Xyzal® comp. film. 5mg N10x3

Код товара: 51569
Доза: 5
Количество доз: 30
Производитель: GlaxoSmithKline Export Limited (prod.: Aesica Pharmaceuthical S.r.l, Italia)
Страна: Македония
Форма: табл. п/о.
отпуск только по рецепту!





XYZAL 5 mg

comprimate filmate Levocetirizinum

1. CE ESTE XYZAL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Xyzal este un medicament antialergic pentru tratamentul semnelor de boală (simptomelor) asociate cu reacţii alergice, cum ar fi:

- rinita alergică (inclusiv rinita alergică persistentă);

- urticaria idiopatică cronică.

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI XYZAL

Nu luaţi Xyzal:

- Dacă sunteţi hipersensibil (alergic) la diclorhidrat de levocetirizină/cetirizină, la oricare altă substanţă cu o structură chimică asemănătoare sau la unul dintre ceilalţi componenţi ai Xyzal (vezi pct. 6).

- Dacă funcţia dumneavoastră renală este complet sau aproape complet afectată (anurie).

Atenționări și precauții

-Administrarea levocetirizinei comprimate nu este recomandată la copii cu vârsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate disponibile nu permit ajustarea corespunzătoare a dozei.

-Nu este recomandată utilizarea Xyzal la copiii cu vârsta sub 2 ani, datorită lipsei datelor.

-Pacienţilor cu funcţie renală afectată li se poate administra o doză mai mică în funcţie de severitatea bolii renale; doza va fi determinată de medicul care a stabilit tratamentul.

-Pacienţilor cu funcţie hepatică afectată trebuie să li se administreze doza uzuală.

-Pacienţilor care au atât funcţie renală afectată cât şi hepatică li se poate administra o doză mai mică în funcţie de severitatea bolii renale; doza va fi determinată de medicul care vă tratează.

Xyzal împreună cu alte medicamente:

Vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent alte medicamente, chiar şi cele fără prescripţie medicală.

Nu s-au observat interacţiuni cu alte medicamente.

Xyzal împreună cu alimente şi băuturi

Xyzal poate fi luat cu sau fără alimente.

Trebuie să aveţi grijă dacă aţi luat Xyzal concomitent cu alcool etilic. La pacienţii sensibili, administrarea concomitentă de levocetirizină şi alcool etilic poate avea efecte asupra vigilenţei şi a abilităţii de a conduce şi utiliza maşini.

Sarcină

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de administrarea acestui medicament. Deşi studiile efectuate la animale nu au relevat efecte negative, Xyzal nu trebuie administrat în timpul sarcinii. Dacă se administrează accidental Xyzal în timpul sarcinii, nu sunt de aşteptat efecte grave asupra fătului, dar cu toate acestea trebuie întreruptă imediat administrarea medicamentului.

Alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de administrarea acestui medicament. Xyzal nu trebuie administrat în timpul alăptării deoarece se presupune că substanţa activă trece în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi utilizarea utilajelor

Nu există nici o dovadă că acest medicament, administrat în doza recomandată, afectează vigilenţa, viteza de reacţie şi capacitatea de a conduce vehicule. Cu toate acestea, unii pacienţi pot prezenta somnolenţă, oboseală sau astenie sub terapie cu Xyzal. De aceea, pacienţii care intenţionează să conducă vehicule, să se implice în activi tăţi riscante sau să folosească utilaje li se recomandă să nu depăşească doza recomandată şi mai întâi să aştepte şi să urmărească îndeaproape răspunsul la medicament. Pacienţii sensibili trebuie să evite administrarea concomitentă de alcool etilic sau de medicamente ce deprimă sistemul nervos central.

Xyzal comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAȚI XYZAL

Luaţi întotdeauna Xyzal exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Trebuie să înghiţiţi comprimatul întreg cu apă sau alt lichid.

Doza uzuală pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani este de un comprimat pe zi. Xyzal comprimate filmate nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani (vezi punctul 2).

Dacă suferiţi de insuficienţă renală uşoară până la moderată, medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai redusă conform cu severitatea afecţiunii renale.

Durata tratamentului depinde de tipul, durata şi evoluţia simptomelor. Medicul dumneavoastră sau farmacistul vă vor sfătui în această privinţă.

Rinita alergică intermitentă (simptome persistente mai puţin de 4 zile pe săptămână sau pe o elasticitate mai scurtă de 4 săptămâni) trebuie să fie tratată în conformitate cu boala şi istoricul acesteia; tratamentul poate fi oprit odată ce simptomele au dispărut şi poate fi reiniţiat odată ce simptomele reapar.

În caz de rinită alergică persistentă (simptome persistente mai mult de 4 zile pe săptămână și pe parcursul a mai mult de 4 săptămâni), pacientului i se poate propune terapia continuă în timpul perioadei de expunere la alergeni. Experiența clinică cu 5 mg levocetirizină sub formă de comprimate filmate este disponibilă în prezent pentru o elasticitate de tratament de 6 luni. Pentru urticaria cronică şi rinita alergică cronică, pentru forma racemică este disponibilă experienţa clinică de până la un an.

Dacă aveţi impresia că efectul Xyzal este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luați mai mult Xyzal decât trebuie

Dacă luaţi mai multe comprimate de Xyzal decât vă sunt recomandate, este posibil să aveţi somnolenţă. La copii se observă iniţial agitaţie şi nelinişte, urmată apoi de o stare de somnolenţă.

Dacă credeţi că aţi luat o supradoză de Xyzal, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră, care va decide ce măsuri trebuie luate.

Dacă uitați să luaţi Xyzal

În acest caz nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Renunţaţi la doza omisă şi continuaţi să luaţi comprimatele la ora obişnuită.

Dacă încetaţi să luaţi Xyzal

Dacă întrerupeţi tratamentul cu Xyzal mai devreme decât ar trebui, aceasta nu vă produce nicio reacţie adversă. Cu toate acestea, este posibil ca simptomele pentru care luaţi levocetirizină să reapară.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Xyzal poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (care apar la mai mult de 1 pacient din 100, dar la mai puţin de 1 pacient din 10 pacienţi trataţi): uscăciune a gurii, dureri de cap, oboseală, somnolenţă.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care apar la mai mult de 1 pacient din 1000, dar la mai puţin de 1 pacient din 100 de pacienţi trataţi): epuizare, dureri abdominale.

Reacţii adverse necunoscute (care nu pot fi estimate din datele disponibile): hipersensibilitatea, inclusiv anafilaxie, greutate corporală crescută, poftă de mâncare crescută, agresie, agitație, halucinații, depresie, insomnie, idei de suicid, convulsii, parestezie, amețeli, sincopă, tremor, disgeuzie, tulburări vizuale, vedere încețoșată, vertij, palpitații, tahicardie, dispnee, greață, vomă, diaree, hepatită, devieri de la normă ale testelor funcției hepatice, edem angioneurotic, erupţie cutanată provocată de medicament, prurit, erupții, urticarie, mialgie, artralgie, dizurie, retenție urinară, edem.

La primul semn de reacţie de hipersensibilitate (alergie la medicament), opriţi imediat tratamentul cu Xyzal și adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă apare una dintre reacţiile adverse descrise mai sus, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră, care va stabili severitatea acestora şi va decide orice măsuri în plus care vor fi necesare. Dacă observaţi oricare alte reacţii adverse care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Reacţii adverse suplimentare la copii şi adolescenţi

Față de reacțiile adverse observate la adulți, în studiile clinice la copii și adolescenți s-au observat frecvent (pot afecta până la 1 din 10 persoane) următoarele reacții adverse suplimentare: diaree, vomă și constipație, somnolență și tulburări ale somnului. Mai puțin frecvent (pot afecta până la 1 din 100 de persoane) s-au observat dureri de cap, somnolență.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ XYZAL

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor!

A nu se utiliza după data de expirare, indicată pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine XYZAL

Fiecare comprimat filmat conţine: substanţă activă: diclorhidrat de levocetirizină 5 mg; celelate componente sunt: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu, Opadry Y-1-7000 (hipromeloză (E464), dioxid de titan (E171), macrogol 400).

Cum arată XYZAL şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate ovale, de culoare albă până la aproape albă, marcate cu logo “Y” pe una dintre feţe.

Câte 7 sau 10 comprimate filmate în blister din Al/PVC-Al-OPA. Cutie cu 1 sau 3 blistere a câte 7 sau 10 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

GlaxoSmithKline Export Limited 980

Great West Road, Brentford, Middlesex

TW8 9GS, Marea Britanie

Fabricantul

Aesica Pharmaceuticals S. r. l.

Via Praglia 15, 10044 Pianezza (Torino), Italia.

Внимание! Не используйте информацию, представленную на этих страницах в целях диагностирования или устранения любых проблем со здоровьем, лечения болезней, или самостоятельной замены медикаментов назначенных профессиональными медицинскими работниками. Любая информация на этом сайте публикуется в информативных целях и может содержать ошибки. Просим вас руководствоваться только информацией из проспекта! Изредка информация на странице может содержать неточности: фотография несёт информативный характер и может быть изменена производителем без уведомления или содержать ошибки.

Просмотреть полное описание
Топ сезона
Топ сезона
Код товара: 55775
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 1196
Код товара: 58536
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 594
Код товара: 42229
Акция
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 652
Код товара: 61743
Акция
Топ сезона
Искать в аптеках
Код товара: 46542
Акции
Акция
Цена товара в пунктах: 516
Код товара: 61695
Акция
Цена товара в пунктах: 677
Код товара: 63696
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61708
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61860
Акция
Цена товара в пунктах: 448
Код товара: 61707
Рекомендуем
Акция
Цена товара в пунктах: 620
Код товара: 61710
Цена товара в пунктах: 389
Код товара: 62402
Акция
Цена товара в пунктах: 334
Код товара: 61691
Акция
Цена товара в пунктах: 419
Код товара: 61858
Топ сезона
Цена товара в пунктах: 654
Код товара: 61909
Просмотренные товары
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.