosemid;
- digoxină sau alte glicozide cardiotonice (pentru tratamentul afecţiunilor inimii);
- medicamente utilizate pentru tratamentul inflamaţiei, cum sunt steroizii (corticosteroizii) ca hidrocortizon, prednisolon, dexametazonă;
- antibiotice de tip chinolone (pentru tratamentul infecţiilor) cum sunt ciprofloxacin, moxifloxacin;
- inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (pentru tratamentul problemelor mintale) cum sunt fluoxetină sau citalopram;
- metotrexat (medicament pentru tratamentul cancerului sau poliartritei reumatoide);
- ciclosporină sau tacrolimus (pentru afecţiuni ale pielii sau după un transplant de organ);
- zidovudină (pentru tratamentul SIDA sau a infecţiilor cu HIV);
- mifepristonă (utilizată pentru a întrerupe o sarcină).
Dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică pentru dumneavoastră sau dacă nu sunteți sigur, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Girolac.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Girolac nu trebuie luat dacă sunteţi gravidă, dacă sunteţi în travaliu sau dacă alăptaţi.
Girolac poate face mai dificilă instalarea sarcinii. Informaţi medicul dumneavoastră dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau aveţi probleme în a rămâne gravidă.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Girolac vă poate face să vă simţiţi obosit, somnolent, ameţit, să aveţi probleme cu echilibrul sau cu vederea, să fiţi deprimat sau să prezentaţi dificultăţi de adormire. Dacă prezentați oricare dintre aceste manifestări nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje.
3. CUM SĂ LUAŢI GIROLAC

Atenție: Tratamentul nu trebuie să depășească cinci zile.

Adulți

Dozele trebuie ajustate individual, în funcţie de severitatea durerii şi răspunsul pacientului.
Doza inițială recomandată este de 10 mg (10 picături) la fiecare 4 sau 6 ore, în funcţie de necesităţi. Nu se recomandă depăşirea unei doze de 40 mg pe zi. La pacienţii la care s-a administrat ketorolac trometamol pe cale parenterală şi s-a trecut la administrare orală, doza combinată zilnică de ketorolac nu trebuie să depăşească 90 mg la adulţi (60 mg la vârstnici, pacienţi cu insuficienţă renală sau cu greutate mai mică de 50 kg) doza orală nedepăşind 40 mg pe zi.
În cazul în care tratamentul constituie o continuare a tratamentului injectabil:
- pacienţi între 16-64 ani, cu greutate corporală de minim 50 kg şi cu funcţie renală normală
- iniţial se administrează 20 mg ketorolac trometamol, urmată de administrarea a câte 10 mg ketorolac trometamol de maxim 4 ori pe zi, la intervale de 4 până la 6 ore;
- pacienţi cu greutate corporală mai mică de 50 kg, vârstnici sau pacienţi cu insuficienţă renală -10mg de maxim 4 ori pe zi la interval de 4 până la 6 ore.
Vârstnici (≥ 65 ani)

Pentru vârstnici doza ar trebui să fie aleasă cu atenție de către medic, care va evalua orice reducere a dozelor menționate mai sus. Formularea picături orale este îndeosebi indicată pacienților cu dificultăți de înghițire.
Copii

Siguranţa şi eficacitatea administrării la copii şi adolescenţi nu a fost stabilită. Prin urmare, nu este recomandat pentru utilizare la copii sub 16 ani.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă elasticitate necesară controlării simptomelor.
Mod de utilizare

Flaconul este prevăzut cu sistem de închidere securizat împotriva deschiderii de către copii: pentru a deschide flaconul, apăsaţi capacul în jos în timp ce îl răsuciţi în direcţia indicată de săgeată. Așezați flaconul vertical, cu deschidere în jos. NU agitați flaconul. După utilizare, puneți capacul la loc și rotiți-l strâns pentru a asigura o închidere etanșă.
Așteptați câteva secunde până când lichidul începe să curgă în jos. Dacă lichidul nu curge, loviți baza sticlei cu un deget de 3-4 ori. Înainte de a lua medicamentul, amestecați conținutul flaconului.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Girolac

Dacă ați luat mai mult Girolac decât trebuie vă rugăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră sau să vă adresați celui mai apropiat spital. Luați ambalajul cu dumneavoastră pentru ca personalul medical să știe despre ce medicament este vorba.
Dacă uitaţi să utilizaţi Girolac

Dacă ați uitat să luați Girolac luați-l imediat ce vă amintiți. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, luați-o direct pe aceasta. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, încetaţi să mai luaţi Girolac. Contactaţi-vă medicul cât mai curând posibil.

Următorii termeni au fost utilizaţi în evaluarea reacţiilor adverse:
Foarte frecvente afectează 1 sau mai mult de 1 din 10 utilizatori
Frecvente afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
Mai puţin frecvente afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000
Rare afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000
Foarte rare afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000
Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile.
Medicamente precum Girolac se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (“infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.
Reacţii adverse importante la care trebuie să fiţi atent:

Cu frecvenţă necunoscută:

Trebuie să-i spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă apare vreuna dintre următoarele reacţii adverse. S-ar putea să aveţi nevoie urgentă de tratament medical.
Probleme grave ale stomacului sau intestinului, semnele includ:

• Sângerări la nivelul stomacului cum sunt vărsături care conţin sânge sau cu aspect de ”zaţ de cafea”.
• Sângerări ale anusului sau ale rectului cum sunt scaune lucioase de culoare neagră sau diaree cu sânge.
• Ulcere în stomac sau intestin-duoden. Acestea pot apare ca şi tulburări ale stomacului cu dureri de stomac, febră, greață sau vărsături.
• Probleme ale pancreasului care apar ca durere severă de stomac care se extinde spre spate.
• Agravarea colitei ulcerative sau a bolii Crohn, manifestată prin durere, diaree, vomă şi pierdere în greutate. Reacţii alergice, manifestate prin:
• Umflarea bruscă a gâtului, feţei, mâinilor sau picioarelor.
• Dificultăţi de respiraţie, durere în piept.
• Erupţii pe piele, vezicule sau mâncărime. Erupţii severe pe piele, manifestate prin:
• O erupţie severă pe piele care apare brusc cu vezicule sau descuamarea pielii şi posibile vezicule în gură, gât sau la nivelul ochilor. În acelaşi timp pot apărea febră, dureri de cap, tuse şi mâncărime. Atac de cord (infarct miocardic), manifestat prin:
• Durere în piept care iradiază spre gât și umeri, până la nivelul mâinii stângi. Accident vascular cerebral, manifestat prin:
• Slăbiciune musculară şi senzaţie de amorţeală. Acestea se pot manifesta numai de o parte a corpului.
• Tulburări ale mirosului, gustului, auzului sau vederii, confuzie. Meningite, manifestate prin:
• Febră, senzaţie sau stare de rău, gât ţeapăn (redoarea cefei), dureri de cap, sensibilitate la lumină şi confuzie (mai probabil la persoanele cu boli autoimune cum ar fi lupusul eritematos diseminat). Afecţiuni ale ficatului, manifestările pot include:
• Îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter).
• Senzaţie de oboseală, pierderea poftei de mâncare, senzaţie sau stare de rău, scaune deschise la culoare şi modificări ale testelor hepatice (hepatită). Afecţiuni ale aparatului urinar:
• Senzaţia iminentă de a urina, urmată de dificultăţi în urinare.
Dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse grave menţionate mai sus, întrerupeţi administrarea Girolac şi spuneţi imediat medicului dumneavoastră.
Alte reacţii adverse posibile:

Cu frecvenţă necunoscută:
Stomac şi intestin

• Senzaţie de arsură sau durere la nivelul stomacului, senzație de rău (greață), stare de rău (vărsătură), indigestie, constipaţie, diaree, gaze intestinale;
• Uscăciunea gurii, eructaţii sau senzaţie de plin; inflamația mucoasei stomacului (gastrită).
Sânge

• Sângerare a rănilor după o operaţie;
•Probleme ale sângelui, cum ar fi valori crescute ale potasiului sau valori scăzute de sodiu în sânge;
• Scăderea numărului de celule roșii din sânge (anemie)-manifestată prin oboseală, colorație mai palidă a pielii ;
• Scăderea numărului de celule albe din sânge responsabile cu coagularea (trombocitopenie)-formarea mai ușoară a vânătăilor și zgârieturilor sau apariția de mici pete roșii pe piele (purpură);
• Scăderea numărului de celule albe responsabile de apărarea împotriva infecţiilor (leucopenie agranulocitoză)-manifestată prin apariţia mai rapidă a infecţiilor.
Probleme psihice

• Tulburări ale procesului de gândire,
• Depresie,
• Insomnie (incapacitatea de a adormi),
• Teamă permanentă,
• Nervozitate,
• Reacții neadaptate la realitate,
• Vise anormale,
• Perceperea, vederea și auzirea unor evenimente sau persoane care nu sunt reale,
• Stare de optimism și veselie anormale,
• Confuzie,
• Agitație,
• Incapacitate de concentrare,
• Somnolență.
Tulburări ale sistemului nervos

• Dureri de cap,
• Convulsii (contracții de scurtă durată și intense ale mușchilor),
• Amețeli,
• Senzație de înțepătură și amorțeală în special la nivelul extremităților (parestezii),
• Mişcări excesive,
• Tulburări ale gustului.
Tulburări oculare
• Tulburări de vedere,
• Inflamația nervului ochiului,
• Vedere încețoșată.
Tulburări auditive

• Pierderea auzului,
• Vertij,
• Țiuituri în urechi.
Tulburări ale inimii

• Bătăi neregulate și puternice ale inimii (palpitații),
• Bătăi rare ale inimii (bradicardie),
• Umflarea mâinilor sau a picioarelor (edem).
Acest lucru poate fi cu dureri în piept, oboseală, dificultăţi de respiraţie (insuficienţă cardiacă).
Tulburări ale circulaţiei

• Creșterea tensiunii arteriale,
• Scăderea tensiunii arteriale,
• Formarea de acumulări de sânge în piele (hematoame),
• Sângerare mai prelungită decât de obicei a plăgii după operație,
• Înroșirea bruscă și de scurtă durată a feței,
• Scăderea colorației roze a pielii (paloare).
Tulburări respiratorii

• Respirație dificilă (dispnee),
• Îngustarea căilor respiratorii însoțită de respirație șuierătoare, scurtarea respirației, tuse-astm,
• Acumulare de apă în plămâni (edem pulmonar),
• Rareori pierderi minime de sânge din nas.
Tulburări hepatobiliare

• Inflamația ficatului (hepatită),
• Îngălbenirea pielii și albului ochilor prin acumulare de bilă în exces (icter colestatic),
• Afectarea severă a funcției ficatului (insuficienţă hepatică).
Piele şi păr

• Erupţii cutanate,
• Descuamarea pielii însoțită de apariția de mici pete supradenivelate (dermatită exfoliativă maculopapulară),
• Mâncărimea pielii (prurit),
• Erupție cutanată tranzitorie sub formă de pete, însoțită sau nu de mâncărime (urticarie),
• Apariția de mici pete stelate de culoare roșie pe piele (purpură),
• Transpiraţii,
• Sensibilitatea pielii la expunerea la soare (fotosensibilitate cutanată),
• Erupții cutanate însoțite de apariția de vezicule, descuamare și necroză (sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică (foarte rar), eritem polimorf).
Tulburări musculare

• Dureri ale mușchilor (mialgie),
• Tulburări ale funcției mușchilor.
Tulburări renale şi ale căilor urinare

• Afectare severă și bruscă a funcției rinichilor (insuficienţă renală acută, sindrom nefrotic),
• Creşterea frecvenţei de urinare,
• Inflamația țesutului renal (nefrită interstițială),
• Incapacitatea de a elimina urina (retenţie urinară),
• Scăderea cantității de urină eliminată (oligurie),
• Afectarea activi tății rinichiului cu creșterea azotului în sânge și distrugerea celulelor roșii din sânge (sindrom hemolitic uremic),
• Durere în flanc (cu sau fără pierdere de sânge prin urină, cu sau fără creșterea nivelului de azot în sânge).
Tulburări ale aparatului genital şi ale sânului

• Infertilitate la femei.
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

• Oboseală,
• Sete excesivă,
• Acumularea de apă în țesuturi (edem),
• Reacţii la locul injectării,
• Febră,
• Dureri în piept,
• Stare de rău,
• Fatigabilitate,
• Creștere în greutate.
Investigaţii diagnostice

• Timp de sângerare prelungit,
• Creșterea nivelului seric al ureei, creatininei,
• Teste funcționale hepatice anormale.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ GIROLAC

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Girolac după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Girolac

- Substanţa activă este ketorolac trometamol (ketorolacum tromethaminum). 1 ml soluție (20 picături) conţine:20 mg ketorolac trometamol. Celelalte ingrediente sunt: Acid citric monohidrat - Sodiu dihidrogen fosfat dihidrat - Metil parahidroxibenzoat(E218) - Propil parahidroxibenzoat(E216) - Hidroxid de sodiu- Apă purificată.
Cum arată Girolac şi conţinutul ambalajului

Girolac 20 mg/ml 10ml picături orale, soluţia este o soluţie limpede, incoloră sau de culoare galben deschisă; medicamentul este disponibil într-un flacon, prevăzut cu sistem de închidere securizat împotriva deschiderii de către copii.
Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

ABC Farmaceutici S. p. A.
Corso Vittorio Emanuele II, 72-10121 Torino, Italia
Fabricantul

ABC Farmaceutici S. p. A.
Canton Moretti, 29-10090 San Bernardo d’Ivrea (Torino), Italia

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Цена товара в пунктах: 607
Код товара: 62647
Топ сезона
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 150
Код товара: 44218
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 63665
NEW
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 495
Код товара: 64295
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 660
Код товара: 63775
Топ сезона
Код товара: 10988
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 295
Код товара: 61713
Акция
Цена товара в пунктах: 631
Код товара: 61701
Акция
Цена товара в пунктах: 256
Код товара: 61844
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61859
Акция
Цена товара в пунктах: 464
Код товара: 61689
Рекомендуем
Цена товара в пунктах: 1193
Код товара: 59593
Цена товара в пунктах: 530
Код товара: 62405
Акция
Цена товара в пунктах: 621
Код товара: 62340
Акция
Цена товара в пунктах: 460
Код товара: 61838
Цена товара в пунктах: 926
Код товара: 61793
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.